Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [26 kolejka] Wisła Kraków-Lech Poznań, 11 maja, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8057)

pierdek18 11.05.2011 23:29

a tu taka ciekawostka na przekór innym:)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/sondy/...svetan_genkov_ :P

Carrot 11.05.2011 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pierdek18 (Post 1090296)
a tu taka ciekawostka na przekór innym:)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/sondy/...svetan_genkov_ :P

hehe :) natomiast w C+ dalej zachwycają się Hubnikiem, który strzelił chyba 1,5 bramki (bo samobój Sadloka też mu na siłę wliczali), a Genkova nikt nie pochwalił.

KOMINEK 11.05.2011 23:41

Wiem że co poniektórych rozsada to co się działo dziś na trybunach ( mnie też) ale tu jest temat piłkarski.

jonaf 11.05.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carrot (Post 1090300)
hehe :) natomiast w C+ dalej zachwycają się Hubnikiem, który strzelił chyba 1,5 bramki (bo samobój Sadloka też mu na siłę wliczali), a Genkova nikt nie pochwalił.

oj mylisz się. W Lidze + Extra wychwalali Genkova, mówili, że miał być następcą Brożka, a już go przebił pod względem jednej statystyki -> Brożek nigdy nie zdobył bramek w 5 kolejnych występach, a Genkov ustrzelił ich 6 bramek w 5 kolejnych swoich meczach. Do tego powiedzieli, że akcja na 3 pkt była " w stylu Pawła" :)

Wilk z Sobolem dzisiaj rządzili. Nie spodziewałem się po naszym kapitanie takich technicznych zagrań. Z dnia na dzień robi się coraz lepszy pod tym względem! Szkoda, że też z dnia na dzień ma słabszą kondycję...

Wilk musi się jeszcze nauczyć rozgrywania i grania pod presją. Wtedy będzie idealnym następcą Sobola.

medyk 11.05.2011 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carrot (Post 1090300)

"ekspert" Przytuła piał z radosci nad Genkovem wiec nie jest tak zle :)

Wujekm 11.05.2011 23:47

Gratulacje dla zespołu Atmosfera na stadionie taka sobie Wracam dalej opijać zwycięstwo

flamengista 11.05.2011 23:51

Idźcie spać - dobrze radzę.

I tak wszystkie posty nie dotyczące samego meczu (aspektów stricte sportowych) zostaną skasowane.

focusik09 11.05.2011 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1090231)
Do tego spadek Cracovii i Arki:-D

Może sobie Lecha wezmą ze sobą.:D
Co tak sam zostanie ?

jonaf 11.05.2011 23:58

Czy wy też uważacie, że Genkov byłby lepszy, gdyby czasem próbował grać, a nie" kłaść się", gdy tylko poczuje rękę przeciwnika na swoim ciele w polu karnym? Jak wykazały powtórki karnego w 1 połowie nie było... a mógł do piłki raczej dojść, bo miał ją prawie przy nodze...

gris 12.05.2011 00:04

W końcu udało się pokonać Amicę. Czuję, że Wisła Maskanta będzie naprawdę solidną drużyną.

PS.Szkoda, że kibice na innych stadionach potrafią się zorganizować i w całości opuścić stadion a u nas jeszcze robią z tego wielki problem.

JAR0 12.05.2011 00:07

Dopiero dotarłem z meczu :) Trzeba było wypić piwko lub dwa ;) za zwycięstwo. Myśle że wynik jak najbardziej zasłużony. Nawet można powiedzieć że to najniższy wymiar kary :) Ciekaw byłem tej sytuacji z karnym w pierwszej połowie. Z trybun wyglądało to na karnego. Z powtórek mówicie że nie było. Mistrzostwo w niedziele innej opcji nie widzę. Co do atmosfery na trybunach. Mam nadzieje że nigdy więcej takiego meczu już nie będzie. Dziękuje dobranoc :-D

MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!

tomasz1906 12.05.2011 00:14

A moj Sasiad celowo [przez duze S}plakal dzis ze Arka przegrala a Cracovia znowu psim swedem sie uchowa"A moze nie??????

Lysy 12.05.2011 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zdzichu411 (Post 1090338)
Co do meczu, na wielką pochwałe zasługuje Czarek Wilk, zagrał fenomenalnie. Nie chodzi o bramkę, ale zanim ona padła, niesamowicie czyścił w środku pola oby tak było zawsze. Lech za to nie pokazał nic, ten ich trener to faktycznie cudak.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1090292)
Wilk - 9. Świetny występ, szczególnie w europejskich pucharach powinniśmy grać z tą dwójką defensywnych pomocników. No i brawa za asystę.

Bardzo cieszę się , że coraz więcej osób dostrzega ogrom pracy jaki wykonuje w tym zespole Czarek Wilk. Jest to o tyle niewdzięczne , że tego tak nie widać jak przepięknych zwodów Moara czy bramek Genkova. Czarek w obecnej formie jest wręcz skarbem tej drużyny i gdyby go nie było, a grałby na przykład taki Irsak to obstawiam , ze mielibyśmy ze 2-3 groźne sytuacje pod naszą bramką, a pożytku w ofensywie z Tomasa niewielkiego.
Brawo dla trenera , że w końcu dostrzega to o czym trąbiło sporo osób na forum, Sobol - Wilk to przy naszej dość niepewnej obronie jedyna szansa na zatrzymanie rywala.
Odnośnie spraw kibicowskich, to wolałbym nie poruszać tych kwestii, ale uważam , ze zabrakło komunikacji. Powinniśmy się szanować, bez względu na zajmowany sektor!

buczo1985 12.05.2011 00:26

Pisałem wcześniej, ale mój post zaginął.

Tylko jedno pytanko, może ktoś powiedzieć o co chodzi z tym zagraniem Cikosa ala Zidane? Przegapiłem ten fragment meczu, a ciekaw jestem :)

zdzichu411 12.05.2011 00:31

taka ruleta Zidana niegdyś słynna, trochę przypadkowa ;]

anka1906 12.05.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1090361)

Tylko jedno pytanko, może ktoś powiedzieć o co chodzi z tym zagraniem Cikosa ala Zidane? Przegapiłem ten fragment meczu, a ciekaw jestem :)

pewnie chodzi o to uderzenie z główki a'la Zidane ;)
a tak poważnie, to przy bocznej linii stał tyłem do bramki i miał przy sobie 2 Lechitów. Przyjął piłkę i obrócił sie z nią przodem, podając sobie piłkę pod nogami. Ograł przy tym piłkarzy Lecha.
Właśnie lecie powtórka na Canal plus sport2, a wydaje mi sie ze to było w 2-giej połowie, wiec może zdążysz zobaczyć :)

nie ma to jak wyjaśnienie przez faceta ;)

xanti1906 12.05.2011 00:36

Erik biegł po linii, miał przed sobą rywala, zatrzymał piłkę, zrobił obrót bez piłki, z tyłu nadbiegał rywal i nie pozostało nic jak zrobić ruletkę :) udało mu się jeszcze podać do Kirma, który wrzucił w pole karne

s1mone 12.05.2011 00:40

Heh, ale jak to opisać?

No dobra spróbuję, najpierw minął 1 z Lechitów zatrzymując piłkę w pełnym a biegu a potem zrobił tzw 'zwód zidane'a' czyli (tu właśnie mam problem:D) jedna noga na piłkę, idziesz w powietrze, drugą nogą 'łapiesz' piłkę (podeszwą) i ją ciągniesz za siebie. Dość popularny zwód podwórkowy. Taki efektowny obrót ;>

Edit : Zdzichu ja tam przypadku nie widziałem, to była czysta premedytacja imo ;]

Carrot 12.05.2011 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1090361)

http://youtu.be/C2aSe2qbb64

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl