Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] Śląsk Wrocław - Wisła Kraków ; 21.04.2011 ; 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8027)

tomasz_19 21.04.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1080623)
Mecz się koczy po 90 minutach, jak tak lubisz oklepane formułki.

niemożliwe, zapomniałeś dodać że piłki są dwie a bramka jedna

rw88 21.04.2011 19:52

Sivakov kompletnie bezproduktywny, Sobolewski niewiele lepszy. Jeden z nich koniecznie do zmiany na ofensywnego zawodnika.

sportnh 21.04.2011 19:53

siwakow KUR..wa nie moge patrzyc na goscia...

PhantomRanger 21.04.2011 19:53

Niestety, ale takiego antyfutbolu dawno nie widziałem. Wiem, że cel uświęca środki, ale chyba są pewne granice. Jeśli do 75 minuty nic nie strzelimy to pewnie tego meczu nie wygramy.

BigLeb 21.04.2011 19:54

Sivakowa widać tyle że on nie jest napastnikiem i trudno mieć do niego pretensje.

Chrisman 21.04.2011 19:54

nie chciałbym aby 2 raz z rzędu przegrać mistrzostwo przez gole samobójcze................................

SWEET_83 21.04.2011 19:55

Nie ma wyjścia schodzi Sivakov w jego miejsce Rios lub Żuraw,Małecki na prawego pomocnika a Melikson na środek....

Sobol coś ty narobił :/

mitmichael 21.04.2011 19:55

Jak mnie ten Sivakow denerwuje. Robert prosze wpusc Riosa, Melikson na jego pozycje a Mały na swoja - inaczej sie nie da.

FajQ 21.04.2011 19:55

1 Brakuje napastnika
2 Ciężko się gra z Śląskiem który zaparkował autobus w polu karnym ...
3 Będzie dobrze ;]

For_FuN_ 21.04.2011 19:55

Trzeba wpuscic napastnika...tylko kogo? To jest pytanie ;).

P.S - Jak juz wczesniej pisalem, w lecie potrzebujemy 2 porzadnych strikerow ;].

bridgeburner 21.04.2011 19:55

Przy tym co gra Sląsk to autobus Mourinho to jest ultraofensywna taktyka
A Mały do grania samemu na szpicy sie nie nadaje w ogóle
a i od 20 minuty powinien Rios grać zza Sivakova

Jagul 21.04.2011 19:55

Widzę, że na forum znaleźliście sobie nowego kozła ofiarnego - Sivakova.

RAF 21.04.2011 19:55

czy tylko mi sie wydaje ze paradoksalnie gramy bardzo dobry mecz. Atak pozycyjny naprawde dziala, brak napastnika. Prawdziwego srodkowego napastnika. Ale i tak biorac pod uwage ze gramy przeciwko autobusowi to jestem pod wrazeniem gry ofensywnej. mimo niekorzystmego wyniku, brawo. grajmy tak dalej a gole padna. nie ma sily p.s. naprawde jestem pod wrazeniem ataku pozycyjnego.

kpn 21.04.2011 19:56

wynik zły,a gra niezła. Trzeba koniecznie w drugiej połowie jeszcze mocniej przycisnac, tylko mniej pilek na afere. Po ziemi spokojnie, klepka i prostopadła i powinno cos wpasc.

leszekm_ 21.04.2011 19:56

Byłoby już 1:1, gdyby na boisku był napastnik?

Bronex 21.04.2011 19:56

Ogólnie to nasi nie grają źle tylko to wszystko jest na slow motion. Szybciej ,szybciej!!! Teraz dopiero widać jak brakuje Genkova.

Zwitter 21.04.2011 19:56

Co Wy chcecie od Siwakowa, to ja nie wiem

Ogólnie to kurde bardzo szkoda tej głupiej bramki bo gramy dobre zawody.
Z całym szacunkiem dla Małego ale on się na szpice nie nadaje, brakuje Genkowa bardzo widoczny. Moim zdaniem trzeba wpuścić Żurawia albo Riosa, a małego przesunąć.

dynek.pl 21.04.2011 19:57

Szkoda by bylo tu stracic punkty bo Sląsk gra kompletną żenadę - to nasz chyba nasłabszy przeciwnik tej wiosny.

Małecki sobie nie radzi w ataku - brakuje Genkowa.

palikot 21.04.2011 19:57

jaki jest procent posiadania piłki?? 10-90? Mecz jak wczoraj Barcelona Real... zachowując oczywiscie proporcje :D

Ravers 21.04.2011 19:57

Przewagę 76-24 w posiadaniu to ja widzę tylko jak oglądam mecz Barcelony ;)

Filippo 21.04.2011 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1080636)
Widzę, że na forum znaleźliście sobie nowego kozła ofiarnego - Sivakova.

A niesłusznie, to nie jego wina, że Maaskant objawia swój geniusz i mimo straty gola juz w 2 minucie wsytawia Siwakova jako NAPASTNIKA. ŚMIECH NA SALI. Nasz trener chce wygrać mecz grając bez napastnika :D Małecki pałeta sie na skrzydle, a Białorusin robi za napastnika. Zenada.

AgresywnyChomik 21.04.2011 19:57

Malecki nie jest napastnikiem i dzis nam to wszystkim udowadnia.
Lekkosc z jaka Wisla operuje pilka, rozciagniecia, crossy - na mnie to robi wrazenie, widac mysl i co wazniejsze wykonanie w tym wszystkim.
Genkova brakuje ale chyba trafniejsze jest stwierdzenie ze brakuje napastnika...

Wierze ze bedie dobrze, z taka gra przegrac po samobojczym...

mitmichael 21.04.2011 19:57

Ale teraz Genkov by sie przydał - nosz kurde, ze tez ta kontuzja akurat w takim momencie wyszla.

igortsw 21.04.2011 19:57

Rios za Siwakowa, Mały na skrzydło, Melikson na środek i może jakimś cudem coś ugramy, chociaż cienko to wygląda...

Ogryzek 21.04.2011 19:57

Widzę takie rozwiązania - albo wchodzi Żurawski i chociaż próbuje walczyć w polu karnym o główki a Małecki schodzi na skrzydło, albo wchodzi Garguła i dalej próbujemy wjechać do bramki. Co chyba nie jest realne (Za mało strzałów z dystansu)

Oba scenariusze nie są idealne. Ale tak grać nie ma po co jak teraz gramy. Z piłką nie wjedziemy do bramki, a Małecki nie wygra główki. I co z tego ze mamy posiadanie piłki z 75%? Co to daje?

No cóż, nie wygląda to dobrze, ale trzeba walczyć chociaż o punkt!

Jagul 21.04.2011 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1080642)
Szkoda by bylo tu stracic punkty bo Sląsk gra kompletną żenadę - to nasz chyba nasłabszy przeciwnik tej wiosny.

Grają tak bo strzelili bramkę. Myślę, że inaczej by zagrali przy wyniku 0-0.

leyzer87 21.04.2011 19:57

Pierniczycie panowie. Sivakov najlepszy mecz do tej pory w naszych barwach. Ślicznie wchodzi w grę w ofensywie, a odbiory ma stanowcze i pewne. Bardzo ładnie gra, widać w jego grze wielkie chęci. W ogóle gramy bardzo do przodu i ładnie to wychodzi. Nasi stoperzy świetnie wszystko czyszczą. Jak dla mnie najlepszy Paljić jak na razie, a najsłabszy niestety Mały(chyba jednak na skrzydle by był bardziej produktywny. Podobało mi się bardzo to szybkie kilkudziesięciometrowe podanie wyrzutem z ręki, do Małego właśnie, Pareiki. Coś strzelimy.

AS82 21.04.2011 19:58

Brawo ,zaraz zamiast Mistrza bedzie wielki ch*j. Jak można stracic taka szmaciarska bramke ??

Filippo 21.04.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 1080651)
Pierniczycie panowie. Sivakov najlepszy mecz do tej pory w naszych barwach. Ślicznie wchodzi w grę w ofensywie, a odbiory ma stanowcze i pewne. Bardzo ładnie gra, widać w jego grze wielkie chęci. W ogóle gramy bardzo do przodu i ładnie to wychodzi. Nasi stoperzy świetnie wszystko czyszczą. Jak dla mnie najlepszy Paljić jak na razie, a najsłabszy niestety Mały(chyba jednak na skrzydle by był bardziej produktywny. Podobało mi się bardzo to szybkie kilkudziesięciometrowe podanie wyrzutem z ręki, do Małego właśnie, Pareiki. Coś strzelimy.

Wszystko pieknie wszystko cacy tylko ze ten gosć NIE JEST NAPASTNIKIEM do k..nedzy. I choc dochodzi do sytuacji to bramki nie strzeli bo nie potrafi.

Enrico2000 21.04.2011 19:59

Ja bym zostawił Siwakova a zdjął Sobola i kogoś do ataku za niego. Tylko kogo, zardzewiałego Żurawia czy niesprawdzającego się Riosa?? # pk nieodzowne, ale czy możliwe? Oby.

cinekw 21.04.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1080649)
Widzę takie rozwiązania - albo wchodzi Żurawski i chociaż prubóje walczyć w polu karnym a Małecki schodzi na skrzydło, albo wchodzi Garguła i dalej prubójemy wjechać do bramki.

Oba scenariusze nie są idealne. Ale tak grać nie ma po co. Z piłką nie wjedziemy do bramki, a Małecki nie wygra główki.

No cóż, nie wygląda to dobrze, ale trzeba walczyć chociaż o punkt!

ciekawe na jakiego ch Żurawski? Tak jak piszą wyżej, Rios na atak za Sive żeby przytrzymac piłke, Meliksona cofnać, a Małego na skrzydło..

aNouc 21.04.2011 20:00

Cytat:

Pierwsza połowa pod dyktando Wisły. Śląsk oprócz szczęśliwej bramki w 2 minucie i dwóch niezłych kontr rozpaczliwie się broni.
komentarz ze strony Śląska.
I co tu dodawać, dziwny mecz.. Wisła powinna wygrywać różnicą kilku bramek, posiadanie piłki to prawie 80% po stronie Wisły.. dziwny oj dziwny, ale takie się zdarzają. Wynik pewnie nie ulegnie zmianie.
Jest takie oblężenie pod bramką Śląska w wykonaniu graczy Śląska że trudno podać prostopadłą piłkę. Zmienić taktykę, wykonywać wrzutki i strzelać na bramkę z dystansu. Może coś wpadnie po rykoszecie.

Titto 21.04.2011 20:01

Sivakov w pierwszej połowie gra bardzo dobrze, ładnie rozgrywa i...stwarza zagrożenie pod bramką Śląska.

Mamy 70 procent posiadania piłki i gramy dużo lepiej od Śląska. Świetnie gra także Paljic nie popełnia błędów w defensywie, ładnie włącza się do akcji ofensywnych. Zawodzi trochę Małecki nie jest stworzony do gry na szpicy.

Przy takiej grze w pierwszej połowie... tego meczu nie wypada nie wygrać ;)

Ogryzek 21.04.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1080655)
ciekawe na jakiego ch Żurawski? Tak jak piszą wyżej, Rios na atak za Sive żeby przytrzymac piłke, Meliksona cofnać, a Małego na skrzydło..

Na taki ch.uuj na jaki Rios! Wolę Żurawia niż Riosa, ten pierwszy chce ale nie może (przynajmniej chce) a ten drugi może i może (nie wiem) ale chyba nie chce.

grzesiek632 21.04.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1080626)
siwakow KUR..wa nie moge patrzyc na goscia...

To KUR.. nie oglądaj meczów Wisły.
Utarło się na forum że Sivakov jest *ujowy i jakby strzelił 3 bramik to dalej by sie znalazł jakiś krytykant.

Sivakov miał dużo wejśc w pole karne, cały czas był pod grą - moim zdaniem wywiązuje się ze swoich zadań. Obraz jego gry zamazała tylko jedna strata po której musiał faulować.

Bardzo podoba mi się gra Chavaza.

Śląsk nic nie gra, jedynie przeszkadzają Wiśle. Bramka z niczego zwykły fuks.

Małecki nie nadaje się do gry na pozycji wysuniętego napastnika.
Sobolewski gra trochę za głęboko.

Ogólnie Wisłą gra dobrze. Brakuje bramki jedynie...

Takie są moje spostrzegania.

Mishau 21.04.2011 20:01

Dokładnie, Sivakov najlepszy na boisku.

WhiteStarDvisionTheBest 21.04.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1080655)

Dokładnie,najlepsze rozwiązanie..Malecki schodzi na prawo całą 1 połowę,Melikson za to schodzi do środka..Rios na atak a Sivakow ławka..koleś odkąd przyszedł do Wisły to w żadnym meczu nie miał choćby jednego dobrego momentu w grze..zwykły przecinak i drewno:/

Sami 21.04.2011 20:03

Gramy dobrze, ale widać brak napastnika, który potrafiłby zamienić dośrodkowanie na coś pożytecznego. Ciężko wcisnąć prostopadłą piłkę. Może szansą jest wejście bocznego obrońcy i szukanie podania do tyłu. Właściwie trudno kogokolwiek zmienić.. Może Sivakov, ale on gra dziś dobrze..

skeba 21.04.2011 20:03

Przypomina mi się poprzedni sezon. Znów trwonimy przewagę 10 punktów, bo Jagiellonia taka stratę miała, tzn. 9 punktów i mecz przegrany z nami.
Oby nie było znów płaczu

bridgeburner 21.04.2011 20:04

Nie chodzi o to ze Sivakov zle gra tylko zwyczajnie 3 srodkowych pomocników jest niepotrzebnych
no chyba ze dać Chaveza do ataku bo z tych wrzutek to chvj bedzie przy Małym i Jirsaku w polu karnym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl