![]() |
Cytat:
|
....a coraz jest zabawniej. Znowu nie sadzilem ze dozyje momentu gdzie typm sie pyta komu bedziemy kibicowac w meczu Legii z Lechem i z gory zaklada ze nie uwierzy ze nikomu. Ja ci odpowiem, bede kibicowal Wisle w tym meczu. Czyli na przyklad kontuzjom pilkarzy naszych rywali.
Ja .......e..... :/ |
Gra i forma Lechii - dramat. Człowiek jedzie pół kraju a ogląda taki "popis" braku charakteru i zero ambicji. W Lechii nic nie funkcjonuje, boki obrony to dramat (i nie ma w tym winy Pietrowskiego, to jest nominalny środkowy pomocnik - przyczyna leży w beznadziejnych w tej chwili Deleu i Andriuskeviciusie), cała drużyna zgasła - gdy Traore coś spróbuje zagrać (choć i tak obniżył loty) to pozostałym piłka odskakuje na 5 metrów. Wygląda to dramatycznie w porównaniu z błyskotliwą jesienią.
Na puchary (tfu tfu, po takiej serii ostatnich 5? 6? meczów mówić o pucharach to nieporozumienie, a jednak szansa jest) nie ma co się oszukiwać - Lechia po prostu w tej chwili nie zasługuje. Nie ta forma, nie ta dyspozycja, także trzeba to przyznać - nie ci piłkarze, aby nie odpaść już w 1 rundzie. Niestety tyczy się to moim zdaniem także reszty ligi, z wyjątkiem Amiki. Legia i Jaga to potencjalni najbardziej sensowni kandydaci na pucharowiczów, ale puchary to mogą być za wysokie progi. Dobrze się stało, że piłkarze Lechii po meczu dostali porządny opierd**. Takiej postawy nie można tolerować. Gratulacje dla Legii za awans. |
Cytat:
|
Cytat:
Koniec końców, konsekwencją tego jest nie tylko lepsza pozycja zespołów z Polski w pucharach, ale też większy prestiż ligi oraz pieniądze - a za tym idą większe możliwości ściągania do Polski fajnych zawodników i trenerów oraz większe inwestycje w infrastruktury klubowe. Dlatego liczenie na to że komuś podwinie się noga, bo dobrze mu idzie gra w europejskich pucharach, to jest liczenie głupiego. |
Trzeba tez zrozumiec tych, ktorzy gdyby mieli 2 miejsca w LE czy LM to by tam widzieli tylko np Wisle, a drugie miejsce najlepiej dla nikogo.
Ja na to patrze inaczej. Nie chodzi o ilosc druzyn w pucharach, ani o to jaka to jest akurat druzyna. Skoro juz ktos w tych pucharach jest to niech sobie gra na tyle na ile potrafi. Nie bede sie cieszyc ani plakac. Oczywiscie kibicuje Legii i chcialbym zeby byla silna na arenie miedzynarodowej, ale jesli do pucharow wejdzie Wisla,Lech czy Izolator, to przeciez nie bede ogladac ich spotkan i modlic sie by sie skompromitowali. Zobacze jak kazdy mecz bez emocji i bez zadnych cisnien. Punkty punktami, kazdy niech stara sie cos tam ugrac. |
Lech dzisiaj wygra z palcem w dupie :)
|
Chyba lepiej jakby wygral Amikorz bo ma 4 razy wiecej punktow rankingowych niz Legia i wieksze szanse zeby nabic punkty dla Polski.
|
Cytat:
|
http://legionisci.com/zdjecia/larwa2011_finalpp.jpg
rysunek ukradziony z LL podczas ostatniego meczu Legii ( z RTS) C+ wrzuciło taki fajny rysunek manu ze śmigłem w dupie, ma ktoś? |
Ale zeby transmisji nie bylo na TVP? Czlowiek zamiast przed tv, musi ogladac mecz w necie...TV Publiczna...jasne.
Jesli chodzi o same spotkanie, to wydaje mi sie, ze jednak Legia jest tutaj faworytem, chociaz i tak nie stawialbym wszystkich pieniedzy na ich triumf ;). |
Uważam,że wygrany będzie miał w poważaniu ligową młóckę, ktokolwiek to będzie. Szans na MP nie ma a udział w pucharach zagwarantowany. Cel osiągnięty jakby nie patrzeć.
|
Cytat:
|
Cytat:
http://legionisci.com/news/42498_Kon...ozliwosci.html |
Cytat:
|
pewnie na itvp będzie w całkiem dobrej jakości.
|
tvn turbo jeszcze
|
jest jeszcze na TVN Turbo
|
Cytat:
|
Ja naprawde nie wiem komu mam kibicować w spotakniu pt "Ktoś umrze"
Nie wyorbazam sobie by trener który przegra dzisiejsze spotkanie trenował dalej. Oczywiscie tak było by z punktu widzenia kibica Wisły Kraków najlepiej,najrozsądniej i najefektywniej ale piłkarsko nie sadze zeby którykolwiek prezes to przetrzymał. Jednej głowy musi byc mniej |
Cytat:
|
Ktos pewnie po dzisjeszym meczu poleci i chyba obstawiam ze bedzie to Bakero ale nigdy nic nie wiadomo.
Obydwa zespoly zagraja kluczowy mecz ,bo puchary niejako ratuja niezdobycie Mistrza i to dla Legii jak i Amiki. Zapowiada sie ciekawie i pilkarsko i kibicowsko po 6 tys obu ekip i jescze gdzies tam Zawisza :) panowie z Gowno Prawda juz zapewne sa w gotowosci . |
Stawiam na Legię. Maciek lubi kolekcjonować trofea.
|
będzie dogrywka , może karne , a w nich błyśnie http://www.youtube.com/watch?v=TRP29...layer_embedded
puchar raczej dla drużyny Mariii |
sądzę że wygra Legia, więc dziś kibicuję Amice
moim obaj trenerzy, Lecha i Legii poprowadzą swoje druzyny do końca rozgrywek,pod warunkiem, że ich piłkarze dadzą z siebie wszystko a nie wyobrażam sobie by było innaczej. |
Dylemat kto ma je zdobyć.. niech wygra Legia. Mniejsze zło. Napompowanego balona z Wronek zdzierżyć nie idzie już. Znów podniety fanatyka Amiki Kołtona w meczach LE z ich udziałem to byłoby już stanowczo za dużo. Pod warunkiem że Amika będzie miało problem zając gwarantujące miejsce w pucharach w lidze, o co będzie trudno.
|
owszem, ale to Lech w LE jest w stanie pokazać coś sensownego ( punkty ) niż cała Legia Skorży czy jego następcy. Silny Lech w pucharach, słaby w lidze - stawiam na ten wariant.
|
Cytat:
|
Niech wygra Legia. Warszawa jest bardziej reprezentatywna od Wronek.
|
Lech bez udziału w pucharach = rewolucja (Stilić, Rudnevs, może Krivets) = słaby Lech w lidze. Stawiam na Legię.
|
Pójde dalej: zwycięstwo Legii = wyprzedaż w Lechu i, co chyba jeszcze ważniejsze, ciąg dalszy Skorży, Miklasa i spółki w Legii :)
|
Według mnie kibice Legii bardziej zasługują na to zwycięstwo.
Ja chce dobry mecz, najlepiej 2-2 w regulaminowym czasie plus karne i race na trybunach :-D |
Mnie zadowoli mecz z dogrywką i karnymi. Nie kibicuję żadnej z drużyn, niemniej czuję,że wygra Lech. Będą chcieli wyszarpać ten awans do eliminacji LE, tutaj przewiduję większą motywację,niż w Legii.
|
Mam pytanie (jak było to sorry):
gdyby zwycięzca PP zajął 2 lub 3 miejsce w lidze, to wtedy jedno miejsce w LE zwalnia przegranemu w PP, czy 4 drużynie w lidze? Dzięki ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiaj trzymam kciuki za kuchenki, bo Jaga gra w lidze z Legią i jak warszawiaki przerżną w finale PP, to będą się starali grać jak najlepiej w lidze, żeby zająć miejsce gwarantujące start w pucharach. |
Jeżeli wygra Legi, która ma większe szanse wskoczyć na do pierwszej trójki na koniec sezonu, to większe szanse na puchary ma Śląsk i Lechia, należy o tym pamiętać.
|
@ Semper Fidelis 1985
Żeby Twoje słowa obróciły się w złoto! :) |
Legia, niech te biedaki z Warszawy mają choć trochę chwil radości w tym sezonie :)
A co do samego meczu, to niech będzie mnóstwo bramek, otwarta gra i może...jakaś zadyma na trybunach? :D |
Ja kibicuje meteorytowi, żeby się gdzieś tam zagubił (i odnalazł)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl