Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Copa del Sol 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7811)

For_FuN_ 27.01.2011 17:06

Przygotowania przygotowaniami, ale ta druzyna potrzebuje jakosci...tzn. pomocnikow, ktorzy beda notowac asysty; napastnikow, ktorzy beda strzelac gole i obroncow, ktorzy beda dobrze bronic...to takie proste ;). Ja jestem pewny, ze w nastepnej edycji europejskich pucharow znowu dostaniemy porzadny oklep od ogorkow(tylko jak nas nazwac w takim razie ;)?).

P.S - Wiadomo nie od dzis, ze Cikos nie potrafi grac(kto ogladal mecze Wisly, to chyba to widzial), a Paljic nie potrafi bronic.

Gwiaździsty 27.01.2011 17:07

Niektóre dzieciaczki zdziwone i przerażone tym, że Wisła przegrała sparing zapominają chyba, że drużyna Wisły grała pierwszy sparing po tygodniowych trenningach spowodowanych długą przerwą w rozgrywkach, zespł grał osłabiony, bez sprzedanych Brożków i bez nowych nabytków, w obronie zabrakło też Chaveza, zespół grał po ciężkich treningach podczas gdy przeciwnik na świeżości podczas 2 swojego zgrupowania.
Tak więc spokojnie, za 2 godziny dobranocka. Oglądnijcie i nie martwcie się.

WCracow 27.01.2011 17:17

Tak, a 1 miesiac przerwy to tak dlugi okres czasu, że mozna zapomniec nawet jazdy na rowerze :lol: O czym wy mowicie? Co z tego, że to 1wszy mecz po 1 miesiecznej przerwie? HALO! To jest profesjonalna druzyna, a nie zawodnicy z IV ligi. W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz.

CO do Polaków ... Nie chodzi o sciaganie jakiś Celebanów czy Zachorskich czy innych 25 letnich grajkow. Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.

"To był 1wszy mecz", "potrzebujemy zgrania", "spokojnie to 1-wsza kolejka","Luz, jeszcze duzo kolejek do konca", " w nastepnym sezonie rozgromimy wszystkich i bedziemy w LM"
Taka widze droge Wisly do nastepnego sezonu i komentarze na forum.

Konrad. 27.01.2011 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042337)
W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz..

Ja widzę różnicę między sparingiem a derbami na przykład... Załamał bym się gdyby na pierwszym sparingu były trzy kontuzje i dwie czerwone kartki. Sparingi są nie od wygrywania...

Cytat:

CO do Polaków ... Nie chodzi o sciaganie jakiś Celebanów czy Zachorskich czy innych 25 letnich grajkow. Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.
Przecież mamy reprezentację U-21 przegrywającą z Luksemburgiem. Możemy na niej oprzeć skład....

Cytat:

"To był 1wszy mecz", "potrzebujemy zgrania", "spokojnie to 1-wsza kolejka","Luz, jeszcze duzo kolejek do konca", " w nastepnym sezonie rozgromimy wszystkich i bedziemy w LM"
Taka widze droge Wisly do nastepnego sezonu i komentarze na forum
Nikt normalny o LM nie piszę. Jeśli chodzi o ligę to mamy drugie miejsce, a szanse na jego utrzymanie będzie można oceniać dopiero gdy poznamy skład w jakim będziemy grać na wiosnę... Taka jedynastka jak dzisiaj w lidze zapewne nigdy nie wybiegnie...

WCracow 27.01.2011 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1042341)
Przecież mamy reprezentację U-21 przegrywającą z Luksemburgiem. Możemy na niej oprzeć skład....

Chodzi mi o wyszukiwanie talentów z nizszych lig. Dobra koncza ta dyskusje, bo i tak zawsze znajdzie sie usprawiedliwienie dla grajkow.

Feniks1983 27.01.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042280)
Mowie o tym szrocie, ktory teraz sciagamy do klubu. 34 to rocznik umowny. Chodzilo mi o wiek wiekszy niz 30. Ale przeciez na forum sa wszyscy happy bo widza jakiegos 31 letniego goscia, ktory zagral gdzies sobie na Balkanach a teraz zagra dla Wisly. Transfer to transfer.

No tak, rozumiem ze Jaliens dla Ciebie to tez szrot bo ma 32 lata, raptem 400 meczy w lidze holenderskiej i wystepy w reprezentacji Holandi?

Cytat:

Tak, a 1 miesiac przerwy to tak dlugi okres czasu, że mozna zapomniec nawet jazdy na rowerze :lol: O czym wy mowicie? Co z tego, że to 1wszy mecz po 1 miesiecznej przerwie? HALO! To jest profesjonalna druzyna, a nie zawodnicy z IV ligi. W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz.

Ciekaw jestem czy kiedykolwiek miales doczynienia z zawodowym uprawianiem sportu. Sadzac po tym wpisie watpie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042280)

Jakies propozycje co do konkretnych grajkow? A zapomnialem wyniki druzyn mlodziezowych sa dosyc wymowne w tym temacie...

Konrad. 27.01.2011 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042354)
Chodzi mi o wyszukiwanie talentów z nizszych lig. Dobra koncza ta dyskusje, bo i tak zawsze znajdzie sie usprawiedliwienie dla grajkow.

Wybacz, ale to jest takie typowe ".......enie".

Wyszukujemy grajków z niższych lig, skąd myślisz wzięła się kadra Młodej Wisły? To samo robią pozostałe kluby. Perełki trafiają się bardzo rzadko, i akurat w tym względzie Wisła jest również w czołówce ligi (Małecki - Wigry, Błaszczykowski - Częstochowa, Brożkowie - Kielce - wszyscy kupieni za grosze, sprzedani (Mały w perspektywie) za miliony).

Proud 27.01.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1042360)
Wybacz, ale to jest takie typowe ".......enie".

Wyszukujemy grajków z niższych lig, skąd myślisz wzięła się kadra Młodej Wisły? To samo robią pozostałe kluby. Perełki trafiają się bardzo rzadko, i akurat w tym względzie Wisła jest również w czołówce ligi (Małecki - Wigry, Błaszczykowski - Raków, Brożkowie - Kielce - wszyscy kupieni za grosze, sprzedani (Mały w perspektywie) za miliony).

Z wszystkim się zgadzam, tylko mała poprawka.

Kuba przyszedł z KS Częstochowa, nie z Rakowa. :-)

FraMat 27.01.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1042309)
Ja tylko napiszę że w pierwszej połowie nie stworzyliśmy żadnej sytuacji podbramkowej o strzale na bramkę nie mówiąc i to powinno dac coś trenerowi do zrozumienia

ja widziałem kilka sytuacji, więc nie wiem po co ta napinka

Chrisman 27.01.2011 18:09

zagramy jeszcze jakis mecz bo dzisiaj bylem w szkole i nie zdazylem zobaczyc dzieki

skeba 27.01.2011 18:09

To tylko chyba w Wiśle Kraków - co przygotowania to multum kontuzji.
Czy oni się źle przygotowują, czy co ?
Właśnie sobie tak ostatnio myślałem, kto wyleci z kadry przez kontuzje - długo czekać nie musiałem...

Konrad. 27.01.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1042379)
To tylko chyba w Wiśle Kraków - co przygotowania to multum kontuzji.
Czy oni się źle przygotowują, czy co ?
Właśnie sobie tak ostatnio myślałem, kto wyleci z kadry przez kontuzje - długo czekać nie musiałem...

Na razie jest cała jedna kontuzja.

Nie, nie tylko w Wiśle łapią kontuzje. Zdarza się to na całym świecie. Ostanie pół roku pod tym względem zresztą było całkiem dobre, dłuższe kontuzje mieli tylko Cleber i Boguski.

Baala 27.01.2011 18:17

Meczu nie widziałem, bo byłem zajęty, ale wynik zupełnie mnie nie dziwi. Przecierz ta kadra która jest w Hiszpanii jest straszliwie nędzna. Duet obronny Kowalski-Bunoza to śmiech. 3/4 Ekstraklasy ma lepszych obrońcow. Na ataku nikogo w pomocy przeciętność. Jaki wynik taki obecny poziom tego składu. Mam nadzieje że transfery trochę go podniosą.

mic 27.01.2011 18:25

I znowu zaczynaja sie placze i szydzenie z kazdego zawodnika. Wezcie wrzuccie na luz, wylaczcie komputer, wyjdzie pobiagac i nie wieczne zale na forum. Nie macie innych ciekawszych rzeczy do roboty niz przesciganie sie kto bardziej pojedzie pilkarzowi ?

....a w jakiejs chorej rzeczywistosci zyjecie, jak nie dopowiadanie wlasnych historii, to znowu tworzycie jakies mity typu "multum kontuzji", bo az jedna. Ja .......e, zastanowcie sie

Przemas 27.01.2011 18:39

Cytat:

Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.

Pytanie tylko skąd brać na tyle dobrze ukształtowanych zawodników pod względem techniki,taktyki czy przygotowania fizycznego żeby dali rade walczyć o pierwszy skład. Niektórzy myślą, że wystarczy pojechać sobie gdzies do 7 ligi i tam grają sami niewypatrzeni i zmarnowani Ronaldo,Messi i inni. Można objeździć nawet wszystkie małe kluby i klubiki w miastach większych i wioskach i nic nie znaleźć bo prawda jest taka, że w Polsce zwłaszcza w małych klubach i wioskach w 95% NIE MA ŻADNEGO SZKOLENIA . Kto ma chęci to będzie trenował i próbował coś samemu robić, i mimo braku supertalentu wejdzie na jakiś poziom, a nawet jak ktoś ma talent to nie będzie musiał wiele robić żeby być najlepszym strzelcem A klasy i tez jakiś poziom będzie trzymał, ale z racji braku szkolenia nie będzie piłkarzem wysokiej klasy mimo iż mógłby być. Dlatego szukanie 18 czy 20 letnich zawodników w Polsce licząc, że na już wejdą do składu jest ciężkie bo takich zawodników po prostu u nas w Polsce nie ma. To w czym widzę szansę na przyszłość to opracować dobry system szkolenia i ściągać do klubu najzdolniejszych jeszcze niezmarnowanych chłopaków w młodym wieku i ich tutaj szlifować. Bo z 18 czy 20 latkiem już nie wiele można zrobić.

Chrisman 27.01.2011 18:43

zagramy jeszcze jakis mecz bo dzisiaj bylem w szkole i nie zdazylem zobaczyc dzieki

mitmichael 27.01.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1042407)

W niedziele zagramy albo z Valerenga Oslo (nasz stary znajomy) albo z FC Kopenhaga. Mecz w niedziele o 16:00 na Orange Sport Info i oragesport.pl

KptAnt 27.01.2011 18:51

Tylko raczej nasze nowe nabytki nie zdążą jeszcze pewnie zagrać w niedziele. Może poza Jaliensa, co i tak przy dzisiejszym duecie obrońców będzie sukcesem.

filemon 27.01.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1042389)
Na razie jest cała jedna kontuzja.

niet. całe dwie. Boukhari i Paljić ;)

WCracow 27.01.2011 20:17

spokojnie. Beda miec czas na ogrywanie w 1-wszych kolejkach rundy wiosennej:lol: Wtedy przynajmniej kazdy sie bedzie mogl zgodzic do waszych stwierdzen " to poczatek rundy, dajmy im czas" :rotfl:

Kobold 27.01.2011 20:34

Nie ma co płakać graliśmy rezerwową parą stoperów.

christof20 27.01.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042448)
spokojnie. Beda miec czas na ogrywanie w 1-wszych kolejkach rundy wiosennej:lol: Wtedy przynajmniej kazdy sie bedzie mogl zgodzic do waszych stwierdzen " to poczatek rundy, dajmy im czas" :rotfl:

Na początek rundy wiosennej to oni będą gotowi (a przynajmniej mają być gotowi:P). W tej chwili mamy początek przygotowań, a ty byś chciał, żeby każdego rozklepali 4-0 ?? Wyniki sparingów, zwłaszcza na takim etapie przygotowań, są niemiarodajne - to sobie zapamiętaj.

zim zum 27.01.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1042374)
ja widziałem kilka sytuacji, więc nie wiem po co ta napinka

a widziałeś celny strzał na bramkę w pierwszej połowie ?

emailowiec 27.01.2011 21:03

No to w niedzielę gramy z Vålerengą. Czas na mały rewanż ;)

KMZ 27.01.2011 21:08

o ktorej ?:D

christof20 27.01.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1042460)
No to w niedzielę gramy z Vålerengą. Czas na mały rewanż ;)

No niewiem. Valerenga będzie mniej więcej na tym samym etapie przygotowań co Aalesund. U nas nie spodziewałbym się raczej zbyt dużego postępu do niedzieli. Oczywiście miło by było ich oklepać tak, jak dzisiaj zrobiła to Kopenhaga, ale to raczej mało prawdopodobne. Myślę, że niedzielny mecz będzie dość podobny do dzisiejszego.

mic 27.01.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1042464)
o ktorej ?:D

Niedziela, 16.00, OrangeSportInfo

grogoriogreg 27.01.2011 22:03

Czy ma ktoś dostęp do jakiegoś skrótu z meczu? Mam na myśli skrót, a nie całe 2 połowy, czy tylko bramki z meczu.

dwdx1906 27.01.2011 22:12

Mam pytanie, czy meczyk z Valerangą będzie na Orange Sport Info? Bo nigdzie nie widzę info o tym, żeby było..

Proud 27.01.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1042490)
Mam pytanie, czy meczyk z Valerangą będzie na Orange Sport Info? Bo nigdzie nie widzę info o tym, żeby było..

Chłopie, poczytaj temat! 2 posty na Twoim masz odpowiedź.

Mnie tam nie obchodzi wynik meczu z Valarengą, tylko z Arką.

dwdx1906 27.01.2011 22:25

Widzę, że mic napisął, ale skąd ma te info? Bo w żadnym programie tv nie ma, ani też na oficjalnej nie napisali ze meczyk w OSI. Z tego co pamietam, to mieli pokazywać Wisłe na OSI jak wygra, ale może się myle.

aNouc 27.01.2011 22:25

Zdjęcia z meczu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Copa_del_Sol/

mecz był w Orange Sport więc klub nie ma prawa na publikowanie tego meczu, także ze strony oficjalnej na nic nie liczcie.

na youtube coś się pojawiło http://www.youtube.com/results?uploa...=17%2C10&uni=3

masterlag 27.01.2011 23:59

Właśnie przeglądając galerię z oficjalki zobaczyłam, że Jirsak jednak był przy piłce. :)

Cóż... Sparing jak sparing. Wiadomo- my jesteśmy na początku przygotowań więc czego tu wymagać? O prawdziwe zaangażowanie też ciężko- no bo jak tu się zmobilizować na jakieś sparingi?
Pewne jest jedno: taki środek obrony nie może nigdy wystąpić w meczu o punkty! A Kowalskiego to najlepiej sprzedać. Nie ma co się czarować, oszukiwać, lepiej wziąć kogoś z ME.

Jovanić- dość niepewnie. Niektórzy widzą w nim bramkarza, że hohoho, a ja tam się boję gdy on jest w bramce. Wolałabym widzieć Kurto (ale najpierw w sparingach). To, że ktoś jest (wydaje się być) super człowiekiem, nie znaczy, że w swym zawodzie będzie górował.

Co pewne- napastnik; taki napadzior z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny od zaraz. Ktoś jak Paweł Brożek- nawet gdy nie był w formie do końca można było mieć nadzieję, że strzeli. Aktualnie nie mamy nikogo takiego, a Żuraw to- jak już musi- niech dalej wchodzi na te 10 minut. Szanuję bardzo pana Maćka, ale to nie powrót do przeszłości. Oczywiście jest możliwe, że wiosną postrzela (i życzę mu tego), ale to jest szansa niczym 1 na 1000 000. ;)

Niech panowie pracują. Ja- jak zawsze z resztą- nie przywiązuję wagi do wyników sparingów. Coś tam trzeba wygrać, ale spokojnie, grunt żeby kontuzji nie było na starcie rundy. A gry pewnie i tak już nie zobaczę (chyba, że Orange coś pokaże?).

Wyluzujmy i zbierajmy siły na wiosnę i my. Nasz okres przygotowawczy to hala. ;)

For_FuN_ 28.01.2011 02:01

Najlepsze jest to, ze Norwegowie sezon zaczynaja dopiero w marcu :D(a nie graja od listopada)...wiec na jakim sa etapie przygotowan? Chyba dopiero wstali od stolow ;).

aNouc 28.01.2011 02:14

Oni kończą zgrupowanie, są po kilku sparingach, a my dopiero zaczynamy. Może i zaczynają w marcu ale mają za sobą 80% tego co Wisłę dopiero czeka.

leszekm_ 28.01.2011 03:50

"Nie sądziłem, że tak łatwo wygramy. Graliśmy w mocno rezerwowym składzie, mam w drużynie kilka kontuzji. Poza tym to był dla nas pierwszy mecz od dwóch i pół miesiąca." - słowa trenera Aalesunds FK.

Zródło: http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...259,1,727.html

aNouc 28.01.2011 05:36

Komentatorzy w Orange mówili ze Wisła jest na innym etapie bo dopiero zaczynają zgrupowanie, a ich rywal kończy.
I tu chyba słowa o kilku rozegranych sparingach przez Norwegów, ale nie słychać dokładnie bo drugi coś dodawał od siebie.
To albo gazeta kłamie albo komentatorzy się pomylili. Ewentualnie podczas zgrupowania zagrali tylko jeden sparing, właśnie z Wisłą, tyle że w tym niusie to zdanie jest tak ulozone jakby wczoraj zaczeli przygotowania. W zasadzie na jedno wychodzi, co potwierdzali w TV mówiąc choćby o Wilku, który momentami ledwo chodził, w porównaniu do rywali.

Skład z Wisłą i ich statystyki z ligi w ramach ciekawostek:

Grytebust (bodaj nowy grajek)
Jääger - 24 razy w wyjściowym składzie (na 30 meczów)
Skagestad (bodaj nowy grajek)
Tollas Nation - 12
Parr - 25
Orry Larsen - 20
Carlsen - 23
Sellin - 14
Arnefjord - 27
Barrantes - 4
Fuhre - 4
Myklebust (bodaj nowy grajek)

Flotre wpuszczony na 3 minuty przed końcem. Ulvestad wpuszczony na 12 min przed końcem ( w zespole robią za rezerwę )

rafal777 28.01.2011 08:44

Meczu nie oglądałem mówię szczerze (mecze w sezonie cięzko się ogląda ale co dopiero pierwszy mecz po takiej przerwie). Mnie śmieszy jedno. Czy wy już nie pamietacie jak grała Wisła w poprzedniej rundzie? Nikomu się ta gra nie podobała. Tylko zwycięstwo z Legią robiło wrażenie, reszta meczów na bardzo słabym poziomie. I nagle po słabej rundzie i miesiącu przerwy wy się spodziewacie, że oni będą grali lepiej?? Z tego co wiem to trening czyni mistrza a nie siedzenie w domu czy wylegiwanie się na plaży. Mając tak słaby skład, ledwo wygrywając w polskiej lidze po takiej przerwie mysleliscie że wygramy ten mecz? Wynik i tak nie ma znaczenia, to sobie trzeba powtarzać. pamiętacie poprzednie zgrupowanie? Porażki niemal z każdym a potem w lidze totalna żenada? Pierwszy mecz im odpuszczam, wiadome, ale nie jest tak że sparingi nic nie znaczą. Nie ma na świecie druzyny co by wdupcała z każdym w sparingu a potem w lidze wszystkich olśniła. Jak nie masz schematów, jak tego nie wyćwiczysz to potem tego nie zagrasz w meczu. Skład personalny tej drużyny to jest kpina. Nie mamy żadnego napastnika. Żurawski i Rios to sa dobrzy w chowaniu się w drugiej linii. I do tego wszystkiego nasze kierownictwo sie nei spieszy bo po co? Potem wejdzie Genkov po jednym treningu na mecz ligowy załamie się bo nic mu nie wyjdzie i będzie Christov 2. Czy w tym klubie nikt nie uczy się na błedach? Kurcze liczę że w drużynie naprawde pojawi się ktoś kto podniesie poziom sportowy bo ta mizeria wiecznie trwać nie może.

1q2 28.01.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1042555)
Mnie śmieszy jedno. Czy wy już nie pamietacie jak grała Wisła w poprzedniej rundzie? Nikomu się ta gra nie podobała. Tylko zwycięstwo z Legią robiło wrażenie, reszta meczów na bardzo słabym poziomie. I nagle po słabej rundzie i miesiącu przerwy wy się spodziewacie, że oni będą grali lepiej??

Dokładnie tak - część towarzystwa myślała że po bodajże 40 minutach gry na pełnowymiarowym boisku, oni wczoraj wyjdą i zagrają piłę jakiej dawno nie widzieliśmy;)

Co ciekawsze wczoraj zagraliśmy parą najgorszych(no dobra...srebrny medal po parchach) środkowych obrońców w lidze, parą środkowych pomocników których dobre zagrania na jesieni można było policzyć na palcach może 2 rąk i z napastnikiem - rozczarowaniem.A to już daje połowę składu z pola.Jeśli dobrze pójdzie to żaden z nich nie wyjdzie na Arkę w 1 składzie.

A co do meczu to nie był on jakiś tragiczny.Obie drużyny grały mało składnie i tak na prawdę to wynik mógł być nawet odwrotny
A co do etapu przygotowań Norwegów to prawda chyba leży po środku - tak kończą pierwsze zgrupowanie ale też to był ich pierwszy sparring, co zrozumiałe bo mają o wiele więcej czasu.Czasu którego może nam zabraknąć, no ale to już będzie problem Maaskanta bo to on ustalił byśmy jako ostatni zespół w lidze, rozpoczynali zgrupowanie.

ps. Co z Paljiciem bo albom ślepy albo żadnej informacji?

Bartosz 28.01.2011 10:48

Kto był naszym kapitanem we wczorajszych zawodach? I jak ewentualnie wędrowała opaska w wyniku zmian?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl