Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków-Zagłębie Lubin godz. 14.45,21.XI (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7724)

fanfan 21.11.2010 17:00

Nasi zawodnicy rzeczywiście wyglądali jak na kacu. Paweł Brożek wg mnie przyzwoicie ale poza polem karnym przeciwnika a w nim wyglądał jakby pierwszy raz grał w piłkę albo nie chciał strzelić bramki . W środku brakowało nam jednego piłkarza który zrobiłby różnicę , rozegrał , minął jednego , dwóch przeciwników . Małecki - ten gość mnie wnerwia , wywalić go w zimie na zbity pysku, gra fatalnie a jak schodzi to wielki obrażony, klnie pod nosem i jeszcze nie śpieszy mu się ! Oczywiście jakby Mały odszedł to zaraz SKWK jechałoby na klub i trenera mówiąc że Mały jest prawdziwym Wiślakiem a Maskant nie i mógłby byś ostry konflikt ale jeśli chcemy zbudować mocną drużynę to w naszej kadrze nie może być takich elementów .

christof20 21.11.2010 17:01

Po dobrym meczu z Legią, znowu gramy taką padakę, jak w derbach. I znowu wygrywamy... Fuksiarsko. 3 punkty ważne, ale styl tragiczny. Na Polonię to niewiem, czy coś takiego wystarczy.

Tenzen 21.11.2010 17:01

Kolejny beznadziejnie słaby mecz ze słabym przeciwnikiem i szczęśliwa bramka. Wszyscy byli chyba w szoku, że po tym wesołym kopaniu bez pomysłu zdołali się jakoś przedostać pod bramkę przeciwnika.
Wydawało się że grają na lodzie.
Obrońcy strasznie często wycofują piłkę dalej do Pawełka.

Te zmiany Roberta.

Oczywiście Małecki dziś krzyczał o zmianę tą słabą grą ale wprowadzenie Żurawskiego to prawie był sabotaż.
Wprowadzenie Wilka za Tomka przynajmniej pół godziny za późno.

anthony09 21.11.2010 17:02

Zagraliśmy kolejny mecz fatalnie ;/ Podobny mecz do spotkania z cracovią, gra żenua ale są 3 punkty dzięki szczęściu. Ale trzeba powiedzieć sobie wprost, że gdybyśmy nie mieli szczęścia w tej rundzie to mielibyśmy troszkę punktów mniej...

ktulu 21.11.2010 17:03

Straszna padaka dzisiaj. Nie potrafimy grać ataku pozycyjnego. Przyjedzie właśnie takie Zagłębie, cofnie się na własną połowę i nasi kompletnie się gubią w konstruowaniu akcji.
W meczu z Legią nasza gra wyglądała nieźle, bo rywale przynajmniej coś próbowali stworzyć z przodu, więc mogliśmy założyć pressing i czasem zagrać coś z kontry, ogólnie było więcej miejsca. Wpadła bramka i grało się już swobodniej.
A w meczach takich jak dziś Wisła jest praktycznie bezradna. Nie mniej jednak trzy punkty bardzo cieszą. Liczę, że po przepracowaniu okresu przygotowawczego drużyna wyrobi jakieś schematy rozgrywania akcji, bo na ten moment wygląda to tragicznie.

lordes 21.11.2010 17:06

to co gramy to jedna porażka a to że jesteśmy vice liderem zawdzięczamy tylko bardzo słabej ligi po 14 kolejkach można było uzyskać 42 pkt my mamy ich 24 i jesteśmy na 2 miejscu..

Kurz 21.11.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1014952)
Po dobrym meczu z legią, znowu gramy taką padakę, jak w derbach. I znowu wygrywamy... Fuksiarsko. 3 punkty ważne, ale styl tragiczny. Na Polonię to niewiem, czy coś takiego wystarczy.

Z Polonią zagramy lepiej. Zdecydowanie lepiej wychodzi nam z drużynami, które chcą grać w piłkę. Zagłębie nie za bardzo chciało i stąd takie, a nie inne widowisko.

s1mone 21.11.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1014944)
Najsłabsi Cikos..

Co za bzdura. Wisła zagrała bardzo słabo, przeciwnik się bronił cały mecz a my nie potrafiliśmy się przez cały mecz przebić przez jego obronę.

Ale Cikosz? Za co? Czym sobie zasłużył? Jak dla mnie to akurat jak na obrońcę, to był bardzo pożyteczny w ataku, zagrał raz świetną piłkę na 11 metr, gdy strzelał Guła. Parę niezłych obiegów tworzących przewagę (czego np. nie można powiedzieć o Paljicu - jego współpraca z Kirmem praktycznie nie istnieje). Żadnych błędów w defensywie. O ile, nie można powiedzieć, że zagrał bardzo dobry czy też dobry mecz, ale na pewno nie wyglądał słabo na tle tej padaki jaką grała Wisła. Jeśli chodzi o prawą stronę w ofensywie to dawał on Wiśle więcej niż kiwający się sam ze sobą Małecki.

WioReXXX 21.11.2010 17:08

Spokojnie panowie- zapamiętajcie te słowa: Małecki wiosnę spędzi na ławce rezerwowym. Czuję, że Maaskant się na nim pozna w czasie okresu przygotowawczego lub też zakupimy jakiegoś lepszego skrzydłowego/napastnika. Oby, bo powiedzmy sobie szczerze- wyobraźmy sobie, że zamiast Małeckiego grałby Maleckov, maleckić lub maleckinho. Już by całe forum, a najbardziej ludzie broniący Małeckiego (że to Wiślak... bla bla bla), grzmiało co to za amator, słaby transfer, kto takiego dziada ściaga itp. Zastanówcie się czasem, zanim naplujecie znów na kolejnego obcokrajowca (przede wszystkim na forum są to: Boukhari, Bunoza, Cikos) jak się spisują nasi "prawdziwi Wiślacy". Bo oprócz meczu z Legią Małecki- z Lechem- MEGADRAMAT, z Cracovią- MEGADRAMAT, z Zagłebiem: MEGADRAMAT.

lucas1906 21.11.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1014958)
Z Polonią zagramy lepiej. Zdecydowanie lepiej wychodzi nam z drużynami, które chcą grać w piłkę. Zagłębie nie za bardzo chciało i stąd takie, a nie inne widowisko.

Dokładnie... z dryżyną, która gra otwartą piłkę prezentujemy się bardzo dobrze, ale jak przyjeżdza drużyna, której zamiarem jest murowanie własnej bramki to już nie jest tak kolorowo.
Podobnego scenariusza do tego boję się w meczu z Arką.

Kurz 21.11.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1014960)
Spokojnie panowie- zapamiętajcie te słowa: Małecki wiosnę spędzi na ławce rezerwowym. Czuję, że Maaskant się na nim pozna w czasie okresu przygotowawczego lub też zakupimy jakiegoś lepszego skrzydłowego/napastnika. Oby, bo powiedzmy sobie szczerze- wyobraźmy sobie, że zamiast Małeckiego grałby Maleckov, maleckić lub maleckinho. Już by całe forum, a najbardziej ludzie broniący Małeckiego (że to Wiślak... bla bla bla), grzmiało co to za amator, słaby transfer, kto takiego dziada ściaga itp. Zastanówcie się czasem, zanim naplujecie znów na kolejnego obcokrajowca (przede wszystkim na forum są to: Boukhari, Bunoza, Cikos) jak się spisują nasi "prawdziwi Wiślacy". Bo oprócz meczu z Legią Małecki- z Lechem- MEGADRAMAT, z Cracovią- MEGADRAMAT, z Zagłebiem: MEGADRAMAT.

Myslę, ze Maaskant już doskonale wie kto będzie mu potrzebny, a kto nie, więc nie musi się na nikim poznawać. Teraz tylko pozostaje dotrwać do przerwy zimowej i poważnie się wzmocnić.

Karherop 21.11.2010 17:11

Tragiczny mecz w naszym wykonaniu , ale szczerze powiedziawszy , tak będą wyglądać wszystkie mecze z drużynami broniącymi się w 11 na swojej połowie . Najbardziej jednak martwil brak pomysłu na gre , która mniej więcej wygladała tak :

Cikos - Chavez - Pawełek/Bunoza - długa piłka - strata
i tak w kółko

bardzo martwiła tez duża pasywność całego zespołu , gdyby nie wejście Żurawskiego wątpię czy byśmy wygrali ten mecz
Dobra gra obronna zaś wynikała z faktu że Zagłebie nawet nie zamierzało atakowac w tym meczu

Szybkie subiektywne oceny :

Pawełek - 6 , bezrobony , największym zagrożeniem dla niego byli własny obrońcy
Cikos - 5 , dużo słabiej w ofensywnie niż z Legią
Bunoza - 6 , przyzwoicie , jednak te jego długie piłki doprowadzają mnie do szału
Chavez - 6+ , lepiej niż Bunoza , ale bardzo mnie martwi że 90% piłek jakie miał w tym meczu oddawał Bunozie , potwornie unika brania odpowiedzialności za rozegranie oraz nie umie wykorzystać swoich warunków przy stałych fragmentach gry
Paljić - 6 , lepiej niż Cikos , jednak bez szału
Małecki - 2 , szkkoda gadać
Sobolewski - 6 , jeśli miał dzisiaj tylko zadania defensywne to z nich wywiązywał się w 100%
Garguła 2 + Jirsak 2+ wg mnie to oboje są winni tak słabego meczu w ofensywie Wisły , nie podchodzili pod obrońców , nie brali na siebie rozegrania , nie wiem co chcieli osiągnąć w tym meczu
Kirm - 7 , ocena pewnie zawyżona , ale brawa za bramke , zresztą wszystkie ataki , albo raczej ich zalążki szły właśnie z jego strony , zadomowił się na skrzydle na dobre
Paweł Brożek - 1! - o ile Małecki grał właściwie jak zawsze , tyle że z mniejszym szczęściem to Paweł chyba coś złego wciągnął przed meczem
Żurawski - 7 - w 30 minut zrobił 7 razy tyle ile Paweł Brożek w całym spotkaniu
Boukhari , Wilk - bez oceny

dobrze że wygraliśmy po tak słabym sptkaniu , bo remis tylko wprowadził by w klubie nerwowe ruchy
z Polonią i Arką powinny być łatwiejsze spotkania bo zespoły ( przynajmniej Polonia ) nie powinny się w meczu tylko bronić

byle do wiosny

Kurz 21.11.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 1014962)
Podobnego scenariusza do tego boję się w meczu z Arką.

Ja też.

Dzisiejszy mecz miał pewną widoczną przewagę nad kilkoma innymi podobnymi z tego sezonu. Nie dostawałem palpitacji serca, obserwując naszą grę obronną :).

willow 21.11.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1014950)
Najważniejsze są trzy punkty. A styl..no cóż. To było pewne, że nie będziemy grali zawsze tak jak w meczu z Legią.

Legia zagrała z nami otwartą piłkę. Wszystkie 3 bramki (oprócz rzecz jasna karnego) strzeliliśmy z kontry. Zagłębie koncentrowało się na murowaniu bramki. Stanęli na 30 metrze i próbowali kontrować.
A my niestety nie potrafimy grać ataku pozycyjnego i to mnie najbardziej martwi, bo właśnie po umiejętności rozgrywania ataku pozycyjnego poznaje się - między innymi - klasę i wartość drużyny.

Niestety ostatnie 3 mecze nie zmieniły mojej opinii ani na temat składu personalnego, jakim dysponujemy, ani na temat Maaskanta. Można winić piłkarzy za błędy indywidualne, ale nie za brak pomysłu na grę. Długie rozgrywanie piłki na naszej połowie przez Chaveza, Cikosa i Bunozę to nie jest sposób na grę jak się remisuje. Dalej nie potrafią wyjść na pozycję, dalej brakuje automatyzmu, dalej nie wiedzą jak rozegrać piłkę w ataku. Wszystko albo na hurra, może się uda (Małecki) albo na dzidę (Bunoza).

Ogólnie twierdzę, że jak byliśmy na początku drogi, tak dalej jesteśmy. Jedynym pocieszeniem jest miejsce w tabeli bo to pozwala mieć nadzieję, że jednak Cupiał sypnie jakąś kasą w zimie.

PANDEM0NIUM 21.11.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1014959)
Co za bzdura. Wisła zagrała bardzo słabo, przeciwnik się bronił cały mecz a my nie potrafiliśmy się przez cały mecz przebić przez jego obronę.

Ale Cikosz? Za co? Czym sobie zasłużył? Jak dla mnie to akurat jak na obrońcę, to był bardzo pożyteczny w ataku, zagrał raz świetną piłkę na 11 metr, gdy strzelał Guła. Parę niezłych obiegów tworzących przewagę (czego np. nie można powiedzieć o Paljicu - jego współpraca z Kirmem praktycznie nie istnieje). Żadnych błędów w defensywie. O ile, nie można powiedzieć, że zagrał bardzo dobry czy też dobry mecz, ale na pewno nie wyglądał słabo na tle tej padaki jaką grała Wisła. Jeśli chodzi o prawą stronę w ofensywie to dawał on Wiśle więcej niż kiwający się sam ze sobą Małecki.

Za co?
Za bezmyślne bieganie z którego nic nie wynikało. Za to że nie umiał wznowic gry z autu. Za to że nie potrafił dzisiaj dośrodkowac. Za to że miał probemy z ustawianiem się. Za to że nie myśli na boisku. Za to że jest jeźdźcem bez głowy.

Ambicji szybkosci, siły nie można mu odmówic ale piłka nożna nie polega tylko na bieganiu. Ja mu życze jak najlepiej ale na dzień dzisiejszy to jest nasz najbardziej drewniany zawodnik z obecnej kadry.Ciekawe jak wygląda Branco skoro siedzi na ławie. Wole nie myślec. Potgrzebujemy na gwałt jakiegos sensownego rozwiązania na prawej obronie.

Na dzień dzisiejszy potrzebujemy wzmocnień na nast. pozycjach: PO,ŚO,LO,PP,N czyli 5 klasowych zawodników.

KRIS22 21.11.2010 17:16

Niektórzy tu piszą ze zagraliśmy piach ale mnie to osobiście w tym konkretnie momencie nie obchodzi bo najważniejsze w naszej obecnej sytuacji są 3 punkty drużyna przed sezonem była totalnie rozbita odeszło 3 podstawowych obronców a my po 14 kolejkach jesteśmy 2 w tabeli. Teraz przed nami 2 ciężkie wyjazdy które dadzą nam odpowiedż czy mamy realne szanse na włączenia sie do walki o Mistrza. A co do Patryka Małeckiego gość ostatni przechodzi samego siebie ma pretensje do wszystkich wokoło siebie tylko nie do swojej osoby więcej pokory panie Patryku !!!
Może ławeczka rezerwowych by pozwoliła Patrykowi wrócić na własciwe tory gry i Myślenia na boisku.

szczepanwislak 21.11.2010 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1014942)
Czy młyn dzisiaj skandował: "Piotrek Brożek" ?

Jeśli tak to za kogo?

I po co?

Tak , skandowali Piotr Brożek , ale za kogo to nie usłyszałem już. A może tak po prostu krzyczeli aby pojawił się na placu gry. A zastanawiając się za kogo to można się domyślać , że zebranym nie podobała się gra Dragana lub Andraża , bo przecież Piotrek grywa na ich pozycjach. I wg mnie ta strona nie tak źle się spisywała do tego czasu , a co potem Kirm zrobił to już wszyscy wiedzą . Czyli tak jak wspominałem , prawdopodobnie tak samo imię i nazwisko skandowali , aczkolwiek mogę się mylić

PANDEM0NIUM 21.11.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1014964)
Chavez - 6+ , lepiej niż Bunoza , ale bardzo mnie martwi że 90% piłek jakie miał w tym meczu oddawał Bunozie , potwornie unika brania odpowiedzialności za rozegranie oraz nie umie wykorzystać swoich warunków przy stałych fragmentach gry

Generalnie zgodzę się z Twoją wypowiedzią ale z powyższym to już nie. Chavez jest tym który na dzień dzisiejszy konsoliduje defensywę. Dla mnie to jest najsilniejszy piłkarz ekstraklasy bardzo mocno trzyma się na nogach i piekielnie trudno zabrac mu piłke. Fajnie to wygląda jak wszyscy piłkarze się od niego odbijają jak od ściany. Oczywiście ma duże mankamenty. Jest zwrotny niczym czołg i stwarza wrażenie ociężałego.
Moim zdaniem gra lepiej w defensywie od Marcelo jednak niestety jest gorszy od brazylijczyka w ataku.
Moim zdaniem po przepracowaniu z drużyną okresu przygotowawczego to się poprawi. Z Legią i dzisiaj już było widac próby dogrywania do niego piłek z rzutów wolnych... zobaczymy jak to będzie. Przypominam że on przyjechał do Polski kompletnie nieprzygotowany, nie zagrał z drużyną nawet jednego sparingu przed sezonem...
Wymaganie od niego rozgrywania to już gruba przesada, od tego są inni. Chociażby Gargamel czy Jirsak którzy dzisiaj przeszli obok meczu.

Kurz 21.11.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1014964)
Tragiczny mecz w naszym wykonaniu , ale szczerze powiedziawszy , tak będą wyglądać wszystkie mecze z drużynami broniącymi się w 11 na swojej połowie . Najbardziej jednak martwil brak pomysłu na gre , która mniej więcej wygladała tak :

Mamy za słaby skład, zeby dobrze sobie radzić z murarzami. Oczywiście, gdyby wszyscy nawet z obecnego składu grali na swoim najwyższym poziomie, wyglądałoby to o wiele lepiej... Niestety, nie grają i tylko momentami mają przebłyski.

Wrócę jeszcze do Małego. Prawdę mówiąc, nie wiem czy Patryk nadaje się do szybkiej kombinacyjnej gry. Na razie rzeczy, za które można go pochwalić, to akcje indywidualne, czasem dwójkowe, waleczność. Problem polega na tym, że nie ma w tym systematyczności i to chyba za mało, żeby grać ważną rolę w drużynie, którą chce zbudować Maaskant.

Filippo123321 21.11.2010 17:26

Pierwszy lepszy Karabach ukasiłby nas ze trzy razy.

Obysmy nie weszli do pucharow. Chyba, ze cos sie na wiosne zmieni.

Orson 21.11.2010 17:29

"Obyśmy nie weszli do pucharów..."

pewnie ....a, brońmy się przed spadkiem i odpuscmy puchar Polski bo przecież możemy przypadkiem awansowac do pucharow...

zastanówcie sie czasem zanim cos napiszecie...i

Karherop 21.11.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1014973)
Przypominam że on przyjechał do Polski kompletnie nieprzygotowany, nie zagrał z drużyną nawet jednego sparingu przed sezonem...
Wymaganie od niego rozgrywania to już gruba przesada, od tego są inni. Chociażby Gargamel czy Jirsak którzy dzisiaj przeszli obok meczu.

1) to jego wina że był kompletnie nieprzygotoway do gry , nikt mu nie zabronił na wakacjach pomyśleć o czynnym treningu
2) tak , to nie on powinien rozgrywać , ale biło w oczy to że 90% piłek oddawał do Bunozy zamiast samemu poszukać kogoś z przodu do podania , chyba że lubi 'czarną robotę ' zwalać na młodszego

poza tym zgadzam się że na chwilę obecną jest naszym najlepszym defensorem

Filippo123321 21.11.2010 17:32

Orson, ja nie chce kolejnej kompromitacji ;] Po prostu.

tofik 21.11.2010 17:38

Czarną robotę to on odwala w obronie, a podać do przodu jak nie umie niech nie próbuje, bo może się skończyć kontrą

anthony09 21.11.2010 17:41

Gramy największy klops i nic tego nie zmieni... Z Legią wykorzystaliśmy swoje sytuacje, gdy się otworzyła ale z resztą strasznie nam ciężko idzie, brakuje nam wiele, przewagi na skrzydłach, kreatywności w ataku, gramy przewidywalnie w ataku ... trudno trzeba czekać na transfery w zimie (załatwienie Chaveza, pozostanie Brożka też mam nadzieje będzie załatwione)

mgła 21.11.2010 17:45

styl dramatyczny pewne że tego meczu 2 raz nie oglądne, 3 pkt są i tyle sie liczy! brawo Andraż!

Daja`n 21.11.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 1014975)
Pierwszy lepszy Karabach ukasiłby nas ze trzy razy.

Obysmy nie weszli do pucharow. Chyba, ze cos sie na wiosne zmieni.

Za taką wypowiedź powinieneś dostać z liścia i tyle w tym temacie!

Kris Dee 21.11.2010 17:50

Tak jak się spodziewałem gra tragiczna. Cieszy mnie tylko dobra postawa Bunozy który obok Chaveza był najlepszy na boisku.

Xalax 21.11.2010 17:51

[QUOTE=fanfan;1014951]Nasi zawodnicy rzeczywiście wyglądali jak na kacu. Paweł Brożek wg mnie przyzwoicie ale poza polem karnym przeciwnika a w nim wyglądał jakby pierwszy raz grał w piłkę albo nie chciał strzelić bramki . W środku brakowało nam jednego piłkarza który zrobiłby różnicę , rozegrał , minął jednego , dwóch przeciwników . Małecki - ten gość mnie wnerwia , wywalić go w zimie na zbity pysku, gra fatalnie a jak schodzi to wielki obrażony, klnie pod nosem i jeszcze nie śpieszy mu się ! Oczywiście jakby Mały odszedł to zaraz SKWK jechałoby na klub i trenera mówiąc że Mały jest prawdziwym Wiślakiem a Maskant nie i mógłby byś ostry konflikt ale jeśli chcemy zbudować mocną drużynę to w naszej kadrze nie może być takich elementów .[/QUOT

I moim zdanienm SKWK ma racje, bo niedlugo to nie bedzie ani jednego wislaka z skladzie. Wole zeby Maly gral przeplatajac gorsze z lepszymi mecze niz kolejnego obcokrajowca.

Acapelo 21.11.2010 17:52

Kirm praktycznie sam wypracował akcję. Najpierw dobrze się zastawił, następnie jeszcze lepiej odegrał w tempo, pięknie się podłączył na pełnej prędkości no i na koniec dopiął swego.
Nie robiłbym tragedii. Mecz nie był zły w naszym wykonaniu. Gdyby Brożek w pierwszej połowie nie wyczyniał cudów w polu karnym to już wtedy byśmy prowadzili. Potrzeba nam z 2 bardzo dobrych piłkarzy i do tego wzmocnienie lewej połowy obrony i będzie dobrze.
Dzisiaj takie mecze wygrywa się stałymi fragmentami gry a te u nas szwankują.

RAF 21.11.2010 17:54

[QUOTE=Xalax;1014988]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1014951)
Nasi zawodnicy rzeczywiście wyglądali jak na kacu. Paweł Brożek wg mnie przyzwoicie ale poza polem karnym przeciwnika a w nim wyglądał jakby pierwszy raz grał w piłkę albo nie chciał strzelić bramki . W środku brakowało nam jednego piłkarza który zrobiłby różnicę , rozegrał , minął jednego , dwóch przeciwników . Małecki - ten gość mnie wnerwia , wywalić go w zimie na zbity pysku, gra fatalnie a jak schodzi to wielki obrażony, klnie pod nosem i jeszcze nie śpieszy mu się ! Oczywiście jakby Mały odszedł to zaraz SKWK jechałoby na klub i trenera mówiąc że Mały jest prawdziwym Wiślakiem a Maskant nie i mógłby byś ostry konflikt ale jeśli chcemy zbudować mocną drużynę to w naszej kadrze nie może być takich elementów .[/QUOT

I moim zdanienm SKWK ma racje, bo niedlugo to nie bedzie ani jednego wislaka z skladzie. Wole zeby Maly gral przeplatajac gorsze z lepszymi mecze niz kolejnego obcokrajowca.

A moim zdaniem powinni grac obecnie najlepsi; nie interesuje mnie czy ktos jest wg. SKWK "prawdziwym Wislakiem" przy przyszywanym obcokrajowcem. Interesuje mnie to jak kto gra. W mojej skromnej opinii na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego, poniewaz Argentynczyk ma przynajmniej 3 rzeczy ktorych nie ma Polak: technike, umiejetnosc zastawienia sie i dobre podanie.

wojtala8 21.11.2010 17:55

W mojej subiektywnej ocenie powinno się skończyć głaskać po główce co chwile "mega gwiazdę" Brożka i Małeckiego.. to co robił "Brozio" jest kpiną, kompletny brak ambicji, chęci, umiejętności.. Poprostu wyszedł na mecz bo w sumie wypadało.. Ten człowiek to jest piłkarskie dno już od dwóch lat( mecz z Legią i jego dwie bramki nic nie znaczą bo w tym meczu oprócz bramek to nic nie grał). Czy nikt z decyzyjnych w Wiśle tego nie widzi?? ile jeszcze ma poniżać nas swoją grą?? ile jeszcze media i kibice ( którzy chyba oglądają inne mecze niż Wisły) będą się nim zachwycać i robić na siłę z niego gwiazdę?? Kolejny zawodnik to Małecki..On w przeciwieństwie do Brozia ma przynajmniej ambicje.. Umiejętności zero, żyła i showman:P jednym słowem gość który myśli że jak ma poparcie kibiców to jemu się należy gra w pierwszym składzie..dla mnie żenada..i ci dwaj zawodnicy dla mnie powinni wchodzić z ławki bo to są ich szczyty możliwości. Kirm to nie tylko bramka..to bezkonkurencyjnie razem z Sobolewskim najlepszy zawodnik na boisku w tym meczu jak i w trzech poprzednich.. Kirm szacun!

Moja subiektywna ocena:) TYLKO WISŁA

RAF 21.11.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtala8 (Post 1014991)
W mojej subiektywnej ocenie powinno się skończyć głaskać po główce co chwile "mega gwiazdę" Brożka i Małeckiego.. to co robił "Brozio" jest kpiną, kompletny brak ambicji, chęci, umiejętności.. Poprostu wyszedł na mecz bo w sumie wypadało.. Ten człowiek to jest piłkarskie dno już od dwóch lat( mecz z Legią i jego dwie bramki nic nie znaczą bo w tym meczu oprócz bramek to nic nie grał). Czy nikt z decyzyjnych w Wiśle tego nie widzi?? ile jeszcze ma poniżać nas swoją grą?? ile jeszcze media i kibice ( którzy chyba oglądają inne mecze niż Wisły) będą się nim zachwycać i robić na siłę z niego gwiazdę?? Kolejny zawodnik to Małecki..On w przeciwieństwie do Brozia ma przynajmniej ambicje.. Umiejętności zero, żyła i showman:P jednym słowem gość który myśli że jak ma poparcie kibiców to jemu się należy gra w pierwszym składzie..dla mnie żenada..i ci dwaj zawodnicy dla mnie powinni wchodzić z ławki bo to są ich szczyty możliwości. Kirm to nie tylko bramka..to bezkonkurencyjnie razem z Sobolewskim najlepszy zawodnik na boisku w tym meczu jak i w trzech poprzednich.. Kirm szacun!

Nie miejcie pretensji o to ze w Wisle przewazaja obcokrajowcy bo jak tak dalej pojdzie to nawet pewne ostatnio "polskie" pozycje beda zagrozone o ile w zimie przyjda lepsi, chcacy sie pokazac i rozwijac, glodni gry, obcokrajowcy. Choc, jak mowie, w mojej ocenie to Rios powinien wygryzc Maleckiego juz teraz, na jesieni.

P.S. Nie zdziwcie sie jak Maleckiego w Wisle na wiosne juz nie zobaczymy. Dzisiejsze "krolewskie" zejscie (zamiast biec zeby nie tracic czasu) i "f...i" pod nosem powinny mu na ostatnie 2 mecze zapewnic wejscie z lawki.

CH. 21.11.2010 18:01

bramka Kirma

http://www.youtube.com/watch?v=an6OYU5BhZ4

medyk 21.11.2010 18:02

chyba najgorszy mecz za Maskanta i do tego ten doping który momentami był poprostu usypiający..

Teraz oglądam tą bramke i słowa komentatora mówią wszystko "ta jedna akcja wystarczyłą by po beznadziejnym meczu stadion oszalał"

legol 21.11.2010 18:02

....a nie da sie czytac tych wypocin co po niektorych. Banda internetowych napinaczy za 10. Nawet na mecz nie pojdzie i nie pomoze dopingiem jeden z drugim tylko klepie tu swoje pojebane tezy. Dzis gola wcisneli kibice swoim dopingiem i dobrze. Licza sie 3 punkty. Wiadomo ze trzeba dobic do zimy i zdobyc jak najwiecej punktow. Brozek najslabszy? Cikos? Pojebani jestescie....

A jak sie nie podoba to idzcie kibicowac barcelonie, Tam jest wszystko cacy i messi jest hiper mega....

maxipiter 21.11.2010 18:04

Wywalić w przerwie zimowej pseudo wiślaków z małymi umiejętnościami psującymi grę i atmosferę w drużynie: ]Brożki i Małecki won z Wisły!!!

Awe 21.11.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1014997)
Wywalić w przerwie zimowej pseudo wiślaków z małymi umiejętnościami psującymi grę i atmosferę w drużynie: ]Brożki i Małecki won z Wisły!!!

Tak samo się plułeś po meczu z Legią?

wojtala8 21.11.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1014996)
....a nie da sie czytac tych wypocin co po niektorych. Banda internetowych napinaczy za 10. Nawet na mecz nie pojdzie i nie pomoze dopingiem jeden z drugim tylko klepie tu swoje pojebane tezy. Dzis gola wcisneli kibice swoim dopingiem i dobrze. Licza sie 3 punkty. Wiadomo ze trzeba dobic do zimy i zdobyc jak najwiecej punktow. Brozek najslabszy? Cikos? Pojebani jestescie....

Co do dopingu to w 100% się z tobą zgadzam.. Co do Brożka- człowieku ty chyba byłeś na innym meczu.. ty oglądałeś mecz czy paczyłeś się na dupy które jeździły na rolkach na dole G?? Własnie o takich kibicach jak ty którzy na siłe wmawiają sobie i wszystkim że Brozio jest zajebisty pisałem.. Ty masz klapki na oczach czy powtarzasz to co powiedzieli kumple na osiedlu?? to że Brożek utożsamia się z Wisełką nie znaczy że ciągle będzie mu się w cemno komplementować.. Proponuje ci oglądnij sobie powtórkę meczu C+, patrz na cały mecz brożka, weź dwa wdechy i pomyśl.. a nie staraj się ludzią w ciemno czegoś udowadniać.

Ave 1906 21.11.2010 18:09

Nie podoba mi się zachowanie małego po meczu z legią on myśli ze jest gwiazdą, zobaczcie jak jest w angli nie ważne czy drożyna wygrywa czy przegrywa schodzący zawodnik zbiega a on co robi gwiazdorek,jak dal mnie to Robert powinien go posadzić i wpuść Riosa chłopak walczy wyjdzie klepnie a ten głowa w dół i jedzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl