Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7567)

polska.mysl.szkoleniowa 22.10.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpc (Post 997164)
Mowie ze my musimy grac co 3 dni by grac w pucharach jak równy z rowny przykład Lecha w Pucharch gra dobrze ale juz na lige sił brak

jakich pucharach? przecież my się nie zakwalifikujemy do żadnych. chyba, że chodzi Ci o puchar polski, ale to spokojna głowa, jak byś ich nie trenował, oni i tak go odpuszczą.

gahanos 23.10.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 997107)
Bilety już są w sprzedaży. Sam już kupiłem 3 bilety

w jakiej cenie?

Kryniu 23.10.2010 15:45

Wszystko masz na oficjalnej. Osobiście kupiłem po 30 zł. Najdroższe są po 35 a najtańsze po 15
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_abonamentow/

JrQ- 23.10.2010 15:45

na oficjalnej jest napisane

tofik 24.10.2010 10:08

Mecz z Widzewem będzie dobrą okazją do pokazania się dla takich piłkarzy jak Branco (na dobrą sprawę zagrał 1 mecz więc nie można go skreślać. W obronie nieźle gra), Łobodziński, Wilk, Rios. Mysle, że w tym meczu trener będzie szukał odpowiedzi na pytanie kto ma zastąpić Boukhariego w meczu ligowym. Szansa dla Riosa, który mógłby być dobrym ofensywnym pomocnikiem. Zauważyłem, że posyła ciekawe prostopadłe podania.

MCX 24.10.2010 10:11

Ciekawe czy Jovanić dostanie szansę zagrania, czy już nie podniesie się z ławki w tym sezonie.

JrQ- 24.10.2010 10:21

Mam nadzieję, że dostanie.
Odpocznie pewnie Sobol, Boukhari w ich miejsca Rios i Wilk.
Reszta raczej bez zmian.

Karherop 24.10.2010 11:11

Po pierwsze należy potraktować mecz z Widzewem śmiertelnie poważnie , góra 2-3 zmiany . Boukhari i odpoczynek dla Sobola . Zreszta do meczu z Lechem jest sporo czasu , więc jeśli zespół jest po Lechii w pełni sił to nie można oszczędzać drużyny . Szczególnie w obronie lepiej znowu nie mieszać , niech popełnia błedy ale się zgrywa , z meczu na mecz musi być lepiej .

Widzew to naprawde silny rywal , a PP w tym sezonie po prostu nie możemy odpuścic . Poprostu musimy wykorzystać atut własnego boiska i awansować do dalszej rundy .

MCX 24.10.2010 11:58

Dla przypomnienia - mecz z Widzewem będzie można obejrzeć w TVP Sport.

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Roz...Pucharu-Polski

Ogryzek 24.10.2010 12:10

Widzew z kontry grać potrafi, Robak i Sernas wygrywają pojedynki biegowe z każdym naszym obrońcą (no może poza Paljicem i Piotrkiem Brożkiem). Kilka długich piłek i może być po meczu, jak z Jagiellonią. Z drugiej strony jak szybko nie stracimy gola (czy to możliwe?) jest szansa na wygraną.

Cóż szkoda by było pożegnać się z PP na swoim stadionie.

tommiyacht 24.10.2010 12:16

Mecz z Widzewem do prawdopodobnie jedyna nasza droga do pucharów na ten sezon. Oba zespoły podbudowane zwyciestwami z górą tabeli. Bedzie ciezko, oj bedzie.

Kryniu 24.10.2010 12:31

Heh idę z kumplem starym Widzewiakiem na mecz mam nadzieję że ja będę się śmiać z niego a nie on ze mnie. Paradoks jest taki że jest również kibicem Wisły ale w tym meczu jest za Widzewem. Ja wierzę w zwycięstwo i z pewnością będzie to mecz walki

PhantomRanger 24.10.2010 15:11

Osobiście w obronie nic bym nie zmieniał, a jeśli już to Branco za Cikosa reszte zostawić niech gra i się ogrywa. Do pomocy Wilka zamiast Sobolewskiego, a do ataku Rios z Brożkiem. Boukhari na ławkę. i myślę, że spokojnie można będzie Widzew przejść. Oni są mocni w meczach u siebie a wyjazdy u nich leżą podobnie jak Jagiellonii.

_gilardino_ 24.10.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 998221)
Heh idę z kumplem starym Widzewiakiem na mecz mam nadzieję że ja będę się śmiać z niego a nie on ze mnie. Paradoks jest taki że jest również kibicem Wisły ale w tym meczu jest za Widzewem. Ja wierzę w zwycięstwo i z pewnością będzie to mecz walki

Dobrych masz kumpli

zaper133 24.10.2010 17:17

Na boisku niech piłkarze dadzą z siebie wszystko. A My zróbmy to samo na trybunach ! Ponieśmy naszych do zwycięstwa nad Widzewem !

xdarek 24.10.2010 17:20

jak myślicie dostane jutro spokojnie bilety na G??

DarekK_11 24.10.2010 19:12

Tak, kupisz na lajcie.

JrQ- 24.10.2010 19:54

ja mam na F, mam nadzieję, że wygramy i stadion będzie pełniutki po ostatnim triumfie

pcpc 24.10.2010 20:08

moze kogos z młodej na ławke i wpuscic w 75 minucie a nuz sie trafi drugi kuba

Kryniu 24.10.2010 20:14

Zrobiłbym tak: Jeśli wygrywamy i mamy już pewną wygraną to możemy wpuścić młodzika na zmianę i dać mu szansę. Praktycznie nie ma ryzyka

grogoriogreg 24.10.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpc (Post 998542)
moze kogos z młodej na ławke i wpuscic w 75 minucie a nuz sie trafi drugi kuba

Raczej ciężko będzie, bo jutro gra MESA, chyba że wcześniej trener ustaliłby coś z Kulawikiem.
Jestem za tym aby szansę dostało 2 młodych zawodników, jeden na 60 drugi 30 minut. Puchar Polski jest zbyt cenny w naszej sytuacji by stawiać do gry większą ilość młodych graczy.
Chętnie zobaczyłbym Chrapka na pozycji Boukhariego w parze z Garguła i Wilkiem.
Tyle ode mnie. We wtorek chciałbym widzieć Wisłę z drugiej połowy meczu z Lechijką!

pcpc 24.10.2010 20:53

a moze zawodnicy z Młodej ME nie okarza sie gorsi od graczy obecnych moze jest tam drugi Głowacki,Szymkowiak,Franek,Kosa,Kuba

arti 25.10.2010 08:42

Żadnych eksperymentów, trzeba to wygrać! Tak samo potem z Amiką... i następny i jeszcze następny mecz...

pcpc 25.10.2010 09:11

kolego czasem trzeba dac szanse młodym inaczej beda to wieczne talenty

_gilardino_ 25.10.2010 09:22

Jak by się wyróżniali na treningach to pewnie by szansę dostali, może po prostu talentu nie mają ? Powiedz mi ilu wychowanków Wisły gra w Wiśle albo gdzieś w ekstraklasie. Leszczak, który był uznawany za największy talent, wypiął się na Wisłę, poszedł do Górnika i jakoś nie potrafi się tam przebić.

Semper Fidelis 1985 25.10.2010 09:37

Cieżki mecz bedzie... Widzew po Jadze pewnie w dobrych nastrojach i z nami niema nic do stracenia... boje sie tego co Robak & Sernas mogą zrobić z naszą zajebistą obroną...My musimy wygrać bo to może być przepustka do pucharów, co do skladu, chciałbym Jove w bramce, Wilka w pomocy, niech Sobol odpocznie, i naturalnie Andy za kebaba... reszta bez zmian bo ten mecz po prostu trzeba wygrać, szczescie dla nas że gramy u siebie a nie w Łodzi.

pcpc 25.10.2010 09:46

Małecki,Brożki,Juszczyk

QBAS 25.10.2010 09:55

Puchar to najprawdopodobniej jedyna szansa w tym sezonie na puchary. Trzeba więc grać co najmniej z takim zaangażowaniem jak w ostatnim meczu z Lechią. A że łatwo nie będzie, nie trzeba chyba nikogo przekonywać...

Semper Fidelis 1985 25.10.2010 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpc (Post 998704)
Małecki,Brożki,Juszczyk

Juszczyk?? ocb ?? :rotfl:

pcpc 25.10.2010 11:02

nie przesadzajcie mamy 7 Punktów straty do lider wiec nawet na Mistrza mamy szanse Lech po połowie sezonu mial strate do Wisły 11 punktów i tytuł zdobył wiec grac w lidze trzeba

felipe 25.10.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 998709)
Puchar to najprawdopodobniej jedyna szansa w tym sezonie na puchary. Trzeba więc grać co najmniej z takim zaangażowaniem jak w ostatnim meczu z Lechią. A że łatwo nie będzie, nie trzeba chyba nikogo przekonywać...

Jasne, że trzeba grać z zaangażowaniem itp., ale nie przesadzaj, że PP to dla Wisły jedyna szansa na "Europę" w tym sezonie :) Powiem więcej - prędzej spodziewam się "pudła" w lidze (możliwe, ze nawet 4 miejsce da puchary) niż zwycięstwa w PP.

buli116 25.10.2010 12:03

Mam 2 wolne karnety na sektor E za 15 zł za osobę kontakt na pw

kolarz90 25.10.2010 12:26

Ja jestem ciekaw jak będzie wyglądał skład w tym meczu. Czy zagramy tak jak z Lechią, żeby zacząć zgrywać ten skład, czy Maaskant da odpocząć niektórym przed Lechem i wpuści np. Jovanica, Jirsaka i kilku z ME?
I puchar jest ważny, bo to moze być jedyna droga do pucharów i w lidze też trzeba zacząc piąć się do góry w tabeli.

Semper Fidelis 1985 25.10.2010 12:28

Z ME raczej nikt nie zagra bo ME gra dzisiaj w Gdańsku

arti 25.10.2010 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpc (Post 998740)
nie przesadzajcie mamy 7 Punktów straty do lider wiec nawet na Mistrza mamy szanse Lech po połowie sezonu mial strate do Wisły 11 punktów i tytuł zdobył wiec grac w lidze trzeba

Grać trzeba wszędzie oczywiście. Z tym, że PP trzeba wygrać 4 mecze i trofeum nasze, a w lidze jeszcze bardzo daleka droga i spore straty, a bez wzmocnień zwłaszcza obrony g.... ugramy - to dość proste.

Oldpara 25.10.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 998345)
Oni są mocni w meczach u siebie a wyjazdy u nich leżą podobnie jak Jagiellonii.

Coś Ci się pomyliło. Widzew w tym sezonie jest niepokonany na wyjeździe.

Grają świetnie w obronie, i znakomicie z kontrataku. Dlatego radzą sibe wtedy, gdy przeciwnik atakuje, niszcząc go zabójczymi kontrami - vide ostatni mecz z Jagiellonią, gdzie to Jaga prowadziła grę, a nie radzą sobie, jak muszą atakować - vida nasz mecz gdzie graliśmy tak sobie, ale wygraliśmy strzelając gola z kontry.

Obawiam się, że będzie strasznie ciężko - będziemy prowadzić grę, a Widzew nas strzeli po dupie paroma kontrami i będzie po meczu. Wydaje wam się, że Chavez i Bunoza zatrzymają kontry Sernasa i Robaka?

aNouc 25.10.2010 16:28

Cytat:

W sobotę strzelali bramki dla Wisły, ale we wtorek mecz Białej Gwiazdy obejrzą z trybun. Radosław Sobolewski i Paweł Brożek z powodu urazów, jakich nabawili się w spotkaniu z Lechią, nie zagrają przeciwko Widzewowi.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bola_i_brozia/

tofik 25.10.2010 16:52

No i takie właśnie wypadnięcie Brożka nam doskonale obrazuje, że potrzeba się rozejrzeć za silnym napastnikiem. Bo nawet nie wiadomo kogo wprowadzić - reszta goli nie strzela. Rios nie strzelił ani jednej bramki, a Zurawski jest bez formy i bez chęci do gry.
Jak bym miał wybierac to postawiłbym na Małeckiego, bo udowodnił w poprzednich meczach, że umie trafić, a grał pomocnika

Co się tyczy Wilka za Sobolewskiego, to szczęścnie w nieszczęsciu. Będzie okazja się przekonac, czy Cezary da sobie sam radę jako defensywny pomocnik. Do tej pory grał tylko w parze z Sobolewskm...jeśli się mylę to poprawcie.

JrQ- 25.10.2010 17:13

Bez Brożka i Sobola - szkoda, że ME grali dzisiaj, widziałbym na środku ataku Papieża, może Szewczyka.
A tak zagra pewnie Rios bądź Żuraw.

Elefant 25.10.2010 17:59

Wypadnięcie Brożka i Sobola to oczywiście jest jakieś osłabienie, ale nie dramatyczne. Nie byli to zawodnicy, którzy ciągnieli grę w tej rundzie.

Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niz Czarek za Radka. To jest jego silny zmiennik i następca. Kiedy mamy go próbowac, jak nie w takiej wymuszonej sytuacji. Nikogo lepszego zresztą nie mamy.

Z napastnikiem już sprawa nie jest tak jednoznaczna. Patryk wypowiedział się, że bardzo chciałby zagrać u Maaskanta jako napastnik. Może spełnić jego marzenia. Z Lechią dość dobrze ciągnął grę.

Co do meczu cudów się nie spodziewam. Klucz do wygranej będzie taki sam jak w Łodzi, strzelić obojętnie jak bramkę i drzeć pazurami ziemię, kosić wszystko równo z trawą, szarpać za koszulki i co tam jeszcze kto u nas potrafi. Wszystko przynajmniej 40 metrów przed nasza bramką. Byle nie dopuścić ich do kontaktu z naszymi stoperami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl