Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Resovia - Wisła na 105 lecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7540)

tofik 04.09.2010 19:23

Wynik szału nie robi, ale przecież Wiślacy nie będą im spuszczać łomotu 5:0, to takie rozbieganie było.

h3po4 04.09.2010 19:26

czyżby szykuje się nowa zgoda ? Było by zajebiście, zawsze do Resovii czułem sympatie :)

jaceeek9 04.09.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sokol1366 (Post 974376)
Jak kibicowsko prezentowały się obie ekipy? Jak Sovia przyjęła kibiców przyjezdnych?

Resovii doping całkiem dobry, ale stac ich na o wiele wiecej (derby). Prezentuja sektorowke spuszczana z dachu, potem pala troche piro. Podrzucaja nam tez wode, z naszej strony dopingu brak.

Dean 04.09.2010 19:35

Skrót meczu:

http://www.youtube.com/watch?v=GAXpubzGCbc

Elefant 04.09.2010 19:37

Żurawski powierdział:
Cytat:

Dla zawodników Wisły mecz z Resovią był dodatkowym treningiem. „Był to mecz sparingowy, taka jednostka treningowa.
Pawełek powiedział:
Cytat:

Gramy dla siebie, przyjechaliśmy tutaj, żeby zrobić jednostkę treningową.
Trochę chyba niefortunne te wypowiedzi (nawet jeśli odzwierciedlają stan faktyczny). Ciekawe jakbyśmy się czuli, gdyby któryś z zawodników Sevilli tak powiedział po naszym meczu stulecia.

Titto 04.09.2010 19:45

Skrót meczu

http://www.youtube.com/watch?v=GAXpu...ayer_embedded#!

Na skrócie (sekunda 51) pokazana jest jedna akcja, w której Chavez popełnił dwa błędy w jednej akcji.

tofik 04.09.2010 19:55

A przy golu odpuszcza krycie. Co się z tymi piłkarzami dzieje ? Po przekroczeniu granic Polski wszyscy tracą umiejętności ? Mamy jakiś kryptonit w kraju ? :D
Na MŚ nie oglądałem meczy Hondurasu, ale po podstawowym obrońcy spodziewałem się czegoś więcej.

serek.c2 04.09.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 974417)
Trochę chyba niefortunne te wypowiedzi (nawet jeśli odzwierciedlają stan faktyczny). Ciekawe jakbyśmy się czuli, gdyby któryś z zawodników Sevilli tak powiedział po naszym meczu stulecia.

Przecież to nie był mecz stulecia :)

Ogryzek 04.09.2010 19:58

No marnie ten Chavez wygląda (na tych urywkach oczywiście) - strata bramki a On nie upilnował piłkarza Resovii - ale jak pamiętam Junior Diaz wyglądał równie słabo na początku w Wiśle.

Tylko_Wisła! 04.09.2010 19:59

Interwencje Jovanica naprawde pierwsza klasa , zastanawia mnie dlaczego to Mario częściej wychodzi w pierwszej jedenastce...

Titto 04.09.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 974425)
Interwencje Jovanica naprawde pierwsza klasa , zastanawia mnie dlaczego to Mario częściej wychodzi w pierwszej jedenastce...

Zgadzam się, Jovanić w tym meczu dwukrotnie uratował nas od utraty bramki.

AgresywnyChomik 04.09.2010 20:59

Cytat:

Żurawski powierdział:
Pawełek powiedział:

Jesli serio tak powiedzieli to niestety nic sie w tych glowach nie pozmienia...
Wystarczyloby tylko tym gwiazdeczkom przypomniec ze Karabach gral z nami dwumecz ale tak naprawde to dla Azerow byly tylko 2 jednostki treningowe.

PotiWisla 04.09.2010 21:12

Powodem do zadowolenia są dobre interwencje Jovanicia oraz to ze Pawełek wpuścił gola. Mam nadzieje ze nasz trener nie bedzie wystawiał Mariusza w 1 składzie.

r4f4l 05.09.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez h3po4 (Post 974410)
czyżby szykuje się nowa zgoda ? Było by zajebiście, zawsze do Resovii czułem sympatie :)

bez przesady ... dlaczego do Resovii a nie np do Stali ? moze bardziej LKS lubisz

wiśnia 05.09.2010 10:50

Czy ktoś może coś napisać na temat gry naszego nowego zawodnika , tego Marokańczyka? jak się zaprezentował itp...

Pan Jotka 05.09.2010 11:22

Oni słaniali się po boisku z tego co widzę. Za wcześnie póki co na ocenę Chaveza. Ale troche facet zagubiony. Boukhari nieco przyciężkawy. Trucht Kryszałowicza. Rios to jedyny zawodnik jaki potrafi kopnąc normalnie piłkę na nbramkę z tego cowidzę. Już 2 mecz gośc oddaje groźne strząły z dystansu. Poza tym piknikowo ;-)

r4f4l 05.09.2010 12:33

dokladnie nasi mieli trening odstawiali nogi itd sovia biegala ambitnie do konca, starali sie chcieli pokazac co zrozumiale ale nie starczylo umiejetnosci i sil

danpe_ 05.09.2010 13:25

Cytat:

Żurawski powierdział:

Pawełek powiedział:

To po pierwsze.
A po drugie: jakbym był osobą decyzyjną w Wiśle to Panowie by ode mnie dostali karę finansową w wysokości 200 tys zł z adnotacją, że mecz na który przychodzą kibice to nie trening, chyba, że chcą za rok przerżnąć z drużynami z Gruzji albo Mołdawii, wtedy niech od razu pakują manatki i się wynoszą.
Co za brak ambicji.

PvD 05.09.2010 13:34

Dziwne. Nie tak dawno chwalono Żurawia że przed kamerami powiedział prawdę i to co myśli, a dziś ma się do niego pretensje gdy powiedział prawdę i to co myśli....

Jagul 05.09.2010 15:13

Jeżeli wg naszych gwiazd Pawełka i Żurawia, ten mecz był traktowany jako trening, to ładnie się chłopaki obijają.

1q2 05.09.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 974822)
Jeżeli wg naszych gwiazd Pawełka i Żurawia, ten mecz był traktowany jako trening, to ładnie się chłopaki obijają.

A jako co to ma niby być traktowane, bo nie za bardzo rozumiem?

r4f4l 05.09.2010 16:05

dokladnie nierozumiem was ile mieli bramek strzelic Resovii 9 ? jak dzis? zebyscie byli zachwyceni ze potraktowali to bardzo powaznie? bo jak ktos gral w pilke badz uprawial jakis sport wie ze za 100% nie zawsze da sie bo taka jest ludzka mentalnosc i nie kazdy wychodzi z sparingu, treingu zawsze maksymalnie zmotywowany zreszta pokazal Arsenal z Legia zwlaszcza w pierwszej polowie jak zrobic warszawski show ;)

felipe 05.09.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 974822)

No przecież nie był to mecz o stawkę.
Takie spotkania trzeba odbębnić, byle tylko nie złapać kontuzji i wsio. Pokazać się, wszak w Rzeszowie przyjazd Wisły to jak odpust w parafii. Liga jest ważna, za parę dni biegac mają w Białymstoku i z zaangażowania tam możemy ich rozliczać.

Jedyne o co można się doczepić to brak lekkiej kurtuazji, mogli skłamać do kamery, że rywal postawił wysokie warunki, że nie można było go lekceważyć i takie tam :) Tak gadali nawet galaktyczni z FCB przed i po dwumeczu z nami, taki zwyczaj, że się cieniasów nie gnoi zbyt tylko przyjeżdża, robi swoje, pościemnia trochę w wywiadach i pakuje walizki.

shary 05.09.2010 16:37

Piłkarsko mecz słaby ale czego sie spodziewac po sparingu kibicowsko gospodarze fajnie sie zaprezentowali nasi po 15 minetach koniec dopingu nawet po golach zero entuzjazmu po meczu podziekowania dla resowiakow za ugoszczenie na festynie i koncercie szacun dla dziewczyn obciagajacych z gwinta duch w narodzie nie ginie :lol: wiecej takich wypadzikow :D

fortart 10.09.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rosomak (Post 973791)
FortArt. W tej sparwie wypada Ci jedynie podziekować, więc dziękuję.

Nie dziękuj. Zamiast tego nie używaj proszę takich słów jak tu
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...6&postcount=57

Cytat:

Musze uwierzyć Ci na słowo, że to wszystko czym dysponujesz

Gdzie tak wyczytałeś?

Cytat:

Ciekawe i rzucajace dośc jasne światło na rok 1905 jako datę załozenia Resovii (wnioski niech każdy wyciągnie sam).

W zasadzie pozostaje jedynie sparawa zgłoszenia działalności na policję, oraz... sprawa Championów. Czy jest w prasie coś na ich temat (uwierze na słowo)?

Słowo championów z małej. To okreslenie zawodników, że tacy dobrzy, najlepsi. Moim zdaniem coś jak reprezentacja wybrana z najlepszych sportowo chłopaków w mieście Rzeszowie. Jak nasi przodownicy z czerwca 1906.To nie jest nawa własna."Match (...) między championami rzeszowskimi, a krakowskimi .." tak napisano.

Sprawdź sam co jest w prasie na ich temat. Czarno na białym cała moja rzeszowska kolekcja.

Sport w Rzeszowie 1905-1911
komplet skanów z "Głosu Rzeszowskiego"

http://www.megaupload.com/?d=DOI7KUFF

Rosomak 25.09.2010 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fortart (Post 977171)
Nie dziękuj. Zamiast tego nie używaj proszę takich słów jak tu
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...6&postcount=57

Tzn. jakich? "wolna amerykanka"?
Najbardziej pasowało mi to określenie do tego co tam wyczyniacie w temacie historii Wisły. "Tradycyjna nazwa GTS Wisła", "faszystowskie pozdrowienie", czy choćby mendziarski znaczek wstawiony w artykule dotyczącym "fałszerstwa historii", nie wspominając już o statucie Wisły, który rzekomo zabraniał przynależności żydów (wiem wiem poprawiliście to już dawno) to tylko trzy przykłady, które świadczą o "bezstronności" tego portalu.
Jeśli zaczniecie pisać rzetelnie, zgodnie z prawdą w temacie Wisły to ja nie będę używał takich określeń. Bóg mi świadkiem: jakem Polak, Wiślak i Katolik :)
Co ja mówie...-jeśli przeprosisz za swój postępek (wiesz jaki) to nawet Ciebie nie będę nazywał "kutasem" . Ba, jeśli Twoje oceny względem Wisły nie będą oderwane od ziemi (np.coś w stylu "Wisła z bagażem trupów"), to nawet słowo "bałwan" nie przejdzie mi przez klawiature .

Cytat:

Gdzie tak wyczytałeś?
:)

Cytat:

Słowo championów z małej. To okreslenie zawodników, że tacy dobrzy, najlepsi. Moim zdaniem coś jak reprezentacja wybrana z najlepszych sportowo chłopaków w mieście Rzeszowie. Jak nasi przodownicy z czerwca 1906.To nie jest nawa własna."Match (...) między championami rzeszowskimi, a krakowskimi .." tak napisano.
Tak, już zwróciłem na to uwagę, operowałem nazwą własną na podstawie internetowych przekazów Resovii.

Natomiast Twoja interpretacja jest nie na miejscu, bo jeśli redaktor miał by to właśnie na myśli to przeciwnikiem championów rzeszowskich był by zlepek najlepszych zawodników z Krakowa.
Wg mnie to najlepsza drużyna rzeszowska, która spotkała się z przecenioną przez redaktora "najlepszą" drużyną krakowską. Autor chciał dodać w ten sposób rangi zawodom lub nie miał wystarczającej wiedzy.

Ps. Przepraszam, że tak późno,Twoją ewentualną odpowiedź przeczytam za ok. 2 tygodnie.

picasso 25.09.2010 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rosomak (Post 986259)
nie wspominając już o statucie Wisły, który rzekomo zabraniał przynależności żydów (wiem wiem poprawiliście to już dawno)

nie wiem czy to bylo w statucie czy nie,ale swego czasu ukazywał się w formie miesięcznika taki periodyk "Historia polskiej pilki nożnej" i tam ktos (nie pamietam nazwiska niestety) napisał,że Wisła powstala jako klub gdzie narodowość pilkarzy byla czynnikiem decydującym.padlo nawet stwierdzenie,że byla klubem antysemickim.jak mnie pamięć nie myli artykuł miał tytuł "Żydzi w polskiej pilce",ale tu moge się mylić.jak będę mial czas,to poszukam i wrzucę skan.

Rosomak 25.09.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 986281)
nie wiem czy to bylo w statucie czy nie,ale swego czasu ukazywał się w formie miesięcznika taki periodyk "Historia polskiej pilki nożnej" i tam ktos (nie pamietam nazwiska niestety) napisał,że Wisła powstala jako klub gdzie narodowość pilkarzy byla czynnikiem decydującym.padlo nawet stwierdzenie,że byla klubem antysemickim.jak mnie pamięć nie myli artykuł miał tytuł "Żydzi w polskiej pilce",ale tu moge się mylić.jak będę mial czas,to poszukam i wrzucę skan.

Ale tutaj chodzi o statut.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl