![]() |
Marcelo Bielsa to by gwiazdorom zrobił dopiero z dupy jesień średniowiecza. Takiego człowieka potrzeba. Tylko HARD WORK. Koniec z wirtuozerią, bo w tej ekstraklasowej mentalności to się nie sprawdzi.
|
Cytat:
|
Wisła przegrała w ciągu ostatnich 14 miesięcy absolutnie wszystko co najcenniejsze, choć i tak jest wciąż czołową siłą piłkarską w Polsce, z potencjałem wywalczenia MP i sukcesu w pucharach 2011/12. Rozumiem rozczarowanie, ale... niektórzy oszaleli! W kółko przewijają się tylko hardwork, dyscyplina, zero tolerancji, zero litości, twardy rygor.
Ludzie, to jest piłka nożna, a nie koszary wojskowe i utrzymywanie w ryzach typów z Parszywej Dwunastki. Sukces to nie jest zbiór trzech złotych zasad. Ambicja, zaangażowanie na boisku, dokładne podania, wysoka forma i dobra gra - wszystko to nie jest w prostej linii skutek zasiadania na ławce terminatora, który motywuje zawodników wizją zrobienia horroru w szatni w przypadku niepowodzenia... |
:)
Tym panienkom sie w du*ie poprzewracalo. Głowa wróć i weź za ryje te panienki.Te męskie cip*i trzeba za morde wziąć i taka jest prawda. Grali jakby mieli kołek w tyłku. Jak im się nie podoba to wypi******ć. Dawać z powrotem Petrescu i niech ma pełną swobodę i weźmie za mordę te cipe*zki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie badz taki pewnien ze 'nigdy w zyciu' akurat on jest takim typem czlowieka [co udowodnil juz w Wisle i wywiadach] ze jak mowi to mowi. jak mowil ze wroci to wroci, moze nie teraz, ale kiedys ;) nie dla wszyskich kasa jest na 1 miejscu! dla niektorych liczy sie cos wiecej... |
Cytat:
Przepraszam za brak polskich znakow. |
Cytat:
Z czego Ci sie chce smiac? Z tego ze klub z Azerbejdzanu przy nas wyglada jak Ferrari przy maluchu? Z tego ze swiezy, wypoczety i wprowadzony po przerwie Brozek przegrywa bieg do pilki z podmeczonym, grajacym caly mecz w upale Azerem? Czy moze smiejesz sie z tego ze przygotowany przez Dana zespol zabiegal w dogrywce ZAWSZE PRZYZWOICIE PRZYGOTOWANYCH kondycyjnie Grekow? Skoro treningi ciezsze maja Niemcy, Anglicy itd. to ja jestem za tym zeby stopniowo wprowadzac je i u nas. Wprowdzic trenera ktory pokaze tym naszym gwiazdom jak trenuja zawodowcy (Kaluzny po odejsciu z Wisly powiedzial ze po pierwszym treningu w Niemczesch szedl do hotelu na kolanach - to byly odczucia twardego zawodnika ktory trenowal z najbardziej wymagajacym wtedy polskim trenerem Smuda) a kibice powinni jasno powiedziec tym "panienkom" ze nie bedzie tym razem zgody na zwalnianie czlowieka ktory chce wprowadzic choc troche profesjonalizmu do polskiej pilki noznej. Duza ilosc obcokrajowcow daje nadzieje ze sprowadzenie zagranicznego szkoleniowca skonczy sie inaczej niz za Petrescu. |
Cytat:
|
tylko Luis Aragones, tylko czy nas stać ?
|
Cytat:
Hah tez mi dzis przyszolo do glowy ze taki Bilelsa to by byl ktos idelany. niech zrobi z nich facetow z jajami ale wczesniej da takie treningi zeby piszczeli na nich .a jak ktos ma jakies ale to go do ME. coraz bardziej sie przekonuje do trenera -kata ......ale oni poprostu ineczej nie zaczna rozumiec ze pilka wymaga poswecenia w postaci ciezkiej pracy, |
Dlatego ten post, wlewa trochę optymizmu w me serce.
Cytat:
|
Pablo a to jest cytat z kogo?
|
Cytat:
|
Od osoby, którą uważam za bardzo wiarygodną.
|
Cytat:
|
Nie czytałem całego wątku więc wybaczcie, pewnie te nazwiska padały:
Diego Simeone, Cristoph Daum i Nevio Scala, Henrik Larsson. W przypadku Simeone, to sądzę, że ten trener chociaż (oczywiście świetny były piłkarz) z części Świata, gdzie w piłkę nożną grają i fantastycznie i fanatyczni9e :) - to tej zmiany mentalności na "zachodnią" (wiem, my też jesteśmy Zachód :) i kultury gry , do której nawiązywał Prezes Basałaj, naszym grajkom nie wszczepi. To jest jednak Amerykanin Południowy ... Chyba mentalnie bliżej raczej ma do nas, naszego niepoukładania, chaosu, i ewentualnej ułańskiej fantazji. Ewentualnej, bo nawet i ta, jjak od dłuższego czasu widac pogniewała się na nas a nawet nie wiadomo czy wróci :) |
Ja tam czekam na to jak nasi kopacze dostaną w dupencję od nowego trenera a w zimie ich wźmie w góry każe biegać ze szczytu na szczyt :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nasze miernotki trafią w moment gdy uż winda będzie, to oczywiście zrobią trenera w wielkiego wała. Na szczęście, są protesty w Radzie tej Dzielnicy i winda najprawdopodobniej nie powstanie. Czyli piłkarze muszą zap ... lac :) |
Wbrew pozorom, to treningi na ok 4000 tyś to bardzo dobry pomysł.Treningi w górach, odpoczynek na nizinach.
To taki naturalny stymulator EPO :) |
Ileż można płakać za Petrescu?Dan wróć,Dan Dan Dan...dana dana dana,dola nasza przej..ana.Jak ktoś jest na tyle tępy,że nie przyjmuje do wiadomości,że gość ma już zajęcie,i to dobrze płatne tysiące km stąd,to ja wołam nie Dana potrzeba,ale lekarza!Sorry,ale to skamlanie za Petrescu pachnie coraz bardziej wariatkowem.
|
Moze pomnik danowi postawic :D , mysle jednak ze henka larson zostanie trenerem ;]
|
Moze mi ktos napisac, skąd sie w ogole wziely tutaj nazwiska Simeone, Larsson czy Zola? To zwykle brednie i wymysly, czy ma to jakiekolwiek podstawy ? Nie chce mi sie czytac całego tematu, a strasznie mi sie chce smiac jak wyczytuje tutaj wymądrzania niektorych o tym, jakim to trenerem jest , czy bedzie Simeone w Wiśle. Ludzie, dajcie troche na luz..
A cały tekst z oficjalnej ze słowami Basałaja, uwazam za nic nie wnoszący do sprawy. " Nowy trener do środy, a jak nie to ... do nastepnej środy" Super. " Kulawik zrozumial ze trzeba pomóc" - brawo dla niego ! :D |
Cytat:
|
Zobaczymy, czy to bedzie ktos z nazwiskiem, czy raczej trener na dorobku(od takiego trudno oczekiwac wynikow). Napewno szkoleniowiec uznany bedzie chcial swoj, szeroki sztab szkoleniowy, a takze duze(jak na polskie warunki) fundusze na transfery. Bedzie mozna sie zorientowac, jaka droge obralismy...czy budowania rzeczywiscie europejskiego klubu, czy podtrzymania tego co jest(z poprostu innym trenerem).
P.S - Z tytulem MP mozna raczej sie pozegnac. Nie mamy obrony, nowi pilkarze sa mocno sredni i w dodatku niezgrani, nowy trener...kiedy to wszystko zacznie dzialac? Moze na wiosne, kiedy wzmocnimy poszczegolne formacje i kiedy pilkarze zagraja kilka spotkan w jednym ustawieniu. Z drugiej strony inne ekipy sa rownie slabe, ale przynajmniej(no wlasnie) zgrane. |
Cytat:
Nam potrzebny jest cały system i z wielkim zdziwieniem czytam że trener będzie za 10 dni, bo to oznacza że niezależnie kto przyjdzie, nie będzie miał on pełnego zaufania prezesa i nad prezesa a to jest niestety warunek konieczny by coś się w klubie zmieniło na lepsze |
1. Kasperczak jako kozioł ofiarny/winowajca czwartkowych żenad to pomyłka. Wolno biegali? A ilu z nich było na obozie przygotowawczym w Zakopanem? Nie umieli odebrać piłki, kryć? Ilu z nich grało na pozycjach w defensywie wcześniej? Źle dobrano skład - nawet wkomponowując weń te wielkie wzmocnienia Basałaja?
2. Skamlanie za Petrescu to wariatkowo. Chociaż - teraz, nawet niedoświadczony, zdziałałby więcej niż za pierwszym razem. Miałby do dyspozycji sam szrot, który jedyne, co w piłce może osiągnąć, to tylko zabiegając przeciwnika. 3. Simeone - może i wypali. To maks, który możemy ściągnąć. Tylko... no właśnie, czy on będzie chciał do nas przyjść? Drużyna jest niezgrana, większość zawodników nieprzygotowana fizycznie, nie ma czasu, by uczyć własnej koncepcji taktycznej. 4. Z Polski - tylko Janas, ale jako strażak, a nie pomysł na stałe. |
Strażak. Ktoś, kto nazwiskiem i doświadczeniem ratował będzie ten *******nik do następnej przerwy.
|
Moim zdaniem rzeźnik, który tak wytyra naszych kopaczy, że nie będą mieli siły odebrać wpłaty na konto za swoją "pracę". Motorycznie wyglądamy tragicznie, trzeba popracować nad siłą fizyczną. Wszystko to obrazuje sytuacja z Karabachem w pierwszym meczu na SS, gdzie Kirm ścigał się na prostej z przeciwnikiem. Ktoś pamięta?
|
ja to pamiętam ;)
gdyby dostał dymisje, był bym temu przeciwny, ale jak sam odszedł, to brak mi słów. nie mam kandydata, w Polsce oprócz Skorży i właśnie Henia nie ma lepszych trenerów... |
Podzielam Twoje zdanie ostach, myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie jak przyjdzie ktoś, kto nie musi błysnąć wielkim nazwiskiem, ale wielka charyzmą, kto weźmie wszystkich tych słabiaków za mordy i pokaże, które pół dnia dłuższe.
|
Cytat:
O Simeone to ja pewnie napisałem. Rozważania hipotetyczne na głos. Mam nadzieję, że przeczytałeś tytuł tego topicu :)? Czyli wszystko ok i a propos. Daj troche na luz ;) |
Cytat:
Zwykły wybieg a nie honorowe odejście.Gdzie ja osobiście zwolnił bym aktorów a nie reżysera ale jak wiadomo w tej branży to jest bardzo ciężka sprawa. |
Heniu się sam podał do dymisji :)
|
Ś.P. Henry podał się sam do dymisji przecież chyba nie :D?
|
Czyli nowy trener najwcześniej za miesiąc. Chciałbym, żeby przez ten czas te cipy dostały w kość, ale na to niestety nie ma szans:-/
Kula, trzymaj się! |
P.S - Z tytulem MP mozna raczej sie pozegnac
Ludzie bez jaj,reszta klubów gra jeszcze gorzej,jeśli w naszym wypadku można grę oceniać mając obrońców co uniki robią by piłka ich nie dotkła.Nowy trener nic nie zmieni,poki w zespole beda Brozki,Jirsaki,Boguski z Diazem i Sobolewskim na czele. |
Rozwala mnie jedno, jeszcze nie dawno śpiewaliśmy na R22 "Kibiców wola, zostawcie w klubie Sobola". Mam do niego szacunek za to co zrobił i robi dla Wisły, może gra mu sie nie klei ale to jeden z nielicznych, któremu podałbym rękę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl