Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7516)

wanciak86 09.03.2011 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1061970)
I jeszcze fotka sprzed 1 kartki dla van Persiego - http://sport.interia.pl/galerie/gale...duze,1425656,5 - przeipisy mowia jasno blablabla...

Przecież Abidal i tak nie był zagrożony czerwoną jakby dostał za to żółtko, wiec co Ty wogóle płaczesz?
Nikt nie przekrecił Arsenalu, a już chyba pozapominali jak w 1 meczu nie uznano Messiemu bramki, oraz jak przekrecili Barce w zeszłym sezonie.

grzechu1991 09.03.2011 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1061986)
legol oceniasz sytuacje, które Ci pasują i które są przeciwko Barcelonie. Przecież to się rzuca w oczy.

A kto tak powiedział, że nie miał prawa pokazać takiej kartki? Ty? No proszę Cię. Ja mówię, że miał prawo. Moje słowo przeciwko Twojemu. Ma przepis z którego skorzystał. Chyba po coś to jest pisane. W Szecji przekroczysz o 1 km/h prędkość i zatrzyma Cię policja. Co dziwne? Perfidia powiesz? No widzisz, w Polsce tak uważają, w Szwecji to normalka. 50 km/h to 50 km/h i koniec. To samo dla sędziego- przepis is przepis. Rozumiałbym Twoje 'ale', gdyby sobie coś takiego sam arbiter wymyślił. A dawanie drugiej żółtej kartki za ściąganie koszulki to perfidia czy jednak nie? A może nie powinien takiej dawać, no bo jest 1-1 i 11 v 11?
O i proszę, już widzę, że usprawiedliwiasz nieuznanie gola Barcelonie. Nie ma chyba sensu dalej dyskutować w takim razie. Bo gdyby to Arsenalowi nie uznali prawidłowego gola, to byś robił aferę. Napisz wprost- Barca kradnie i po sprawie. Aha, napisałeś co o duchu gry- UEFA sama daje zalecenia, żeby przy bardzo minimalnych spalonych puszczać grę. A takiego samego zalecenia nie słyszałem do tej sytuacji z Persim. Wiesz do czego piję.

Dobra spadam, narka

W sumie mam w dupie wynik tego meczu... Ale litości kartka za takie coś? I jeszcze bronisz sędziego? Chłopie troche obiektywizmu, strzał był sekundę po gwizduku, a nie 20!

Kluvi 09.03.2011 00:20

grzechu1991 ale człowieku to nie ważne czy 1 s czy 10s było PO GWIZDKU.. co wy tylko ten 1 mecz oglądaliście? Przecież czy w naszej lidze, czy w każdej innej takie sytuacje sędziowie oceniają albo ostrzeżenie albo kartka i to zależy od sędziego. Poza tym gdyby 1 głupiej nie złapał to by o tej sytuacji nikt nie mówił teraz.

wanciak86 09.03.2011 00:22

I tak On by tą kartkę zarobił, wiec o czym mowa? było kilka sytuacji w których powinien zobaczyć żółtko.

grzechu1991 09.03.2011 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1061994)
I tak On by tą kartkę zarobił, wiec o czym mowa? było kilka sytuacji w których powinien zobaczyć żółtko.

Nie da sie cofnąć nogi do strzału w 1 sekundzie! Nie było to fair i tyle. Koniec kropka. I ta decyzja sędziego zepsuła Barcelonie zasłużone zwycięstwo. W takim razie Abidal powinien od razu zobaczyć czerwoną, w końcu za atak na przeciwnika bez piłki przewidziana jest kara w postaci czerwonej kartki, nie? Dura lex sed lex, szkoda, ze nie dla wszystkich!

legol 09.03.2011 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1061986)
legol oceniasz sytuacje, które Ci pasują i które są przeciwko Barcelonie. Przecież to się rzuca w oczy.

A kto tak powiedział, że nie miał prawa pokazać takiej kartki? Ty? No proszę Cię. Ja mówię, że miał prawo. Moje słowo przeciwko Twojemu. Ma przepis z którego skorzystał. Chyba po coś to jest pisane. W Szecji przekroczysz o 1 km/h prędkość i zatrzyma Cię policja. Co dziwne? Perfidia powiesz? No widzisz, w Polsce tak uważają, w Szwecji to normalka. 50 km/h to 50 km/h i koniec. To samo dla sędziego- przepis is przepis. Rozumiałbym Twoje 'ale', gdyby sobie coś takiego sam arbiter wymyślił. A dawanie drugiej żółtej kartki za ściąganie koszulki to perfidia czy jednak nie? A może nie powinien takiej dawać, no bo jest 1-1 i 11 v 11?
O i proszę, już widzę, że usprawiedliwiasz nieuznanie gola Barcelonie. Nie ma chyba sensu dalej dyskutować w takim razie. Bo gdyby to Arsenalowi nie uznali prawidłowego gola, to byś robił aferę. Napisz wprost- Barca kradnie i po sprawie. Aha, napisałeś co o duchu gry- UEFA sama daje zalecenia, żeby przy bardzo minimalnych spalonych puszczać grę. A takiego samego zalecenia nie słyszałem do tej sytuacji z Persim. Wiesz do czego piję.

Dobra spadam, narka

Rzeczywiscie nie ma sensu dyskutowac chyba. Niestety problem jest taki ze probujesz mi wcisnac na sile cos czego nigdzie nie napisalem. Nie oceniam rozstrzygniecia dwumeczu (szczerze to mnie to wali). Jezeli lubisz takie sedziowanie Twoja sprawa, musisz sie strasznie wkurzac w normalnych meczach ze sedziowie nie gwizdaja wielu rzeczy bo Ty wiesz ze sa takie i takie przepisy. Chcialem Ci pokazac roznice miedzy nie uznaniem bramki a pokazaniem takiej kartki ale Ty sprowadzasz to do jednej rzeczy... Nie usprawiedliwiam nieuznanego gola barcy... Po prostu stwierdzam ze pewne decyzje wynikaja z niemoznosci oceny sytuacji przez sedziego (stricte z powodow ograniczen ludzkich zmyslow) a inne ze zwyklej checi doj...ania komus.... Jezeli nie widzisz roznicy i lubisz godzic sie z tym jak panowie policjanci daja ci mandat za przekroczenie predkosci o 1 kmh to twoja sprawa.... Kolejne idiotyczne porownanie to zdjecie koszulki a oddanie strzalu po gwizdku... Zdjecie koszulki jest oczywistym naruszeniem przepisow i takie kartki rozumiem, bo pilkarz ktory sciaga koszulke wie co mu grozi i robi to na wlasna odpowiedzialnosc... Przy strzale po gwizdku sa jeszcze inne czynniki, jak np. mozliwosc nie uslyszenia gwizdka bo 90 tys ludzi gwizdze dookola i nic nie slychac... Od gwizdka do oddania strzalu przez van persiego minela 1 sekunda... Rozumiem jakby stanal odczekal chwile i wyj..al w trybuny pilke, wtedy nie byloby watpliwosci....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1061994)

Świetny argument... Tylko, że 1 kartki też nie powinien dostać, bo jak widać na zdjeciu ktore wczesnij wkleilem najpierw wyleciec z boiska powinien Abidal...

wanciak86 09.03.2011 00:34

że niby za co!!!
dostałby żółtko, wypada sie wtedy z bosika?
legol człowieku dyskusja z Tobą nei ma sensu, odpowiadasz tylko na posty na które Ci wygodnie odpowiedziec, reszte omijasz łukiem.

Krzyżyk na droge.

lorddavy 09.03.2011 00:35

Barcelona oddała 18 strzałów z czego większość w grze 11 na 10 a mimo to bramkę na wagę awansu zdobyła z wątpliwego karnego. Sędzia wyrzucił najlepszego napastnika gości za kopnięcie piłki 1-5 sek po gwizdku. Żaden z zawodników gospodarzy nie dostał żółtej kartki przy 5 gości. Sędzia przedłużył pierwszą połowę o ponad 5 doliczonych minut a drugą skończył przed upływem doliczonych 4. Takie są fakty. Barcelona weszła dzięki uprzejmości szwajcarskiego arbitra. I nigdy nie dowiemy się czy sama o własnych siłach byłaby w stanie przeskoczyć Arsenal.
Dlatego mam w dupie takie rozgrywki.

grzechu1991 09.03.2011 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1061999)
że niby za co!!!
legol człowieku dyskusja z Tobą nei ma sensu, odpowiadasz tylko na posty na które Ci wygodnie odpowiedziec, reszte omijasz łukiem.

Krzyżyk na droge.

Za atak na przeciwnika bez piłki?PRZYKŁADOWE OPISY PRZEWINIEŃ KARANYCH CZERWONĄ KARTKĄ

6. uderzenie przeciwnika bez piłki,
Proste?

Kluvi 09.03.2011 00:38

lorddavy 1 połowa przedłużona SŁUSZNIE przy problemach Szczęsnego trochę to trwało zanim stwierdzono że nie da rady grać a przecież nie można zejść z bramkarzem za linie i sobie grać dalej. Przesadzasz w tym momencie. Arsenal przegrał na własne życzenie bo wystarczyło że Bendtner zachowałby się lepiej w końcówce meczu i byłoby po ptokach.
Co do karnego koleś wzięty w przysłowiowe widły i wg Ciebie to wątpliwa decyzja? Spoko..

wanciak86 09.03.2011 00:40

Obejrzyjcie caly mecz, i ogladajcie Van Persiego caly czas.
Klapki na oczach i tyle.

legol 09.03.2011 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1061999)
że niby za co!!!

Krzyżyk na droge.

Heh śmieszny jesteś.... Kolega grzechu już Ci odpisał więc nie będę się powtarzał... A co do omijania postów to jak piszę posta to przeważnie nad nim trochę myślę (wiem że to dla Ciebie dziwne wnosząc po długości Twoich postów) dlatego nie odnoszę się do postów napisanych w trakcie ;p

Żeby nie było uważam że Barca awansowała zasłużenie i tak jak ktoś tu napisał sędzia trochę im to zepsuł. Po prostu niesmak w takich sytuacjach pozostaje...

grzechu1991 09.03.2011 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1062003)
Obejrzyjcie caly mecz, i ogladajcie Van Persiego caly czas.
Klapki na oczach i tyle.

Klapki na oczach masz Ty i tyle. Nie ocenia się za cały mecz, tylko za konkretne zachowanie. Abidal powinien wylecieć koniec kropka. Skoro twierdzisz, ze Persie wyleciał zgodnie z przepisami, to analogicznie to samo powinno dziać się z Abidalem. Uciekasz do ogólników, bo nie masz argumentów. Decyzje sedziego były kontrowersyjne, i nic tego nie zmieni...

lorddavy 09.03.2011 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1062002)
lorddavy 1 połowa przedłużona SŁUSZNIE przy problemach Szczęsnego trochę to trwało zanim stwierdzono że nie da rady grać a przecież nie można zejść z bramkarzem za linie i sobie grać dalej. Przesadzasz w tym momencie. Arsenal przegrał na własne życzenie bo wystarczyło że Bendtner zachowałby się lepiej w końcówce meczu i byłoby po ptokach.
Co do karnego koleś wzięty w przysłowiowe widły i wg Ciebie to wątpliwa decyzja? Spoko..

Gdyby nie wyrzucił za darmo Van Persiego to być może on by to wykończył. Ale takie gadanie jest bez sensu. Nie dowiemy się jakby się skończył mecz gdyby pozwolono go uczciwie dograć do końca.

Nie wyrzuca się piłkarza za taką bzdurę w takim meczu i do tego nie dyktuje się jeszcze karnego dla rywali chwilę później. Dla mnie to jawny wałek. Skoro Barcelona jest taka dobra to po co ta kartka?

Kluvi 09.03.2011 00:51

Lorddavy gdyby Van Persie głupio w 1 połowie nie popchną kolesia z Barcy to byś o takiej kartce z 2 połowy nie gadał.
Poza tym Van Persie dostał kartkę w 56min a karny dający awans był w 71 więc jaką chwile później człowieku!!
Karny był spójrz sobie na powtórki Kościelny nie trafia w piłkę i pozamiatane w tym momencie jest. Trochę podobna sytuacja do niepodyktowanego karnego na Gienku w meczu z Arką.

A tak na marginesie ja mecz oglądałem na Sop cascie z jakiejś Holenderskiej stacji bo przesył db miała. Może ten komentator z N-ki tak na niektórych tu podziałał że widzą w tym meczu przekręt.. :)

legol 09.03.2011 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1062006)
Gdyby nie wyrzucił za darmo Van Persiego to być może on by to wykończył. Ale takie gadanie jest bez sensu. Nie dowiemy się jakby się skończył mecz gdyby pozwolono go uczciwie dograć do końca.

Nie wyrzuca się piłkarza za taką bzdurę w takim meczu i do tego nie dyktuje się jeszcze karnego dla rywali chwilę później. Dla mnie to jawny wałek. Skoro Barcelona jest taka dobra to po co ta kartka?

Karny bardziej był niż go nie było więc raczej chyba nie ma co tego negować... Mówieniu o wałku też bym nie zaryzykował... Po prostu sędzia był skandalicznie słaby tego dnia i powinien zostać ukarany za ten mecz (UEFA pewnie da mu order, bo tak zwykła robić żeby bronić sędziów)...

I do tego ten Ryczel... Ktoś się powinien zająć tą ekipą z N-ki... Nie wierzę, że Ci ludzie zostali wybrani według kompetencji, są dramatyczni w swoich rolach, pewnie znają tam parę osób z góry...

lorddavy 09.03.2011 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1062008)
Lorddavy gdyby Van Persie głupio w 1 połowie nie popchną kolesia z Barcy

Gdyby Jop nie strzelił samobója może my byśmy grali teraz z Arsenalem :P

O karny można się sprzeczać ale kartka była haniebna.

Kluvi 09.03.2011 00:59

Tylko jak napisałem gdyby w 1 połowie nie dostał kartki to byś o tej 2 w ogóle nie wspomniał taka prawda..

Dobranoc pospinanym :) i następnym razem obejrzyjcie sobie LM w jakiejś zagranicznej TV lepiej wam będzie później mecz oceniać.

lorddavy 09.03.2011 01:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1062013)

Dobranoc pospinanym :) i następnym razem obejrzyjcie sobie LM w jakiejś zagranicznej TV lepiej wam będzie później mecz oceniać.

Hehe ja oglądałem w tej samej holenderskiej co Ty, Barcelony w polskich stacjach nie da się oglądać - to beznadziejny przypadek coś w stylu Kołtoń-Amica-Kotorowski...

Pozdro

zajacek 09.03.2011 01:24

Kurczę, ale skoczyli sobie Panowie do gardeł...
Na bardzo zmotywowaną Barcelonę nie ma w tym momencie mocnych.
Ale i tak uważam, że mecz przegrał Wenger - tak się z Barceloną grać nie da ... na dziewięciu obrońców. 75% czasu Arsenal grał pięcioma lub sześcioma (sic!) zawodnikami w linii obrony - Nasri jako dodatkowy lewy obrońca (na D.Alvesa) a Diaby jako trzeci stoper. Przed nimii trzech-czterech defensywnych pomocników ( z których Fabregas na muła roboczego od brudnej gry się kompletnie nie nadaje). Jak grać z Barceloną pokazała Valencja tydzień temu - gdyby trener Emery miał do dyspozycji takich zawodników, jak Wenger toby nie przegrał.
A jeśli już Wenger chciał, jak to któryś z Kolegów trafnie porównał, zagrać jak Arka, to powinien dać do pierwszej jedenastki Denilsona i Eboue zamiast Fabregasa i Rosickiego - bez udawania, że chodzi o coś więcej, niż fartowny remis.

manson777 09.03.2011 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1062019)
Kurczę, ale skoczyli sobie Panowie do gardeł...
Na bardzo zmotywowaną Barcelonę nie ma w tym momencie mocnych.
Ale i tak uważam, że mecz przegrał Wenger - tak się z Barceloną grać nie da ... na dziewięciu obrońców. 75% czasu Arsenal grał pięcioma lub sześcioma (sic!) zawodnikami w linii obrony - Nasri jako dodatkowy lewy obrońca (na D.Alvesa) a Diaby jako trzeci stoper. Przed nimii trzech-czterech defensywnych pomocników ( z których Fabregas na muła roboczego od brudnej gry się kompletnie nie nadaje). Jak grać z Barceloną pokazała Valencja tydzień temu - gdyby trener Emery miał do dyspozycji takich zawodników, jak Wenger toby nie przegrał.
A jeśli już Wenger chciał, jak to któryś z Kolegów trafnie porównał, zagrać jak Arka, to powinien dać do pierwszej jedenastki Denilsona i Eboue zamiast Fabregasa i Rosickiego - bez udawania, że chodzi o coś więcej, niż fartowny remis.

Denilson?
jeden z najgorszych kopaczy Arsenalu w tym sezonie
oglądałeś jego ostatni występ w barwach Kanonierów czy tak piszesz żeby pisać
Eboue? zamiast kogo Rosickiego czy Cesca? przecież to inna pozycja
to nie FM czy inny hattrick że sobie piłkarzy porozstawiasz po kątach
i będzie gitara
Bo NIE BĘDZIE
zwłaszcza z Barcą

splot nieszczęśliwych przypadków w tym meczu (choć zamiana Szczęsnego na Almunię o dziwo nie spowodowała jakichś mega dramatów, choć na głupotę van Persiego lekarstwa nie ma a jeśli chodzi o umiejętności to jest o klasę lepszy od Chamakha i dwie od Bendtnera, w dodatku bez kontuzjowanego Walcotta Arsenal szans na kontry nie miał) spowodował to że Arsenal odpadł
ale powiedzmy sobie szczerze: mogło być gorzej bo sędzia mógł wyrzucić przy karnym drewniaka Kościelnego za faul (należała się druga kartka żółta)
karny za faul na Messim w I połowie jak złoto
a w meczu w Londynie nieuznany gol Messiego

bez napinki Kanonierzy szans nie mieli
żadnych
w I meczu i tak zrobili więcej niż mogli
trzeba było nie przegrywać z Bragą...

manson777 09.03.2011 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1062006)

:lol:
spisek rulez

Van Persie wyrzucił się sam
od dawna ma problem z głową
i to wychodzi w takich meczach

ta chwila później to był prawie kwadrans
15 MINUT

notorycznego rozwałkowywania zasieków Kanonierów

Jagul 09.03.2011 09:31

Równie dobrze Kościelny mógł wylecieć za drugie żółtko i mogło się zdarzyć milion innych sytuacji. Przepisy dotyczące sędziowania są niedoprecyzowane i tak naprawdę wszystko zależy od "widzi mi się" arbitra. On może zinterpretować akcje jak mu się podoba i to on podejmuje decyzje. Idealne przykłady to np. Legia - Cracovia, gdzie arbiter sobie wymyślił przetrzymywanie piłki przez Cabaja i miał racje. Szkoda tylko, że przez następne pół roku było mnóstwo takich sytuacji i nikt nie reagował.
Gdyby np. dawanie kartki za odkopnięcie piłki po gwizdku było tak stosowane jak dawanie kartki po ściągnięciu koszulki, to nikt by nie miał za wczorajsze zachowanie van Persiego pretensji. Niestety jeden sędzia za to kartkę daje, drugi nie i zawodnik zawsze ma te 50% szansy, że kartki nie dostanie.
Dla mnie bardzo sensownym rozwiązaniem takich sytuacji byłoby wprowadzenie zasady takiej jak w piłce ręcznej. Po gwizdku zawodnik nie ma prawa blokować, ani przytrzymywać piłki, powinien ją po prostu zostawić i tyle. Dla tych którzy się do tego nie stosują powinna być żółta kartka.

PS. Pamiętam jak w tamtej rundzie dziennikarze z Canal+ naśmiewali się z Polonii Bytom, że ta zdobyła bramkę nie oddając żadnego strzału celnego na bramkę rywala, tylko chyba 2 niecelne. Arsenal zawstydził Polonię Bytom, nie oddał żadnego strzału, a bramkę zdobył :D

zim zum 09.03.2011 09:39

Dziwi mnie czepianie się Barcelony, skoro w tamtym roku z Interem odpadli przez pomyłki sędziowskie ( w obydwu spotkaniach), a w tym roku sędzia nie uznał prawidłowego gola na 2-0 w Londynie.

Kris54 09.03.2011 09:49

@zium zium
Bo teraz zapanowała moda na antykibicowanie Barcelonie :) Wiesz, jak się przy.......isz do Barcelony, że kradnie, że jej pomagają sędziowie to czujesz się lepiej i możesz powetować sobie własne słabości a także dać ujście swoim kompleksom. Przy innych meczach LM nie są tak szeroko rozstrząsane problemy spalonych,kartek,karnych.

zajacek 09.03.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1062033)
Denilson?
jeden z najgorszych kopaczy Arsenalu w tym sezonie
oglądałeś jego ostatni występ w barwach Kanonierów czy tak piszesz żeby pisać
Eboue? zamiast kogo Rosickiego czy Cesca? przecież to inna pozycja
to nie FM czy inny hattrick że sobie piłkarzy porozstawiasz po kątach
i będzie gitara
Bo NIE BĘDZIE
zwłaszcza z Barcą

Kolega nie załapał mysli przewodniej ? Najwyraźniej... Nie pisałem, że ci dwaj gracze są lepsi, lepiej by zagrali itepe. Ale może lepiej nadawaliby się nie do grania właśnie a do przeszkadzania, bo tym się pomoc Arsenalu w omawianym meczu głównie zajmowała.
Poza tym właśnie Kolega nie ogląda chyba Arsenalu zbyt często - Wenger regularnie wpuszcza Eboue za jakiegoś ofensywnego gracza, gdy chce pilnować wyniku, a nie strzelać bramki.
Co do oglądania zresztą - uważać radzę z tym przerzucaniem się teoretyczną wiedzą, bo można zostać wywołanym do tablicy (był karny w ostatnim meczu Arsenalu ? kogo na kim i w jaki sposób?)

ToTylkoJa 09.03.2011 12:09

http://www.weszlo.com/news/6460

lagol a Ty przyjąłeś świetną strategię- ja nic nie mam do rozstrzygnięcia dwumeczu, ale sędzia przy kartce się wygłupił. Rzeczywiście, nie pokazuje to, że obwiniasz arbitra o odpadnięcie Arsenalu. Robisz aferę o nic tak naprawdę. Bo skupiasz się tylko na tym błędzie i tylko to wypominasz. Nieuznany gol Barcy? A tam zwykły błąd sędziego, bo zmysły. Do tego uważasz, że to był wątpliwy karny- człowieku, obejrzył powtórkę i spójrz jak Pedro został przewrócony. Jeśli to jest wątpliwość, to ja nie mam więcej pytań.

Almunia '' sędzia nie wpłynął na wynik''. Przynajmniej ten ma jaja, żeby to stwierdzić. Bo tak jak zauważyło weszło, to Barca była bardziej krzywdzona przez sędziów w tym dwumeczu, niż Arsenal. Ale niektórzy mają klapki na oczach i będą sobie wmawiać wszystko, żeby tylko przywalić się do Dumy Katalonii.

To samo dzieje się z pojedynkiem z Chelsea- każdy pamięta tylko drugi mecz, zapominając o pierwszym spotkaniu na CN, gdzie Barca gdyby nie ZŁE decyzje arbitrów mogła wygrać 2-0 lub nawet 3-0 i mieć spokojny rewanż na SB.

Z Interem to samo, Milito strzelił gola ze spalonego, w rewanżu sędzia odgwizdał nabitą rękę przy ciele Toure, który nie wykonywał nią żadnego ruchu. Też mogę napisać, że takich rąk się nie gwiżdże(w tej akcji Barca strzeliła gola, który nie został uznany).

Zwitter 09.03.2011 12:54

Przepisy mówią jasno, że za kopnięcie piłki po gwizdku jest kartka, ale bez przesady, nie w takich sytuacjach. Nie byłem na meczu a w kontekście TV nie da się ocenić, ale mogło być tak, że cały stadion wtedy gwizdał i Van Persie mógł naprawdę nie słyszeć gwizdka sędziego.
Co do karnego, to według mnie nie powinno być żadnych wątpliwości i kłótni o to, karny się Barcelonie po prostu należał i tyle. Już w tamtym roku odpadli z LM przez pomyłki sędziego. Że Barca gra kosmiczną piłkę to nie znaczy, że im się karne nie należą.
Awans Barcy jak najbardziej zasłużony, Arsenal chyba nawet strzału na bramkę nie oddał na Camp Nou i Wy chcecie żeby z taką grą przeszli dalej? Bądźcie chociaż trochę obiektywni.

legol 09.03.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1062101)
http://www.weszlo.com/news/6460

lagol a Ty przyjąłeś świetną strategię- ja nic nie mam do rozstrzygnięcia dwumeczu, ale sędzia przy kartce się wygłupił. Rzeczywiście, nie pokazuje to, że obwiniasz arbitra o odpadnięcie Arsenalu. Robisz aferę o nic tak naprawdę. Bo skupiasz się tylko na tym błędzie i tylko to wypominasz. Nieuznany gol Barcy? A tam zwykły błąd sędziego, bo zmysły. Do tego uważasz, że to był wątpliwy karny- człowieku, obejrzył powtórkę i spójrz jak Pedro został przewrócony. Jeśli to jest wątpliwość, to ja nie mam więcej pytań.

Almunia '' sędzia nie wpłynął na wynik''. Przynajmniej ten ma jaja, żeby to stwierdzić. Bo tak jak zauważyło weszło, to Barca była bardziej krzywdzona przez sędziów w tym dwumeczu, niż Arsenal. Ale niektórzy mają klapki na oczach i będą sobie wmawiać wszystko, żeby tylko przywalić się do Dumy Katalonii.

To samo dzieje się z pojedynkiem z Chelsea- każdy pamięta tylko drugi mecz, zapominając o pierwszym spotkaniu na CN, gdzie Barca gdyby nie ZŁE decyzje arbitrów mogła wygrać 2-0 lub nawet 3-0 i mieć spokojny rewanż na SB.

Z Interem to samo, Milito strzelił gola ze spalonego, w rewanżu sędzia odgwizdał nabitą rękę przy ciele Toure, który nie wykonywał nią żadnego ruchu. Też mogę napisać, że takich rąk się nie gwiżdże(w tej akcji Barca strzeliła gola, który nie został uznany).

Cytowanie weszło w kontekście barcelony to tak jakbyś chcąc opisać środowisko kibicowskie wklejał tylko artykuły z GW. Są po prostu nieobiektywni... Mogłeś jeszcze wkleić wpis Kowala...

Nigdzie nie napisałem że karny był wątpliwy...

Co do meczu z Interem nie widzę problemu że tak napiszesz i bardzo dobrze to rozumiem na pewno na siłe nie bede Ci udowadnial ze chcesz powiedzic ze Inter kradnie jak ty probujesz to zrobic...

LanceTS 05.04.2011 23:13

Co za brame dzisiaj jebnął Stankovic!

http://pilkarskiekomentarze.com/?p=5971 - tu skrót.

Dwa mecze ćwiercfinałowe i 11 bramek. Miejmy nadzieję, ze jutro będzie podobnie.

mitmichael 06.04.2011 07:28

Ładnie Schalke pojechało Inter - sami sie tego nie spodziewali. Nie ma mowy aby Włosi odrobili taka strate bramkowa

Żurawek 06.04.2011 11:58

W przypadku Schalke ostatnie dwa mecze (śledzę ich na bieżąco) świadczą prawdopodobnie o tym, że piłkarze grali przeciw Magathowi. Dla mnie ten wynik jest to szok, bo ta drużyna potrafiła w tym sezonie przegrać z ostatnim w tabeli Monchengladbach i ze słabiutkim w tym sezonie Stuttgartem. Na uwagę zwraca też fakt, że w gruncie rzeczy mają bardzo młody skład - oczywiście z wyjątkami, jak np. Raul czy grzejący ławę Karimi. Kto wie - może Rangnick stworzy nową "Borussię"? :)

TymonPRO 06.04.2011 12:38

Finał Real Madryt -Chelsea Londyn

Tak przewiduje :)

Marszałek 06.04.2011 13:48

Mam problem z ligą angielską. Super zawodnicy, mecze na wysokim poziomie o dużej intensywności, mało spotkań zakończonych remisami, a jak wystawią nos poza swój grajdołek to dostają klapsa. To Arsenal, który nie potrafi oddać strzału w rewanżu, teraz Tottenham. Przegrać można,ok ale dysproporcja pomiędzy czołowymi drużynami Anglii a np Hiszpanii jest porażająca. To mniej więcej tak jak my,dostaliśmy lanie w Barcelonie a u siebie wygraliśmy 1-0/. Czy jest jakaś różnica pomiędzy tym a tegorocznym wyczynem Arsenalu? Nie żebym porównywał naszą ligę do tej z wysp,ale coś jest nie tak,sami przyznacie. Kasa jest i tyle.

rabi86 06.04.2011 14:13

Bo tam jest więcej drużyn na podobnym poziomie, a w Hiszpanii tylko Real i Barcelona. O Barcy ciężko coś pisać, bo ta drużyna wymyka się wszelkim standardom. Nie oglądałem meczu Realu z Tottenhamem, ale czysty wynik mnie mega zaskoczył. Może wynikał z szybkiej czerwonej kartki dla Croucha. Mimo wszystko Tottenham to poziom raczej Villareal, z Realem wielkich szans nie miał. Gdyby wczoraj grał Manchester, Chelsea, albo Arsenal, to mecz byłby wyrównany. Nie ma co mówić o Arsenalu w meczach z Barcą, bo Real Barcy w lidze też nie podskoczy - dostali 5:0 w pierwszym meczu. Więc raczej dysproporcja występuje między Barceloną, a resztą wliczając w to Real.

Mario Nh 06.04.2011 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 1073444)
W przypadku Schalke ostatnie dwa mecze (śledzę ich na bieżąco) świadczą prawdopodobnie o tym, że piłkarze grali przeciw Magathowi. Dla mnie ten wynik jest to szok, bo ta drużyna potrafiła w tym sezonie przegrać z ostatnim w tabeli Monchengladbach i ze słabiutkim w tym sezonie Stuttgartem. Na uwagę zwraca też fakt, że w gruncie rzeczy mają bardzo młody skład - oczywiście z wyjątkami, jak np. Raul czy grzejący ławę Karimi. Kto wie - może Rangnick stworzy nową "Borussię"? :)

Nic dziwnego że grali przeciwko niemu skoro w dramatycznych momentach meczu ten ziewał i w złych chwilach dla Schalke śmiał się podczas meczu do rozpuku.

bridgeburner 06.04.2011 14:37

Dupa a nie mecz byłby wyrównany ;)
każda angielska drużyna przy tak grającym Realu moze poza Manchesterem byłaby zmieciona
tak jak zmieciony został Tottenham
I tu nie o wynik własnie sie rozchodzi a o styl porażki
Tak jak Marszałek pisze, moze poza Bale'em to Tottenham zaprezentował sie jak Arsenal na Camp Nou.
Czyli jakby zapomniał im ktos pwoedzieć ze już sie mecz zaczał

mcks 06.04.2011 20:44

Przecież Real wcale nie zagrał takiego świetnego meczu.

Czerwona kartka ustawiła całe spotkanie, gdyby nie ona, to wiadomo że Tottenham by się nie bronił w 10 na trzydziestym metrze - wynik byłby zupełnie inny. Oczywiście, to jeszcze nie ten poziom co Real, ale kto wie? 3 lata temu Real dostał od Liverpoolu 5:0 w dwumeczu, gdzie jest dziś Liverpool?

murray 06.04.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcks (Post 1073599)
3 lata temu Real dostał od Liverpoolu 5:0 w dwumeczu, gdzie jest dziś Liverpool?

Tam, gdzie Xavi Alonso i Mascherano

Jagul 06.04.2011 21:00

Szachtar też pogrzebał swoje szanse. Jak się gra z Barceloną na Camp Nou i ma się pół sytuacji, to trzeba strzelić, a co dopiero dwie 100% sytuacje + parę dogodnych.
Wychodzi na to, że zostanie jeden mecz rewanżowy z jakimikolwiek emocjami Chelsea - ManU

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl