![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
gosc nie zlapal 2 pilek co bylo spowodowane trema, a ty juz chcesz posadzic go na lawce i najlepiej niech siedzi tam do konca zycia. Jak Pawelek popelnia glupie bledy to dostawal szanse w kolejnych meczach. Uwazam, ze Cebanu powinien zagrac jeszcze 2-3 spotkania i wtedy zobaczymy. Pierwsza polowa lepsza, druga senna i duzo nudniejsza, ale z ta 'tragedia' to przesadzasz. - Dlaczego gra Cantoro, a nie Jirsak to ja nie zrozumiem nigdy. |
Cytat:
Pojebało was ? 3-0 wygrywamy a tutaj dalej wszystkim źle. Gramy spokojnie, kontrolujemy przebieg meczu. Bełchatów w 10 przez cały mecz na własnej połowie nie zagroził nam ani raz poważnie. A tutaj sie dalej przypierdalaja ze jest źle hehe no to już nawet śmieszne nie jest ... tragiczna skuteczność powiadasz, a ostatnio w lubinie mielismy zajebista ale i tak bylo wam ****a zle bo poza tymi 4 akcjami nic wiecej nie mielismy hehehe wiecej tutaj nie zagladam , po.......ilo wam sie strasznie w dupach!!! |
Cytat:
Jezeli Cebanu ma grac, to najlepiej niech to robi na wypozyczeniu, bo wtedy okaze sie co tak naprawde potrafi. A to co pokazuje na meczach ME (mala probka w tym meczu), nie nadaje sie do pierwszej '11'. Niestety |
Cytat:
|
Cytat:
Dobry mecz, dobry wynik, dobra gra, czasem trochę sennie, ale co z tego skoro w ostatecznym rozrachunku byliśmy ileś razy lepsi od rywala, rozgrywaliśmy piłkę jak chcieliśmy, praktycznie robiliśmy co chcieliśmy. 3 bramki to w tym wypadku najmniejszy wymiar kary jaki mógł spotkać Bełchatów, bo powinniśmy jeszcze minimum jedną dołożyć. Niemniej ja jestem zadowolony i życzę sobię więcej takich meczów, które kończą się wynikiem 3:0 dla nas. |
Czy Ćwielong w ogóle potrafi trafić w światło bramki?
W 70min wszedł Jirsak i zaczęliśmy ładnie grać |
nie będę oryginalny, ale również cały czas się zastanawiam nad losem Jirsaka. Chłop dziś wszedł na 20 minut, ładnie wychodzi do gry, zagrywa dobre piłki, rzucił świetną piłkę Kirmowi.....i siedzi na ławie. Akurat w tym meczu, wobec braku Diaza powinien grać od początku!
|
Mic - Ty to chyba próbujesz na siłę zwrócić na siebie uwagę.
Oceniłeś piłkarzy tragicznie krytycznie. Chyba co niektórzy za dużo naoglądali się wcześniej Arsenalu. 9 punktów, 9 goli strzelonych, 1 stracony. Pozdro |
Cytat:
Przyjda mecze ze bedzie jedna sutuacja i trzeba bedzie ja wykorzystac, to zacznie sie Wasze plakanie, a ze to Cwielong do dupy bo nie strzelil, a to Lobo bo zle podal itd. |
Cytat:
Kto ma inicjatywę w środku pola ten najczęśćiej wygrywa spotkanie. |
Cytat:
Podobały mi się fragmenty naszej gry- w zasadzie cały mecz z wyjątkiem środkowego fragmentu drugiej połowy, gdzie była masa błędów wynikająca z rozluznienia zespolu, czy zbytnej nonszalacji. Co mi się podobało?Gra Cantoro (nareszcie), gra na jeden kontakt wykonywana na na bardzo dużej szybkosci, gra kombinacyjna przed polem karnym na dużej szybkosci, ustawianie się piłkarzy i dobra gra taktyczna, dryblingi Małeckiego, bardzo pewna gra w obronie. Nareszcie nie ma długich wykopywań na napastników z pominięciem środka pola tylko fajne rozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym. Cudów po tym meczu też nie oczekiwałem, bo trzon drużyny powyjeżdzał na zgrupowania, co mogło trochę wybić z rytmu.Nie podobała mi się z kolei gra Kirma.Oprócz asysty zanotował dużo strat i niedokładnych podań. LUDZIE!NIE JESTEŚMY ****A BARCELONĄ CZY MANU!!!!! Z mojej strony koniec tematu.Tak jak napisał Dj_ibutii , ludziom od tego dobrobytu się w głowach po.......iło. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Już było napisane że chyba niektórym to się nieźle w d..ach poprzewracało. To że odpadliśmy z ogórkami bo piłkarze byli zajechani nie świadczy o tym, że teraz do końca sezonu będzie można po nich niesłusznie "jeździć" bo to jest śmieszne. Trochę obiektywizmu. Są inne sposoby by zwrócić na siebie uwagę na forum. |
Cytat:
|
Aha, wygrana 3:0 - ŹLE! i jeszcze zaczynamy się do Barcelony porównywać :O
Przed meczem każdy wziąłby w ciemno ten wynik. Mam nadzieję, że tak też będzie w piątek w Gdyni :) Przed meczem w C+ mówili, że Brożka będą obserwować działacze z AS Monaco i Fullhamu, niedobrze :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Zwrocic na siebie uwage ? Jakbym chcial to przyczepilbym sie jednego czy drugiego i najezdzal przez pare miesiecy. Co do Kirma to sie zgadzam... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Krytykować i przyczepiać zawodnikom numerki z ocenami, to każdy potrafi i jak widać lubi. Ale ruszyć piz*ę do Sosnowca, to już nikt nie raczy. No ale tak, nagle nikogo mama nie puści, wszystkim albo się urodziły albo pochorowały dzieci, nie ma pieniążków, wszyscy mają sesje poprawkową albo komisy... Ja mam taką propozycję, żeby na czas meczu zawieszać tematy jak ten. |
Co do meczu - mogło być dużo dużo wyżej. Zgadzam się z mic'iem odnośnie braku skuteczności i braku zaangażowania w niektórych momentach. GKS pozwalał nam na bardzo wiele, sytuacji było multum, a nie wszystkie wykorzystane. Momentami bardzo ładna gra, momentami totalna beznadzieja, ale nei wymagajmy od naszych grajków by odstawiali stadiony świata przez 90 minut.
Co do transparentu - myślę, że bardzo krzywdzący. I nie mówię tu o sytuacjach losowych, gdy ktoś coś gdzieś i nie może być na meczu, a normalnie by był. Już nieraz był poruszany temat klasyfikacji kibiców i poraz kolejny ma to miejsce. Nie, nie jeżdzę do Sosnowca. Nie, nie dlatego, że nie mam pieniędzy. Nie, nie dlatego, że mi mamusia nie pozwoliła. Ani nawet nie dlatego, że pochorowały mi się dzieci [których swoją drogą nie mam] Z bardzo prostej przyczyny - nie każdy może wygospodarować sobie cały dzień wolnego na rozrywke. Co innego 3h w krakowie, a co innego pół, lub cały dzień. Czy jestem kibicem sukcesu? Mając 18 lat pamiętam mecze Wisły gdy telefoniki jeszcze nie było. I w porządku - kibiców sukcesu nie ma, ale nie ma też tych którzy zapier*alają na Wisłę czasami kilkakrotnie dłużej niż co poniektórzy autorzy transparentu. Rozumiem bulwers, że na Legii czy Ickach jest komplet a na słabych przeciwnikach ciężko było zapełnić pół stadionu na R22. Ale nadal te pół stadionu przychodziło - i nie powiecie mi i nigdy nie wmówicie, że wszyscy Ci którzy chodzą na R22 na każdy mecz, jeżdżą teraz do Sosnowca. Transparentu nie biorę do siebie bo mnie nie dotyczy, drażni mnie jednak hipokryzja i transparent odczytywany tylko i wyłącznie na jednej, najbardziej prymitywnej płaszczyźnie. |
Bramka Marcelo mnie rozbiła :) Przebiegł całe boisko i strzelił bramkę.
|
Na filmiku pokazali naszą oprawę i dużo rozmówek. Brożek mówi, że to jego przedostatni mecz w lidze?
http://krak.tv/kategoria-9,film-657.html A tak na marginesie, to ciut za późno był ten mecz :) |
Ten facet jest zawodowcem. Bardzo lubię Maćka Skorżę. Każda konferencja prasowa w jego wykonaniu to majstersztyk!
|
Wygrana Wisły po dobrej grze a kilka kolejnych bramek wisioło w powietrzu więc na mecz z Arką musimy patrzeć optymistycznie!
Jeśli chodzi o transparent to jak najbardziej trafiony! Można usłyszeć różne tłumaczenia na tym forum ale dla chcącego nic trudnego... Są ludzie którzy byli w Sosnowcu i po powrocie na dworzec do Krk musieli iść z buta 9km na wioskę za miastem od strony Kuźnicy... Bo ani nie ma nocnego ani samochodu... Więc jak ktoś chce to da radę... |
Nie wiedziałem, że Cebanu tak świetnie mówi po polsku... :O
|
Tu piszemy o meczu o kibicowski sparawach piszemy tu: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=3695&page=20
|
Generalnie cieszy wynik, cieszy bramka Brożka, asysta Kirma, wejście Jopa, nawet pewna gra Cantoro, asysta Łobo, znów świetna gra Marcelo ;p tak to możemy grać, byle ciągle wygrywać ;)
|
rozbawił mnie Ujek swoim wywiadem. Mówi, że po strzale z metra piłka "nabija" ręce obrońcy i dlatego uważa, że karnego być nie powinno.... śmiech na sali...
|
Miał nosa Marcin Skorża mówiąc o Marcello gdy przyszedł do nas, że widzisz go w ataku :P
Miał też nosa co do Małeckiego przed meczem, że boi się, że mu woda sodowa może uderzyć do głowy. Jak walną w reklamy aż go nie poznałem. |
żal że w takiej formie jak z GKS-em nie przyjdzie Wisełce zagrac z Lewskim o lige mistrzów za kilka dni.Uważam że w obcnej dyspozycji spokojnie możnaby ograc Bułgarów.
Jestem pod wrażeniem instynktu strzeleckiego Marcelo, gdyby Jop był pewniejszy w tyłach to ja bym na stałe Marcelo przesunął do przodu ( może na atak ?) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest liga, punkty dostaje się za wygraną, nie za "wrażenia artystyczne" czy liczbę najwyższych zwycięstw w sezonie, to raz. Pewnie, że fajnie byłoby, gdyby nasi grali na maksa przez 90 minut, ale fajnie byłoby też mieć do tego 20 gotowych do gry i w miarę równorzędnych zawodników. A po drugie Bełchatów to nie "ogórki" i zapewniam Cię, że z wysokości trybuny było to dzisiaj widać i nasi naprawdę musieli się napracować, by ich powieźć wyraźnie i nie dać im "dojść do głosu". A to co uprawiasz nazywa się "chorobliwe malkontenctwo", bo Twoje oceny niejednego zawodnika są z d..y wzięte, nie dość, że widzisz same negatywy, to jeszcze mijasz się z tym co się naprawdę działo na boisku. Z kimś kto opisuje mecz jakby oglądał obraz z telewizora odbity w krzywym zwierciadle to nawet nie chce się dyskutować. |
Ogladalem mecz w TV i 10 minut przed golem Marcelo ,była podobna sytuacja ,Marcelo sie wahał czy ruszyć ze stopera do przodu i Skorża wtedy do niego krzyknał :"Śmiało Marcelo!" i widac posluchal 10 minut pozniej :)
|
Mecz dobry w naszym wykonaniu, zwycięstwo 3:0 z drużyną która podobno ma walczyć o europejskie puchary. Mecz ustawiła ręka i karny (co by nie mówić głupie zachowanie Wróbla). Momentami sporo niedokładności w naszej grze i kilka zmarnowanych sytuacji które powinny zakończyć się bramkami.
Jeszcze co do dawania szansy młodym to Mączyński ma 22 lata a Burliga 21, ten pierwszy jest z tego rocznika co Marcelo a różnica jest taka że na Mączyńskiego mówimy talent a o Marcelo możemy powiedzieć że to jest jedna z kluczowych postaci zespołu. Burliga z kolei nie pograł sobie w przeciętnej Flocie a w Wiśle ma grać. Niestety mam wrażenie że ci zawodnicy są w kadrze tylko dlatego że zawodników nam brakuje. Ktoś powie że szansy nie otrzymują ale jak by byli dobrzy to by ją dostali przykład Patryka Małeckiego. |
Cytat:
|
Po meczu mam następującą refleksję - schodzący do środka Kirm (+ czasem Łobodziński) dają zupełnie nowe możliwości w ataku i jednocześnie robią miejsce wchodzącym bocznym obrońcom. Do tej pory takie akcje były bardzo okazjonalne, natomiast w tym spotkaniu akcja za akcją tego typu robiła nie małe zamieszanie w obronie GKSu, który mimo zmasowanej obrony nie byl w stanie przejąć piłki.
Wg mnie bardzo dobry taktycznie mecz w naszym wykonaniu, na minus jedynie brak skuteczności w wykończeniu akcji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl