Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [Superpuchar Ekstraklasy] WISŁA Kraków - Lech Poznań, sobota 25.07.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6077)

aNouc 26.07.2009 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 768676)
gdyby nie blad Kasprzika to bylby kolejny przegrany mecz (tak czy siak jest),

Gdyby nie podanie Kikuta do Lewego to byśmy wygrali mecz (tak czy siak)

Lemur 26.07.2009 12:18

Forma drużyny rośnie. Można byłoby byc optymistą, gdyby nie zapowiedź Wilczka dotycząca sprzedania zawodników. Pozostaje nadzieja, że jeśli sprzedadzą Brożka i Marcelo, mimo wszystko kupią w ich miejsce jakichś tańszych, wartościowych następców, bo bez skutecznych napastników o wygraniu ligi możemy sobie tylko pomażyć. A później, o uniknięciu kolejnej kompromitacji w pucharach.

Nie będę już wracał do tego, że zamiast mieć Frankowskiego oraz Kosowskiego i dzięki nim pewne przejście Lewadi, dzięki naszym wspaniałym działaczom i ich cudownej polityce ostatnich lat, mamy Ćwieląga i kolejną klęskę w Europie. Szkoda słów. Oni tysiąc raz powielają różne błedy, więc pewnie powielą je jeszcze kolejny tysiąc razy.

laurence 26.07.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gerardinho91 (Post 768677)
Alvarez - bardzo dobry występ obrońcy. Umie mocno, celnie i technicznie strzelić na bramkę z dużej odległości. Zna się na piłce, dobra technika. Potrafi celnie podać i dużo spokoju w Jego grze. Dobry transfer.

Wywnioskowałes to z jednego/ pierwszewgo meczu Alvarez w Wiśle?

Patriota 26.07.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gerardinho91 (Post 768677)

Małecki - bardzo zwalnia grę.. Dużo pojedynków 1 na 1 i niestety przegranych. Podania niecelne lub za mocne. Dośrodkowania średnie, lecz asyste zaliczył. Występ gorszy niż w poprzednim sezonie.

Pozdrawiam :)

On gra poprostu za bardzo samolubnie

matusz 26.07.2009 12:38

Znalazł ktoś może jakiś obszerniejszy skrót z meczu, ale nie tylko bramki i karne, ale również ważniejsze sytuacje, np nieuznane bramki, bo podobno byly?

gerardinho91 26.07.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 768708)
Wywnioskowałes to z jednego/ pierwszewgo meczu Alvarez w Wiśle?

Tak, bo zawsze pierwszy mecz jest bardzo ważny. Zadowala mnie, że potrafi celnie uderzyć na bramkę z dalekiej odległości, bo dużo od Nas chłopaków tego nie potrafi ;) Zobaczymy co będzie w następnych meczach. No ale sam powiedz, że Alvarez dużo lepiej się pokazał w meczu niż Diaz czy Łobodziński na tej stronie obrony.

gerardinho91 26.07.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patriota (Post 768709)
On gra poprostu za bardzo samolubnie

Dokładnie tak. Musi się nauczyć jeszcze grania z pierwszej piłki tak jak Kirm wprowadza do Wisły. Mały tak jak Łobo cały czas się lubią kiwać, no ale jak Mały w formie to jemu to wychodzi :]

grogoriogreg 26.07.2009 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 768676)
gdyby nie blad Kasprzika to bylby kolejny przegrany mecz (tak czy siak jest), a gdyby nie kiks Levadianina w 93min to 3 ostatnie mecze bylyby 3 porazkami. my w ataku nie istniejemy, a obrona totalnie dziurawa i taki jest wniosek PO Lechu

Skąd się tacy ludzie biorą?

szprotson 26.07.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gerardinho91 (Post 768748)
Tak, bo zawsze pierwszy mecz jest bardzo ważny. Zadowala mnie, że potrafi celnie uderzyć na bramkę z dalekiej odległości, bo dużo od Nas chłopaków tego nie potrafi ;) Zobaczymy co będzie w następnych meczach. No ale sam powiedz, że Alvarez dużo lepiej się pokazał w meczu niż Diaz czy Łobodziński na tej stronie obrony.

w pierwszej połowie, same straty, raptem pare podań dokładnych.
Zawodnik szybki ruchliwy, własnie tak powinien grać boczny obrońca.
Pisałeś ze posiada celny strzał w bramke etc.
Ja tylko widziałem, jak KAŻDĄ dłuższą piłkę grał tzw. podcinką, a nie typowym podbiciem.czy też wewnętrznym

masterlag 26.07.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 768562)
a to jakaś nowość ?
od 3 sezonów razimy nieskutecznością.

Jakoś w sezonie 2007/2008 potrafiliśmy wykorzystywać sytuacje (mistrzostwo ze znaczną przewagą osiągnięte). W zeszłym sezonie było źle- ale szczególnie na wyjazdach; na R22 było dobrze.
Ale to co się dzieje teraz?! Rozumiem że możemy przegrywać czy remisować, ale z Levadią tylko 1 [i to jaka...] bramkę strzeliliśmy! :shock:! Z Lechem, to jak pisałam- Małecki powinien więcej podawać, skoro strzelać nie umie, a Ćwielong nauczyć się złożyć się do strzału.
Nie mówię, że ta nieskuteczność to nowość, ale aż takie pudła... I nikt mi nie powie, że to wina trenera [tak tak *pysio* jest to aluzja głównie do ciebie :P]

HEDu 26.07.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 768842)
Jakoś w sezonie 2007/2008 potrafiliśmy wykorzystywać sytuacje (mistrzostwo ze znaczną przewagą osiągnięte). W zeszłym sezonie było źle- ale szczególnie na wyjazdach; na R22 było dobrze.
Ale to co się dzieje teraz?! Rozumiem że możemy przegrywać czy remisować, ale z Levadią tylko 1 [i to jaka...] bramkę strzeliliśmy! :shock:! Z Lechem, to jak pisałam- Małecki powinien więcej podawać, skoro strzelać nie umie, a Ćwielong nauczyć się złożyć się do strzału.
Nie mówię, że ta nieskuteczność to nowość, ale aż takie pudła... I nikt mi nie powie, że to wina trenera [tak tak *pysio* jest to aluzja głównie do ciebie :P]

nie nie, to tylko połowa sezonu

skttrbrain 26.07.2009 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matusz (Post 768712)
Znalazł ktoś może jakiś obszerniejszy skrót z meczu, ale nie tylko bramki i karne, ale również ważniejsze sytuacje, np nieuznane bramki, bo podobno byly?

Na lechpoznan.tv jest 3-minutowy skrót, ale musiałbyś się zalogować. Tylko że bramek akurat w tym skrócie nie ma - zbyt jasne sytuacje do oceny to były.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl