Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5833)

Sliver12 28.05.2009 13:15

Chcąc zdobyć mistrza nie można patrzeć czy zgoda czy nie, trzeba to wygrać i już, a jak nie daj Boże przegramy to widocznie nam się ten mistrz nie należał i tyle.

Stavanger 28.05.2009 13:33

Boże, na tym meczu będzie komplet kibiców, którzy poniosą piłkarzy szaleńczym dopingiem. Poza tym ja nie widziałem meczu, w którym na Reymonta gralibyśmy na minimium naszych możliwości. Marek Zieńczuk pewnie będzie chciał godnie zakończyć występ w Wiśle jakąś brameczką. Wyluzujmy; oczywiście Mistrzem jeszcze nie jesteśmy, ale wszystko w naszych gardłach i nogach piłkarzy.

leo.w.starski 28.05.2009 13:43

Po meczach w Łodzi i Gdańsku można powiedzieć - moc jest z nami.
Przekręt sędziowski , nagła zwyżka formy Śląska i nasz wielki pech musiałyby zaistnieć razem.
Raczej wątpię w taki scenariusz .......................

Wojtas 28.05.2009 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 736396)
ale spinacie dupy,dwa mecze ostatnie chlopaki graja bardzo dobre( z Lechia II polowa pokazali ze maja jaja) a tu spekulacje na temat ze remis i bedzie b.dobrze.To nie Amica czy Bot ,Wisla jest doswiadczonym zespolem łatwo nie dadza sie

moj typ 3/4-0

No tak ale w Lodzi do momentu jak nie strzlililsmy gola,Lks mogl to zrobic sam ,a w Gdansku moglismy zostac przekreceni przez sedziego.

w tych 2 meczach dzieki walce i ambicjii wygralismy ,mam nadzieje ze w sobote bedzie tak samo i znow zobacze naszych wściekle atakujacych przeciwnika .To ma byc agresjaaaa

Wujekm 28.05.2009 17:59

Jest już może informacją kto będzie sędzią w sobotnim meczu ?

Tylko_Wisła! 28.05.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 736617)
Jest już może informacją kto będzie sędzią w sobotnim meczu ?

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa 17:00, sędzia: Tomasz Mikulski (Lublin).
Jagiellonia Białystok - PGE GKS Bełchatów 17:00, sędzia: Piotr Siedlecki (Warszawa).
Lech Poznań - Cracovia 17:00, sędzia: Marcin Borski (Warszawa).
Legia Warszawa - Ruch Chorzów 17:00, sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk).
ŁKS Łódź - Polonia Bytom 17:00, sędzia: Piotr Wasielewski (Kalisz).
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 17:00, sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok)
Piast Gliwice - Lechia Gdańsk 17:00, sędzia: Marcin Szulc (Warszawa).
Arka Gdynia - Odra Wodzisław 17:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin).

źródło : www.pzpn.pl

prober 28.05.2009 18:16

Typy bukmacherów:
1 1,25
X 4,5-5,5
2 9-22

Kamil 28.05.2009 18:23

ktoś tu ma problem :D
Cytat:

Chodziarze i kibice piłki nożnej spotkają się w sobotę na krakowskim Rynku. Najpierw medaliści igrzysk olimpijskich w chodzie sportowym wystartują w zawodach zaliczanych do challenge'u IAAF, a potem fani Wisły zamierzają świętować tytuł mistrza Polski swojej drużyny.
"Chcielibyśmy się spotkać z kibicami futbolu, ale nie wtedy kiedy będą finiszować zawodnicy" - powiedział podczas czwartkowej konferencji prasowej Robert Korzeniowski, inicjator imprezy z dwunastoletnią historią - "Na Rynek Marsz!".

Zawody, którym patronuje prezydent Krakowa Jacek Majchrowski, rozpoczną się w sobotę o godz. 16 chodem dla amatorów. O 17 na 10- kilometrową trasę wyruszy elita kobiet, a o 18.30 elita mężczyzn.
Jak poinformował czterokrotny mistrz olimpijski Robert Korzeniowski, Kraków ubiega się o organizację Puchar Świata w chodzie sportowym w 2012 lub 2014 roku.

W sobotę o godz. 17, w ostatniej kolejce ekstraklasy, piłkarze Wisły grać będą ze Śląskiem Wrocław. Do tytułu brakuje im jednego punktu. Jeśli go zdobędą fani "Białej Gwiazdy" mają na Rynku świętować sukces. Do czasu ich przybycia organizatorzy zawodów w chodzie i służby miejskie mają nadzieję zdążyć z posprzątaniem placu.
lepiej niech się streszczają ;)

swinia 28.05.2009 18:27

Widze, że Małek po ostatniej krytyce dostał trochę wolnego.

Wujekm 28.05.2009 18:30

Siejewicz sędziował w tym sezonie 5 spotkać Wisły W tych spotkaniach 4 razy wygraliśmy i raz zremisowaliśmy ( z Lechem)
Więc o przekręt sędziowski się raczej nie boję

Proximus 28.05.2009 18:39

Ale będąc Wisłą w Polskiej lidze nie da się grać na remis. Na remis na przykład może grać Wisła z Barcą, będąc absolutnie zdominowana, skupia się tylko i wyłącznie na obronie nie przeprowadza szybkich kontr, nie rozgywa szybkich ataków pozycjyjnych, słowem nie nazraża się na głupie straty w głupich miejscach. A Wiślacy nawet jakby bardzo chcieli to nie dali by rady dać się tak zdominować Śląskowi, dlatego przestrogi przed graniem na remis nie mają sensu.

dostuffca 28.05.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 736635)
Siejewicz sędziował w tym sezonie 5 spotkać Wisły W tych spotkaniach 4 razy wygraliśmy i raz zremisowaliśmy ( z Lechem)

Tym raz w jego godzinach pracy Górnik otworzył wynik gdy Zieńczuk leżał na murawie.
Ja go tam nie lubię :)

kosaTS 28.05.2009 18:43

Oj pamiętam jak na niego klnąłem z Górnikiem, ale chyba dobry sędzia, czy nawet najlepszy w tej chwili w Polsce. :D

Wujekm 28.05.2009 18:48

Wydaje mi się że jeden z najlepszych jak nie najlepszy Nie przypominam sobie jakiś strasznych baboli z jego strony wypaczających wynik spotkania

tormenthor 28.05.2009 20:03

Siejewicz jest chyba najlepszym sędzią w naszej lidze i wydaje się, że najbardziej przychylnym Wiśle. Nie ma co powoływać czerwieni dla Dudki w meczu z Legią, czy dla Diaza z Lechem. Ja tam widziałem kilka razy jak przymykał oko na przewinienia naszych. A poza tym sympatyczny koleś z niego, co więcej z Białegostoku, a przecież tam prawie wszyscy kibicują Wiśle w walce o tytuł.

daberwroc 28.05.2009 20:17

witam,jestem z Wrocławia.
Na pewno nie odpuścimy Wam tego meczu,Taraś nie pozwoli na to...
Mam pytanie-gdzie można u Was kupić szalik Wisła&Śląsk??Nie byłem jeszcze w Krakowie.

samsung_08 28.05.2009 20:47

Siema, nie wiecie nic na temat ew. Mistrzowskich Koszulek jak miało to miejsce rok temu? Wiem że tym razem mistrzostwo nie jest pewne lecz czy na meczu będą sprzedawane?

19dafi06 28.05.2009 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daberwroc (Post 736748)
witam,jestem z Wrocławia.
Na pewno nie odpuścimy Wam tego meczu,Taraś nie pozwoli na to...
Mam pytanie-gdzie można u Was kupić szalik Wisła&Śląsk??Nie byłem jeszcze w Krakowie.

Sądze że idziesz na D:idea: Wiec Wiślacki Świat odpada:) Pozostaje "Fanatyk" jest to sklepik przy wejsciu na nasza hale (napewno ktos cie zaprowadzi:)) Lub budki z pamiątkami przy wejsciach na sektory:D
Pozdrawiam Braci
A co do meczu My Wam też nie odpuścimy:D

I pytanie z mojej strony;) czy bedzie możliwość wymienienia się barwami z braćmi z Wrocławia??

3rider 28.05.2009 22:32

Bez napinki, pozostaje 90 minut panowie!! Szykowac gardla, ale respekt dla przeciwnika. Presja bedzie tylko na nas, Slask zagra na luzie, roznie moze sie to potoczyc. Miazdzace wsparcie od pierwszych minut!

UWAGA NA SEDZIOW, ostatni mecz w Gdansku to byl skandal z gornej polki. Gdyby nie fenomenalna koncowka, zostalibysmy przekreceni na dwoch lewych bramkach... Abstrahuje od tego czy sedziowie sa juz tak tragiczni, czy chodzi o wsparcie Lecha (KKS i to przedziwne wyrowanie na 3:3...). Trzeba brac poprawki na tego typu karne z kapelusza, czerwone kartki etc. Jestesmy o krok od utarcia nosa "Pyrom" i Legii, ale na ten mecz trzeba sie spiac ZDECYDOWANIE MOCNIEJ niz na Lechie (18 sekunda...).

nesta 28.05.2009 22:33

Siejewicz to dla mnie najlepszy polski sedzia w tej chwili i nie dlatego, ze wszyscy slabi, a on sie wyroznia, ale uwazam, ze rzeczywiscie jest dobry i cos soba prezentuje w przeciwienstwie do medialnych tworow w postaci Gilewskiego np.
A do tego chyba najbardziej przychylny sedzia Wisle ze wszystkich.

Fajnie byloby gdyby wzorem zeszlego roku spiker przedstawil w mega skrocie plan fety. Czyli najpierw na murawie, a pozniej, z ktorej strony idziemy na rynek czy Reymonta czy 3maja jak rok temu.

gooro33 28.05.2009 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 736731)
Siejewicz jest chyba najlepszym sędzią w naszej lidze i wydaje się, że najbardziej przychylnym Wiśle. Nie ma co powoływać czerwieni dla Dudki w meczu z Legią, czy dla Diaza z Lechem. Ja tam widziałem kilka razy jak przymykał oko na przewinienia naszych. A poza tym sympatyczny koleś z niego, co więcej z Białegostoku, a przecież tam prawie wszyscy kibicują Wiśle w walce o tytuł.

Jeszcze zapomniales o meczu z Gornikiem (1-1 ).Gornik wyrownuje po bramce z wolnego za niby faul Marcelo ktorego nie bylo.

Wojtas 29.05.2009 00:11

Siejewicz to chyba jedyny polski sedzia ktory trzyma jakis poziom w odroznieniu od kolegow wczesniej z boiska a teraz z Wronek.

Nie pozwala na kopaniny i jakos temperuje pilkarzy,oby tylko nie popelnil jakiegos rażącego błedu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta
Fajnie byloby gdyby wzorem zeszlego roku spiker przedstawil w mega skrocie plan fety. Czyli najpierw na murawie, a pozniej, z ktorej strony idziemy na rynek czy Reymonta czy 3maja jak rok temu.

W zeszlym roku przed Sosnowcem bylismy juz mistrzami.

Teraz mozemy nimi zostac ,jesli min zremisujemy z WKS-sem.

Wiec teoretycznie fety moze nie byc,dlatego mysle ze poda co i jak ,jak juz bedzie wiadomo czy jest Majster czy nie.

Lysy 29.05.2009 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 736646)
Wydaje mi się że jeden z najlepszych jak nie najlepszy Nie przypominam sobie jakiś strasznych baboli z jego strony wypaczających wynik spotkania

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 736635)

W tym sezonie nie, za dużo teraz można stracić więc sędziowie są ostrożni. W poprzednich sezonach Hubercik potrafił niezłe wałki kręcić nawet na Reymonta. Pamiętny mecz Wisła - Legia 2005r. *(0:0) i niepodyktowany karny dla Wisły.

skeba 29.05.2009 07:09

Miałem głupi sen, że przegrywaliśmy 0:2, później ktoś wyrównał na 1;2 i się obudziłem cały spocony :P :D
Nie może tak być, trzeba cisnąć ich od samego początku.

kpn 29.05.2009 07:29

Mi sie sniło, ze wygralismy 3:0:) Kazdemu cos sie sni, heh. Bedzie dobrze, nie po to wygrywalismy 3ostatnie mecze, zeby w ostatnim meczu cos spaprać. Stawiam 2:0

iiYama 29.05.2009 07:40

Mnie też mary nawiedziły dziś w nocy, widzę że nie mnie jednego :)

'W mojej wersji od 3' przegrywaliśmy 0-1 by ok. 44' wyrównać, a w drugiej połowie strzelić decydującą bramkę.

Wszystko pięknie, tylko dlaczego na 1-1 strzelił ... Messi :shock:

63624 29.05.2009 07:46

No to pora na kolejny głos z Wrocławia. :-) Śląsk na pewno wam nie odpuści tego meczu, a Wisła jeśli ZASŁUGUJE na mistrza Polski powinna ten mecz wygrać w normalny sposób, bez liczenia na jakieś ukłony z naszej strony. Tak będzie najlepiej. Nie chcę słyszeć od kibiców Legii i Lecha, że Śląsk się podłożył Wiśle. Idealna sytuacja to remis po pięknej walce, tytuł dla was i nasza satysfakcja.
Pozdro!

PS. Tarasiewicz jest takim typem trenera, że nawet jakby nie było sytuacji z 1982 roku to by wam nie odpuścił. Trener Legii Urban jest jego dobrym kolegą, jego córka jest chrzestną najmłodszego syna Tarasia i to Legii nic nie pomogło u nas...

grogoriogreg 29.05.2009 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 736911)
Mnie też mary nawiedziły dziś w nocy, widzę że nie mnie jednego :)

'W mojej wersji od 3' przegrywaliśmy 0-1 by ok. 44' wyrównać, a w drugiej połowie strzelić decydującą bramkę.

Wszystko pięknie, tylko dlaczego na 1-1 strzelił ... Messi :shock:

Mnie się kiedyś śniło, że pokonaliśmy Lecha 6:0, też nei wiem co u nas robił Smolarek ??

Rob_Zombie 29.05.2009 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 736913)
Mnie się kiedyś śniło, że pokonaliśmy Lecha 6:0, też nei wiem co u nas robił Smolarek ??

Heh, a w moim śnie ja sam grałem na murawie. W pewnym momencie ktoś brutalnym wślizgiem sfaulował Kosowskiego tak że mu nogę z dupy wyrwało, a potem się okazało że to jakaś dziwna trójkątna proteza czy coś... :lol:

Charlie 29.05.2009 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 736888)

W zeszlym roku przed Sosnowcem bylismy juz mistrzami.

Teraz mozemy nimi zostac ,jesli min zremisujemy z WKS-sem.

Wiec teoretycznie fety moze nie byc,dlatego mysle ze poda co i jak ,jak juz bedzie wiadomo czy jest Majster czy nie.

Ale na pewno ewentualny przebieg uroczystosci, bo prawdopodobieństwo porażki ze Śląskiem ze niemal zerowe. I pewnie jeszcze przed meczem spiker ostrzeże żeby nie wbiegać na murawę zaraz po zakończeniu spotkania itd.

Śniło mi się, że wygraliśmy 3-0 po hattricku Pawła, a Lech przegrał z Cracovią 0-1 ;)

Bulka1906 29.05.2009 11:36

A Moze jakies race na meczyku wkoncu ostatni mecz na naszym stadionie wiec kary nie bendzie a race rabia wrarzenie

saklak1906 29.05.2009 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bulka1906 (Post 737039)
A Moze jakies race na meczyku wkoncu ostatni mecz na naszym stadionie wiec kary nie bendzie a race rabia wrarzenie

A jak wrocimy na stadion to przy pustych trybunach bedziemy grac. Toz to by dopiero byla kompromitacja i pozywka dla pismakow. A na wyrozumialosc komisji ligi nie ma co liczyc za scyzoryk z dupy wiety dwa mecze bez kibicow na trybunie a za butelke Lech dostal zawiasy ot sprawiedliwosc

Carrot 29.05.2009 13:06

Mam nadzieję, że Wisła utrzyma czwórkową formę ... i będzie 4-1. Oczywiście na początku będzie 0-1 tak dla dramatyzmu :) fajnie by było gdyby np. z karnego strzelił brame Pawełek :P

Pablo84 29.05.2009 13:08

Jeśli nie przegramy będe przezadowolony.Wszystko, byleby nie przegrana.

A z tym hurraoptymizmem to uważajcie, żebyście pózniej kurva nie płakali...

Carrot 29.05.2009 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 737092)
Jeśli nie przegramy będe przezadowolony.Wszystko, byleby nie przegrana.

A z tym hurraoptymizmem to uważajcie, żebyście pózniej kurva nie płakali...

Dlatego właśnie piszę "Mam nadzieję", bo rzeczywiście chłopaki potrafią czasem zaskoczyć, a Śląsk to dobra solidna drużyna. Jednak po co się mają męczyć skoro grają o pietruszkę ? Wiślaków chyba wystarczająco motywuje fakt zdobycia mistrzostwa, więc mam nadzieję, że się postarają i od początku będzie pełna mobilizacja i koncentracja w drużynie :)

1q2 29.05.2009 14:00

Z tą pietruszka to nie do końca jest prawda - ich motywacją jest pozostanie w klubie.To nie ŁKS gdzie każdy tylko myśli jak stamtąd s.......ić ale konkretny jak na naszą ligę klub, który z konkretną kasą wchodzi do gry.
To jednak nie zmienia faktu że jesteśmy zdecydowanym faworytem tej potyczki.

ps. o koncentracje i mobilizację się nie boje - chłopaki wiedzą o co grają i dadzą z siebie wszystko - bardziej się boje o jakiegoś niefarta/walenie łbem w mur/'popis' Mariusza itp.
Jasne że należy chwalić naszych za walkę do końca w Gdańsku ale to ile Lechia miała sytuacji przy 1-0 , nie nastraja optymistycznie - ten mecz to kupę szczęścia też jednak było.

graficiarz 29.05.2009 15:26

Mam takie pytanko gdzie będzie można oglądnąć meczyk niedaleko stadionu?. Od parku Jordana już chyba się nie da popatrzeć ?

donecki 29.05.2009 15:32

Bar u Wiślaków,Jama lub parę knajp na miasteczku AGH wzdłuż Reymonta

daberwroc 29.05.2009 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19dafi06 (Post 736803)

I pytanie z mojej strony;) czy bedzie możliwość wymienienia się barwami z braćmi z Wrocławia??

Jak najbardziej:D

urit1906 29.05.2009 16:25

a jak to jest, czy po meczu otwieraja bramy i kto nie dostal biletu moze wejsc na stadion, czy nie ma takiej opcji??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl