Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Wiślak-1990 30.05.2010 11:27

Jak by Adamek tak walczyl to by bylo ze Kliczko nie mial na Niego sposobu no ale walczyl Sosnowski to przeciez Kliczko sie z Nim bawil. Nie lubie jak sie z Adamka robi nie wiadomo kogo, przypomina mi to robienie z Amiki wspanialego klubu.

Kocur 30.05.2010 12:10

Jakoś nie widziałem ani przez 10 sekund że Sosnowski był przestraszony.
Oglądnij kilka ostatnich walk Kliczki i zobacz jacy rywale byli posrani.

Chyba inny pojedynek oglądaliśmy - facet się starał z całych sił - ja bym to na treningach naszym piłkarzom puszczał przed ważnymi meczami :)

UniaTarnówZKS1928 30.05.2010 13:36

Większość fachowców mówiła że "zobaczymy walkę w teleexpresie" także Sosnowski im pokrzyżował plany. Najbardziej mnie śmieszy mówienie jak Kliczko się z nim bawił. Przecież wyprowadzał on pełno ciosów w każdej rundzie. Może się wydawać że to były lekkie ciosy ale wielu by padło po kilku rundach a nie dopiero w 10.

Czego można było oczekiwać od Sosnowskiego poza zaangazowaniem? Przecież w ciągu kilku miesięcy nie stał się rzeźnikiem wagi ciężkiej. Walczył najlepiej jak mógł i pokazał że ma jaja. Mógł się położyć dużo wcześniej i kasy by mu to nie zmniejszyło.

Nie byłbym taki pewien wyniku walki Adamek-Sosnowski jakby ten drugi się przygotował tak jak na ten pojedynek albo lepiej.

Coach 30.05.2010 14:03

Do jakiej muzyki wchodził Albert ?

IncognitoTSW 30.05.2010 15:27

Walka nudna jak flaczki z olejem, znów Kliczko stał w miejscu całą walkę. Albert chciał ale świata nie zawojował.

Gołota za swoich dobrych czasów zmiótłby ich obu na raz.

!!IRIVER!! 30.05.2010 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 906579)

to były takie? :lol:

seba 30.05.2010 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 906546)
Do jakiej muzyki wchodził Albert ?

I Feel Good

Donki 30.05.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 906579)
Walka nudna jak flaczki z olejem, znów Kliczko stał w miejscu całą walkę. Albert chciał ale świata nie zawojował.

Gołota miał swoje okazje, i co? przyniósł tylko WSTYD, w przeciwienstwie do Alberta :P

For_FuN_ 30.05.2010 18:06

Jasne, Golota przyniosl wstyd, a boksowal z bokserami nieporownywalnie lepszymi od Kliczkow...po drugie, to dwa razy zostal przekrecony przez sedziow(z Ruizem i Byrdem).

rozarian 30.05.2010 19:05

Sosnowski to ta sama klasa co Saleta.Bez ciosu,bez wyrazu,bez nadziei na cokolwiek w wadze ciężkiej.Obaj grzeczni chłopcy byli zawodowymi mistrzami Europy(choć muszę przyznać,że Salecie bardziej sie wtedy"lapnęło"),ale jeden i drugi to wzorcowy przypadek na to,kto nie powinien dostać walki o mistrza WBC,WBA i IBF.Dobrze,że Saleta takiej walki nigdy nie dostał,bo wczoraj byłaby powtórka z rozrywki,a tak był ten pierwszy...i ostatni raz.

IncognitoTSW 30.05.2010 19:07

Mi Gołota nigdy wstydu nie przyniósł i jestem dumny z tego, że walczył z najlepszymi, nikomu nie odmawiał walki oraz nie walczył jako Amerykanin choć mógł - zawsze walczył pod polską flagą, czego nie można powiedzieć o "legendarnym mistrzu" Michalczewskim.
Szczerze ? Na takiego dobrego boksera HW przyjdzie nam jeszcze długo poczekać i nie wiadomo czy się doczekamy.

qchar90 30.05.2010 19:10

Gołota miał slabą głowe ;/ psychicznie niewytrzymywal
Pamietam walke z Ruizem, dwa razy go na deski poslal i wtedy przegral.

Zawsze zarywalem noce dla Andrzeja. Szkoda ze nie zdobyl mistrzostwa...;/

Jaroo1 30.05.2010 21:41

Cytat:

Nie lubie jak sie z Adamka robi nie wiadomo kogo, przypomina mi to robienie z Amiki wspanialego klubu.
Ja mysle ze sie z niego nie robi nie waidomo kogo tylko po prostu kazdy uznaje jego klase i go chwali za to ze jest 2 krotnym mistrzem swiata i jak na razie to ma jako jedyny Polak w wadze ciezkiej szanse na tytul Mistrza. A ze w Polsce jest juz tak ze trzeba zazdroscic tym ktorzy cos osiagneli to oczywiscie mamy nasmiewanie sie z Adamka, z Goloty i z kazdego i wszystkiego innego co osiagnie sukces, a nie daj Boze niech sie komus noga powinie (Levadia) to juz jest posmiewiskiem do kwadratu.

Wiślak-1990 01.06.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 906700)
Ja mysle ze sie z niego nie robi nie waidomo kogo tylko po prostu kazdy uznaje jego klase i go chwali za to ze jest 2 krotnym mistrzem swiata i jak na razie to ma jako jedyny Polak w wadze ciezkiej szanse na tytul Mistrza. A ze w Polsce jest juz tak ze trzeba zazdroscic tym ktorzy cos osiagneli to oczywiscie mamy nasmiewanie sie z Adamka, z Goloty i z kazdego i wszystkiego innego co osiagnie sukces, a nie daj Boze niech sie komus noga powinie (Levadia) to juz jest posmiewiskiem do kwadratu.

Moze to troche zle napisalem, bo chodzilo mi o to ze po Sosnowskim niektorzy ludzie jezdza jak po smieciu, ja badzo cenie dokonania Adamka, Sosnowskiego i dawniej Goloty, bo o ile sie nie myle to 4 razy walczyl o mistrzostwo ale sie nie udalo. A teraz licze na Andrzeja Wawrzyka chlopak ma 22 lata dobre warunki fizyczne 195 cm 104 kg no i na dodatek chlopak z Krakowa :-) Obecnie jest w Polsce tylko za Adamkiem i Sosnowskim, mysle ze za kilka lat bedzemy mieli dobrego boksera. Tu probka Jego umiejestnosci, wiem ze przeciwnik nie jest wybitny no ale cios ma niezly :P http://www.youtube.com/watch?v=Tmjjm...eature=related

flamengista 02.06.2010 18:27

A, Najmana bije. No, to jakby bił w worek treningowy.

QBAS 19.06.2010 12:45

Będzie jakaś transmisja gali w Kielcach, na której walczył będzie Mastarnak z Jomardaszwilim? Gala ma się odbyć dzisiaj, czyli w sobotę 19 czerwca.

qchar90 19.06.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 916827)
Będzie jakaś transmisja gali w Kielcach, na której walczył będzie Mastarnak z Jomardaszwilim? Gala ma się odbyć dzisiaj, czyli w sobotę 19 czerwca.

transmisja będzie w Canal+Sport o 22:15

Syn Kangura z 1984 21.08.2010 20:11

Chyba trzeba trochę temat pociągnąć do góry bo dziś w Prudential Center zobaczymy Adamka w walce z Grantem. Wie ktoś o której dokładnie jest ta walka? :)

LanceTS 21.08.2010 20:12

i czy będzie można pooglądać tą walkę gdzieś na necie?

sessegnon 21.08.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 966246)
Chyba trzeba trochę temat pociągnąć do góry bo dziś w Prudential Center zobaczymy Adamka w walce z Grantem. Wie ktoś o której dokładnie jest ta walka? :)

W Polsacie Sport transmisja od 1:30, w otwartym Polsacie od 3:00.Ale pewnie Adamek na ring nie wyjdzie wcześniej niż o 4:00
Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 966248)
i czy będzie można pooglądać tą walkę gdzieś na necie?

Wszystko co jest w TV da się znaleźć w necie:-)

DominoForza 21.08.2010 22:14

http://huckenbuschspace.dbv.pl/viewpage.php?page_id=72

!!IRIVER!! 22.08.2010 01:02

Walka Adamka o 4.30. :)

Zbyychu 22.08.2010 03:42

jeszcze nie ma. dałby ktoś znać, jak się pojawi?

Jaroo1 22.08.2010 03:54

za 10-15 minut powinno sie juz zaczac. Trwa przedostatnia walka, jest 8 runda z 10

Zbyychu 22.08.2010 04:02

Dzięki :)
1234

piotrek chicago 22.08.2010 04:11

panowie zaczynamy!!! wasze przewidywania ze na ktorej rundzie koniec? a na trybunach ....jestes szalona :P

Jaroo1 22.08.2010 04:21

byc moze Adamek wygra na punkty jak z Arreola. Chyba uderzenia na wage ciezka to on nie ma, chociaz jak sie uda trafic to wiadomo ze nokaut tez wchodzi w gre. Tak czy inaczej mam nadzieje ze bedzie zwyciestwo, niewazne jak i kiedy :)

Zbyychu 22.08.2010 04:30

hm, co to była za muzyka, co do niej Adamek wchodził?

piotrek chicago 22.08.2010 04:33

funky polak-pamietaj

Zbyychu 22.08.2010 04:37

dzięki.

no, nie jest źle, póki co - póki starczy Adamkowi refleksu na unikanie lewego, będzie dobrze.

sessegnon 22.08.2010 04:44

Skończy się pewnie na 12 rundach.Ciężko będzie przewrócić takiego dryblasa:P

palikot 22.08.2010 05:22

....a tego komentatora to bym zajebał... cwel takie bzdury pierdzielił, że dramat... Ciosów Adamka nie widział, a Grant uderzając na bloki i zasłony po kontrach nagle rundy jego zdaniem wygrywał. Ale jednogłośnie wygrał i to zasłuzenie... Grant oprócz paru ciosów w tym ten prawy same przestrzały przy spotkaniowych, sierpowe niedochodziły i konczyły się na zasłonach Adamek fajnie, ale jeszcze jeden musi byc przed Wladymirem :)

PanPlamka 22.08.2010 05:23

Oj, Adamek z takim ciosem nie powalczy z Kliczkami. Gratuluje zwyciestwa, ale Goral dostal za duzy oklep od dziadka Granta.

palikot 22.08.2010 05:32

110-118 111-117 to jest duży oklep?? Co ty mówisz wogole, jaki dziadek? Pomyliły ci się chyba dyscypliny... to nie piłka nożna... Co ty sie spodziewałeś? ze goscia 20 kg wiekszego znokautuje w 15 sekundzie? Grant to obijał jego garde cały czas, a ty chyba za duzo komentatora się nasłuchałeś...

PanPlamka 22.08.2010 05:36

Noty sedziowskie to jedno, przebieg walki to drugie a 118-110 to kpina. Obejrzyj sobie jeszcze raz 6 runde tej walki, kiedy Adamek po ciosie Granta byl w powaznych tarapatach. I kolejne w ktorych dochodzil do siebie. Na koniec zobacz 12 runde. Grant to zawodnik ktory od 9 lat praktycznie z nikim nie walczyl (dlatego dziadek, bo jest juz praktycznie na piesciarskiej emeryturze), a Adamek chce pojedynku z Kliczkami? Wolne zarty

Imho walka na 7-5 dla Adamka

palikot 22.08.2010 05:54

to co powiesz o seriach sierpowych Adamka w niemal każdej rundzie? Grant trafił go raz w 6 rundzie potężnie i czasem sporadycznie ... a w 12 co było? Ty wiesz co sie wogole punktuje? Napewno nie chaos i walenie na garde i bloki... punktuje się czyste ciosy, a Grant w 12 rundzie to rzucił się na niego i obijał mu gardę, Adamek mu schodził, robił uniki i blokował każdy cios, ani jeden nie wszedł. Ciosy proste spotkaniowe w całej walce wyglądały przeważnie ze Grantowi głowa odskakiwała, a Adamek robił uniki i grant trafiał go w ucho. Tomasz ogólnie był lepszy i wynik był sprawiedliwy. Przed Klitschkami powinien zawalczyć z jeszcze jednym tego typu gościem

PanPlamka 22.08.2010 06:36

Alez ja sie zgadzam z tym, ze Adamek wygral zasluzenie. Nie zgadzam sie z punktacja, bo ona wskazuje na to, ze Adamek przez praktycznie cala walke dominowal, a tak nie bylo.Bracia Klitschko to zupelnie inna liga niz dotychczasowi rywale Tomka a z taka sila ciosow jaka on prezentuje w wadze ciezkiej to krzywdy im nie zrobi. Oni natomiast jemu tak. Najprostsza droga do mistrzostwa byloby pokonanie Haye'a a pozniej ew. walka z Klitschkami, ale watpie by brytyjczyk odwazyl sie walczyc z Adamkiem.

mitmichael 22.08.2010 07:23

Adamek pokazał klase ale nie tylko. Pokazał, ze mozna byc mniejszym wagowo i wyjsc zwyciesko z pojedynku. Teraz przed nim trudniejsze walki ale powinien i to bedzie nie lada wyzwanie.

kreseq 22.08.2010 07:45

Adamek pokazal ze jesli nie popracuje nad sila a bedzie bazowac na szybkosci, to po walce z Kliczkom bedzie nosic kwadratowe czapki... Tak czy siak gratulacje.

Kocur 22.08.2010 09:02

To co napisałem kilka stron wcześniej. Dopóki Tomek nie wygra w wadze ciężkiej przez KO to niech sobie odpuści walkę o mistrza.

Kliczki są podobnej postury co Grant tylko 5x silniejsze - więc jeszcze nie ta półka niestety.

Za samą walkę brawo :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl