![]() |
zal dupe sciska, tyle dogodnych sytuacji.
powstrzymam sie od wulgaryzmow, tylko dlatego ze cwiercfinal mamy w kieszeni. |
Ehh... ten mecz był do wygrania. Ten I set... Brazylia grała strasznie niepewnie. Szkoda, że nie wykorzystaliśmy piłek setowych i 'podaliśmy rękę' Canarinhos. Można powiedzieć co by było gdyby... Mówi się trudno i trzeba grać dalej.
W 2 kolejnych setach graliśmy już bez wiary we własne możliwości. Brazylia zaczęła grać dobrze i było po meczu. Nie wiem jak Wam, ale mi w dzisiejszym meczu brakowało walki. Obyśmy tylko po dzisiejszej porażce nie stracili pewności siebie i nie przegrali meczu z Ruskimi w szatni. Brawa należą się naszym szczypiornistom, którzy pokonali Mistrzów Olimpijskich i awansowali na 2 miejsce w tabeli. Miejmy nadzieję, że w meczu z Francją zagrają jeszcze lepsze spotkanie i odniosą kolejne zwycięstwo. Ps. Chyba zacznę oglądać gimnastykę :D http://sportfan.pl/artykul/2869/kibi...yczki-slusznie |
Widzieliście rekord świata na 100 m? :D
Coś niesamowitego jaką przewagę miał i jak się zachował ten Bold. |
Usain Bolt :shock:
Nie myślałem, że bieganie może być takie... Takie mega :D |
niebywałe to było !!!
|
o s****ysyn!
mogl sobie pozwolic na to co zrobil w koncowce bo i tak pobije wlasny rekord wszystkiego. |
Szedł jak francuski TGV !
|
ja .......ę, koleś zdeklasował całą resztę, fenomenalny rekord!
aż strach pomyśleć jaki miał by czas gdyby nie odpuścił(!) końcówki siatkarze znowu przegrali mecz w głowach, czy oni pracują z jakimś psychologiem? Brazylia grała dziś zupełnie przeciętnie, ale z taką zagrywką jaką prezentują Świderski czy Pliński to nie mamy czegoś szukać, niby super-techniczną Zagumnego Brazylijczycy przyjmowali z uśmiechem na ustach piłkarze ręczni wspaniale, świetnie w bramce spisywał się Wichary, tak trzymać a co do gimnastyki to tutaj kolejny argument, że chyba warto się tym zainteresować :D http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,...e_dla_FHM.html |
bold czysto ?? bo aż się wierzyć nie chce
|
Bolt. :shock:
fenomenalny, genialny.. nie jestem sobie w stanie wyobrazić wyniku, gdyby do końca biegł max. brawa dla szczypiornistów, ważna wygrana. nie popełniliśmy błędu z meczu z Hiszpanami i spokojnie dociągneliśmy prowadzenie do końca. świetny mecz Wicharego, dwóch świetnych bramkarzy mamy. ;) a siatkarze... szkoda, że nie wykorzystaliśmy szansy pokonania Brazylijczyków - była szansa. pierwszy set graliśmy bardzo dobrze, pozostałe dwa już jakoś bez przekonania, a Brazylia grała swoje. ja się jednak nie przejąłem bardzo, bo jeśli tylko nie załamiemy się po dwóch meczach przegranych (gdybyśmy jeszcze przegrali z Rosją), to mamy najlepszą pozycję wyjściową ze wszystkich kandydatów do medalu. dlaczego? ano dlatego, że do finału nie spotkalibyśmy się ani z Brazylią, ani z Rosją, a co najwyżej w półfinale z USA, lub Serbią. a najlepiej by było wygrać i zająć trzecie miejsce. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A Piłka Ręczna to co innego, widać ze ta kadra ma jaja, i życze sobie i wszystkim medalu |
Jako ciekawostka, nie wkleiłem tego w temacie z humorem, bo to raczej żałosne niż śmieszne...
http://2008pekin.blox.pl/2008/08/Top...towanie-1.html |
nie ma co sie kompromitowac oskarżając phelpsa o doping jak gruchala po kilka latach startow dopeiro sie dowiedziala po co są odżywki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Pięknie! Gratulacje dla naszych
Zaraz płynie kolejna osada, są faworytami więc mamy kolejną szansę. O 11.35 w zapasach Wieszczek będzie walczyć o brąz Siatkarki przegrały, norma. Są słabe psychicznie, przegrały 3 mecze, które spokojnie można było wygrać. |
Super !! Gratulacje
Jeszcze za chwilę szansa na czwarty medal. A kiedy skacze Rogowska i Pyrek? Bo nie mogę się doszukać. |
Tyczka już jutro :) Dziś jeszcze Kołecki i Ziółkowski a także ta zapaśniczka, no i oczywiście wioślarstwo :) Ależ szkoda, że nie ma tam Sycza i Kucharskiego...
Kiedy finał rzutu dyskiem? |
złooootoooo!!!, dominatorzy :)
|
Mamy 2 Złoto Gratulacje dla naszych chłopaków zdeklasowali rywali !!!!
|
brawo brawo brawo !
|
złoto !!!!!!!!!
|
mamy brąz gratulacje dla naszej zapaśniczki!
|
No bardzo ładnie Złoto , Srebro i Brąz a dziś jeszcze kilka szans mamy :D
|
Uryczałam się jak dziecko, zwłaszcza przy wioślarzach. Nie ma w obecnych czasach większych narodowych wzruszeń, niż te związane z Mazurkiem Dąbrowskiego podczas wydarzeń sportowych.
|
Wielkie brawa, wioślarze pokazali się fenomenalnie.
Czwórka wagi lekkiej zaliczyła naprawdę życiowy występ, no a czwórka podwójna to tacy polscy Phelpsi tych igrzysk:) Faworyci którzy nie zawiedli i potwierdzili swoją dominację. Super występ tej dziewczyny w zapasach, wielka niespodzianka. Mimo że sam sport niezbyt kobiecy. Teraz do boju Szymkowie!!! |
Generalnie ta sonda w tym temacie jest już to wywalenia! :) Mamy już 5 medali, a zapewne wpadną kolejne.
Ciężary (Kołecki, Dołęga), Tyczka (Rogowska, Pyrek), Siatkarze, Piłkarze ręczni, ten Bokser (nie pamiętam nazwiska:/ ) , rzut młotem (Szymon Ziółkowski i Kamila Skolimowska), rzut dyskiem, w żeglarstwie Życki-Kuśnierewicz, może Plawgo, może Jędrusiński w biegach, Leszek Blanik w gimnastyce, może Ania Jesień, a kto wie co pokażą nasze dwie chińskie tenisistki stołowe.. :) w kajakach Baraszkiewicz... |
Brawo Szymon Kołecki !!!
|
Szkoda Ziółkowskiego. JEdnak cooś mu się ostatnio nie wiedzie niestety.
|
Piękny dzień dla Polaków :) Lekki niedosyt, że Szymek nie zdobył złota. Cóż, mówi się trudno.
4 medale w 1 dzień... Cytat:
|
Przespalem wszystko... trza liczyc na powtorki.
gratulacje dla wszystkich Polskich medalistow! |
Turniej w którym wystąpił Kołecki był cholernie ciekawy. Widać było, że nikt tam nie miał wątpliwości po co przyjechał. Szczególnie Ci, którzy po zaliczeniu swojej kolejki padle na matę pod wpływem skurczów czy urazów... niesamowite...
|
Cytat:
Za to niewymieniłeś 3 osad kajakowych,Klepackiej i pięcioboistek |
Klepacka jest obecnie bodaj 12. w generalce, więc średnio zachwyca. O pięcioboistkach nie wspomniałem, bo jakoś średnio w nie wierzę... Pożyjemy zobaczymy. W zapaśniczkę i szpadzistów też nikt nie wierzył... ;]
|
Jeliński złoty, mimo choroby
Złoty medal czwórki podwójnej był szczególny dla Michała Jelińskiego, któremu lekarze nie dawali już szans na uprawianie sportu, ze względu na poważną cukrzycę. Na podium polski wioślarz płakał jak dziecko. Był to jeden z najbardziej poruszających momentów igrzysk. Polacy świetnie wystartowali. Na połowie dystansu prowadzili na z sekundą przewagi, na 500m przed metą Włosi tracili do naszych wioślarzy już dwie sekundy. Pod koniec przyspieszyli Włosi i Francuzi, ale nie mieli już szans na dogonienie naszych. Z czasem 5:41,33 pewnie zdobyli złoty medal. Z sukcesu cieszyli się oczywiście wszyscy. Olimpijskie złoto ma specjalną wymowę dla Michała Jelińskiego, który w 2003 roku dowiedział się o swojej chorobie. Na podium Jeliński wyszedł z oczami pełnymi łez. Jeszcze jakiś czas temu lekarze nie dawali mu szans na kontynuowanie kariery. Na Polaka choroba spadła całkiem niespodziewanie. - Najpierw zauważyłem, że czasem czuję się nieswojo, często jestem zmęczony. Potem zacząłem gwałtownie chudnąć, ale jeszcze czekałem. Pojawiały się wyniki poza normą, ale lekceważyłem je. Wreszcie, kiedy właśnie walczyłem o start w Atenach, sportowy lekarz mi na to nie pozwolił [potem dał warunkową zgodę]. Kazał dokładnie się przebadać. Wtedy wyszło, że cierpię na cukrzycę, że trzustka jest już tak zniszczona, że przez całe życie będę musiał sobie wstrzykiwać insulinę - przyznał wioślarz. Mimo tego Jeliński nie poddał się. Rocznie liczba zastrzyków, które wykonać musi to 2000 - 2004. - Byłem oszołomiony. Nie wiedziałem, co ze mną będzie. Wioślarstwo było moim życiem i nie wyobrażałem sobie, jak to będzie bez niego. Pierwszy lekarz był zdziwiony, że w ogóle pytam, czy mogę trenować z cukrzycą. Zrobił taką dziwną minę i powiedział zniechęcająco: odradzałbym. Teraz wiem, że cukrzykiem był też mój idol Steven Redgrave, mistrz olimpijski w wioślarstwie na pięciu igrzyskach - powiedział Jeliński. W niedzielę wioślarz pokazał, że choroba może wprawdzie jest ograniczeniem, ale nie jest przeszkodzą nie do przeskoczenia. We wspaniałym stylu zdobył z kolegami z drużyny złoto olimpijskie udowadniając tym samym, że polska czwórka podwójna, słusznie została wybrana najlepszą osadą świata. http://www.sport.pl/sport/1,92424,55...o_choroby.html Tylko podziwiać za charakter ... |
Typowałem ponad 10 medali i licze że tak będzie, stawiam ze jakies 12 ;] duzo lepiej niz w Atenach mimo klęski "pewniaków" pływaków czy florecistek. Jutro kolejne 2/3 wpadną (Blanik, Pyrek/Rogowska, Dołega) a mamy jeszcze kajakarzy, duet Kusznierewicz/Życki, Piłkarzy Ręcznych którym bardzo kibicuje no i jakies niespodzianki ;]
|
Cytat:
Mimo ostatniej kontuzji awansował do finału i jako zdaje się aktualny vicemistrz świata nie jest bez szans na podium. |
Cytat:
|
Cytat:
|
piękny polski dzień za nami.
oby to był też polski poniedziałek, też nieśmiało liczyłbym na Marka Plawgę, a Dołęga, Blanik i Pyrek chyba - jeśli zdobędą medale - będzie świetnie, w końcu te igrzyska zaczynają wyglądać bardziej kolorowo. ;) |
Nasi siatkarze zaczęli ten dzień bardzo dobrze. Coś Rosjanie nie mają do nas szczęścia...:D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl