Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

7 kotów 15.07.2008 17:32

Komentowanie wyniku sparingu zabronione.

Wpisy typu: GOOOOL! - ostrzezenie
2 wpisy tej samej osoby pod rzad - ban

Plakanie (bo jest 0:1) - ban

Bany na okres wakacji, wygasna 1.09.2008

Konrad. 15.07.2008 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gniady_lopez (Post 567876)
a co to juz nie mozna napisac swojego komentarza do wyniku? co to ma byc za rygor i dyscyplina na forum?? cenzura?? bez sensu koles

Widze ze forma Wiślaków rośnie w sposób proporcjonalny do rozegranych meczów i odwrotnie proporcjonalnie do pozostałego czasu do el LM.

tak poza tym kto to jest Darda?

no i powinieneś dostać Bana, bo ****a jak możesz komentować wynik, na podstawie internetowej relacji?

Jak możesz pisać o formie zawodników, skoro nie widzisz co grają?

gniady_lopez 15.07.2008 17:42

zwyczajnie Konrad, wyniki w sparingach to odzwierciedlenie formy
a po to jest relacja, zeby wiedziec jaki jest wynik
nie wiem o co Ci chodzi

osobiscie nie podoba mi sie ten etap przygotowawczy do sezonu
rywale sa swietnie dobrani, bo akurat na miare naszego zespołu lub nawet troszkę silniejsi. wiec tu błędów szefostwa nie ma. Potrzebne wzmocnienia przed el LM.

dorotja 15.07.2008 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gniady_lopez (Post 567876)
tak poza tym kto to jest Darda?

Tu poszukaj

Poza tym, może warto by się zainteresować, kto gra w Wiśle. :foch:

Zbiera Ci się, zbiera ...

gniady_lopez 15.07.2008 18:01

Trener przeprowadził 11 zmian, no i to mi się podoba :)

Nehiar 15.07.2008 18:05

Wiadomo dokładnie jakim ustawieniem grają ? Tzn Jirsak na środku i Boguski na prawej, czy Jirsak na prawej i Boguski za Brożkiem ?

gniady_lopez 15.07.2008 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 567888)
Wiadomo dokładnie jakim ustawieniem grają ? Tzn Jirsak na środku i Boguski na prawej, czy Jirsak na prawej i Boguski za Brożkiem ?

Nie ważne, widać, że zmiany od razu przyniosły korzyści. Wypoczęci "galacticos" nie mieli problemów ze zmęczonymi Płocczanami

wisla.tarnow 15.07.2008 18:17

A kto to jest Bojarovic? bo nie ma go w składzie zadnej z Wisełek?

BronekTS 15.07.2008 18:18

Moim zdaniem Jirsak gra przed dwójką Sobol - Cantoro, na prawej Boguski ( co by dowodziło że bardzo słabo prezentuje się Łobo ), na szpicy Broziu.

Moim zdaniem to chyba najlepszy skład jaki akutalnie posiadamy, jaki wyjdzie na mecz z Liverpoolem i jaki najprawdopodobniej zagra z Beitarem.

Co do podsumowaina - dwa słowa - Tomas Jirsak ;)

Rob_Zombie 15.07.2008 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 567894)
Moim zdaniem Jirsak gra przed dwójką Sobol - Cantoro, na prawej Boguski ( co by dowodziło że bardzo słabo prezentuje się Łobo )

Łobo jest kontuzjowany.

CelticusABG 15.07.2008 18:22

Brożek coś duuużo marnuje w tym meczu...
Ale za to jak super Jirsak gra...

BronekTS 15.07.2008 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 567896)
Łobo jest kontuzjowany.

No tak, przepraszam, zamotałem się.

Toteż miejsce Boguskiego jest przewidziane zapewne dla Łobo.

maRgrabkarz 15.07.2008 18:53

chcialbym by ktos kto byl na meczu, ocenil obiektywnie poczynania Wislakow.
Wynik niewazny, skutecznosci poki co tez nie musza miec.
A z relacji wynika ze zmierza to w dobrym kierunku. (choc faktycznie jedziemy poki co bez lawki). no ale na ten temat zostalo juz wiele napisane.

Baala 15.07.2008 18:54

Nie mamy właściwie żadnej ławki, to troche przeraża.

Griszka30KR 15.07.2008 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 567924)
Nie mamy właściwie żadnej ławki, to troche przeraża.

...a wystapilismy teoretycznie najmocniejszym składem(takim na Beitar).Niepokoi mnie tez ,ze mimo,ze to sparing,ze moze oszczędzali sie przed meczem z Liverpoolem,to z takim przeciwnikiem strzelamy tylko 1 bramke....

sayek89 15.07.2008 19:39

Ja byłem na meczu i Wisła grała dobrze grała na tyle na ile chciała zagrać. Poczekajcie do meczu z Liverpoolem ;)

PvD 15.07.2008 20:07

Brawo Tomek Dawidowski.

felipe 15.07.2008 20:26

Pierwsza połowa - słabiutko, brak wartościowych zmienników widać jak na dłoni. Najbardziej boli jak się widzi momentami elementarne braki w wyszkoleniu technicznym - odskakująca piłka, niecelne podania to dla tych chłopów coś normalnego... Dziwi, że w drużynie mistrza Polski spokojnie mieszczą się piłkarze tak mizerni...
Coś tam szarpał Niedzielan, Diaz często szukał zaczepki z Wisniewskim. Pozytywne wrażenie wywarł na mnie Singlar, może dlatego, że pomykał przy siatce za którą stałem :)

Druga połowa to typowa ligowa Wisła. Sporo biegania, momentami fajnie coś Jirsak rzucił, coś z klepki pokopali... Ale zbyt często próbują "wjechać" z tą piłką do bramki rywala. Brak skuteczności poraża, brakuje armat i to na dzień dzisiejszy jest chyba największym zmartwieniem.

Proud 15.07.2008 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 567968)
Brawo Tomek Dawidowski.

dobrze grał??

crate digger 15.07.2008 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 567981)
dobrze grał??

zajebiscie :D

PvD 15.07.2008 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 568005)
zajebiscie :D

akurat ironia w tym wypadku źle zaadresowana

zapewne zagrał fatalnie i źle bo jako napastnik nie przedryblował 60 m mijając 3 pomocników 4 obronców niczym tyczki slalomowe i nie pokonując bramkarza strzałem z półwoleja w samo okienko

kpn 15.07.2008 21:35

rezerwa grala jak nie powiedziec 3 sklad. Ciekawy mecz sie zapowiada z Liverpoolem

nesta 15.07.2008 22:14

Malecki niezle tez zagral w 1 polowie. Chyba najbardziej aktywny i niebezpieczny z calej druzyny.

Pablooo 15.07.2008 22:18

Kolegom, którzy Dawidowskiego pytali - wiadomo o co - życzę żeby ktoś z ich rodziny na przykład cierpiał na jakąś przewlekłą chorobę, przez którą nie będzie mógł pracować i normalnie żyć.

I wtedy ktoś podejdzie i się spyta: Jak tam, znowu sobie choruje matka/ojciec?

crate digger 15.07.2008 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 568033)
akurat ironia w tym wypadku źle zaadresowana

zapewne zagrał fatalnie i źle bo jako napastnik nie przedryblował 60 m mijając 3 pomocników 4 obronców niczym tyczki slalomowe i nie pokonując bramkarza strzałem z półwoleja w samo okienko

akurat aż tak wyśrubowanych kryteriów dla człowieka który parenascie miesiecy nie grał na poważnie w piłkę nie mam.

Maćko 15.07.2008 22:37

No to na Legię w Superpucharze zagramy tym samym co w pierwszej połowie z Petrą.
Mimo szczerej sympatii dla kilku zawodników z tego składu jestem, delikatnie mówiąc, umiarkowanym optymistą(co nie zdarza się często), ale też jestem daleki od płaczu - nie są to el. LM, nie jest to wartościowy mecz, z tą samą Legią(zapewne w lepszej formie, bo w czasie sezonu) zagramy jeszcze ze 2-4 razy.

Cichy 15.07.2008 22:46

Byłem, widziałem.

Przede wszystkim to co już zostało powiedziane - rezerwy wyglądają niestety tragicznie. Z pierwszej połowy wyróżnić można tylko Małego, Wtorka i Diaza. No może jeszcze Singlar, prezentował się dość solidnie, jakichś rażących błedów sobie nie przypominam ale wybitnie też nie zagral. Wymieniany tu Dawid szarpał, próbował, nie można mu odmówić ambicji ale pewnego, niskiego niestety, poziomu chyba już nie przeskoczy... Obym się mylił.

Druga połowa w naszym wykonaniu to inna bajka, różnica 2 klas. Kilka fajnych akcji, kombinacyjna gra, bardzo podobał mi się środek pomocy (z dwoma defensywnymi Mauro i Sobolem i wysuniętym Jirsakiem). Tomas w zasadzie bez zadań defensywnych martwił się tylko o grę do przodu, rzucił kilka fajnych piłek (asysta przy bramce).
Aktywny był Boguski, ze 2 razy zamienili się stronami z Zieniem, kilka razy zszedł ze skrzydła na pozycję napastnika. Bardzo pewny Głowa, bezbłędny dziś, a niewiele brakowało i huknąłby piękną bramke z wolnego (wyjął Gubiec).
Może tylko mi się wydawało ale Wiślacy są dobrze przygotowani szybkościowo (świadczyć może o tym chociażby kilka sprintów obu Brożków czy Baszcza).

Ale żeby nie było trak różowo.... skuteczność. Sam Paweł Brożek powinien strzelić conajmniej 2 bramy, inne okazje miał też Boguski, Głowa po rożnym... Z tym, że ja wstrzymam się z jakimiś kategorycznymi ocenami bo na podstawie jednego meczu nie można stwierdzić czy to rzeczywiście duży problem czy poprostu dziś akurat nie chciało wpaść.

Reasumując, o pierwszej połowie najlepiej nie mówić nic... Druga, przynajmniej mnie, napawa optymizmem. Zagraliśmy naprawdę ciekawie (co podkreślał po meczu również Jabłoński) i gdyby nie niska skuteczność mecz skończyłby się pewnie z 5:1.

Edit: aaaaa tak, kibice.... Rozmowy z Dawidem nie słyszałem, o Gubcu też nie bo stałem za bramką Pawełka ale "pozdrawianie" Wiśniewskiego było żenujące....

sayek89 15.07.2008 22:48

Musze wam powiedziec ze jak w drugiej polowie mialem okazje byc pod bramka w ktorej bronil Gubiec to myslalem ze on nerwicy dostanie po tym co do niego wykrzykiwali. Nawet sie odezwal i powiedzial "A idzcie w pole" tak bylo. Ogolnie Wisla zagrala przyzwoicie a sam Boguski mogl ustrzelic hattricka.

PS: przepraszam za bledy ort. ale klawiatura mi siadla :P

piter116 15.07.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 568115)
Musze wam powiedziec ze jak w drugiej polowie mialem okazje byc pod bramka w ktorej bronil Gubiec to myslalem ze on nerwicy dostanie po tym co do niego wykrzykiwali. Nawet sie odezwal i powiedzial "A idzcie w pole" tak bylo. Ogolnie Wisla zagrala przyzwoicie a sam Boguski mogl ustrzelic hattricka.

PS: przepraszam za bledy ort. ale klawiatura mi siadla :P

No tak jest jak się kilku szczyli zbierze i zacznie popisywać przed innymi. O rozmowie z Dawidem nie wspomne...

Lon(TS)don 16.07.2008 07:53

a'propos meczzu z Liverpoolem

Będzie na żywo w angielskiej publicznej TV - Channel 5

http://www.mydigiguide.com/dgx/wbl.d...h=49&PID=23472

Football on Five (Sport)Time - 16:45 - 19:00 (2 hours and 15 minutes long)When - Saturday 19th July on fiveWisla Krakow v Liverpool.
Live football action as Liverpool take on Wisla Krakow, the Polish champions, in a pre-season friendly. Presented by Colin Murray with commentary from Dave Woods. Kick-off is at 17.00.
(Subtitles)

Gucio25 16.07.2008 21:44

Cytat:

Liverpool wygrał drugi mecz podczas przygotowań do nowego sezonu po zwycięstwie 2-1 nad FC Lucerne. Do bramki przeciwnika trafiali Lucas i Andrij Woronin.

Liverpool: Cavalieri, Insua, Carragher, Agger, Degen, Leto, Plessis, Leiva, Benayoun, Woronin, Pacheco.
Weszli z rezerwy: Skrtel, Hyypia, Babel, Darby, Fabio Aurelio, Spearing, Mascherano, Kuyt
Liverpool zagra bez mistrzów Europy w sobotę, a oprócz tego wygląda na to, że zagrają wszyscy piłkarze.
zapowiada się bardzo dobry sprawdzian dla Wisły.

Lon(TS)don 17.07.2008 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 568733)
Liverpool zagra bez mistrzów Europy w sobotę, a oprócz tego wygląda na to, że zagrają wszyscy piłkarze.
zapowiada się bardzo dobry sprawdzian dla Wisły.

http://i37.tinypic.com/2irsnid.jpg

Moi znajomi, kibice Liverpoolu mówią, że wystąpią rezerwy i mimo to pokonaja nas 9-0. Wczorajszy sparing Czerwonych to Lucerne 1-2 Liverpool.

Zobaczcie jak reklamują mecz z nami na głównej stronie Liverpool FC http://www.liverpoolfc.tv/splash/est...on-wisla08.htm

Lukas_Wieniawa 17.07.2008 08:50

9:0 to będzie ale dla nas.
Wygląda na to, że nie wystąpi Torres, Xabi Alonso i być może Reina... jeszcze o kimś zapomniałem?

vote-for-mikey 17.07.2008 11:41

zagra podtawowy skład, tyle że bez hiszpanów, czyli Itandje (gra tam jeszcze? w Lens, był jednym z najlepszych kiperów w Ligue 1) zamiast Reiny, Benayoun zamiast Xabiego i Woronin zamiast Torresa.

DjInas 17.07.2008 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukas_Wieniawa (Post 568873)
9:0 to będzie ale dla nas.
Wygląda na to, że nie wystąpi Torres, Xabi Alonso i być może Reina... jeszcze o kimś zapomniałem?

Nie kryjmy się, co z tego, że nie bedzie 3-4 zawodników, skoro mają takie rezerwy, że Wisła by sie ich nie powstydziła w 1 składzie. Na tym etapie przygotowań myślę, że 1-1, to byłby genialny prognostyk na zbliżające się rozgrywki.

Amfre 17.07.2008 14:07

Podobno bilety na ten sobotni sparing kosztują stojace-20fr i siedzace 50fr.

Wojtas 17.07.2008 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amfre (Post 569094)
Podobno bilety na ten sobotni sparing kosztują stojace-20fr i siedzace 50fr.

Nie orientujesz sie jaka pojemnosc ma ten caly St-Leonard Stadium?

Bobic 17.07.2008 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 569195)

Ja słyszałem ze przygotowali 6 tyś biletów:-)

Dubi 17.07.2008 18:10

mecz z FC Liverpool na kanale 5 w Szkocji na zywo leci transmisja :)

noonelikeus 18.07.2008 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 569195)

Ma dokładnie 9 tys miejsc. Ale wiem, że organizatorzy jakoś to podzielili i są miejsca stojące i siedzące.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl