![]() |
Gdzie zjem u nas dobrego i sprawdzonego tatara ?
pozdrawiam ;) |
Cytat:
W tym wypadku ilość jest wprost proporcjonalna do jakości :-) |
Cytat:
http://www.kmj.ceti.pl/www/index.php |
Cytat:
|
Jakie polecicie restauracje,pizzerie i tego typu miejsca na romantyczny wieczór ze swoją Ukochaną:)
Mam na myśli żeby móc sobie usiąść w fajnej atmosferze,zjeść coś,napić sie jakiegoś winka :) |
Cytat:
Pub "Zbliżenia" na Kazimierzu, Plac Nowy - sama nazwa mówi za siebie :) Pub "Tajemniczy ogród" na Kazimierzu, Plac Nowy - klimatyczny lokal, ciemnawo, palą się świece, wygodnie na dupie też można siąść. Oprócz jedzenia wszystko wypróbowane w tych dwóch miejscach. Od siebie polecam. Nazwy powinny same wymownie na kobietę twą podziałać. :-) |
Jot może nie jestem jakimś częstym bywalcem tych miejsc ale opinie są delikatnie mówiąc różne.
http://www.e-krakow.com/lokal/790-zb...Cenia_cafe_bar podobne są o tej drugiej knajpce. cóż zależy na kogo się trafi... |
Cytat:
Ja tam zadowolony zawsze byłem z ich usług, podobnie jak kobiety, które były ze mną. Do tych knajp raczej nie idzie się na obiad, ale na "lekkie" rzeczy typu koktajle, kawa czy lody. |
wiecie o co chodzi z festiwalem pizzy w pizzy hut ? przedtem było tak że płaciłeś jednorazowo 22 zł i zamawiałeś ile chciałeś a teraz to jest podobno jakoś tak że kelner przynosi kawałki a nie całe pizze ?
|
Dzięki za pomoc ale szukam miejsca,gdzie będzie można coś zjeść,przy świecach i lampce wina:)
|
Cytat:
Niestety od jakiegoś czasu podrożąło. Tu też nie jest źle : http://www.mammamia.net.pl/ |
ja jadam w domu :D
|
Jak narazie szczególnie te dwie przypadły mi do gustu : Cyrano de Bergerac i Scandale Royal.
Dzięki za pomoc:) |
Tu też nie jest źle :
http://www.mammamia.net.pl/[/QUOTE] Podpisuję się pod tym )) Dodam http://www.cosanostra.krakow.pl/ i wiele innych ale te mnie nie zawodza zazwyczaj |
Cytat:
Restauracja w hotelu Kossak Oranzeria. Ostanie piętro super widok, spoko jedzenie, tanie wina. Ogólnie ostatnio było bardzo dobrze. Scandale preferuje te na Kazimierzu w ogródku, pizza & pasta. Ale Kossak jest kozak, przynajmniej mi leży :) |
Dobra rybka w Krakowie ? Coś może polecicie ?
|
Jakieś bary mleczne itp w okolicach Czyżyn albo NH?:) Jadam czasami w stołówce PK w kwadracie i jedzenie nawet spoko, tylko pod koniec dniajuż zimne bywa i mały wybór się robi.
|
Niebiesko-Żółty na teatralnym mogę śmialo polecić :)
|
Cytat:
|
Gdzie w Krakowie (okolice Rynku, Podwala, Karmelickiej) zjem dobrego kebaba i kurczaka z ryżem?
|
Restauracja Pod Osłoną Nieba na Placu Dominikańskim. Nazwa bardzo szumna, ale lokal jak najbardziej godny polecenia. Kebab z kurczakiem w formie podłużnego, zawiniętego naleśnika - wypakowany po brzegi dodatkami, nie skąpią mięsa, a cena bardzo przystępna, o ile się nie mylę - nie przekracza 12 PLN. Zresztą, knajpka bardzo sympatyczna, oprócz kebabów serwują dania stricte obiadowe na wagę. Żadna gówniana jadłodajnia, super lokal. Tylko napoje drogie : )
|
NIE polecam pizzy dominium, takiego dziadostwa dawno nie jadłem, nie mowie o pizzy tylko innych potrawach a szczególnie kurczaku w rożnych formach..
|
Może się pogorszyła - w zimie się jadło jako zapchaj dziurę i było ok.
W związku ze zmianą pracy teraz wcinam obiady u "Dorotki" na Miodowej albo u "Sztygara" na Wielopolu - jedno i drugie bardzo dobrze wchodzi :) |
1. Jada ktoś w Jeffs'ie w GKazimierz? Coś godnego polecenia? Przedział dań: od "kids menu" po "normalne menu" ;)
2. Prośba o polecenie jakichś kawiarni, knajp, utrzymanych w klimacie krakowskim; dla ludzi w wieku studenckim ;) Pewnie wiele było takich poleceń już, ale wybaczcie, ciężko to wszystko byłoby mi przewertować i znaleźć coś takiego. Pisać najlepiej na priv. Z góry dzięki za pomoc! Wielkie dzięki wszystkim! :) |
W Jeffsie na prawde dobre jedzenie ;) kwestia gustu, ja lubię wybitnie QUESADILLAS ktore biją mcdonaldy i inne kfc tortille :)
|
Polecam Ambasadę Śledzia na Stolarskiej. Dobra wódeczka, dobre piwko i dobry śledzik:)
|
Pierogi Ruskie w żaczku na Królewskiej... :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Najlepsza sprawa w Jeffsie to śniadania.Do tego sa serwowane caly dzien,a za 9zł(sniadanie amerykanskie) naprawde mozna sobie pojesc ;) Burgery tez bardzo dobrze,ale juz zdecydowanie drozsze. |
Cytat:
|
Jako, ze temat zalozony dosc dawno takze troche moglo sie pozmieniac.
Poleci ktos tanie obiady kolo centrum lub w polnocno-zachodniej czesci Krakowa? A na smaczny kebabik to gdzie? ;> |
Jak centrum to "Koko" na gołębiej... Świetne jedzenie i dobra cena.
|
wie ktoś gdzie w Krakowie znajde arancini w menu?
|
Szukam pizzerii typu Cosa Nostra gdzieś niedaleko Rynku,z fajnym klimatem i dobrą pizzą ;)
Polecicie coś? |
Cytat:
|
Miałem na myśli nie jakąś sieć typu Da Grasso czy Dominium ale coś innego ;)
|
Invito na Św. Tomasza niezmiennie najlepsza pizza. Lokal też całkiem sympatyczny, można np. mecz zobaczyć bo puszczają C+ ;)
Ktoś tam wcześniej polecał Koko na Gołębiej - smacznie i tanio jak na knajpę nie będącą barem mlecznym. Bar Uniwersytecki na ul Czystej - najsmaczniejszy bar mleczny w centrum. Nie ma on klimatu PRL'u jak znajdujący się obok bar mleczny Górnik (na rogu Czystej) ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Szczególnie wyborny schabowy z kapustką, mistrzostwo ;) |
Gdzie najlepiej jeść będąc studentem (w sensie tanio)? :D Najlepiej okolice Czyżyn, ale może też być centrum.
|
żaczek, dobre i tanie:)
|
Szukam jakiś restauracji z grillem,jakimiś ogródkami w okolicach rynku.
Póki co znalazłem "Grande Grill" i Stodoła 47 :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl