Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

kibic1 16.08.2008 12:37

Dzisiaj Franek obchodzi 34 urodziny ;) Dla mnie był jest i będzie symbolem wisły bo zawsze z reprezentował przywiązanie do barw klubowych i ogromny szacunek do kibiców. Mógł odejśc przed batalią o ligę mistrzów a tak czyniło wielu i im się nie ma za złe, że osłabili klub.

e 16.08.2008 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic1 (Post 586248)
bo zawsze z reprezentował przywiązanie do barw klubowych i ogromny szacunek do kibiców.

wylacz PlayStation.

Jako napastnik ma strzelac gole, nie 100 , tylko 200 minimum.
To jego rola.
Ale symbolem Wisly to na pewno nie byl i nie bedzie.
A dziekowac to moge obroncy badz bramkarzowi za strzelona bramke.

PS: Wisla z duzej litery.

kibic1 16.08.2008 12:49

Tu nie chodzi o bramki ale o sposób wypowiedzi i charakter poza boiskiem. Franek nigdy nie uważał się za gwiazdę. Uważał, że jako napastnik ma strzelac bramki i podreślał rolę kolegów, którzy pracowali na jego bramki.

e 16.08.2008 12:54

Taka osoba jak Frankowski powinien jako ostatni zejsc z tonacego statku.
Zrobil to jako pierwszy, tak nie postepuje symbol Wisly i osoba ktora ma szacunek do kibicow i barw trojkolorowych.
Tu wlasnie wyszedl jego "charakter" o ktorym piszesz wyzej.

Ja nie pisze ze Frankowski nic nie zrobil dla Wisly, owszem, wywalczym z zezpolem kilka majstrow, postrzelal sobie itp.
Ok, dzieki Tomku, ale do mianowania go symbolem, ikona Wisly to mu bardzo............... daleko.

Zreszta to malo istotne, kazdy ma o nim wyrobione zdanie i nie ma sensu sie przykrzykiwac.
Mimo ze stracil u mnie jako osoba i pilkarz bardzo wiele zycze mu wszystkiego najlepszego.. i duzo zdrowia.

Kasiunia 16.08.2008 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BęczarkaTS (Post 586221)
ma ktos pretesje do do Zurawskiego czy Dudki chyba nie a Frankowski i Kokoszka chamskim sposobem uciekli z wisły

"z Wisły"
Porównywanie Franka do Adama jest zdaje mi się nie na miejscu. Zastanów się człowieku ile dla Wisły zrobił Tomek a ile Adam (praktycznie nic...)

michel 16.08.2008 18:04

Nie wierzę i nie rozumiem tego co niektórzy tu wypisują o piłkarzu, który jest legendą klubu TOMASZU FRANKOWSKIM.

Wasze argumenty są śmieszne i brzmią tak jakby Franek odszedł do jakiegoś wrogiego klubu typu Cracovia, Legia, a on tylko po 7 latach gry w Wiśle wyjechał spróbować swoich sił na zachodzie. Zasłużył na to.

Dlaczego nie macie podobnych pretensji do Żurawskiego, który co pół roku chciał odchodzić z Wisły, aż wkońcu odszedł tuż przed walką o LM. A Kosowski, palił się do odchodzenia z Wisły, gdy tylko zagrał dobry sezon.

Po Frankowskiego zgłaszały się kluby przez te 7 lat i jakoś nie odszedł a mógł, nie płakał jak Wisła odrzucała te oferty. On po prostu chciał grać dla Białej Gwiazdy i nie chciał odchodzić. A po meczu w Atenach się załamał i wypalił. To było do przewidzenia, że prędzej czy póżniej odejdzie z Wisły.

Przypomnę tylko że Tomek strzelił dla Wisły grubo ponad sto goli w lidze i kilkanaście w pucharach, był 3 krotnie królem strzelców i 5 razy był mistrzem polski. Niewielu piłkarzy Wisły w historii może pochwalić się takimi sukcesami dla klubu, naprawdę niewielu, więc należy mu się szacunek jak nikomu innemu. Pewnie kibice innych klubów śmieją się, że kibice Wisły w taki sposób wypowiadają się o jednym z najlepszych piłkarzy w historii Wisły.

PS - Wszystkiego Najlepszego dla Tomka Frankowskiego z okazji urodzin. Chciałbym, żeby jeszcze kiedyś zagrał w barwach Wisły....

rutek 16.08.2008 18:27

michel masz całkowita racje! Ale nie ma sensu z niektórymi tutaj podejowac dyskusji bo i tak Twoje argumenty do nich nie trafia . Granica miedzy uwielbianiem a nienawiścia jest bardzo bardzo cienka... ciekawe czy jesli by Arek Głowacki nie przedłuzył kontraktu a wybrał gre zagranica to rowniez byłby mieszany z błotem? Tez gra tu wiele lat i rowniez jest waznym elementem tego zespołu podobnie jak kiedys Frankowski. Zadeklarował że zostaje do końca kariery i juz ogłaszają go Ikona i symbolem klubu - Franek wybrał inna droge i nawet na trybunach swojego stadionu obok fanów ktorym przynosił tyle radosci nie moze spokojnie posiedziec. To jest chore, w tej materi fanatyzm niektórych jest dla mnie żałosny.

Wszystkiego najlepszego Tomek!

PvD 16.08.2008 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez "Frankowski"do kibiców Wisły
Nie myślcie sobie, że za takie pieniądze jakie zarabiamy można utrzymać rodzinę

"Wszystkiego najlepszego" Tomciu :D

kaelowiec 16.08.2008 21:22

skonczcie juz te dyskusje , nie jest legenda ani symbolem , jest ex-pracownikiem ktory zrobil dobre obroty ale odszedł w nieciekawej atmosferze

tommiyacht 17.08.2008 20:02

zaczyna sie wlasnie mecz Olympic Marsylia z Auxerre. W pierwszym skladzie Jelen i Dudka. transmisja na C+

St@chu 17.08.2008 20:19

Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, bo nie mam możliwości oglądania meczu, ale wg. Sky Sports Dudka gra w tym meczu na lewej obronie...

Adasss 17.08.2008 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 586965)
Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, bo nie mam możliwości oglądania meczu, ale wg. Sky Sports Dudka gra w tym meczu na lewej obronie...

Nijak się to ma do rzeczywistości, bo gra ... zdecydowanie ofensywnego pomocnika ... i to nawet nieźle mu to wychodzi ...

jaro1985r 17.08.2008 21:47

No i chyba Dudka bedzie sie musial oduczyc ciagle wygrywac jak bylo w Wisle. Wlasnie dostaja w Marsylii 4-0

Marszałek 18.08.2008 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 587015)
No i chyba Dudka bedzie sie musial oduczyc ciagle wygrywac jak bylo w Wisle. Wlasnie dostaja w Marsylii 4-0

Jak się kupuje takich leszczy jak Dudka to nie dziwota, że czwórkę się dostaje. Zeby nie było,że mi żal Auxerre. Głupi musi ponosić koszty swojej głupoty:)no ale to ich problem a nasze pieniądze.

HEDu 18.08.2008 08:59

tak jakby Dudka zawazyl o takim wyniku meczu ;]

mateuszFCOlkusz 20.08.2008 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaelowiec (Post 586564)
skonczcie juz te dyskusje , nie jest legenda ani symbolem , jest ex-pracownikiem ktory zrobil dobre obroty ale odszedł w nieciekawej atmosferze

Bardzo dobrze napisane i na tym bym zakończył temat Frankowskiego ;)

AYALA 20.08.2008 16:13

całkiem nieźle zarabia w Legii były pomocnik Wisły Ekwueme.Miesiecznie dostaje 27 tyś złotych na rękę a jednak trener Urban nie zgłosił go do rozgrywek.Nigeryjczyk nie może grać nawet w Młodej Ekstraklasie.
Oferte kupna Ekwueme złożył Widzew ale daje tylko 200 tyś Euro a Legia chce 500.

tragez88 20.08.2008 17:46

Jak widzę teraz grę Kokosa to się zastanawiam gdzie ten Benhaker ma oczy, że takiego pseudo-obrońce
wystawia do gry- kolejny raz podaje do Ukraińców

adamd303 20.08.2008 18:59

Marna wiadomość dla fanów Jacka Bednarza. W meczu reprezentacji Beenhakker wystawił w wyjściowym składzie Kokoszkę, a supermenerżer proponował mu kontrakt "mający zapewnić mu stabilizację finansową" w wysokości 50 tys. euro.

Elendil 20.08.2008 19:02

no i?

za to, co grał Kokoszka i jakim tępym bucem jest, nie dałbym mu nawet złotówki.

tragez88 20.08.2008 19:21

Ja nie wiem- może ja jestem ślepy, albo jestem słabo wtajemniczony- bo nie rozumiem jak Polskę może reprezentować taki zawodnik jak KOKOSZKA (który abstrahując od tego, że gra kichę- to może w ogóle nie pograć oficjalnie przez najbliższe miesiące)- może mi to ktoś wytłumaczyć??

St@chu 20.08.2008 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamd303 (Post 588773)
Marna wiadomość dla fanów Jacka Bednarza. W meczu reprezentacji Beenhakker wystawił w wyjściowym składzie Kokoszkę, a supermenerżer proponował mu kontrakt "mający zapewnić mu stabilizację finansową" w wysokości 50 tys. euro.

Kpisz, czy na poważnie takie pierdoły wypisujesz?

fmk 20.08.2008 23:23

Dudka leszcz nie leszcz...ale za 2 miliony ojro poszedł i nie zachował sie jak kokos..

MatMario 21.08.2008 00:31

Kokoszce niech Leo da pograc bo moze np przez pare miesiecy teraz sobie nie pograc i to dopiero bedzie miał rozwój..

siara 21.08.2008 06:24

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2073

STO LAT WIKTOR !!!!!!!!!!!!

amauri1990 21.08.2008 09:08

tak przy okazji urodzin, ma ktoś zdjęcie Wiktora Sydorenko w barwach Wisły? ;)

arti 21.08.2008 14:19

Były wiślak wykluczony z kadry http://www.wislaportal.pl/photo/W08/m/dudka.jpg Były piłkarz krakowskiej Wisły, Dariusz Dudka, został... wykluczony z reprezentacji Polski - podał serwis futbol.pl. Wraz z nim trener Leo Beenhakker wyrzucił z reprezentacji Artura Boruca i Radosława Majewskiego.

- Boruc, Dudka i Majewski wzięli udział w libacji alkoholowej z dziennikarzami. Z tego powodu zostali wykluczeni z kadry. Sprawą zajmie się Wydział Dyscypliny PZPN. Piłkarze na pewno nie zagrają w najbliższych meczach ze Słowenią i San Marino - powiedział dla Futbol.pl Zbigniew Koźmiński.

Źródło: futbol.pl

Borinho 21.08.2008 14:36

Dudka widzę nic nie zmądrzał w 2003 też po libacjii wracał i potrącił śmiertelnie kogoś . Teraz daje przykład świetnego reprezentanta... Majewski loool co chciał pokazać dla mnie już skończony aspiruje do kadry na rozgrywającego przyszłość przed nim i taka głupota. Boruc..... chyba z nudów w Celticu to zrobił. Klub podyktował zabójczą cenę i chłop nie może zmienić środowiska , a w tej szkocji tak ponuro jakoś , pewnie jakaś Hiszpania albo Włochy by się przydały ..... no cóż powodów do picia nie brakowało , no i w końcu trzeba żale wylać po nie udanych mistrzostwach europy

tragez88 21.08.2008 15:15

Szkoda, że Kokoszki nie zaprosili ;)

sandbender 21.08.2008 15:36

A Boruc mowi że nic takiego nie miało miejsca...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56...i_z_kadry.html

e 21.08.2008 15:37

Cytat:

Boruc, Dudka i Majewski wzięli udział w libacji alkoholowej z dziennikarzami.
http://fun4all.friko.pl/gg/smiech2/c_laugh.gif

dobre, dobre!

John1906 21.08.2008 20:24

Polecam obejrzenie krótkiego wywiadu z naszym "ulubieńcem" Adasiem :D

http://sport.interia.pl/news/kokos-p...i-film,1166181

St@chu 21.08.2008 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 589300)
A Boruc mowi że nic takiego nie miało miejsca...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56...i_z_kadry.html

Pewnie nie pamięta biedny :lol:

Vinci 22.08.2008 10:02

Kasperczak w FC Nantes?

Porażka z AJ Auxerre 1:2 i remis z Monaco 1:1 tak bardzo rozzłościły Waldemara Kitę, właściciela FC Nantes, że ten zaczął szukać następcy trenera Michela Der Zakariana.

laxa 23.08.2008 14:43

Kuba piękną bramkę zapakował Bayernowi Monachium

piter116 23.08.2008 14:43

BVB-Bayern 1-0 po 10 min. Przepiękna bramka Kuby :)

tylko_na_kilka_dni 23.08.2008 17:36

bramka Kuby ( fantastyczna :D)

Kod:

http://odsiebie.com/pokaz/440505---8841.html
by sport-video.pl

a tutaj mozna obejrzec ta bramke(nagranie chyba z aldzaziry :D):

http://www.d1g.com/video/show/?id=2209630

Nehiar 23.08.2008 18:04

Przepiękna Bramka Kuby brawo brawo, do tego teraz gra po kontuzji i już bardzo dobre występy ...

setnik 23.08.2008 18:32

Kto wie - co teraz porabia Artur Sarnat?

amauri1990 23.08.2008 18:40

trenuje bramkarzy w a-klasowej Michałowiance Michałowice

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl