![]() |
Cytat:
Sobota 21 luty 23:45 "Lęk pierwotny" HBO2 03:05 "Dyniogłowy: W proch się obrócisz" HBO2 22:20 "Pies Baskerville'ów" TV Puls 01:05 "www.strach" Polsat 22:00 "Vampire Hunter D: Żądza krwi" Ale Kino! Niedziela 22 luty 21:50 "Oko" CANAL+ Film 22:00 "Krwawa łaźnia" AXN Sci-Fi 02:25 "Krwawa łaźnia" AXN Sci-Fi Z tego polecam Vampire Hunter D na Ale kino świetne anime, i Oko jeśli to wersja azjatycka bo wersja USA to chłam reszty nie polecam. Pozdrawiam |
Ja z tego zestawu polecam Lek pierwotny, co prawda horror to to nie jest ale film przedni, a rola Edwarda Nortona znakomita ,zreszta to w zasadzie debiut Nortona i film po ktorym jego kariera nabrala tempa.
A tu niszczace plakaty do Inglourious Basterds:) http://i41.tinypic.com/2mhvn6b.jpg http://i39.tinypic.com/2pzl8jo.jpg |
wyszedł ostatnio jakiś dobry film wojenny?
mam chęć obejrzeć jakiś film w klimatach II wojny światowej. |
Jakos dzis badz jutro ogladne niemiecki Upadek ,o ostatnich dniach hitlera i dam znac czy warto.
A propo Bękartow Tarantino http://www.makbet.pl/artykul/540/w-s...no-to-gowniarz Kolejny jelop ,dla ktorego chyba zbyt ciezkie do zrozumienia jest to ze Inglourious Basterds nie jest/nie bedzie zadnym filmem historycznym a jedynie jedna wielka rozpierducha umiejscowiona w czasach 2 wojny. |
Cytat:
|
Oglądał ktoś Krwawe Walentynki 3D? Nie do końca mi chodzi o samą fabułę bo tu nie liczę na nic wielkiego tylko same efekty oglądania horroru w 3D.
|
Mialem wczoraj przyjemnosc ogladac film "Slumdog. Milioner z ulicy "
Film bardzo fajnie przedstawia realia Indii... chlopek wygral iles tam milionow rupli w Indysjkeij wersji milionerow zostalo mu ost pytanie do konca... skonczyl sie odcinek a chlopa aresztowalapolicja z domniemaniem oszustwa... |
Cytat:
Aha. Początek lekko "dziwny", jak Tom Cruise pisze po niemiecku;) |
Cytat:
Sam film całkiem dobry, dość wiernie przedstawiona próba zamachu na Hitlera. Dobre kino, ale moim zdaniem bez żadnych rewelacji. |
Cytat:
|
Cytat:
Przez takich debili przestaje czytać posty w tym temacie, może za wyjątkiem tych napisanych przez Emsiego i 1q2. Upadek rówież polecam, choć to nie film, z którego mozna uczyc sie hiostorii. Jeszcze apropos "Valkirii" - czy historyjka będzie przedstawiona wiernie to mnie przestało obchodzić kiedy zobaczyłem bohatera granego przez Cruisa. No niektórych rzeczy w kinie nie zdzierże poprostu. |
za spojlery jakis admin dla przykładu powinien zbanowac kilka osob
|
Akurat to co on opisał, to jest początek filmu ;)
|
"Śmierć rotmistrza Pileckiego" warto obejrzeć jest na YT w częsciach
|
Cytat:
Caly film jest w 3D, ale czasem na to sie nie zwraca uwagi (np rozmowa X z Y),efekty sa, ale nie wbijaja w fotel. Jest pare scen typowo 3D (wyrazna przestrzen, latajace przedmioty), ale spodziewalem sie czegos lepszego (tj wiecej efektow). Ale wybrac sie mozna jak najbardziej. Generalnie podczas filmu lepiej usiasc gdzies w srodku albo z przodu, lepiej sie oglada. A fabula nawet fajna. |
Polecam szczerze film "Wrestler" - nigdy nie lubiłem filmów o tematyce związanej ze sportem, jednak ten film obejrzałem z przyjemnością. Historia podstarzałego zapaśnika, ludzki dramat ukazany w spoósb dość konwencjonalny lecz urzekający. Dobrze pokazany świat zapasów od kuchni - umawiane walki,styl,koks. Dla mnie to film nieco pesymistyczny (egozim) lecz pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi. Bardzo dobra rola Mickey Rourke (tytułowa) oraz drugoplanowe. Dla mnie film jak najbardziej warty obejrzenia
|
Powiem Wam, że Czesia w kinach nie warto oglądać.
1) gawiedź w wieku 16-18 lat, która przychodzi z popcornem i wypudrowanymi laskami, aby posłuchać "wypasionych tekstów" z mnogością szkłerw i innch wacków.. Irytujące to strasznie, zwłaszcza, gdy pada naprawdę konkretny tekst, np. generał zaklina się na prostatę dmowskiego, to panuje cisza. Pewnie młodzież nie wie nie tyle kto to dmowski, ile co to jest prostata. 2) Fabuła jest po prostu kiepska. Otwartych jest naprawdę fajnych 5-6 wątków, z których żaden nie jest w ciekawy czesiowy sposób zakończony. 3) Spojrzenie na nasze wady przywary narodowe jest o wiele wieższe w serialu (co odcinek nowa wada :D), w kinie to jakoś się zaciera. |
ogladal ktos 'TEETH' ? generalnei ja ten film sciaglem z katalogu komedie a szczena mi opadla doslownie jak to ogladalem...
|
Valkiria nawet,nawet gdyby nie odtworca glownej roli to byloby dobrze. Madagaskar 2 niestety nie dal kopa,a pozatym to cos sie chyba zacielo w Fabryce Snow,bo coraz mniej dobrych filmow wyszlo w ostatnich latach.
|
Polecam "Changeling" Eastwooda, IMO najlepszy z tegorocznych Oscarowych filmów choć niedoceniony przez Akademię (mogli chociaż nagrodzić za super scenografię lat 30.)
Bardzo dobre kino, trzyma w napięciu i klimat jaki tylko Clint może stworzyć. Film oparty na faktach, co jeszcze bardziej powinno zachęcić do obejrzenia, ale nie zdradzam fabuły. Poza tym polecam "Seven pounds" z Willem Smithem. Ale nie czytajcie wcześniej żadnych recenzji ani zapowiedzi bo to jeden wielki spoiler i psuje oglądanie. Solidne kino. |
Wlasnie skonczylem Za liniami wroga 3. Jeden gorszy od drugiego. Tym amerykancom sie juz w d.... poprzewracalo. Kojarzy ktos serial ktory na poczatku lat 90-tych lecial, Space: above and beyond? Po naszemu Gwiezna eskadra, nie ma ktos na plytach?
|
Polecam każdemu film "Do góry nogami". Polski film z '82 roku, widz przenosi się w bardzo realnie przedstawione lata trzydzieste ubiegłego wieku. Powiem tylko, że warto oglądać do samego końca, po napisach końcowych jeszcze po kilku minutach nie mogłem oderwać wzroku od telewizora.
Jutro na HBO, koło 20 świetny, acz trudny film "Aż poleje się krew". Polecam dla ambitnych |
Jestem właśnie po oglądnięciu filmu "Mechanik". Musze powiedziec że zaskoczył mnie pozytywnie. Kompletnie nie wiedziałem czego się po nim spodziewać, okazało się że trzyma w napięciu i trzeba przyznać że film jest zakręcony. Bardzo dobra rola Christiana Bale'a, aż ciężko sobie wyobrazić że ten aktor grał batmana. Polecam ten film choć może nie każdemu się spodoba.
|
Ja ostatnia nadrobiłem kilka filmowych zaległości:)
Ładunek 200 - Naprawdę mocne rosyjskie kino, brutalność przekazu musi robić wrażenie. Upiorny milicjant porywa córkę wysoko postawionego komucha i więzi w domu dbając żeby się jej nie nudziło...kilka scen naprawdę miażdży i zapada w pamięć. Gomorra - Włoski film na podstawie książki o tym samym tytule. Przedstawia obecnie funkcjonującą we Włoszech mafie, która nie wiele ma wspólnego z Ojcem Chrzestnym:) We filmie zagrali amatorscy aktorzy, gdzieś czytałem że kilkoro z nich aresztowała policja za faktyczną przynależność do Gomorry. Na autora książki wydano wyrok śmierci, facet nie ma stałego miejsca zamieszkania i ciągle przebywa pod ochroną. Sposób przedstawienia rzeczywistości o której ludzie wolą nie wiedzieć niekażdemu przypadnie jednak do gustu. Following - Jeden z pierwszych filmów Chrstophera Nolan'a. Bezrobotny pisarz śledzi ludzi szukając inspiracji i w ten sposób poznaje drobnego włamywacza i zaprzyjaznia sie z nim. Jednak niedokońca zdaje sobie sprawe że wplątuje się w coś znacznie dla niego poważniejszego...naprawdę bradzo dobre kino, polecam. Słoń - Gus van Sant przedstawia ostatni dzień z życia kilkoro uczniów pochłoniętych codziennym zajęciami niezdającymi sobie sprawy ze zbliżającej się tragedii czyli strzelaniny jaką urządzi sobie dwójka z nich. Przypadek który decyduje o tym czy zachwile umrzemy czy nie jest w tym filmie ukazany z przerażającą szczerością. Film nawiązuje do faktycznie mającej miejsce strzelaniny w jednej z amerykańskich szkół. Rok diabła - Fikcyjna historia opowiedziana w formie dokumentu (co nadaje jej bardzo realistyczny charakter) przez osoby grające samych siebie. Bardzo ciekawy zabieg dający nam w efekcie bardzo dobry film, który jednak w pełnej krasie jest w stanie docenić tylko czeski widz:) Pani Zemsta - Trzecia część koreańskiej trylogii zemsty. Nie tak brutalna jak poprzednie części ale trzymająca wysoki poziom. Scena kiedy zemsta sie dokonuje a ludzie czekają cierpliwie na swoją kolej ubrani w peleryny żeby niepobrudzić się krwią robi wrażenie i choćby dla niej warto sięgnąc po tą produkcje:) Slumdog - Fajny film tylko to disneyowskie zakończenie...i po co?:) |
Cytat:
|
Slumdog to kpina holiłudu z biedy - nie odnosze sie tu do samego filmu bo go nie widzialem a do gaż jakie zostaly zaplacone indyjskim aktorom.Od kilkudziesiesciu dolcow do kilku tys , za role pierwszoplanową a film juz zarobil ponad 150 mln.
Co wiecej , niczym malpki w zoo pokazali ich na gali a potem sru , spowrotem do syfu. |
Polecam film Eurotrip , można sie pośmiać , na dole recenzja ...
Cytat:
|
Cytat:
to co powiesz o Pulp Fiction? zero oscarów setki innych, często wybitniejszych filmów niż oscarowe, są bez nich. |
Cytat:
znów ten chłam eurotrip lansujecie, co 2-3 strone ktoś poleca ten humbuk |
Cytat:
Film nie mial Cie zachwycic jak Into the wild, tylko wyciagnac 20zl z kieszeni. |
Cytat:
|
W filmie interesuja Cie bardziej nagrody, ile dostali aktorzy czy sam film ? Holiłud ma swoje prawa i nikt tego nie zmieni. Dobrze ze dostali te oscary, przynajmniej gwiazdki ktore zarabiaja 100x wiecej za film sie denerwowaly ;p
co do samego slumdoga .. 9/10 |
A ja wczoraj ogladnalem Valkirie i....pozytywnie mnie zaskoczyl ten film.
Historia ciekawie opowiedziana i co wazniejsze, bardzo dobrze zagrana.Patosu troche jest no ale do dziadzia Spielberga, ktorego to filmy wprost ociekaja patosem - daleko. Tom C pokazal ze dobrym aktorem jest - szkoda ze mu sie tak pojebalo pod kopula ale nie mozna miec wszystkiego;) Mysle, a pewien nie jestem z prostego powodu - ekspertem od tej historii nie jestem - ze mozna ten film tratowac jako film historyczny - szczegolnie polecam go tym, ktorzy nie znaja szczegolow tej calej operacji, ale i starzy wyjadacze powinni byc usatysfakcjonowani. ps , nie dziwi mnie fakt ze Valkiria nie podbila USA - malo w niej efekciarstwa - to bardziej dramat polityczny niz standardowy film wojenny a wiekszosc akcji dzieje sie w zaciszu gabinetow. |
Cytat:
a jedyne filmy o których autentycznie mogę powiedzieć, że mnie zachwyciły to Znikający Punkt i Czas Apokalipsy. |
Cytat:
White Chicks - rewelacyjna komedia z genialnymi braćmi Wayans. Meet the Spartans - parodia 300, jeśli ktoś nie oglądał 300 to nie będzie tak śmieszyć. You Don't Mess with the Zohan - momentami wulgarna, ale zabójczo śmieszna komedia. |
Polecam Human Traffic. Film o imprezach i narkotykach, w którym zagrał Danny Dyer znany z Football Factories. Moim zdaniem arcydzieło. Widziałem już z 6 razy i nie może mi się znudzić.
|
Oglądnąłem w końcu Pozwól mi wejść i mogę tylko powiedzieć, ze jestem zachwycony.
Dawno nie widziałem , horroru połączonego z dramatem, tak klimatycznego i będącego mimo swej kameralności wielkim kinem. Bo to oprócz tego, że jest pełnokrwistym horrorem, to jest również filmem o dojrzewaniu, o potrzebie akceptacji i jej braku, o przyjaźni, a wszystko pokazane bez zbędnego patosu i fajerwerków. Na dodatkową laurkę zasłużyli dwoje młodzi aktorzy trzymający na swoich barkach całą historie, bo zagrali koncertowo, a smutne spojrzenie Eli, jak i postać Oskara potowarzyszą mi pewnie dłużej i myślę, że nie raz wrócę do tego filmu Alfredsona, który jest dla mnie wielkim kinem mimo mikro przestrzeni w jakiej się odbywa, a zakończenie pozostawiające widzowi furtkę do przemyśleń co dalej, bo historia nie kończy się tu wraz z napisami końcowymi, ale tego co będzie możemy się tylko domyślać, jest idealną kropką nad "i" Pozwól mi wejść, który wg mnie i już dla mnie wszedł do kanonu gatunku horroru i powinno się go wymieniać jednym tchem z The Reflecting skin (Skóra jak lustro) 'Philipa Ridleya. Jako ciekawostk,ę dodam, ze książka na której podstawie nakręcono Pozwól mi wejść ukazała się w Polsce, a jej pisarza nazywa się skandynawskim Stephenem Kingiem, a ja po wielu bardzo entuzjastycznych recenzjach rónież wersji książkowej jestem pewien, że również przeczytam opowieść o Eli i Oskarze. A jeszcze z informacji horrorowych jeśli kogoś ona interesuje, to 13 marca premiera Martyrs w polskich kinach, więc szykuje się jazda na krawędzi piekła wraz z tytułową męczenniczką. Pozdrawiam |
Cytat:
Slumdog jest fajny jak napisałem ale końcówka nie przystoi filmowi który zdobywa najbardziej prestiżową nagrode filmową na świecie za najlepszy film. Nie żebym coś miał do filmów które sie dobrze kończą ale w Slumdogu granica cukierkowości i słodkości została przekroczona a jest ona zarezerwowana dla bajek Disneya i tylko tam nie razi (przynajmniej mnie). Co do pytania to nie interesuje mnie ile dostali aktorzy ani nagrody jakie ten zgarnął, choć nie ukrywam że poszukując jakiegoś filmu lubie zerknąć na zwycięzców różnych festiwali. |
Cytat:
|
Oglądał już ktoś może Green Street Hooligans 2?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl