Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal ponownie trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11017)

doktor granat 03.08.2024 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1630756)
Szkoda gadać,szkoda strzępić ryja.Ja już tylko czekam jak się tym lizodupom oczy otworzą i kiedy ewentualnie to nastąpi.

Chłopcy wyraźnie mają jakieś korzyści z tego, że piszą co piszą. Przestaną jak skończą się te korzyści albo klub szlag trafi.

Drozd 03.08.2024 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1630812)
Chłopcy wyraźnie mają jakieś korzyści z tego, że tak piszą. Przestaną jak skończą się te korzyści albo klub szlag trafi.

Tak to znaczy jak?

Ciekawe jakie korzyści ma banda płaczków bezustannie przypieprzająca się do Królewskiego :rotfl:

Stadko biadolących szuka konfliktu, "żartuje z trenera", jednym słowem sieje ferment. Bo nie jest ważna Wisła, nie są ważne wyniki, ważne żeby pozbyć się Królewskiego, a torpedowanie spokojnej pracy Moskala to jedna z metod.

Witalis 03.08.2024 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Agresywny Chomik
Krolewski x razy potwierdzał ze Moskal bedzie trenerem 2 lata (przynajmniej) a tu po meczu ktorego nie mielismy prawa wygrać i zebralismy zasluzony wpier*** kilku euGeniuszy z forum szuka konfliktu na lini prezes-trener, lodu koledzy.

Ja mam nadzieję, że będzie prowadził drużynę tak dobrze, że będzie tym trenerem 5 lat, ale jeśli dobrze pamiętam, to Królewski na kilka tygodni przed odejściem Rude mówił, że kolejny sezon gramy z Rude.

Nie doszukuję się konfliktu. Mówię o odczuciach na podstawie wywiadu z Moskalem, konferencji z Moskalem i Królewskim oraz kolejnych doniesień. Obym się mylił.

AgresywnyChomik 03.08.2024 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1630822)
Ja mam nadzieję, że będzie prowadził drużynę tak dobrze, że będzie tym trenerem 5 lat, ale jeśli dobrze pamiętam, to Królewski na kilka tygodni przed odejściem Rude mówił, że kolejny sezon gramy z Rude.

Nie doszukuję się konfliktu. Mówię o odczuciach na podstawie wywiadu z Moskalem, konferencji z Moskalem i Królewskim oraz kolejnych doniesień. Obym się mylił.

Rude sam odszedl, Moskal moze odejść oczywiscie ale Krolewski go nie bedzie zwalniał.
Tak czy inaczej spekulujesz, naprawde nie wiem czemu ma to służyć w tym momencie, kadra jest dziurawa, gra co 3 dni nie pomaga do tego byl brak czasu na zgranie, wyglada ze fizycznie jestesmy zajechani, my potrzebujemy z miesiaca na wprowadzenie zawodnikow i jakotaka gre ktora mozna oceniać.

Moskal ma u mnie kredyt zaufania jak kazdy trener ktory podejmuje sie misij w Wisle.

Drozd 03.08.2024 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1630822)

Oczywiście, że mówisz o odczuciach ...

Ja coś czuję, że Twoim celem jest psuć atmosferę swoimi odczuciami. Nie jesteś ani pierwszy ani ostatni :).

Witalis 03.08.2024 22:06

Widzę, że Drozd, to nie dość, że lekarz, to jeszcze psycholog.

@Chomik. No tak, spekuluję, dlatego napisałem o odczuciach. Służy to rozmowie o drużynie i klubie., jak i całe forum. Ściślej, wyrażeniu obaw. Z Moskala się bardzo ucieszyłem, bo dla mnie jest to gwarant minimum rozeznania w tym, jak się robi awanse i prowadzi drużynę. Dlatego chciałbym, żeby Królewski go trochę po/wysłuchał.

Drozd 04.08.2024 07:48

Ja sobie tylko spekuluję. Tobie wolno, a mnie nie ?

Witalis 04.08.2024 08:30

Jesteś wolnym drozdem, Droździe.

Karherop 04.08.2024 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1630809)
Nie tyle chodzi o relacje, bo wiadomo, że z Rude dogadywał się dużo lepiej, bo to byl jego wymarzony trener, z którym słusznie chciał zmieniać klub. Teraz pod presją ma trenera, którego nie chciał i musi zmieniać klub sam. Bardziej chodzi zatem o coś szerszego, nie będą się dogadywać, bo Królewski oczekuje od trenera zupełnie innego wpływu na całość. Moskal jest solidnym szkoleniowcem, ale to nigdy nie był i nie bedzie wybitny teoretyk, który pomoże Królewskiemu zbudować nie wiem, metodykę pracy, procesy w klubie itp. Stąd moim zdaniem ta szorstka relacja będzie zauważalna i nie będą za siebie umierać.

Dla Królewskiego i tak głównym połączeniem w sztabie jest Siewierski i w dalszej części Jop. Moskal i JK w codziennej pracy nie muszą nawet codziennie ze sobą rozmawiać (i zdziwilbym się gdyby jednak tak było).

wierność83 04.08.2024 11:45

Cytat:

Krolewski x razy potwierdzał ze Moskal bedzie trenerem 2 lata (przynajmniej) a tu po meczu ktorego nie mielismy prawa wygrać i zebralismy zasluzony wpier*** kilku euGeniuszy z forum szuka konfliktu na lini prezes-trener, lodu koledzy.

Przecież nikt nie mówi o konflikcie tylko o tym, że to nie jest trener, którego wybrałby Królewski gdyby miał pełną swobodę (czytaj dużo czasu, brak presji środowiska itp.). I to nawet nie jest żadna tajemnica.
I po prostu ciężej budować jeśli wizje się rozjeżdżają.

AS82 04.08.2024 17:04

Jest już 4ty trener i nie zmienia się nic , totalne frajerstwo i oddawanie punktów , myślę ,że Kazek jest w tym "lepszy" nawet od Rude

leszekpw 04.08.2024 17:06

PMŚ, haha, tyle w temacie.

azor 04.08.2024 17:07

lesiu nie mów z pełnymi ustami

FraMat 04.08.2024 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1630912)
PMŚ, haha, tyle w temacie.

Co to jest PMŚ geniuszu?

Drozd 04.08.2024 17:36

Niestety piłka nożna to sport zespołowy, jedno kretyńskie zagranie jednego czy drugiego często niweczy pracę wszystkich.

Po tym co pokazaliśmy w pierwszej połowie z takim osłabieniem kadrowym jestem dobrej myśli.

Jagul 04.08.2024 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1630914)
Co to jest PMŚ geniuszu?

Lesio ma po prostu stan napięcia przedmiesiączkowego (PMS)

Skawa Wadowice 04.08.2024 19:13

aah ten Kaziu, to juz nawet nie jest Kaziu "remis" Moskal ;(

Drozd 04.08.2024 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1630927)
aah ten Kaziu, to juz nawet nie jest Kaziu "remis" Moskal ;(

A kto jest ? Dowcipasku ...:)

Fugiel 04.08.2024 19:52

No Kazek ma wyniki pierwsza klasa.

Drozd 04.08.2024 19:55

Lepsze niż końcówka zeszłej rundy...

Arked 04.08.2024 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1630934)
No Kazek ma wyniki pierwsza klasa.

Jakie ma mieć wyniki jak ledwo co zaczął pracę, a drużyna jest w powijakach?

AgresywnyChomik 04.08.2024 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1630941)
Jakie ma mieć wyniki jak ledwo co zaczął pracę, a drużyna jest w powijakach?

+1
10siec znakow

leszekpw 04.08.2024 21:22

Zatrudniono trenerskiego geniusza to i wyniki są super.

FraMat 04.08.2024 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1630958)
Zatrudniono trenerskiego geniusza to i wyniki są super.

leszekpw pojawił się na forum i od razu poziom zleciał

Arkadiusz.Czerepach 05.08.2024 12:27

Ciesze się że jest Moskal przynajmniej z tego powodu, że to pierwszy w moim mniemaniu poważny trener od czasu Dariusza Wdowczyka, i w związku z tym obrońcom patologii w klubie nie będzie już łatwo zwalać na trenera jak w przypadku różnych początkujących adeptów pokroju Sobola czy Skowronka, zagranicznych oszołomów etc.

Jest człowiek który z niejednego pieca chleb jadł, kilka awansów zrobił, bagienko Wiślackie zna, a dalej generalnie lipa.

generalnie stara przyśpiewka

"Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", jeszcze nigdy nie była tak aktualna

Jaroo1 05.08.2024 13:03

Problem z Moskalem polega na tym, że jako legenda raczej tego układu nie roz.......i. Jedynym, który walił prawda w oczy był Hyballa, całkowicie z poza środowiska, świr, i on w tym burdelu mógł dokonać cudu, tzn chodzić gorące głowy liczących się po jajach Wiślaków z krwi i kości.
Moskal zapewne powie trochę swojego zdania i to tyle. Zawinie się jak już będzie źle z wynikami albo z brakiem porozumienia z Zaskroncem i spółka.

Drugi problem jest taki, że z Moskalem nie będzie wyników bo połączenie Moskala, Zaskrońca z AI na czele, nie brzmi jak przepis na sukces.

Moskal to kolejny trener źle dobrany bo jeśli chcemy iść w wizje AI to by się chociaż przydał trener, który też takie cos popiera i będzie pisał z zachwytu w jakim procesie bierze udział.

Tutaj ta wizja budowy rozleciała się jeszcze zanim zaczęła się tworzyć. Kazek swoje, Zaskroniec swoje a żeby było ciekawiej to życie swoje i już połowa naszej żelaznej 11 połamana więc albo Kazek dostanie transfery kolejne takie jakie chce albo AI mu znajdzie, no chyba że ani jedno ani drugie i niech sobie radzi :D

doktor granat 05.08.2024 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1631012)
Problem z Moskalem polega na tym, że jako legenda raczej tego układu nie roz.......i. Jedynym, który walił prawda w oczy był Hyballa, całkowicie z poza środowiska, świr, i on w tym burdelu mógł dokonać cudu, tzn chodzić gorące głowy liczących się po jajach Wiślaków z krwi i kości.
Moskal zapewne powie trochę swojego zdania i to tyle. Zawinie się jak już będzie źle z wynikami albo z brakiem porozumienia z Zaskroncem i spółka.

Drugi problem jest taki, że z Moskalem nie będzie wyników bo połączenie Moskala, Zaskrońca z AI na czele, nie brzmi jak przepis na sukces.

Moskal to kolejny trener źle dobrany bo jeśli chcemy iść w wizje AI to by się chociaż przydał trener, który też takie cos popiera i będzie pisał z zachwytu w jakim procesie bierze udział.

Tutaj ta wizja budowy rozleciała się jeszcze zanim zaczęła się tworzyć. Kazek swoje, Zaskroniec swoje a żeby było ciekawiej to życie swoje i już połowa naszej żelaznej 11 połamana więc albo Kazek dostanie transfery kolejne takie jakie chce albo AI mu znajdzie, no chyba że ani jedno ani drugie i niech sobie radzi :D

Mam nadzieję, że jak zaczniemy grać jak bozia przykazała raz w tygodniu to zacznie iść ku lepszemu (czyli jeszcze 2 tygodnie kompromitacji).
A druga sprawa - nie wiem czy ktoś zwraca uwagę co się dzieje w Niecieczy z Broszem, którego pewnie mogliśmy mieć w zimie na ławce.
Oczywiście to dopiero 3 kolejki, ale start zacny..

wierność83 05.08.2024 13:35

Moskal czy nie Moskal, nie ma to większego znaczenia, bo trener nie jest problemem Wisły. Problemem jest degrengolada, którą tu widać od lat, wieczny chaos, brak jakiejkolwiek długofalowej polityki sportowej, porządnej bazy treningowej itp. Tu potrzeba wypalić ogniem do ziemi to całe towarzystwo wzajemnej adoracji i sprowadzić kompetentnych ludzi na każde stanowisko, jakościowych transferów, a nie paralityków i szrot. Dopóki się to nie zdarzy to każdy trener będzie kończył tak samo. A w obecnym układzie właścicielskim się to nie zdarzy, bo raz że nie ma woli ku temu, a dwa, że nie ma kasy na to.

Arkadiusz.Czerepach 05.08.2024 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1631015)
Moskal czy nie Moskal, nie ma to większego znaczenia, bo trener nie jest problemem Wisły. Problemem jest degrengolada, którą tu widać od lat, wieczny chaos, brak jakiejkolwiek długofalowej polityki sportowej, porządnej bazy treningowej itp. Tu potrzeba wypalić ogniem do ziemi to całe towarzystwo wzajemnej adoracji i sprowadzić kompetentnych ludzi na każde stanowisko, jakościowych transferów, a nie paralityków i szrot. Dopóki się to nie zdarzy to każdy trener będzie kończył tak samo. A w obecnym układzie właścicielskim się to nie zdarzy, bo raz że nie ma woli ku temu, a dwa, że nie ma kasy na to.

tak, tylko chodziło mi o to że przy Kazku juz na trenera nie da sie tego zwalić, jak przy wynalazku z Kostaryki tudzież Sobolu

Fugiel 05.08.2024 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1631004)
Ciesze się że jest Moskal przynajmniej z tego powodu, że to pierwszy w moim mniemaniu poważny trener od czasu Dariusza Wdowczyka, i w związku z tym obrońcom patologii w klubie nie będzie już łatwo zwalać na trenera jak w przypadku różnych początkujących adeptów pokroju Sobola czy Skowronka, zagranicznych oszołomów etc.

Jest człowiek który z niejednego pieca chleb jadł, kilka awansów zrobił, bagienko Wiślackie zna, a dalej generalnie lipa.

generalnie stara przyśpiewka

"Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", jeszcze nigdy nie była tak aktualna

Oczywiście, że tak - wierze w to, ze Moskal to dwie półki wyżej niż Sobol i myślę, że ogarnie, jednak wyniki ma nie do pozazdroszczenia...

Karherop 06.08.2024 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1631056)
Oczywiście, że tak - wierze w to, ze Moskal to dwie półki wyżej niż Sobol i myślę, że ogarnie, jednak wyniki ma nie do pozazdroszczenia...

Póki co to dopiero start. Ważny, ale jednak tylko start. Runda jest długa, myślę że od ok 10-11 kolejki powinno to ruszyć. Oby do tego momentu uzbierać chociaż z 14-16 pkt

Tak tylko wrzucę, tabela 1 ligi po 11 kolejkach ubiegłego sezonu:

1. Odra 24 pkt -
2. Łęczna 21 pkt
3. Miedź 19 pkt
4. GKS Tychy 19 pkt
5. Wisła 17 pkt
6. Arka Gdynia 17 pkt
7.Motor 16 pkt awans po barażach
8 .Wisła Płock 16 pkt
9. Lechia 16 pkt awans bezpośredni
10 Bruk bet 16 pkt
11. Gieksa 15 pkt awans bezpośredni

Choć zdaję sobie sprawę że ubiegły sezon mógł być jedną wielką anomalia.

tomB 06.08.2024 10:22

Trener

Gromy lecą na trenera Kazimierza Moskala

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...ierza-moskala/

niestety tak to wyglądało budowanie kadry...Trener Moskal na pierwszym treningu zastał pięciu bramkarzy i jednego napastnika

Szneka 06.08.2024 10:56

Gromy to powinny poleceieć na prezesa i byłego teenerea do spólki z dyrektorem. 5 bramkarzy z czego Biegański do zwolnienia, Stępak kontuzja.

wierność83 06.08.2024 11:33

Gromy to lecą na trenera ze strony prezesa znowu, bo właśnie wrzucił wykres, że przed czerwoną kartką Wisła nie potrafiła zrobić groźnej akcji xd To tak a propos tej zdrowej relacji..
Trochę to wygląda jakby prezes chciał teraz pokazać wszystkim "chcieliście to macie". Przez 5 lat wpisów w tym tonie nie było wcześniej..

manson777 06.08.2024 11:41

powiedzmy sobie szczerze, że pan "prezesowłaściciel" to .... jakich mało
i pod jego światłym przywództwem będziemy się tylko sp... lać coraz niżej

najnowszy kamyczek do ogródeczka prezesika
to zatrudnienie jebniętego Węgra
o przedłużeniu wiecznie kontuzjowanego Łasickiego i tego, że w tym momencie w klubie jest dwóch (DWÓCH!!) środkowych obrońców (przy czym jeden to oldboy) to już nawet szkoda gadać

tak że :alleluja:

II liga czeka panie Królewski

Elendil 06.08.2024 11:47

biorąc pod uwagę, jak wygląda sytuacja między Królewskim a Moskalem, zdziwię się, jeśli chłop będzie tu jeszcze na wiosnę. A kto wie, może i do listopada nie wytrzyma.

Nie, żeby ktokolwiek lepszy tu przyszedł. Ogólnie stoimy nad przepaścią i mam takie wrażenie, że w tym sezonie zrobimy ten krok naprzód, wprost w przepaść.

wierność83 06.08.2024 11:50

Mam podobne wrażenie, że zmierza to do jakiejś kulminacji od pewnego czasu. I albo pozytywnej, bo ktoś się zlituje i przejmie ten klub albo negatywnej i to wszystko jebnie ze spadkiem do II ligi włącznie.

MMTS 06.08.2024 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1631067)
Gromy to lecą na trenera ze strony prezesa znowu, bo właśnie wrzucił wykres, że przed czerwoną kartką Wisła nie potrafiła zrobić groźnej akcji xd To tak a propos tej zdrowej relacji..
Trochę to wygląda jakby prezes chciał teraz pokazać wszystkim "chcieliście to macie". Przez 5 lat wpisów w tym tonie nie było wcześniej..

brak chemii widać było już na konferencji po powrocie Moskala.
Wpis po meczu Prezesa też delikatnie wskazuje, że przecież po czerwonej kartce też można było wygrać i że nie takie drużyny mają kontuzje i grają młodymi, więc tej porażki nie ma co usprawiedliwiać.
Szkoda tylko ze argumenty o kartce i konieczności dalszych uzupełnień padły chyba ze strony Trenera.
Osobiście odnoszę wrażenie, że mamy troche sytuację o której piszesz, tylko naprawdę zdziwiłoby mnie to, że Prezes mógłby poświęcić Klub, żeby tylko postawić na swoim.
Mam nadzieję, żę takie niuanse to żadna teoria spiskowa, tylko czysty przypadek. Aż strach gdyby przypadkiem to nie było.

Stelio 06.08.2024 11:51

Wisełko nasza 2 liga nas zaprasza!!!! Auu!!!!

*prezes królewski dancing in the background*

horalek 06.08.2024 12:03

Moja całkowicie prywatna opinia jest taka że Moskal ma jakiś warsztat, wiedzę i zamiast go zwalniać po paru miesiącach.
Jak dla mnie, dopóki nie będzie jakiegoś mega bałaganu, to bym go zostawił niezależnie od wyników i dać mu szansę zbudować skład na przyszły sezon.
Bo kto za niego przyjdzie? Jakiś kolejny no-name?
Ilu my już trenerów mamy na utrzymaniu?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl