Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

sandomingo 26.02.2024 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1616755)
Coś takiego:
Raton - Szot, Łasicki, Uryga, Eneko - Baena, Carbo, Duda, Goku, Bejgu - Rodado ??

Dla Widzewa to było nie było szansa na puchary, dla nas kolejne 90 minut mordęgi w oczekiwaniu na ważny mecz dla Rudego z Odrą.

Tutaj widzę 8 zawodników, którzy zagrają od 1 minuty w Opolu.
Nie wiem czy Rude będzie aż tak ryzykował.

wolfy 26.02.2024 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616760)

Dokładnie.

Parzony 26.02.2024 13:50

Wisła wygra 2:1 i zamknie usta niedowiarkom.

fansorina 27.02.2024 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616760)

Ale to po prawdzie nie ma kim ich zastąpić, no można wrzucić Sobczaka za Rodado i to tyle, może Kuba Krzyżanowski, ale nie wiem czy trenuje.

Szneka 27.02.2024 09:02

Raton na pewno. Szot Łasicki Eneko z lewej Krzyżanowski
Carbo Duda Goku
Baena Rodado Alfaro

W opolu będzie zmiana tylko na środku obrony

Stelio 27.02.2024 09:06

Lol wytrą nami podłogę, z naszym tempem rozgrywania akcji i niedokładnościami nie mamy szans z ekstraklasowa drużyna. Myślę że luźne 0:3 do przerwy a druga połowa będzie na przepierdzenie.

sandomingo 27.02.2024 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1616848)
Ale to po prawdzie nie ma kim ich zastąpić, no można wrzucić Sobczaka za Rodado i to tyle, może Kuba Krzyżanowski, ale nie wiem czy trenuje.

Olejarka, Kutwa, Sobczak, być może Żyro- oni powinni tutaj dostać więcej minut.

fansorina 27.02.2024 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616851)

Zapomniałem o Olejarce, w ogóle czy on jest taki słaby, że przegrywa z bezproduktywnym w ofensywie Alfaro? Żyro dostał chwilę w sparingu, tak to nie grał, więc myślę, że Michał jiż jest odpalony, nie ma dla niego miejsca w związku z przyjściem Algierczyka. Kutwa? Fajny byłby to test dla niego, chciałbym go zobaczyć.

wolfy 27.02.2024 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1616851)

Śpieszmy się wystawiać Żyro, dopóki nie dołączył do Sapaly i Bashy w grupie sanatoryjnej.

Elendil 27.02.2024 22:45

Scenariusz realny: Widzew strzela szybko 2-3 bramki, reszta spacer, bo co się będą przed ligą przemęczać
Scenariusz negatywny: Obie drużyny się męczą aż do karnych, po których odpadamy

Natomiast scenariusz pozytywny to już by musiała zadziałać logika ekstraklasy, czyli zadziać się by musiały rzeczy niesłychane.

FraMat 27.02.2024 23:14

A myślicie, że Królewski też kładzie laskę na PP?
Że nie chce jakiegoś wypromowania piłkarzy, drużyny, zapełnionego stadionu jeśli zagramy dobrze, jeśli udałoby się przejść dalej?
Że jest już odgórna dyspozycja: oddajemy PP?

wolfy 28.02.2024 02:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1616896)
Że nie chce jakiegoś wypromowania piłkarzy, drużyny, zapełnionego stadionu jeśli zagramy dobrze, jeśli udałoby się przejść dalej?

Królewski podejmuje irracjobalne decyzje i ma parcie na szkło. Myślę że Puchar jest dla niego ważny, żeby sobie trochę pobrylować...

Skawa Wadowice 28.02.2024 07:54

Dzisiaj będzie poprawa w grze i zamiast gładkiego 3:1 dla Widzewa będzie ciężko wywalczone 4:2 dla Widzewa.

leszekpw 28.02.2024 09:15

Raków i Lech odpadły. Grać Wisła a nie pier...

Enigmovsky 28.02.2024 09:25

Dziwi mnie optymizm co po niektórych, kopacze nie otrzymują wynagrodzeń więc będzie wyjebka, dziś odpadamy z PP, nie ma innej opcji

leszekpw 28.02.2024 10:04

A gdzie tu optymizm? Wiadomo, że dostaniemy wciry od Widzewa, co nie znaczy, że mają się położyć i oddać mecz już przed.

Manhunt. 28.02.2024 10:07

Sytuacja z wynagrodzeniami jest od dłuższego czasu, nikt ameryki nie odkrył.

kasiarz 28.02.2024 10:23

Mam nadzieję na jakiś transparent w stronę nauki jazdy w stylu widzimy się w marcu w Łodzi, chyba że was bojkoty nie obowiązują.

Griszka30KR 28.02.2024 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1616896)

Zależy co AI Jemu podpowiedziała...

TommyTSW 28.02.2024 11:31

Nie wiem czy oglądacie co się dzieje w ekstraklasie, ale Widzew gra na poziomie topki tej ligi, a my gramy obsrani z tychami czy stalą kopiąc się po czole.W lidze będą spokojnie punktować z kim trzeba, jak wyjdą z nami normalnym składem to słabo to widzę.

Jaroo1 28.02.2024 11:51

Na minus dla nas obecna nasza forma, na plus, ze nasza drużyna jest skrojona pod ekstraklasę więc powinno się łatwiej grać i powinno być łatwiej o sukces.

Pojawiły się tu głosy czy Królewski olewa PP. Właśnie jestem zaskoczony, że nie ma stanowiska, że walczymy o półfinał i nie odpuszczamy. Za Sobla to wybrzmiało, że nie odpuszczamy PP, teraz widzę nastąpiło wycofanie się na bezpieczne pozycje i zamknięcie jadaczki.

Kurz 28.02.2024 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1616909)
Nie wiem czy oglądacie co się dzieje w ekstraklasie, ale Widzew gra na poziomie topki tej ligi, a my gramy obsrani z tychami czy stalą kopiąc się po czole.W lidze będą spokojnie punktować z kim trzeba, jak wyjdą z nami normalnym składem to słabo to widzę.

Topka tej ligi solidarnie gra teraz bardzo przeciętnie :). Widzew gra fajnie dla oka i jest faworytem, ale właśnie... gra w piłkę, a nie broni się całą drużyną na polu karnym. Fajnie będzie zobaczyć, jak nasza gra wygląda przy dużo bardziej "otwartym" meczu.

Kurz 28.02.2024 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616910)
Na minus dla nas obecna nasza forma, na plus, ze nasza drużyna jest skrojona pod ekstraklasę więc powinno się łatwiej grać i powinno być łatwiej o sukces.

Pojawiły się tu głosy czy Królewski olewa PP. Właśnie jestem zaskoczony, że nie ma stanowiska, że walczymy o półfinał i nie odpuszczamy. Za Sobla to wybrzmiało, że nie odpuszczamy PP, teraz widzę nastąpiło wycofanie się na bezpieczne pozycje i zamknięcie jadaczki.

Nasza drużyna nie jest skrojona pod ekstraklasę. To słabsza wersja tego, co widzieliśmy przed spadkiem. Tam to dopiero są drużyny, które potrafią "zabić" każdy mecz.

Jaroo1 28.02.2024 12:21

Ja wierzę prezesowi Królewskiemu, że w ekstraklasie byśmy sobie radzili lepiej. Kto wie, może nawet by były puchary :D Paradoks, jak gralismy w ekstraklasie to mieliśmy drużynę bardziej pod I ligę, a jak gramy w I lidze to na odwrót :D

Kurz 28.02.2024 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616914)
Ja wierzę prezesowi Królewskiemu, że w ekstraklasie byśmy sobie radzili lepiej. Kto wie, może nawet by były puchary :D Paradoks, jak gralismy w ekstraklasie to mieliśmy drużynę bardziej pod I ligę, a jak gramy w I lidze to na odwrót :D

:D

Ciekaw jestem, jeśli jakimś cudem awansujemy do ekstraklasy, czy będziemy potrafili wzmocnić tak Wisłę, żeby po sezonie tu nie wrócić. Co zapewne czeka przynajmniej 2 z 3 drużyn, które ostatnio się tam dostały,

As 28.02.2024 13:19

Wedlug mnie Wisla wygra i wynika to z faktu, ze Widzew nie przyjedzie zaparkowac autokaru w polu karnym jak nasi przeciwnicy w lidze.
Bedzie mijesce do gry kombinacyjnej, Widzew nie ustawi srodkowych obroncow na 5 metrze tylko wyzej wiec bedzie wiele mozliwosci wypuscic Rodado na prostopadla pilke cos czego absolutnie w lidze nie mamy mozliwosci robic.
Bedziemy tez mogli wykorzystac nasza najgrozniejsza bron czyli gre z kontry. Widzew ostatnio gra w ofensywie tak, ze ponad polowa zespolu wychodzi atakowac wiec bedzie wiele okazji do kontr. W lidze mamy tak, ze zespoly kontruja nas 2-3 zawodnikami a jak nam sie uda skasowac ich atak to sami nie mozemy skontrowac bo przeciwnik ma 8 zawodnikow na pozycjach defensywnych.

Poprostu, mecz z Widzewem bedzie totalnie inny od tego co obserwujemy w lidze.

krysztal 28.02.2024 14:16

Jesteś tego pewien?Bo moim zdaniem Widzew wykorzysta sposób dobrze już na nas sprawdzony,tym bardziej jeśli wyjdą mocno zmienionym składem

Patryko 28.02.2024 14:27

Nie wiem czemu mieliby się z nami decydować na otwartą grę, skoro grając z kontry mają w meczu gwarantowanych przynajmniej kilka setek w prezencie od naszych piłkarzy?

leszekpw 28.02.2024 14:45

Przegramy i to ostro, szczegolnie jak mamy wyjść z drewniakiem Sobczakiem.

wolfy 28.02.2024 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1616920)
Jesteś tego pewien?Bo moim zdaniem Widzew wykorzysta sposób dobrze już na nas sprawdzony,tym bardziej jeśli wyjdą mocno zmienionym składem

Moim zdaniem nie będzie musiał i brutalnie się przekonamy o różnicy między Ekstrasą a zapleczem.

kristos 28.02.2024 16:10

Jeśli nasza gra będzie polegać na powolnym holowaniu piłki i poruszanie w żułwim tempie - porażka będzie dotkliwa,
Natomiast gra na jeden kontakt przy odpowiedniej szybkości daje możliwość dobrego wyniku,

Jaroo1 28.02.2024 16:37

W jednym meczu to się wszystko może zdarzyć i wszystko może się udać.
Może my się zepniemy na nich jak na mistrzów świata, może oni nas zlekceważą, może nam wyjdą ze dwie kontry i będzie szybkie 2:0?
Niemniej, patrząc na nasz skład, brak formy, ogólny chaos i burdel, walkę w I lidze o awans oraz Widzew, śmieszne ale na naszym tle sa dzisiaj mocarzami, w ekstraklasie utrzymanie mają praktycznie pewne, puchary im nie grożą, także wątpię aby byli głupi i odpuścili mecz z cieniutką Wisłą, jak mają autostradę do półfinału i być może później finał - puchar. Dla Widzewa, który ma kibiców, tradycje, ambicje i oczekiwania, ten puchar spada im jak z nieba - tak samo jak nam, gdybyśmy mieli lepszy zespół i formę.
Kibice w środku tygodnia przyjezdzają za Widzewm w 3 koła, ciśnienie na puchar mają, rzecz oczywista, idiotyzmem i napluciem w twarz ze strony klubu i piłakrzy było by olanie tego meczu. Myślę, że będą zdeterminowani na 100%

W związku z tym obstawiam, że nam objadą różnicą co najmniej 2 goli.

My nie mamy formy i trenera wiec ten mecz i tak nic nie wyjaśni ale jak już się silimy na awans, na wymyślanie, że nasza drużyna pod ektraklasę była by lepsza, to ten mecz jakąś odpowiedź nam da gdzie my obecnie jesteśmy.

As 28.02.2024 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1616920)

Pewien oczywiście nie jestem ale według tego co mówił Stańdo to Widzew ma swój ofensywny styl i się go trzyma.
Myślę, że będzie otwarty mecz, coś jak z Pruszkowem albo Lechią i nawet jeśli przegramy to będą głosy “no trudno ale grali dobrze” bo będziemy mieli okazję pokazać swoje atuty a nie tylko klepanie po obwodzie i wrzutki na nikogo.

AgresywnyChomik 28.02.2024 17:55

Dla mnie wynik jest drugorzędny, co chciałbym zobaczyć to progres w naszej grze.

Arkadiusz.Czerepach 28.02.2024 17:57

gdzie bedzie transmisja tego widowiska ?

FraMat 28.02.2024 18:07

Polsat sport

As 28.02.2024 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1616933)
Dla mnie wynik jest drugorzędny, co chciałbym zobaczyć to progres w naszej grze.

Obawiam się że materiał porównawczy nie będzie miarodajny bo Widzew się raczej nie zamuruje. Mecz nie będzie wyglądał tak jak to z czym mierzymy się w lidze co tydzień. Widzew pewnie wyjdzie wyżej, będą atakować większą ilością zawodników i będą próbować wyżej odbierać piłkę. Nawet jeśli w takim środowisku zaprezentujemy się dobrze to w Opolu znowu będziemy mierzyć się z przeciwnikiem schowanym za podwójną gardą liczącym na kontry.

Można se zrobić niepotrzebnie nadzieję.

AgresywnyChomik 28.02.2024 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1616936)
Obawiam się że materiał porównawczy nie będzie miarodajny bo Widzew się raczej nie zamuruje. Mecz nie będzie wyglądał tak jak to z czym mierzymy się w lidze co tydzień. Widzew pewnie wyjdzie wyżej, będą atakować większą ilością zawodników i będą próbować wyżej odbierać piłkę. Nawet jeśli w takim środowisku zaprezentujemy się dobrze to w Opolu znowu będziemy mierzyć się z przeciwnikiem schowanym za podwójną gardą liczącym na kontry.

Można se zrobić niepotrzebnie nadzieję.

Ja liczę na to że Widzew się nie zamuruje i wszyscy zobaczymy czy gadki w typie mamy druzyne która by lepiej poradziła sobie w eklapie mają jakiekolwiek podstawy.

Podwójną garde da się rozbijać (chociaż czasem nawet Real Madryt bije głową w mur) i właśnie te wszystkie asymetryczne ustawienia, szybsze przerzuty akcje środkiem, wysoki presing mają temu służyć, to mam nadzije przyjdzie w lidze z czasem.

Dziś chcę zobaczyć ze nasi pilkarze faktycznie mają umiejetnosci i sa w stanie je pokazac w meczu z silniejszym przeciwnikiem.

Jak dziś pokażą kupe (pod wzgledem gry) to tylko modlitwa moze nas uratować bo bedzie wiadomo że najwiekszy problemem są właśnie kopacze, nie trener nie ustawienie przeciwników ale właśnie slabe umiejętności poszczegolnych gwiazd.

FraMat 28.02.2024 19:55

Ciekawe zestawienie na dzisiejszy mecz

https://pbs.twimg.com/media/GHcb8HFW...jpg&name=small

AgresywnyChomik 28.02.2024 20:01

Widzew podobno w najsilniejszym składzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl