Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   PUCHAR POLSKI sezon 2021/22 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10438)

LucjuszWielki 03.12.2021 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1574377)
powinna być kartka skoro nie ma karnego , dawno nie widzialem tak chamskiej proby wymuszenia karnego

nie zmienia to faktu ze dobrze widzew zaplanowal taktyke , dopiero 6 minut meczu a juz siedza na naszych srodkowych obroncach i tylko czaja sie na blad ktory jest nieunikniony...

A ja widziałem i to niedawno z Radomiakiem.

Arkadiusz.Czerepach 03.12.2021 07:44

chyba nie .......isz o słusznym karnym po tym jak Mahdioui nadepnął chłopu na noge ?

robert777 03.12.2021 07:58

Na wiosnę gramy w pucharach. Dawno tego nie było. Brawo, dobre i to. Jakieś światełko w tunelu. Teraz w lidze mamy teoretycznie łatwy terminarz i zima może nie być taka nerwowa

AS82 03.12.2021 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1574404)
Na wiosnę gramy w pucharach. Dawno tego nie było. Brawo, dobre i to. Jakieś światełko w tunelu. Teraz w lidze mamy teoretycznie łatwy terminarz i zima może nie być taka nerwowa

to sie wydaje ze łatwy terminarz :D albo to wygrywamy albo spadamy :D

crux.a 03.12.2021 09:44

Dwa słowa o komentarzu, bo to była kompromitacja. Zwłaszcza Janusz Kudyba zaserwował taki paździerz, że naprawdę lepiej było bez dźwięku oglądać.

wściekłe pięści węża 03.12.2021 09:52

No, co do tego, to chyba się wszyscy zgodzą. :lol: Plus przynajmniej taki, że jeszcze gość nieobyty i zaczął chwalić oprawę i piro i musieli go tam naprostować, że to przecież straszne i wcale nie fajna zabawa. :lol:

Drozd 03.12.2021 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1574398)
Drozd : jedną ?

AHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAH

Kieszek praktycznie dwa razy sam sobie wrzucił piłkę do bramki i maczał palce przy conajmniej dwóch kolejnych, gdzie mógł się sporo lepiej zachować.

Taki Biegański maczał palce w 2 bramkach przeciw nam, ale nigdy nie odwalił czegoś takiego jak Kieszek przy tych dwóch szmatach co sobie sam powrzucał.

.

Może konkretniej bo ja pamiętam babola w Gliwicach i jadną w Poznaniu gdzie poszedł w ciemno w lewo a strzał okazał się być na wprost. Jeżeli to nazywasz wrzucaniem sobie piłki do bramki to albo jesteś uprzedzony albo pomylony.

Nigdy? Przecież w Niecieczy zrobił dokładnie to samo co Kieszek w Poznaniu.

Przy wielu bramkach które wpuszcza Biegański wydaje się nie mieć szans na obronę bo jest źle ustawiony, do piłek lecących metr od słupka nie idzie bo stoi w bramce. Jak w niego trafią to broni jak leci trochę obok to już jest panika.

Nie twierdze, że Kieszek powinien bronić, z wiadomych względów. Uważam jednak że z nim w bramce jest większy spokój w tyłach i tyle :).

tomytom 03.12.2021 10:53

Ktoś pamięta jakiś wcześniejszy mecz w PP, w który było widać, że nam zależy? Przecierałem oczy ze zdumienia.
Akcja ze straconą bramką to moim zdaniem nie tyle głupia strata co stan boiska (albo się Yeboah poślizgnął albo potknął).
Wyraźnie pod formą: Żukow (co się z tym chłopem stało) no i Mahdioui (a to piłkę ręką odbił a to mu uciekła). No chyba, że to efekt opierd0lu od naszego trenera i jeszcze byli w szoku :-)
Hanousek chyba się wzoruje na naszym kapitanie, niestety ...
Skvarka: jak mi jest tego gościa szczerze żal, widać, że bardzo chce, stara się i kurde nie wychodzi. Sztuczka z przełożeniem piłki w polu karnym bardzo fajna, tylko znowu nie do końca wyszło. Jak dla mnie to rokuje nadzieje, że mu wreszcie "zażre" i będziemy mieli radość z jego gry.

Mixu 03.12.2021 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1574398)
Generalnie Kieszek raczej taki jest.

Skąd ta pewność?

LucjuszWielki 03.12.2021 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1574403)
chyba nie .......isz o słusznym karnym po tym jak Mahdioui nadepnął chłopu na noge ?

Tak właśnie o tym i nie potrafię skumać jak tylu ludzi może nabrać się na taki teatr.

Czy karnego dyktuje się za kontakt z rywalem czy za kontakt, który powoduje upadek? Przecież ewidentnie widać na powtórkach, że nadepnięcie EL M. nie powoduje wytrącenia z równowagi, bo dopiero przy samym położeniu stopy na ziemi Radomiak ewidentnie wykręca nogę i robi teatr. Jeśli dotknięcie miałoby wpływ na cokolwiek to od razu nastąpiłoby naturalne zachwianie czy wygięcie nogi, którego nie było. "Synchronizacja" teatralna nastąpiła później.

Ja tam karnego nie widziałem, a tylko pretekst dzięki, któremu sędzia może się wybronić.

Jeśli takie nadepnięcie miałoby kogokolwiek wytrącić z równowagi czy podciąć kończynę to jej ruch nastąpiłby w chwili nadepnięcia, a kiedy Radomiak się wygiął?

Jagul 03.12.2021 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1574416)
Tak właśnie o tym i nie potrafię skumać jak tylu ludzi może nabrać się na taki teatr.

Czy karnego dyktuje się za kontakt z rywalem czy za kontakt, który powoduje upadek? Przecież ewidentnie widać na powtórkach, że nadepnięcie EL M. nie powoduje wytrącenia z równowagi, bo dopiero przy samym położeniu stopy na ziemi Radomiak ewidentnie wykręca nogę i robi teatr. Jeśli dotknięcie miałoby wpływ na cokolwiek to od razu nastąpiłoby naturalne zachwianie czy wygięcie nogi, którego nie było. "Synchronizacja" teatralna nastąpiła później.

Ja tam karnego nie widziałem, a tylko pretekst dzięki, któremu sędzia może się wybronić.

Jeśli takie nadepnięcie miałoby kogokolwiek wytrącić z równowagi czy podciąć kończynę to jej ruch nastąpiłby w chwili nadepnięcia, a kiedy Radomiak się wygiął?

Ja w tej sytuacji widziałem przede wszystkim debilizm "faulującego". W dobie VAR każdy taki kontakt może zostać uznany za faul, więc trzeba kontrolować swoje ruchy, a nie dawać się łapać na takie akcje.

FraMat 03.12.2021 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1574412)

Nie twierdze, że Kieszek powinien bronić, z wiadomych względów. Uważam jednak że z nim w bramce jest większy spokój w tyłach i tyle :).

Kieszek dużo słabiej, moim zdaniem, gra nogami. To dziwne, ale młody jest pod twym względem dużo lepszy - potrafi dużo celniej posłać dalekie podanie z piłki, która leci w jego stronę, co wymaga trochę wyższych umiejętności technicznych. Wczoraj Kieszek nie wykonywał tego elementu dobrze.

pepe72 03.12.2021 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1574395)
Duży pozytyw poza awansem to fakt, że Kieszek pozamykał buźki. Oczywistym jest, że Biegański jeszcze długo może się od niego uczyć fachu, a farmazony które niektórzy wypisywali na jego temat po 1,5 błędu które u nas popełnił były żenujące.

Jesteśmy bardzo słabo zorganizowani w obronie nikt nie wie kiedy doskoczyć kiedy zaasekurować. Miejmy nadzieję że ten awans rozbudzi apetyty i zimę wykorzystamy na znaczącą poprawę gry,a nie tylko na wakacje...

Tu doskonale widać jak dobra jest konkurencja na danej pozycji. Mamy dwóch bramkarzy - Biegańskiego i Kieszka i dzięki konkurencji obaj się mogą wykazać.
Wiem, że mamy więcej ale po odejściu Lisa nikt inny w E-klapie czy PP nie zagrał.

pepe72 03.12.2021 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1574407)
Dwa słowa o komentarzu, bo to była kompromitacja. Zwłaszcza Janusz Kudyba zaserwował taki paździerz, że naprawdę lepiej było bez dźwięku oglądać.

Jeśli oglądasz na IPTV to można włączyć komentarz z radia.
Wczoraj Kamil Kania - chyba najlepszy głos z Weszło. Szkoda, że w drugiej połowie przeszli na symultanę.

dziki 03.12.2021 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1574420)
Kieszek dużo słabiej, moim zdaniem, gra nogami. To dziwne, ale młody jest pod twym względem dużo lepszy - potrafi dużo celniej posłać dalekie podanie z piłki, która leci w jego stronę, co wymaga trochę wyższych umiejętności technicznych. Wczoraj Kieszek nie wykonywał tego elementu dobrze.

Gdyby Kieszek grał lepiej nogami to nie skończyłby tylko w lidze portugalskiej, ale trochę wyżej. W szczycie formy to był naprawdę dobry bramkarz, ale czegoś.mu brakowało, żeby pójść wyżęj – tu masz odpowiedź na pytanie czego ;-)

pepe72 03.12.2021 12:52

Za 8 minut:
https://youtu.be/D-tPJjiWVPo

pepe72 03.12.2021 13:11

Olimpia Grudziądz - Wisła Kraków!

LucjuszWielki 03.12.2021 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1574417)
Ja w tej sytuacji widziałem przede wszystkim debilizm "faulującego". W dobie VAR każdy taki kontakt może zostać uznany za faul, więc trzeba kontrolować swoje ruchy, a nie dawać się łapać na takie akcje.

Nie żebym bronił El M. (bo uważam go za człapaka - gościa "alibi" z dynamika i zwrotnością Jacka Matyja, którego robił jak chciał Abramowicz czy piłkarze 1 ligowi), ale wydaje mi się, że nie było to specjalne, aby nazwać debilizmem. Po prostu takie umiejętności, tak człapaki postawił i stało się.

Mam nadzieję, że dwa dwa ostatnie mecze El M. otworzyły oczy tym którzy widzieli w nim kreatora i magika, tak jak minął chwilowy zachwyt nad Klimentem. Prędzej czy później wyszło szydło z worka.

Niezmiennie od samego początku nie pojmowałem zachwytu nad El M., notorycznie podkreślałem, że Forbes>>>> Kliment (co najmniej poziom wyżej).

bódyń 03.12.2021 13:20

Wisla ma przeciwnikow w PP: Stal Mielec, GKS Tychy, Widzew, Olimpia Grudziadz...
Niektorzy moga sadzic ze losowania ustawione:)

I jeszcze o wczorajszym meczu. Gruszkowski niech sie nauczy, ze linie spalonego wyznacza przedostatni zawodnik!!
Przy ostatniej bramce byl na kilkumetrowym spalonym. Dobrze, ze Kliemnt mu nie podal

https://i.ibb.co/31G3gRY/Zrzut-ekran...3-07-53-55.png

Jagul 03.12.2021 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1574427)
Nie żebym bronił El M. (bo uważam go za człapaka - gościa "alibi" z dynamika i zwrotnością Jacka Matyja, którego robił jak chciał Abramowicz czy piłkarze 1 ligowi), ale wydaje mi się, że nie było to specjalne, aby nazwać debilizmem. Po prostu takie umiejętności, tak człapaki postawił i stało się.

Mam nadzieję, że dwa dwa ostatnie mecze El M. otworzyły oczy tym którzy widzieli w nim kreatora i magika, tak jak minął chwilowy zachwyt nad Klimentem. Prędzej czy później wyszło szydło z worka.

Niezmiennie od samego początku nie pojmowałem zachwytu nad El M., notorycznie podkreślałem, że Forbes>>>> Kliment (co najmniej poziom wyżej).

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. A tego, że uważam jego poczynania za debilne nie opieram tylko na tym karnym. Gość bardzo często podejmuje irracjonalne decyzji o wślizgach, które mogą zakończyć się nawet czerwoną kartką, a sytuacja boiskowa nie upoważnia do tego żeby to robić. Pamiętam wślizg z Lubinem w 1 kolejce gdzie przy 2-0 albo 3-0 gość w.......ił się komu w nogi na środku boiska. Na derbach było podobnie. Dlatego dla jego dobra ja bym go przesunął wyżej, żeby unikać takiej sytuacji.

luke1906 03.12.2021 13:26

Dobre losowanie. Szkoda tylko, że Legia/Raków/Lech nie trafiły na siebie. Zawsze to jeden mocny rywal mniej.

LucjuszWielki 03.12.2021 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1574430)
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. A tego, że uważam jego poczynania za debilne nie opieram tylko na tym karnym. Gość bardzo często podejmuje irracjonalne decyzji o wślizgach, które mogą zakończyć się nawet czerwoną kartką, a sytuacja boiskowa nie upoważnia do tego żeby to robić. Pamiętam wślizg z Lubinem w 1 kolejce gdzie przy 2-0 albo 3-0 gość w.......ił się komu w nogi na środku boiska. Na derbach było podobnie. Dlatego dla jego dobra ja bym go przesunął wyżej, żeby unikać takiej sytuacji.

Ja będę upierał się, że te spóźnione interwencje są wynikiem braku umiejętności, a konkretnie BETONU tzn braku dynamiki, odejścia czy dojścia na szybko do rywala - jest masakrycznie wolny.

Kac 03.12.2021 13:40

pokonujac Olimpie i awansujac do polfinalu zgarniamy 380 kola

za awans do finalu juz 760 kola

jazda Panowie, byle nie zlekcewazyc!

robert777 03.12.2021 13:53

Nie no, to już bez jaj, nawet przy kompletnym zlekceważeniu powinni wyjść i ich rozklepać z 5-0. Przecież to jest drużyna z 4 poziomu ligowego, są na tym etapie bo mieli przeciwników słabych. Trzeba to sobie jasno powiedzieć: trafił nam się wolny los, jesteśmy w półfinale

LucjuszWielki 03.12.2021 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert777 (Post 1574434)
Nie no, to już bez jaj, nawet przy kompletnym zlekceważeniu powinni wyjść i ich rozklepać z 5-0. Przecież to jest drużyna z 4 poziomu ligowego, są na tym etapie bo mieli przeciwników słabych. Trzeba to sobie jasno powiedzieć: trafił nam się wolny los, jesteśmy w półfinale

Tak powinno być, ale takie podejście może nas zgubić. Trzeba zastanowić się jak doszło do tego, że 4-to ligowiec zaszedł tak daleko...

mitmichael 03.12.2021 14:18

Nareszcie szczescie sie do nas usmiechnelo, ten sezon mozna jeszcze uratowac

pepe72 03.12.2021 14:40

Z kim grała Olimpia Grudziądz
Kod:

wst:  Hutnik Kraków      0-1  Olimpia Grudziądz          4 sierpnia,
1r:  Olimpia Grudziądz  2-0  Warta Poznań              29 września,
1/16: Olimpia Grudziądz  3-0  Lech II Poznań            27 października,
1/8:  Olimpia Grudziądz  3-3  Świt Nowy Dwór Mazowiecki  30 listopada,
                        k:4-2

Stelio 03.12.2021 14:55

Losowanie super, wiadomo, że nie można zlekceważyć bo historie odpadania z 3 ligowcami już mamy (chociażby KSZO :D), ale powiedzmy, że bardziej prawdopodbnym jest nasz awans do 1/2 niż jego brak.

Natomiast reszta losowań ułożyła się beznadziejnie, bo na 90% w 1/2 zagramy z kimś z 3: Lech/Raków/Legia a w takim gronie już będziemy pariasem i pewniakiem do odpadnięcia. Chyba, że zimowe wzmocnienia zaskoczą i zaczną w końcu grać, ale na ten moment każa z tych drużyn (nawet Legia) jest poza naszym zasiegiem.

Karherop 03.12.2021 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1574439)
Losowanie super, wiadomo, że nie można zlekceważyć bo historie odpadania z 3 ligowcami już mamy (chociażby KSZO :D), ale powiedzmy, że bardziej prawdopodbnym jest nasz awans do 1/2 niż jego brak.

Natomiast reszta losowań ułożyła się beznadziejnie, bo na 90% w 1/2 zagramy z kimś z 3: Lech/Raków/Legia a w takim gronie już będziemy pariasem i pewniakiem do odpadnięcia. Chyba, że zimowe wzmocnienia zaskoczą i zaczną w końcu grać, ale na ten moment każa z tych drużyn (nawet Legia) jest poza naszym zasiegiem.

Nie do końca, bo osobiście uważam że z tych trzech drużyn to Legii najbardziej zależy na pucharze. I Lech i Raków będzie mocno pochłonięty walka o mistrzostwo.
O ile Papszun zostanie w Rakowie, bo jego odejście może rozwalić ta ekipke od środka.
Myślę że jedna niespodzianka w ćwierćfinałach się wydarzy. Historycznie wskazalbym Arkę, choć i Piast/Górnik może się o nią pokusić.

Jeśli półfinał zagramy u siebie to wszystko jest możliwe

A Olimpia? Wygrać z nią to coś więcej niż obowiązek.

Arkadiusz.Czerepach 03.12.2021 15:06

Lucjusz w takim razie cie oświece: chamski atak na rywala to faul , nawet jeśli nie spowoduje upadku

LucjuszWielki 03.12.2021 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1574441)
Lucjusz w takim razie cie oświece: chamski atak na rywala to faul , nawet jeśli nie spowoduje upadku

Przecież dałem uzasadnienie tego czynu: brak umiejętności, ślamazarność, beton. Ja tam nie widziałem faulu z premedytacją. :)

Arkadiusz.Czerepach 03.12.2021 15:24

niech ci bedzie , jednak stempel na stope to cos na tyle brutalne , ze celowe czy nie , jest przewinieniem, tak jak np kopniecie w glowe przy wykopywaniu pilki , czy nakladka

Drozd 03.12.2021 15:47

Trafiło się fartowne losowanie, w takich okolicznościach obecny sezon powinien być podporządkowany PP.

W Grudziądzu mamy obowiązek wygrać, a półfinał zagramy raczej u siebie więc do finału na narodowym, jest tak blisko jak już od lat nie było. Los stwarza nam okazję którą można albo wykorzystać w wielu aspektach, od motywacji zaczynając na finansach kończąc, albo zaprzepaścić durnymi wykrętami typu, nie stać nas na walkę na dwóch frontach, czy i tak nie mamy szans bo szrot, słaby trener itd. itp.

Jest okazja uratować wydawałoby się zmarnowany sezon. To czy zostanie wykorzystana będzie bardzo miarodajne jeżeli chodzi o ocenę zarządzania klubem.

1q2 03.12.2021 15:59

Byleśmy tylko nie przyjechali tam jak na sparring. Z takimi dziadami, trzeba uważać....a potem liczyć że zagramy u siebie, w sumie wszystko jedno z kim.

Drozd 03.12.2021 16:09

Jeżeli zarząd postanowi, że Puchar jest priorytetem to nie wyobrażam sobie, że pojedziemy tam jak na sparing.

buczo85 03.12.2021 16:25

Tu nie ma co stawiać. Na tym etapie przy takim losowaniu i tej kaszance w lidze, Puchar jest priorytetem!

ciacho 03.12.2021 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1574444)
...

W Grudziądzu mamy obowiązek wygrać, a półfinał zagramy raczej u siebie więc do finału na narodowym, jest tak blisko jak już od lat nie było. Los stwarza nam okazję którą można albo wykorzystać w wielu aspektach, od motywacji zaczynając na finansach kończąc, albo zaprzepaścić durnymi wykrętami typu, nie stać nas na walkę na dwóch frontach, czy i tak nie mamy szans bo szrot, słaby trener itd. itp.

....

Jak to obliczyłeś?

Drozd 03.12.2021 17:00

Nie wiem jak jest rzeczywiście, ale z obserwacji wnioskuję, że gospodarzem jest drużyna słabsza. Skoro zatem my jesteśmy najsłabsi z grona czterech potencjalnych pólfinalistów to na kogo byśmy nie trafili to będziemy grać u siebie. Ale mogę się mylić, co jednak za dużo nie zmienia. R22 to już dawno nie jest twierdza.

w przypadku meczów z udziałem drużyn uczestniczących w sezonie 2021/2022 w rozgrywkach tej samej klasy – drużyny wylosowane jako pierwsze w danych parach będą gospodarzami

Więc na dwoje babka wróżyła :)

guardian_angel 03.12.2021 19:44

Po tym meczu mam takie przemyślenie - nie skreślałbym jeszcze Savica, jeśli klub nie płaci mu jakiś chorych pieniędzy. W przeciwieństwie do słowackiego Messiego (nie, nie Kostala :D) chciał grać i próbował inicjować jakieś akcje.

Karherop 03.12.2021 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1574461)
Po tym meczu mam takie przemyślenie - nie skreślałbym jeszcze Savica, jeśli klub nie płaci mu jakiś chorych pieniędzy. W przeciwieństwie do słowackiego Messiego (nie, nie Kostala :D) chciał grać i próbował inicjować jakieś akcje.

A jeśli klub płaci mu bardzo dużo?

Savic ma u mnie casus Wojtkowskiego, z tym że ten drugi notował jakieś liczby i był o te 8 lat młodszy gdy grał w Wiśle

Jeden mecz tego nie zmieni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl