![]() |
A co mieli usunąć nazwy obu drużyn i poczekć do losowania?:D
"W ćwierćfinale rozgrywek Pucharu Polski rozgrywa się dwa mecze (mecz i rewanż). Gospodarzami pierwszych meczów 1/4 finału Pucharu Polski są zespoły występujące w niższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2016/2017. W przypadku meczów z udziałem drużyn uczestniczących w sezonie 2016/2017 w rozgrywkach tej samej klasy, gospodarza pierwszego meczu wyłoni losowanie przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/8 finału rozgrywek. Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 finału Pucharu Polski wyłoni losowanie przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/4 finału rozgrywek. Gospodarzami pierwszych meczów 1/2 finału Pucharu Polski będą drużyny, które w poszczególnych parach zostały wylosowane jako pierwsze." Z oficjalnej strony pzpnu. |
Jak wylosują pierwszy mecz w Poznaniu to przełom listopada i grudnia mamy festiwal czterech spotkań przy Reymonta z Arką, Lechem, Lechią i Cracovią...
Dodatkowo Lech przed pierwszym meczem ma wyjazd do Warszawy, a rewanż między wyjazdami Lubin i Białystok. Komisja Dyscyplinarna PZPN postanowiła ukarać klub KKS Lech Poznań: 1. karą zasadniczą zakazu rozgrywania meczów z udziałem publiczności w rozgrywkach Pucharu Polski w okresie jednego roku w miejscowości będącej siedzibą klubu oraz w meczu o Superpucharu Polski w 2016 roku; 2. karą zasadniczą zakazu wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na okres jednego roku w rozgrywkach Pucharu Polski i w meczu o Superpucharu Polski w 2016 roku; |
Amica gospodarzem pierwszego meczu.
|
Bardzo dobrze, do tego mecz bez udziału publiczności.
|
1. Pierwszy mecz w Poznaniu, rewanż u siebie!
2. Lech Poznań gra u siebie bez udziału publiczności. 3. Wisła zagra u siebie bez kibiców Lecha! jak nie teraz, to kiedy? droga do finału otwarta... finał na narodowym, coś pięknego :D :shock: |
Cytat:
|
Żadnego współczynnika nie będziemy mieć swojego w pucharach? Tak? Tylko ten za ligę?
|
Proszę Cię, takimi pierdołami będziemy się zajmować dopiero jak zdobędziemy PP.... a to jest nadal mało prawdopodobne.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie. Małymi kroczkami budować ranking. Na początek rozprawmy się z Amica, a później zobaczymy!!!
|
to już jutro!
|
uda się przejść Lecha to mamy wielką szansę na puchar w tym sezonie, wspaniała osłoda by była za ten cały marazm ostatnio :)
|
Przede wszystkim niespełniony wyjazd w tysiącach na Narodowy. :)
|
Miałem sen, piękny sen w którym finał PP gramy z Puszczą Niepołomice i który wygrywamy 4:2 po świetnym meczu obu drużyn.
Dobra, pora na powagę. Remis nie byłby dla nas taki zły, ale jednak na skromne 1:0 czy 2:1 dla nas liczę :) |
Remis biorę w ciemno nic realnego mi nie przychodzi do łba,ale u siebie spokoje 2:0 mam nadzieję,że Darek nie odpuści meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie mów hop.
Dla Puszczy to mecz życia, dla Pogoni mecz którego nie chce się grać... Zadecyduje dyspozycja dnia, upór, ambicja i walczeność. Jaka kadra na Lecha? |
"Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 finału Pucharu Polski wyłoni losowanie przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/4 finału rozgrywek. Gospodarzami pierwszych meczów 1/2 finału Pucharu Polski będą drużyny, które w poszczególnych parach zostały wylosowane jako pierwsze."
z oficjalnej strony PZPN |
Dwa remisy bramkowe 2-2 w Poznaniu i 0-0 w Krakowie i awansik
|
Plus jest taki, że we wronkach gramy przy pustych trybunach
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli jednak marzymy o finale, to ja chciałbym Arkę albo Pogoń, żeby coś się działo na trybunach... Z taką Puszczą byłoby nie ciekawie... |
Nie że odpuścić.
Ale inaczej sie pilkarz motywuje na mecz z Legią a inaczej na mecz z jakąś Puszczą z Niepołomic. Pewnie niejeden pilkarz sobie zadaje pytanie "gdzie sa ....a Niepołomice". I takie druzyny wlasnie przegrywaja mecze w głowach. I nikt nie odpuszcza, po prostu jest inne ciśnienie i inne podejscie. Polski pilkarz ma przecież mniemanie ze jest pilkarze a nie darmozjadem. |
Ja dalej podtrzymuje, jeśli przejdziemy Lecha to wygramy ten Puchar, o czym zresztą marzę usilnie.
Nie obchodzi mnie z kim mielibyśmy zagrać w ewentualnym finale, może być nawet Puszcza. Póki co musimy wygrać ten dwumecz. |
Cytat:
Wracając do nas - bramkowy remis tak ze 2-2 uznałbym za dobry wynik choć zobaczymy jak się mecz ułoży. |
A w PP jest zasada, że bramki strzelone na wyjeździe liczą sie podwójnie?
|
Cytat:
Odpowiadając na pytanie: tak. |
2 opcje - albo Amika będzie podłamana, albo 2 biegun - z pianą na ustach na pełnej kurvie.
|
Nie no wiem, że w pucharach (LM, LE) tak to wygląda ale coś sb ubzdurałem, że w PP te zasady nie obowiązują.
Dzieki za odp |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl