![]() |
Cytat:
|
Na mnie Wisła zrobiła bardzo dobre wrażenie. Przede wszystkim do tego meczu raczej obśmiewałem "trenera" Moskala, tymczasem mam wrażenie, że Wisła nie wymiata w lidze dlatego, że ma słabych wykonawców, a nie dlatego, że nie ma trenera. Bardzo dobrze byliście poukładani. 77 najlepszy na boisku. Mogliście nawet wygrać. I wreszcie macie bramkarza poważnego.
|
Cytat:
Swoja droga skandal z tymi spalonymi, dobrze ze nic z tego nie wpadlo ale jak mozna na taki mecz wystawiac takiego matola jak Stefanski. |
Popovič to wszedł chyba z misją wytłumaczenia Guilherme kosami, że już nie pogra :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oni dostali 3 razy w dupe z Lechem a Berg cały czas usilnie tłumaczy ze byli w tych spotkaniach lepsi. Maaskant podobnie odpływał czasem, ale chociaż lubił pojeździć na rowerze. |
Mecz mógł się skończyć różnie, remis nie krzywdzi żadnej ze stron. Natomiast gra wydaje się całkiem niezła, oby było tylko lepiej.
|
Fifa wprowadziła nowe zasady czy założenia ???? To niby sędzia powinien poprosić wieśniaka Kucharczyka żeby się ustawił łaskawie na pozycje a nie dyskutował ???? (piłka może toczyła się 3/h - nic by to nie zmieniło gdyby stała - bramka prawidłowa) Donald na nikim się nie kładł tylko wyprzedził obrońce. Rzeźniczak dwie żółte dwa karne jedna czerwona . Sędzia się obsrał i postanowił nie widzieć drugiej ewidentnej ręki.
|
Legia po raz kolejny skrzywdzona w meczu :((
|
oj bebeto jeśli już jesteś tak szczegółowy to piłka musi być zagrana z pozycji stojącej więc nawet 1/h może byc a winna być powtórka. Niemniej jednak ja nie widziałem by piłka była w ruchu.
A Dolald oczywiście że się położył :) Po tym jak wykonał bezsprzecznie czysty wyskok do piłki, Warszawa niech wyostrzy wzrok i spojrzy jak ułożone ręce ma Donald (idalnie przy ciele, nie ma ani pchnięcia łokciem ani odbicia się ręką od pleców).Ciało Donalda chce dotknąć piłke nie Brozia, a to ze Broź stoi i myśli sobie o czymś to nie jest wina mudżina.Zupełnie inaczej niż Rzeżniczak który chowa ręce ale całym ciałem chce tę piłke zatrzymać... Więc tak oto Donald spadł na Brozia bo takie są prawa fizyki. Wyskoczył nad niego a nie obok niego wiec musiał spaść na niego a nie obok niego bo ciężko w locie jeszcze zmieniać kierunek upadku szczegolnie ze wazy się 70kg i leci z wysokości 1.5 metra :) |
Co Wy w ogóle rozkminiacie? Prawidłową bramkę dla Wisły? Szczekanie Legii bo sędzia tym razem nie pomógł a zawsze pomagał? Dajcie spokój...
Wisła mnie rozczarowała w tym sensie, że pomimo dobrej gry nie udało się wygrać, a w końcówce zostali zepchnięci do mocnej defensywy. Wtedy każdy z oglądających u nas mecz chciał dowiezienia remisu. Ta Wisła musi się jeszcze sporo nauczyć w grze pod presją przede wszystkim psychiczną. Nie przekonuje mnie Popović. Potrzebuje bardzo dużo czasu żeby wejść w mecz, dla mnie to piłkarz-mina. Nie wiadomo co mu odpier... i czy da super piłkę czy stratę. Boguś pomimo karnego uważam dobry mecz zagrał, Boban dał dwie piłki na konrtę, ale poza tym fajny mecz. Rysiu najlepszy, niepewny Bury, Uryga chociaż harował jak wół był słabszy od 19-letniego Makowskiego. Ja bym zaryzykował i zaczął kolejny mecz z Jankesem w ataku. Pomimo niezłych wyników na początku sezonu (ale w sumie trzy remisy, które punktowo niewiele dają) nie uważam, aby teraz było z górki bo przeciwnicy będa słabsi. Każdy mecz łącznie z Termaliką będzie ciężki, bo my nie mamy drużyny żeby dominować. W naszej lidze mamy głównie zespoły z piłkarzami silnymi, wybieganymi, grającymi siłowo. Piłkarsko mamy niezłą drużynę, ale trochę się pomieszało jeśli chodzi o potencjał sportowy. Popatrzcie jak gra Piast, Korona, Pogoń, Lechia ma lepszą kadrę, ale nie ma co na siłę analizować kto jest jaki na papierze. Trzeba do każdego meczu mieć pomysł jak ograć przeciwnika, a mam nadzieję, że nasi nie uwierzą, że są potężną Wisłą i nie trzeba spinać się na Lechię czy Piast. Niekomfortowe jest to, że trudno tak naprawdę spozycjonować Wisłę w tym sezonie na tle innych drużyn. O mecz z Legią na początku się bałem, a po meczu byłem lekko rozczarowany. Ważny jest początek sezonu i jeszcze kilka najbliższych spotkań, bo one zdefiniują o co będziemy się bić w tym sezonie. Trudno to będzie później odwrócić, więc punktujmy! |
3 remisy nic nie dają? W 4 meczach zrobiliśmy 6 pkt. W tym 3 z MIESTRZEM POLSKI, 1 Z V-CE MISTRZEM i 1 na derbach w kauflandzie. To jest słaby wynik? Twoje 3 zdanie od końca mowi wszystko. Apetyt rośnie w iare jedzenia. Przed meczem 80% brała remis w ciemno. Był remis to źle bo można było wygrać. Pewnie gdyby wygrali 2-1 to też źle bo mogło być 3-1 itd. Mieliśmy najtrudniejszy początek sezonu, -1 pkt na starcie, a jestsmy w srodku tabeli. Formą Wiślacy przewyższali jak na razie przeciwników, nie licząc kiczowatego meczu z górnikiem. Ja jestem zadowolony. Utrzymując tą forme nie będzie łatwiej. Będzie duzoo łatwiej. Jak dla mnie legia, lech, cracovia(szał, szok, niedowierzanie :D ) sa obecnie na wyższym poziomie piłkarskim niż zagłębie, kostki brukowe, korona, piast itp. itd.
|
Te pułapki ofsajdowe wczoraj to było mistrzostwo świata, do tego trzeba doliczyć 3 nieodgwizdanie to nam daje w sumie 9 razy. Przypomniał mi się mecz z Schalke, tam chyba 12 razy chłopaki lapali szkopów. Można powiedzieć, że gdyby nie te 3 błędy sędziego to Legia nie istniałaby jeśli chodzi o sytuacje.
|
W tym meczu znowu próbowano nas przekręcić, co można już uznać za normę. Na nasze szczęście tym razem tych prezentów nie wykorzystali.
|
Cytat:
Stępiński ma zostać - źle Stępiński odchodzi - źle Chłopaczek pokazał się u nas dobrze w może 3 meczach (tyle zapamiętałem, a widziałem wszystkie). W większości wyglądał bardzo, bardzo blado. Weryfikacja jakim jest kozakiem przyjdzie zresztą już w czwartek w starciu z nami. |
Cytat:
|
No Bergo to wyrasta mi na bajkopisarza cos jak Liczka albo Engel :)
Wszytskich wini dookola ,a powien spojrzec na siebie Fajnie ze pokazlaismy wczoraj kawalek dobrej piłki,momentami te klepy byly zajebiste:) No i fajnie ze z Donalda tai troche dziki ogier,rywal ni h*uja nie wie co on na tym boisku zrobi,i to jest jego najmocniejsza bron.A gosc wczoraj najlepszy na boisku z wszytskich pilkarzy .:) |
Nie wiem czy było wiec wklejam, SE:
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...sy_659487.html Cytat:
|
Bo to już jest tak nachalne że nawet warszawscy dziennikarze są zniesmaczeni.
Nieważne czy klub w tym pomaga czy sędziowie sami od siebie dodają co nieco bo sami są ze stolicy ale mnie to gówno obchodzi. Powinna być zdecydowana reakcja wydziału sędziowskiego pzpn ale przecież Boniek - Wawa - ... co ja piszę ... |
Ufam w bezstronność sędziów i wierzę, że to po prostu pech, ale rzeczywiście, trochę tego za dużo... :help:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Faktycznie Mila i Makuszewski to gorna polka...
|
Cytat:
|
Berg znalazł się w specyficznym miejscu swojej pracy z Legią, po pierwszych 10 miesiącach w stolicy wydawało się, że powstała drużyna na miarę LM. I pewnie, by tak było gdyby blondi nie pomyliła grajków w protokole. Teraz powoli wydawało się, że drużyna łapie polot, po upokorzeniu od Lecha (drugie w superpucharze). Przyjeżdża Wisłą, na której media w sumie ciągle stawiają krzyżyk i pokazuje, że bliżej im do Krakowa niż do piłkarskiego raju :)
Coś musiał powiedzieć :) Na ręce patrzą mu bardziej, niż na początku pracy. |
Przydałby się temat meczowy na Lechię ;)
Pasowałoby zacząć coś więcej wygrywać, bo remisując większość meczy, nawet przy fajnej grze to my w tej lidze nie nawojujemy. |
Dziś PP jutro na pewno będzie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl