Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [6 kolejka] Pogoń Szczecin - WISŁA Kraków, 31 sierpnia godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9121)

Karherop 02.09.2013 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1330378)
Czekaj i Uryga.

od ponad tygodnia biorą udział w treningach wraz z drużyną , niektóre partie oczywiście indywidualnie

na upartego w ten sposób to bym napisał że Boguski od 4 lat jest kontuzjowany :P przynajmniej tak określiłbym jego grę

Błaszczu_WIŚLAK 02.09.2013 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1330378)
Czekaj i Uryga.

już trenują z 2 tygodnie.

wolfy 02.09.2013 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1330379)
od ponad tygodnia biorą udział w treningach wraz z drużyną , niektóre partie oczywiście indywidualnie

Ale jeszcze chyba niegotowi do gry?
Fajnie, że wracają do kadry. Z uwagi na kartki niedługo mogą być potrzebni.

Karherop 02.09.2013 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1330381)

pewnie i mogli by wyjść na boisko i zagrać , ale po tak długiej przerwie sensu to raczej nie ma . Ja bym na nich liczył na boje w listopadzie i grudniu . Niech w ten czas ogrywają się w rezerwach i solidnie podbudują fizycznie u Smudy.

w ten czas niech młodzi w formie zapełniają luki . Czekam na debiut Kuczaka w lidze..

tofik 02.09.2013 16:44

Ci dwaj to czasem wrócą i meczu nie zdążą zagrać, bo znowu kontuzjowani są. Takie szklanki z nich.

PhantomRanger 02.09.2013 21:28

Po kilku dobrych meczach trafił się gorszy. Nie przegrany, ale zremisowany i ja się z tego cieszę. Jak dla mnie to celem na ten sezon powinna być grupa mistrzowska. Powiem szczerze, że nawet gdyby na zajebiście sprzyjała fortuna spotęgowana przez odpowiedni układ planet i szamańskie tańce i zajęli miejsce gwarantujące miejsce w pucharach lub wygrali PP to paradoksalnie to bardziej by nam zaszkodziło niż pomogło. Także trzeba się cieszyć z tego co jest czyli 1 pkt.

gypsy 02.09.2013 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1330386)
Ci dwaj to czasem wrócą i meczu nie zdążą zagrać, bo znowu kontuzjowani są. Takie szklanki z nich.

Co prawda, to prawda... Niestety kontuzje się ich trzymają niemiłosiernie. O ile z Czekajem nie wiążę większych nadziei (sam Maaskant powiedział, że jego głównym problemem są właśnie te urazy), to co do Urygi mam duże oczekiwania i myślę, że jeżeli będzie mial trochę szczęścia (tzn. kontuzje będą go omijały), to może zadomowić się w pierwszym składzie niczym Michał Chrapek. Dla mnie Alan ma większy potencjał niż Nalepa, przynajmniej jeśli chodzi o defensywnego pomocnika, bo na stoperze to bym bardziej Nalepę widziała. Stjepanović też nie jest niewiadomo jakim zawodnikiem, żeby Uryga miał problemy z grą w pierwszym zespole.

art 03.09.2013 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1330381)

Te kartki to akurat będą ciekawe w meczu z Piastem, wiadomo, że potem derby. Nalepa, Stjepanovic i Bunoza po trzy kartki.

Bóg Trybun (objawion) 03.09.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1330435)
Te kartki to akurat będą ciekawe w meczu z Piastem, wiadomo, że potem derby. Nalepa, Stjepanovic i Bunoza po trzy kartki.

W tym kontekście chętnie bym zobaczył jak Bury prezentuje się na DP. Wydolność ma, grę czyta, technika słaba ale na tej pozycji jakiejś wirtuozerii nie trzeba (oczw lepiej ją mieć :-) ).

Na boku obrony jest mało zwrotny i słabo kryje 1 na1. Bez asekuracji nonstop ratuje się wślizgami. Objeżdżał go ten skośny jak chciał, łamał do boku i środka.
W ofensywie Bury i tak rzadko kiedy daje szerokość. W meczu z Lechem bywały momenty, że zamiast rozpędzić się flanką wolał zejść do środka (co nie dziwi, nigdy nie miał jakiejś miażdżącej wrzutki).

W środku, przed obrońcami, wiele z tych dylematów znika. Kilka minusów maleje a plusy, o których pisałem, nabierają większego dla drużyny znaczenia.

it 03.09.2013 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1330435)

A nie pauzuje się aby po 5 kartkach?

WISŁAZWE 03.09.2013 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1330444)
A nie pauzuje się aby po 5 kartkach?

Nie.

Pauza po 4 żółtej kartce - 1 mecz
Pauza po 8 żółtej kartce - 1 mecz
Pauza po 12 kartce - 2 spotkania.

Dariook 03.09.2013 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1330382)
pewnie i mogli by wyjść na boisko i zagrać , ale po tak długiej przerwie sensu to raczej nie ma . Ja bym na nich liczył na boje w listopadzie i grudniu . Niech w ten czas ogrywają się w rezerwach i solidnie podbudują fizycznie u Smudy.

w ten czas niech młodzi w formie zapełniają luki . Czekam na debiut Kuczaka w lidze..

Sorki ale muszę to napisać.

Twój sposób na "piłkę nożną" zresztą chętnie ostatnio podzielany przez ludzi na stanowiskach, ostatecznie w.......i naszą klubową piłkę w jeszcze większe gówno i powiększy dystans dzielący nas od europy.

Podobnie jak fachowcy od sukcesów za pół ceny macie dobry grunt w postaci biedoty polskich klubów. Problem wynikająca tylko i wyłącznie z nieumiejętności generowania przychodów a nie rozrzutności czy przepłacanych piłkarzy.

Jeśli to ma wyglądać tak jak z Pawłowskim to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Oddać najlepszego zawodnika za 300tys i jeszcze odbębnić sukces? Załamka.

Okłamujesz się jeśli myslisz że taka droga jest dobra. Nie ma takiej jebanej możliwości w sytuacji gdzie każdego obiecującego zawodnika bez mrugniecia okiem szprzedamy za 500tys- 1ml.
Byle frajer nam machnie banknotem przed nosem i po budowie mocnej druzyny , Już nie wspomnę o czymś więcej niż tylko rundy eliminacyjne w europejskich pucharach.

Jaki jest cel twojego myślenia?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl