Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ 2 kolejka] Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków, sobota 25 sierpnia 2012 13:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8831)

Griszka30KR 27.08.2012 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1271833)
To znaczy, ze takie Podbeskidzia czy Bełchatowy doszły na dzisiaj poziomem do poziomu MP z 2011?
:haha:

A jaki to był ten MP 2011.Prawie żaden,w wiekszosci zdobyty dzięki wpadkom innych....więc o jakim tu poziomie mówimy? :haha:
Pokłosie tego poziomu to wszyscy zaprezentowali teraz w LM i LE.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1271913)
:shock:

Mnie się wydaje, że większość drużyn sprzedawała na potęgę, a taki Widzew to już poleciał po całości w tym temacie i ma sześć punktów. Odpowiednio: z mistrzem i wicemistrzem Polski.

Rozumiem, gdybyś napisał, że nasi piłkarze są i byli słabi. Ale że to reszta ligi nam nagle odfrunęła to pierwsze słyszę...

...

Nie chodziło mi ,ze wszyscy.Np.taka Legia,pozyskła Ljuboje,Radovic odzyskał formę ,a młodzi dorosli do poziomu ligi i graja jak kiedys Małecki u nas.My nie pozysklismy nikogo takiego,nikt nie odzyskał formy(wręcz stracił -Melikson) , o młodych to nie chce mi sie nawet gadac.

wolfy 27.08.2012 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1271925)
Nie chodziło mi ,ze wszyscy.Np.taka Legia,pozyskła Ljuboje,Radovic odzyskał formę ,a młodzi dorosli do poziomu ligi i graja jak kiedys Małecki u nas.My nie pozysklismy nikogo takiego,nikt nie odzyskał formy(wręcz stracił -Melikson) , o młodych to nie chce mi sie nawet gadac.

OK. Ale nas jak na razie nie cisnęła Legia albo Amica, tylko Bełchatów i Podbeskidzie. W pierwszym klubie był rozpad drużyny po wycofaniu się głównego sponsora, w drugiej stracili Patejuka, a ściągnęli chłopaka z okręgówki (na nas akurat wystarczył).

Griszka30KR 27.08.2012 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1271941)
OK. Ale nas jak na razie nie cisnęła Legia albo Amica, tylko Bełchatów i Podbeskidzie. W pierwszym klubie był rozpad drużyny po wycofaniu się głównego sponsora, w drugiej stracili Patejuka, a ściągnęli chłopaka z okręgówki (na nas akurat wystarczył).

Ja nie mówie ,ze mamy miec powody do zadowolenia,tylko,że niekoniecznie Probierz temu winny....to po pierwsze.
Właśnie, inni sciągnęli Patejuka.....
Po drugie,to dopiero druga kolejka i nie ma co popadac ani w histerię ,ani w samozachwyt.Zobaczmy jak to będzie wyglądało po 7,8.

AgresywnyChomik 27.08.2012 19:12

Biorac pod uwage ze pod Maaskantem kazdy kopal dolki zaczynajac od pracownikow Wisly, a konczac na rodzimych "dzinnikarzach sportowych" osoba trenera Probierza mimo marnej gry ma nad wyraz spokojny odbior w mediach.

czesiu 27.08.2012 20:05

Mecz przegrany przez Głowę, który dał się ograć jak junior przy stracie gola. No, ale to ponoć ikona...

kot 27.08.2012 20:11

Mam pytanko do kibiców w sprawie ściepy na legende boisk tureckich i szkockich, czy udało się już Bednarzowi z Probierzem utopić kolejne środki, tym razem nie Cupiałowe ??

Jestem ponownie pod wrażeniem transferów Bednarza. Uprzednio rozpieprzył stary skład Wisły do końca a potem sprowadził przepłaconych przestępców piłkarskich oraz nieudaczników ( Marcelo był wyjątkiem od reguły). Teraz robi to samo z piłkarzami Holendrów i Bogu dzięki, że póki co mamy jeszcze paru piłkarzy, ale raczej do czasu, widząc jego następców :-/

Jestem także pod wrażeniem Probierza, który razem z Gargułą stanowią w Wiśle nową jakość, gdyż nigdy dotąd Cupiał nie tolerował podejrzanych o korupcję. Głowacki skwitował krótko pytanie o swój powrót - wróciłem nie po to aby udawadniać coś komuś lub uczyć kogokolwiek, bo dla przykładowych Czekajów, powinni być inni nauczyciele. Przyznał szczerze, że tradycyjnie Wisła znowu przespała wynik i ani on, ani Sobol tego nie zmienią, a tym samym Probierz, jak widać. Ale Michał to Michał i basta w eterze :help:

Ogólnie zgadzam się z poprzednikami, że Cupiał zastępuje stabilizację i rozwój - powtarzającymi się rewolucjami, bo ekstraklasa, nadal pozwala nawet na mistrzowski Śląsk czy Ruch, czyli na wszystko. Błędnie mu sie wydaje, że wychodzi na tym lepiej czyli taniej w/g niego. W dobie powiększonego , nowego stadionu, Cupiał składa broń transferową i ogranicza budżet, nawet nie myśląc o rozwoju klubu, choćby co do bazy treningowo-szkoleniowej. To już nawet nie jest kolejna rewolucja klubowa, lecz pod jej hasłem - zwijanie a nie rozwijanie klubu. "Teraz Polska" nadal pije jak piła i dlatego gra to co gra. Ekstraklasa nie dla idiotów. Tylko szkoda tych pustych, nowych stadionów. Zobaczcie ponadto, jak wiele klubów próżności i bezwstydu, sponsorowanych jest przez środki publiczne, czyli nasze :-/ i tylko po to aby ekstraklasa się kręciła we własnym sosie, bo z zewnątrz przypomina skansen piłkarski, gdy kompromituje się w pucharach, unaoczniając bezsens marnowania naszych publicznych pieniędzy na wzbogacanie tego skansenu .

westersyl 27.08.2012 20:23

Cytat:

Mam pytanko do kibiców w sprawie ściepy na legende boisk tureckich i szkockich, czy udało się już Bednarzowi z Probierzem utopić kolejne środki, tym razem nie Cupiałowe ??
Niestety zdaniem onetu go nie chcą.
A szkoda bo Głowacki rozsądny facet pewnie szybko rozeznał się w sytuacji naszych napastników i jego wczorajszy występ w lidze plus można odczytać jako poparcie dla transferu Pawła.

Również chciałbym aby Wisła ściągnęła młodego utalentowanego napastnika jednak wiem kto decyduję u nas o transferach. Probierz też w Jagiellonii pudłował często...

Wiadomo że decyzji o transrze nie podejmuj się jednoosobowo tak czy inaczej podziwiam tu Adama Nawałkę, który trafia z transferami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl