Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] DERBY KRAKOWA, Poniedziałek 30 kwietnia 2012, 18:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8705)

Krotochwila 30.04.2012 09:32

Okoliczności trafiły nam się bardzo wyjątkowe. W dodatku na zakończenie bardzo bolesnego sezonu. Marzę o wysokim, efektownym zwycięstwie i fieście na pełnych trybunach. Bramkę na 4-0 może zdobyć Małecki:)

Quorth 30.04.2012 10:03

4:0 to za mało, by kibiców radowało...chciało by się zaśpiewać. Mnie będzie cieszyło 1:0, 2:0-naprawde to wystarczy by pogrążyć pejsatych

szlaQ 30.04.2012 10:04

bardziej ich zaboli 2-1 Małecki 90+3 ;)

Watts 30.04.2012 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1244670)

Dokładnie, dla mnie 4:0, 5:0 jest mniej atrakcyjne niż np. kiszka przez 90 minut i w doliczonym czasie gry gol dla nas :D

Yo Yo 30.04.2012 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1244512)
Wszystko wskazuje na to, że jeśli nie jutro, to już nigdy chyba nie zapełnimy stadionu w 100 %. Nie wierzę, aby Wisła utrzymała jutro Pasy w ekstraklasie, a więc na jakiś czas, krakowskie derby będą raczej nieaktualne. Żaden mecz ligowy, poza derbami, nie ma szans na pełną frekwencję, zwłaszcza przy braku walki o mistrza, a nawet gra w pucharach wykazała pustki stadionowe. Obawiam się, że nawet Jacek ze swoim nacjonalistycznym hasłem " Teraz wyłącznie Polska w Wiśle", nie zapełni stadionu samymi Kowalskimi. Tak więc wszyscy na stadion jutro. Ostatnia szansa na sukces, tak sportowy, jak i stadionowy. Satysfakcja z ligowej eksterminacji Pasów, to chyba dla kibicow Wisły, więcej nawet, niż mistrzostwo czy wygranie LM. Potem czeka nas raczej nostalgia, tak za derbami, jak i za mistrzostwami czy pucharami, przy o wiele za dużym stadionie, jak na taki klub, jakim jest Wisła kraków.:D

Jak twierdzi Pan Jacek, w latach 90 Cupiała nie było stać na akademię i wychowanków i tym bardziej w XXI wieku go na to nie stać. Tak więc czas na Kowalskich inaczej, czyli na Kiepskich z łapanki, a oni stadionu, raczej nie pomogą zapełnić.

Witajcie w naszej bajce, Brud zagra na fujarce, Czekaj nam zaśpiewa, zatańczą w koło drzewa :alleluja:

Nie bardzo rozumiem, dlaczego tak pojechałeś po naszych wychowankach. Tym bardziej nie spodziewałem się takiej wypowiedzi po po użytkowniku z tak długim stażem. :shock: Raczej wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, jaki poziom sportowy prezentują, jakie mają braki, ale obwinianie ich, czy naśmiewanie się z nich to jakieś nieporozumienie. To nie oni są naszym problemem, biorąc pod uwagę jak niewiele kosztują. Problemem są przepłaceni zawodnicy jak Garguła, Jirsak, Jovanic, Jaliens i inni, których poziom gry nie jest adekwatny do zarabianych przez nich pieniędzy. Czy widzisz jakąś różnicę w grze choćby Jaliensa a Czekaja na korzyść tego pierwszego? Ja nie.

piter116 30.04.2012 10:46

Jakoś jestem wyjątkowo spokojny. Nie ważne czy 5-0, 3-0 czy 1-0. Liczą się tylko 3 punkty. Gol Małeckiego w 93 minucie na 1-0. Przecież oni by tego nie wytrzymali. :D

MK85 30.04.2012 11:08

miłoby było jak kiedyś grały derby z HKSem, prowadziły 2:0 do przerwy a potem dostali "5" :)

JrQ- 30.04.2012 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yo Yo (Post 1244674)
Czy widzisz jakąś różnicę w grze choćby Jaliensa a Czekaja na korzyść tego pierwszego? Ja nie.

Jeśli nie widzisz, to nie powinieneś się chyba wypowiadać.
Nikt się z nich nie naśmiewa. Po prostu Łysy robi z nich nie wiadomo jakie "talenty", a oni nie prezentują jeszcze nawet poziomu ekstraklasowego (pozą Urygą, który coś tam potrafi).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1244670)

Chyba bym z nerwów padł. Jazda z nimi od początku, może wreszcie się otworzą, nie mają raczej czego bronić i osiągniemy ładny rezultat.

szlaQ 30.04.2012 11:25

ja też bym padł z nerwów ale po meczu satysfakcja ogromna a wśród pasiastych panienek masowy zawał :D wiec może warto przecierpieć ;)

Yo Yo 30.04.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1244707)
Jeśli nie widzisz, to nie powinieneś się chyba wypowiadać.
Nikt się z nich nie naśmiewa. Po prostu Łysy robi z nich nie wiadomo jakie "talenty", a oni nie prezentują jeszcze nawet poziomu ekstraklasowego (pozą Urygą, który coś tam potrafi).

Nie ma to jak dobry argument.

To może mi wytłumacz, na podstawie występów w tym sezonie, pod jakim względem były reprezentant Holandii, który rozegrał ponad 300 meczów w lidze holenderskiej Kew Jaliens jest lepszy od naszego debiutanta Michała Czekaja, zarabiającego grosze w porównaniu do swojego holenderskiego kolegi? Ja jestem świadom jaki poziom prezentuje i Brud i Czekaj, nie robię z nich talentów, którzy zbawią Wisłę i wprowadzą nas do LM. Ale dlaczego mam stawiać zagraniczny szrot, bądź takich tuzów polskiej piłki jak Łukasz Garguła ponad nimi?

mitmichael 30.04.2012 11:49

Jak mamy ich spuscic to trzeba ich rozjechac a nie liczyc na gola w ostatniej akcji meczu.

comek 30.04.2012 12:19

heh, kto wytypuje skład?:)
Myślę, że będzie trudno trafić.

michu-k 30.04.2012 12:58

Pareiko - Lamey, Jaliens, Czekaj, Nunez - Wilk, Sobolewski - Kirm, Melikson, Malecki - Genkov

Tominho 30.04.2012 12:59

Pareiko - Jirsak, Czekaj, Jaliens, Paljić - Iliev, Wilk, Melikson, Nunez, Małecki - Genkov. :)

QBAS 30.04.2012 13:11

Info z wislakrakow.com, mecz będzie transmitowany m.in. w Eurosporcie 2 więc pokażmy się konkretnie całemu światu Panowie!

Mecz, oprócz stacji Canal+ Sport, relacjonowała będzie także stacja Eurosport 2, którą odbiera kilkadziesiąt odbiorników w 22 krajach Europy. Derby pokażą także: niemiecka platforma sportdigital, izraelski kanał Sport 5 oraz cypryjska Cytavision. Poza Polską i Czechami mecz można też oglądać derby na platformie internetowej liveekstraklasa.tv.

brylant17 30.04.2012 13:28

Dzisiaj tworzy się piękna historia :) Dobicie pasiastych i spadek do pierwszej ligi,22 kraje Europy zobaczy kto rządzi w Krakowie! A na dodatek dzisiaj MU pieczętuje Mistrzostwo czy trzeba coś więcej? Cóż za piękny Poniedziałek :-D

<Crasch> 30.04.2012 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1244747)
Dzisiaj tworzy się piękna historia :) Dobicie pasiastych i spadek do pierwszej ligi,22 kraje Europy zobaczy kto rządzi w Krakowie! A na dodatek dzisiaj MU pieczętuje Mistrzostwo <b>czy trzeba coś więcej?</b> Cóż za piękny Poniedziałek :-D

Taa, wygranej w totolotka :garfield:

thechris 30.04.2012 18:23

Wilk jest najsłabszy na boisku. Przerażające. Taki Szeliga nie jest gorszy...

WislaFan123 30.04.2012 19:09

maday maday a czy Genkov leci z nami????? Kompletnie niewidoczny... mimo wszystko niech wpusci Bitona...

mitmichael 30.04.2012 19:29

I gwozdź do trumny zostal ostatecznie wbity - dokonalo sie, Cracovia 1 liga. Teraz tylko czekamy czy znowu czegos Filipiak nie odwali. Melikson graczem meczu, w koncu

thechris 30.04.2012 19:35

Żenujące pseudo-widowisko. Nie miało to nic wspólnego ze sportem ani z piłką nożną.

A sam przebieg meczu to Melikson - Cracovia 1:0

Oprócz Meliksona biegało dwudziestu kilku chłopa na tym samym, słabym poziomie.

No i bilans derbów w tym sezonie dokładnie na remis bo grająca w ósemkę Cracovia cisnęła jedenastu gwiazdorów i miała niezłą okazję w końcówce.

Mecz do dupy jak zwykle.

Wojtator 30.04.2012 19:41

Kur*a wam to nigdy się nie dogodzi... wygrywamy derby, spuszczamy parchów do pierwszej ligi, a tu narzekanie

WislaFan123 30.04.2012 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1244772)
Żenujące pseudo-widowisko. Nie miało to nic wspólnego ze sportem ani z piłką nożną.

No i bilans derbów w tym sezonie dokładnie na remis bo grająca w ósemkę Cracovia cisnęła jedenastu gwiazdorów i miała niezłą okazję w końcówce.

Mecz do dupy jak zwykle.

cisnela? o czym Ty gadasz? udalo sie im jeden wykop zrobic i akurat Czekaj zle trafil w pilke... A inne derby inaczej wygaldaly? Zawsze tak bylo, w cholere walki a gole po stalych fragmentach, nawet jak bylo 3:0...

Wygrana i tyle sie liczy!!

Teqcontroller 30.04.2012 19:47

.... z grą .... z wszystkim innym ZASRANCE W KONCU SPADŁY DO 1 LIGI I WYGRALISMY DERBY !!!

Zawsze nad wami...... !!!

ChG 30.04.2012 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1244773)
Kur*a wam to nigdy się nie dogodzi... wygrywamy derby, spuszczamy parchów do pierwszej ligi, a tu narzekanie

Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze, że fani Wisły to najwięksi "narzekacze" wśród kibiców? :P

Boruc 30.04.2012 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1244772)

Mecz do dupy jak zwykle.

Czasem mam wrażenie, że wcale cię nie martwią porażki Wisły, bo wtedy wreszcie możesz naszych zmieszać z błotem.

A co do meczu, to faktycznie nie stał na najwyższym poziomie, zagraliśmy ostrożnie, bo za wszelką cenę chcieliśmy utrzymać prowadzenie.

River 30.04.2012 19:59

Time...to say goodbye:piwko:

Zegnamy! Zegnamy! Zegnamy!

Widowisko do bani. Jeden gral (Melikson), reszta odbebnila obecnosc na derbach. Wazne trzy punkty i odpowiednie pozegnanie sasiadki.

Melikson przez 1,5 roku wygral nam dwukrotnie derby.

:TS:

tofik 30.04.2012 20:04

Nie wolno nam się zadowolić samą wygraną nad inwalidami. To przecież był obowiązek.

archi33 30.04.2012 20:06

Nie plakac wynik idzie w swiat.Kto za jakis czas bedzie pamietal styl w jakim spuscilismy parchow.Win najwazniejszy,a spadek parchow nieoceniony.Ciekway czy za rok zagramy malopolskie derby z Termalica:-D

arti 30.04.2012 20:11

Gratulacje i podziękowania za dzisiejsze zwycięstwo!
Cały sezon fatalnie przegrany, dobre i to, że chociaż dzisiaj nie dali d.py.
Jeszcze tylko 6 dni i nareszcie koniec tej nędzy (sezonu).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl