Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] Wisła - Cracovia - MECZ O MISTRZOSTWO 2010/11 !! 15 maja, 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8063)

willow 14.05.2011 17:34

A zaraz się okaże, że naszym głównym rywalem do mistrzostwa będzie Śląsk, a nie Jaga :) Kawał dobrej roboty Lenczyka, nie ma co.
A co do derbów, to marzy mi się tak ze 4:0 i bramka na otwarcie wyniku Małego :) ale wiem, że to raczej nierealny scenariusz. Mecz według mnie będzie brzydki, dużo walki i fauli, a skończy się na 1:0 dla nas.

nh79 14.05.2011 17:50

moim zdaniem mozliwe sa 2 scenariusze.jesli szybko strzelimy wtedy Cracovia nie bedzie miala wyjscia i sie otworzy a wtedy moze byc ciekawe widowisko i wiele bramek.typuje 3:2 dla Wisly.scenariusz nr 2 to do 88 minuty bicie glowa w mur i w 89 gol na wage mistrza Polski:)

skeba 14.05.2011 17:51

Jeśli Cracovia straci bramkę to założę się, ze dalej będą się bronic, bo kibice im nie wybacza porażki 3-0, 4-0. To jest właśnie chore, ale tak zrobią. Ciul z punktami, przegrać wysoko nie można.

koniak 14.05.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1093187)
A zaraz się okaże, że naszym głównym rywalem do mistrzostwa będzie Śląsk, a nie Jaga :)

przez 1 dzien ?

skeba 14.05.2011 18:01

Jutro trzeba wygrać - każdy inny wynik nie gwarantuje jeszcze MP.
Jeszcze na 3 miejscu brakuje Lechii i to będzie jeden z najlepszych sezonów, jakie pamiętam (od kiedy kibicuje)

JrQ- 14.05.2011 18:55

4 - 1 jak za Skorży, jak przegrywaliśmy 0 - 1.
Jeden z najpiękniejszych momentów jak dla mnie ;-)

willow 14.05.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1093200)
przez 1 dzien ?

Mam nadzieję, że tylko przez 1 :)
Gdyby Wisełka została jutro mistrzem, koleżanki spadły, a w pucharach zagrał Śląsk z Lechią, to opowiadałbym o tym sezonie wnukom do końca życia :)

RAF 14.05.2011 20:29

Razi nieprofesjnonalizm redaktora ktory prowadzil widomosci sportowe po glownym wydaniu Wiadomosci na TVP. Ten koles stwierdzil ze Wisle do celebrowania mistrzostwa wystarczy remis. Zapomnial ze do konca sa trzy kolejki i 8 punktow nad drugim Slaskiem mistrzostwa niestety nie pieczetuje. Chcial zablysnac a wiadomo......

Wojtas 14.05.2011 21:39

Kurde ale mam juz cisnienie

takie mecze powoduja wzrost adrenaliny o 500% :)

trzeba szybko strzelic parchom bramke i to ustawi mecz

Licze na Gienka i Meliksona -od nich jutro zalezy nasza gra

Na razie nie myslcie jescze o fecie,spokojnie ograjmy najpierw sasiadke.

sAJmon_ABG 14.05.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1093357)
Kurde ale mam juz cisnienie

takie mecze powoduja wzrost adrenaliny o 500% :)

dokładnie na takie mecze się czeka długi czas a jak już przychodzi szczególnie na wagę mistrzostwa i przybliżenie spadkovii do spadku to dzień dwa przed meczem już się czuję adrenalinę.

gizmowisla 14.05.2011 23:07

a ja juz nie moge sie doczekac gdy podczas juz znanego wyniku ( oczywiscie tylko zwycieskiego ) zaspiewamy na caly Krakow chóralnie : POPATRZCIE PARCHY - NA KORONACJE MONARCHY !!!!!!

Enrico2000 14.05.2011 23:18

Dzis nieprzespana noc. Emocje juz buzuja we mnie. Jeszcze poczytalem forum pejsow i znow sa pewnie swego. Oby nasi pokazali im kto naprawde rzadi w Krakowie. To jest poprostu obowiazek.

igortsw 14.05.2011 23:23

Co do derbów, nie odkryje Ameryki jak napisze, że trzeba uważać na kontry w wykonaniu Cracovii. W dodatku jutro między 14 a 17 w Krakowie zapowiadają deszcz(wiadomo jak się zakończył ostatni mecz na R22 w deszczu) dodać do tego również należy, że Cracovia ma piłkarzy którzy potrafią uderzyć z dystansu.

Teraz odnośnie innej rzeczy. Raz na całą rundę naszej rodzimej kopanej(zawsze przed derbami), zerkam na forum starozakonnych, zobaczyć sytuację z ich punktu widzenia. Jak co roku możemy prawie w każdym poście zobaczyć wiele epitetów przypisywanych do Nas, ale nie na tym chciałem się skupić. Forumowiczego owego forum, praktycznie w ogóle nie dają szans na wygraną Wisły, ba gdy ktoś napomknie że remis, to dobry wynik, zaraz zostaje zbluzgany, albo wyśmiany, nie bądźmy tacy jak oni i zachowajmy zdrowy rozsądek, jutro czeka Nas ciężki mecz, bo każde derby, należy tak traktować nie zależnie od sytuacji, Cracovia wygrała ostatnie spotkania, zwycięstwo na pewno trzeba będzie wywalczyć, także dopingiem na trybunach. Do zobaczenia na stadionie:)

marek2a 15.05.2011 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 1093432)
trzeba uważać na kontry w wykonaniu Cracovii.

Forumowiczego owego forum, praktycznie w ogóle nie dają szans na wygraną Wisły, ba gdy ktoś napomknie że remis, to dobry wynik, zaraz zostaje zbluzgany, albo wyśmiany:)

Nie tylko na kontry trzeba uważać bo ja się boję tez o sędziowanie tego meczu.Koleżanki dostały 400 000 do podziału po wygranej z Bytomiem,jest sie czym dzielic .A pomyłek sędziego było trochę na korzyść kuleżanek:evil:

Heineken 15.05.2011 01:43

Jutro kopaczom Wisly ciary maja przechodzic po plecach, subwoofer ma grzmiec dopingiem u mnie a kazdy szanujacy sie fan Wisly po jutrzejszym meczu powinien stracic glos. to jak 4 lipca dla Amerykanow. Jak Barca - Real, jak Royal Wedding, jak naga Violante Placido.

Zadnych protestow, kij w oko politykom

Liczy sie tylko Wisla

armani199 15.05.2011 07:38

Snuję się po domu od rana , patrzę na zegarek a tu jeszcze tyle godzin do derbów! Oby minęły jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać tego meczu! A Wiślacy mają bez żadnych kalkulacji Craxę po prostu rozjechać, wbić w ziemię, stłamsić i rozdeptać na miazgę, pokazać im miejsce w szeregu. My na mistrza a oni spuszczeni do niższej ligi ! - czy może być coś piękniejszego zamiast niedzielnego obiadu ?!

edit: nie ma takiego klubu

skeba 15.05.2011 08:39

Cytat:

Snuję się po domu od rana , patrzę na zegarek a tu jeszcze tyle godzin do derbów! Oby minęły jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać tego meczu! A Wiślacy mają bez żadnych kalkulacji Craxę po prostu rozjechać, wbić w ziemię, stłamsić i rozdeptać na miazgę, pokazać im miejsce w szeregu. My na mistrza a oni spuszczeni do niższej ligi ! - czy może być coś piękniejszego zamiast niedzielnego obiadu ?!
Mnie też nosi od rana. Tylko patrzę w zegarek i odliczam godziny do spotkania. Nie wiem, co ja bym zrobił na miejscu, w Krakowie - tam to bym jajko zniósł. Ciągnie mnie przed głupi tv, a co by było gdybym miał iść na Reymonta, ajj

tommiyacht 15.05.2011 10:26

aura jest zajebista, rzekłbym że nawet barowa. Oj nie bedzie dziś ładnej piłki (nie wiem czy i tak by była)

Grzadq 15.05.2011 10:41

Kolega się mnie zapytał, a nie jestem w stanie za bardzo mu odpowiedzieć - można wnosić parasolki na stadion?

MCX 15.05.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1093508)
aura jest zajebista, rzekłbym że nawet barowa. Oj nie bedzie dziś ładnej piłki (nie wiem czy i tak by była)

Na mokrej murawie piłka chodzi szybciej, a my mamy paru zawodników lubiących pograć kombinacyjnie po ziemi.

Dzisiaj 3:0.

RLY 15.05.2011 10:46

Grzadq an Gornik nie mozna bylo bo przy mnie babke na bramkach cofneli wiec mysle ze teraz tym bardziej.

ASecond17 15.05.2011 11:15

ja od wczoraj slucham tylko "Ta ostatnia niedzieeeela, dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy, na wieczny czas" OGIEŃ

Jeden 15.05.2011 11:25

Jak tylko pasiaste wyjdą na rozgrzewke to trzeba ich tak wygwizdać żeby wrócili do szatni i bali się wyjśći na mecz ze strachu! oni jeszcze nie grali w tej rundzie przy takiej publice więc zapewne będzie trema z ich strony trzeba to wykorzystać.

Kryniu 15.05.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ASecond17 (Post 1093542)
ja od wczoraj slucham tylko "Ta ostatnia niedzieeeela, dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy, na wieczny czas" OGIEŃ

Jeszcze jakby puścili to z głośników to normalnie miałbym polewkę że szok. :rotfl:

sportnh 15.05.2011 11:47

O jakim spadku wy mowicie? Cracovia nawet w przypadku dzisiejszej porazki na powiedzmy 80% utrzyma sie w lidze patrzac na terminarz ostatnich kolejek, wiec jakiego spadku jestescie jak bardzo pewni?..

JAR0 15.05.2011 12:24

Nie ma to tamto trzeba wyruszać na stadion.
Tylko Zwycięstwo !!!

Kryniu 15.05.2011 12:37

Za 10 minut wychodzę na stadion. Pamiętajcie że mamy ich dopingiem zmieść z powierzchni ziemi. Już w szatni mają mieć strach w oczach

marek2a 15.05.2011 12:52

Skład wyjściowy bez zmian,taki jak z Amicą
Biała Gwiazda zagra dziś w następującym składzie: Pareiko - Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobolewski, Wilk, Melikson - Małecki, Genkov, Kirm

JacaTS 15.05.2011 13:38

Nie wiem czy to nie jest trochę zbyt defensywny skład. Sobol i Wilk w środku pola, moim zdaniem za asekuracyjnie.

markowywislak 15.05.2011 13:46

dajcie ze linka dobrego do mecza

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl