Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Pany ! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7694)

wolfy 03.11.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1003611)
Na zakonnych jest dokladnie to samo.
Tam juz chodzi gadak ze moga spasc w tym sezonie byle tylko z Nami wygrali...

Bo jak przegrają, to nie spadną?
:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1003615)
Ach te wstrętne kible - prowokatorzy ! :)

Należy wziąć pod uwagę obiektywne okoliczności całego zdarzenia. Mianowicie - płyta plexi prowokowała, w końcu nasi nie zdzierżyli i postanowili dochodzić sprawiedliwości.

moskit 03.11.2010 20:14

w czwartek od 12 55 transmisja z przed derbowej konferencji trenerów http://www.malopolskatv.pl/4-xiprzed-derbami-krakowa/

tofik 03.11.2010 20:31

Żeby wygrać derby nie muszą grać Polacy tylko piłkarze ktorzy potrafia zrobic akcje w ofensywie, a w defensywie nie robic glupot :)
W derbach gralo zawsze duzo Polakow, ale jak sie druzyna oslabila, to nawet swiadomosc ze to derby nie pomogla.

wiśnia 03.11.2010 21:15

Jeśli przegramy derby,oczekuję, że do dymisji poda się prezio Basałaj.

Pan Jotka 03.11.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1003706)
Jeśli przegramy derby,oczekuję, że do dymisji poda się prezio Basałaj.

Ale po co? Bo nie rozumiem.

Watts 03.11.2010 21:25

A po to, żeby przyszedł kolejny łeb z Telefoniki i obsadził radę nadzorczą kablomiśkami o zerowym rozeznaniu w sprawach sportu. :lol:

Worcester 03.11.2010 21:46

Jesteśmy lepsi piłkarsko. Jeśli na sportową agresję piłkarzy cyrankiewiczovni nasi kopacze odpowiedzą taką samą agresją, ci pierwsi nie mają szans.
Teksty typu: " derby rządzą się swoimi prawami" mam nadzieję, że nasi piłkarze darują sobie. Tak wypowiadają się ludzie słabi, szukający wymówki.
Niech w końcu pokażą, że są facetami.
Wojna!

wolfy 03.11.2010 21:54

Może i jesteśmy słabi, ale od czasu awansu Cracovia jeszcze nigdy nie była tak beznadziejna.
Jesteśmy lepsi piłkarsko - jak wszystkie pozostałe drużyny. Nawet beznadziejna obrona nie jest żadnym problemem, bo Cracovia po prostu nie strzela bramek.

FraMat 03.11.2010 22:09

Już dwie drużyny przełamały się w meczu z nami:
Śląsk
Amica

czemu nie Cracovia?

1q2 03.11.2010 22:10

Oni nie strzelają ale my też nie strzelamy.Gdyby nie ten przebłysk z Lechią to byśmy mieli ich tyle samo co oni
To że mimo wszystko są słabsi to jasne ale tak samo byli słabsi rok i pół roku temu
Wiem że wygląda to na szukanie usprawiedliwienia ale to nie tak.Po prostu jak nie zagramy bardzo dobrego meczu, to z nimi nie wygramy , mimo że to cioty

No i trzeba wyeliminować tego ich murzinosa.Patrząc jak kuchenkorze nas czasami mijali jak tyczki, to on może to robić jeszcze lepiej.Może takie wrażenie przez to że reszta jest tragiczna bo ten koleś to jak diament leżący w środku gówna.

La Furia Dell' Est 03.11.2010 22:13

A czym się tu podniecać. Jesteśmy lepsi?-jesteśmy! a co do wyniku.......pytanie ILE?!, a nie czy wogóle...Jak dla mnie będzie pogrom 1-6;)

Dla anglosasów:
We are the Wisła
We are the Best
We are the Wisła
and fuck all the rest;)

Wisielak 03.11.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1003721)
Może i jesteśmy słabi, ale od czasu awansu Cracovia jeszcze nigdy nie była tak beznadziejna.
Jesteśmy lepsi piłkarsko - jak wszystkie pozostałe drużyny. Nawet beznadziejna obrona nie jest żadnym problemem, bo Cracovia po prostu nie strzela bramek.

Owszem nei strzela bramek , ale stwarza sytuacje i kiedyś trafią z formą i coś strzelą oby nie z nami
:D

tofik 03.11.2010 22:29

Trafią w I lidze z formą.

mariutto 03.11.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1003744)

Chyba, że znów ich PZPN utrzyma np. poprzez rozszerzenie ekstraklasy do 18 drużyn specjalnie dla cracovii.

wolfy 03.11.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1003744)

:rotfl:

Ja bym wolał, żeby jednak nie. Życzę im A - klasy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1003726)
Śląsk
Amica

czemu nie Cracovia?

To ja tu jestem od psucia nastroju...

Adenalix 03.11.2010 22:50

Oświadczam wszem i wobec wszystkim kibicom i piłkarzom, a także działaczom Wisły Kraków, że jakakolwiek strata punktowa w najbliższym meczu jest surowo wzbroniona, niedopuszczalna i nie zostanie zrozumiana przeze mnie osobiście. Taki mecz, jaki przydarzy nam się w piątek to jedno z najważniejszych meczów w całej karierze każdego jednego grajka naszej drużyny. Należy to powiedzieć naszej kadrze w każdemu z osobna w ojczystym języku. Jakby co, mogę partycypować w kosztach wynajmu armii tłumaczy.

Plastman 03.11.2010 23:14

Strasznie się "zagotowalem "po meczu z Amiką.
Bardzo wzrosło moje krytyczne stanowisko wobec trenera Maaskanta, itd.

Ale przeczytałem sobie dziś wierszyk o wiślakach autorstwa ś.p. Ludwika Jerzego Kerna
i od razu nabrałem optymizmu przed derbami.
Polecam na polepszenie nastroju.
Będzie dobrze!

Kurz 03.11.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1003726)
Śląsk
Amica

czemu nie Cracovia?

Wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że straciliśmy już kilka bramek z niczego. Niestety, nasza obrona popełnia proste błędy. Nie podciągałbym Kuchenek pod wspólny mianownik z Cracovią i Śląskiem. To zupełnie inny klub i inna sytuacja. Jeśli jednak Cracovia postanowi murować, jak Śląsk, możemy okazać się bezradni, bo wypracowywanie sytuacji bramkowych idzie nam, jak krew z nosa.

leszekpw 03.11.2010 23:55

cholera jak obserwuję ten wątek i do drugi post to płaczki ze czarno to widzicie i że możemy przegrać to mi się rzygać chce.....
a gdzie tu wiara w Wisełkę...fakt nie idzie nam ale derby to derby, chłopy się zepną pokażą że mają jaja i wygramy to w cuglach.... tak że nie płaczcie co po chwilę bo jak pejsy to czytają to mają kupę śmiechu że sramy przed druzyną która na 90% spadnie z ligi....głowa do góry pierś do przodu i do boju!!!

Adenalix 04.11.2010 00:18

Drogi Leszku, mamy ekipę co może puknąć każdego, a że podarować punkty komukolwiek również, to nie ulega wątpliwości. Mniej więcej przewidziałem przebieg spotkania z Lechem. Teraz z Cracovią będzie jak w Zabrzu (miałem okazję oglądnąć na żywo) słabsi piłkarsko, biegający dwa razy więcej od nas, walczący, palce w oczy, pompka w szprychy i to wystarczyło na nas. To, że Cracovia będzie biegać jak szalona, będzie walczyć wywierać presję to pewne jak procent na Kajmanach (tym bardziej przy nowym trenerze Szatałowie). Jeżeli usłyszę od kogokolwiek na boisku, że byli zaskoczeni, że przeciwnik walczy, to się zdenerwuję. Chciałbym indywidualnej kreatywności, ale przede wszystkim walki (biegania, mentalności, twardej, ale nie brutalnej gry), bo bez tego będzie co najwyżej 0-0. Niezależnie od wyniku piątkowego meczu Craxa na 90% spadnie z ligi. To nie przesądza jednak czy wygramy. Oświadczam więc. Koniec z frajerstwem. Wisła to nie organizacja charytatywna. Więc trzeba wyjść na boisko i dopisać trzy punkty. Samo się nie stanie, trzeba to wywalczyć. Zwycięstwo to nasz obowiązek!

Arapaho 04.11.2010 09:14

Jakaś presja by się przydała na naszych kopaczy i Maaskanta. Nie żebym nawoływał do przemocy...:) ale mały stres psychiczny by im sie przydał. Ma ktoś skrzynki mailowe naszych kopaczy?

grzybek69 04.11.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1003829)
Jakaś presja by się przydała na naszych kopaczy i Maaskanta. Nie żebym nawoływał do przemocy...:) ale mały stres psychiczny by im sie przydał. Ma ktoś skrzynki mailowe naszych kopaczy?

masz na myśli coś takiego?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Coglin 04.11.2010 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1003830)

ja mam na mysli cos takiego. bo jak widac inne metody narazie zawodza.

jerry.lii.lewis 04.11.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1003383)
A ja myślę że wygramy. Chłopaki się zepną i pokażą na co ich stać

Oglądając ich wyczyny boję się tego poważnie.

mic 04.11.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1003830)

No to mamy prze....bane. 2/3 Cracovii zrobilo wjazd na trening i motywowalo...

pcpc 04.11.2010 11:54

DERBY BEZ MATUSIAKA I MIERZEJEWSKIEGO :)
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...89091&nr_str=1

fanfan 04.11.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpc (Post 1003874)
DERBY BEZ MATUSIAKA I MIERZEJEWSKIEGO :)
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...89091&nr_str=1

Akurat Mierzejewski mógłby grać , z tak słabym obrońcom powinni sobie radzić nasi skrzydłowi ale pewnie zastąpi go Wasiluk :> :)

Worcester 04.11.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1003877)
Akurat Mierzejewski mógłby grać , z tak słabym obrońcom powinni sobie radzić nasi skrzydłowi ale pewnie zastąpi go Wasiluk :> :)

to taki ichi Diaz. Zagra wszędzie. Stoper, boczny obrońca, i defensywny pomocnik:foch:
zamienił stryjek siekierkę na.. Wasiluka:rotfl:

gswisla 04.11.2010 12:14

O której jest dzis trening?

Feniks1983 04.11.2010 12:34

Ja mam jedna prosbe do tych wszystkich co to pisza ze musimy, wygrac, ze z kim jak z kim ale z pejsami musi byc do przodu, i ze wstydem jest ze nie wierzymy w wlasny klub. Otoz wiara w Wisle jest bardzo duza ale nie moze to przeslaniac obrazu i tlamsic chlodnego dystansu i podejscia do rzeczywistosci. Proponuje troche wziasc na wstrzymanie, bo zycie nie raz juz Nas w tym i szczegolnie zeszlym roku sprowadzilo brutalnie na ziemie.

Tak wiec wierzyc w zwysciestwo ale nie dopisywac przedwczesnie punktow.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl