![]() |
Cytat:
To nie kąśliwa uwaga, tylko zarzucenie mi czegoś, czego nie napisałem. Cytat:
Cytat:
|
jest taka przyśpiewka, że barwy Resovii nosi ta miła pani z Cracovii:D ale to nie ma znaczenia wielkiego dla sprawy
|
^^Piosenka zapozyczona i w tej konfiguracji blizsza prawdy historycznej:D.
Wiem ze to gorzka pilgulka, ale Resovia nie jest nawet na podium najstarszych polskich klubow. |
Klub Resovia od kilkudziesięciu lat konsekwentnie podaje datę założenia w 1905 roku. Ty się zjawiasz po kilkudziesięciu latach i podważasz to, co Klub od kilkudziesięciu lat podaje opinii publicznej do wiadomości. Nie sądzisz więc, że w tym momencie to właśnie na Tobie spoczywa obowiązek udowodnienia, iż data ta jest nieprawdziwa?
z tej Twojej wypowiedzi wynika że bardziej wierzysz tradycji niż komuś kto ją podważa i dlatego dobrze rozumiejąc to co byłeś łaskaw napisać śmieje się z Twojej wiary również żartem... co do wikipsay. to napisałem że biore pod uwagę ich sposób pojmowania historii ale nie odrzucam w ciemno wszystkiego co piszą i tyle. co do Resovii to już chyba nikt nie ma wątpliwości jakie mają dowody na swoj 1905 rok. a co do doszukiwania się prawdy to uważam wręcz przeciwnie, należy jej szukać. i nie ma to związku z takim czy innym meczem. ot forum to miejsce gdzie można powymieniać myśli:) |
Słuchajcie mam pytanko, gdzie można obejrzeć ten meczyk w internecie? TV Rzeszów transmituje?
|
Siedemnastka meczowa na spotkanie z Resovią:
bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek obrońcy: Piotr Brożek, Osman Chavez, Cleber, Wojciech Cygal, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa pomocnicy: Nourdin Boukhari, Michał Chrapek, Kamil Jeleń, Tomas Jirsak, Adrian Ligienza, Dragan Paljić, Kamil Rado napastnicy: Andres Rios, Maciej Żurawski |
gdzie Małecki, Brożek;o?
|
Cytat:
Siedemnastka meczowa na spotkanie z Koszarawą: bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek obrońcy: Wojciech Cygal, Daniel Cyzio, Mateusz Kowalski, Michał Nalepa, Adrian Stanek pomocnicy: Nourdin Boukhari, Daniel Brud, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Kamil Jeleń, Adrian Ligienza, Kamil Rado napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Patryk Małecki |
Może po tym meczu powstanie nowa zgoda AJ Armanii Jeans :lol: Ciekawe co na to Unia Tarnów ?
|
Oficjalna wspomniala o kadrowiczach, wspomniala o kontuzjowanym Sobolu.
A o Łobodzisnkim ani slowa. Pewnie przeoczenie, ale kto wie, moze juz nie jest czlonkiem I druzyny :) |
A tak poza tym nie orientuję się bardzo, ale z tego co wiem/słyszałem kibice Wisły mieli kiedyś "Układ" z kibicami Resovii - to prawda? I dalej stosunki są nawet dobre...
|
Ja słyszałem ze to była nawet "Zgoda" tylko ze bardzo dawno, mam nadzieje ze sympatia została bo sam wybieram sie na mecz w barwach Wisły :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie, mecz ten "na żywo" nie będzie nigdzie transmitowany. Możesz co najwyżej liczyć na relację tekstową na stronie Wisełki, a może i na jakiejś witrynie Resovii.
|
Ja wybieram sie bez barw poniewaz znam specyfike okolicznych osiedli......
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tzn można iść na sektor neutralnych.
A co do dzisiejszego meczu to ma być ok. 4 tys ludzi , a co do ultrasów Sovii to powiem wam , że ich doping i oprawy są całkiem całkiem jak na 2 ligowy zespół :) zresztą sami zobaczycie i zweryfikujecie myślę , że ten pierwszy mecz Wisły z moim udziałem będzie dla mnie cennym widowiskiem i nie zapomnianym przeżyciem , jestem bardzo ciekaw jak to wszystko wygląda z roli widza na stadionie a nie przed ekranem tv czy komputera bądź radia. Nieraz jak się widzi relacje z meczu z udziałem naszej Wisły to chciało by się aż tam być na żywo i wspierać swój zespół. Dziś w końcu będę mógł tego doświadczyć na własnej skórze ! Już nie mogę się doczekać ! P.S. O której dzisiaj Wisła przyjeżdża do Rzeszowa , zarówno piłkarze jak i kibice?? |
obiecane skany z meczów Wisły w Rzeszowie
Głos Rzeszowski nr 35 z 1 września 1907 http://a.imageshack.us/img707/9854/g...nr35z1wrze.jpg Głos Rzeszowski nr 40 z 7 października 1907 http://a.imageshack.us/img689/1644/g...nr40z7padz.jpg Głos Rzeszowski nr 41 z 11 października 1908 http://a.imageshack.us/img835/1193/g...nr41z11pad.jpg http://a.imageshack.us/img517/1193/g...nr41z11pad.jpg nie zaszkodzi jeśli raz jeszcze wyrażę uznanie za najbardziej dobitny #17, za #1 nazywający rzeczy po imieniu, ale i dla wszystkich pozostałych za ich zdecydowane głosy przeciw wspieraniu fałszerstwa dziękuję |
Będzie mecz gdzieś w tv?
|
Cytat:
|
Rios i 1-0 :hura:.To chyba najlepszy zawodnik z tej ósemki co przyszła tego lata.Jak ktoś ma umiejętności to sie szybko aklimatyzuje
|
no cieszy to, że Rios z meczu na mecz wygląda coraz lepiej :) aklimatyzacja postępuje sprawnie :)
|
Mówili właśnie w radiu Rzeszów jaką to piękną bramkę precyzyjnym strzałem zza pola karnego zdobył młody Argentyńczyk Rios ;) Bramkarz Pietryka wyciągnął się jak długi, ale nie zdołał sięgnąć futbolówki.
|
Jak ten Chavez na mistrzostwa pojechał skoro on taki cienki jest...?
|
Na treningach też podobno świetnie się prezentuje, techniką odbiega od naszych.
Mowa o Riosie oczywiście. |
taka ciekawostka:
Tomasz Kaczor z Resovii to wychowanek Wisły http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14381 |
Cytat:
|
Jirsak w końcu coś strzelił :hura: i 2:0! Ładna akcja.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl