![]() |
A w jakich latach ten dyrektor Valckx był w PSV? Bo z tego co przeczytałem na angielskiej wiki (a nie znam dobrze angielskiego) to były to lata 2000-2009, udało im się przez ten okres 6 razy zdobyć tytuł (2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008) tak więc może on nam się przydać.
Ale Koźminski? |
pytanie czy Valckx jest szykowany na stanowisko dyrektora czy trenera i czy to wogóle jest prawda.Obawiam sie że przyjdzie ktoś jak Radolsky albo Okuka bo na takich jest tylko kasiora
|
Cytat:
|
Uffff, odetchnąłem z ulgą. Ludzie pisali o Mielcarskim - uważałem to za jakiś średnio śmieszny żart. Gdzie Grzesiowi do dyrektora sportowego, bez jaj.
Valckx brzmi średnio realnie, ale gdyby go dogadali - byłbym bardzo zadowolony. Gość z takim doświadczeniem nie może być w tej materii ogórem, a zapewne kontaktami wielokrotnie przewyższa sympatycznego Grzesia. |
przeczytałem tu na TWSD, że podobno M. Kozimiński ma zostać szefem grupy scoutów... ja dziękuję bardzo za takiego szefa...
http://www.weszlo.com/news/5421 |
Wisła poszukuje nie tylko nowego trenera, ale i specjalisty, który objąłby w klubie funkcję dyrektora sportowego. Bardzo prawdopodobne, że tego drugiego już znalazła. Jest nim niespełna 47-letni Holender, Stan Valckx, przez większość kariery związany z PSV Eindhoven.- oby to była prawda
|
Cytat:
jak taki madry jestes to poprzyj swoja wypowiedz jakimis sensownymi argumentami a nie sugeruje sie jakims smiesznym portalem weszlo.com |
Dyrektor sportowy Holender z takim doświadczeniem brzmi ciekawie. Natomiast Koźmiński..eee...to chyba żart. Człowiek burdel w dodatku jego ojcec to jeden z największych krętaczy w Polskim futbolu.
Jakby M. Koźmiński publicznie wyrzekł się ojca to jeszcze bym to jakoś przełknął, a tak istnieje obawa że przychodzi po Kapce następny mały krętacz. |
napewno Koźmiński zna dobrze rynek we Włoszech wiec może wyszuka nam takiego drugiego Cantoro gdzieś w serie C za niewielkie pieniądze
|
Cytat:
Bo tam akurat argumenty są bardzo sensowne. Radzę też zasięgnąć opinii kibiców Górnika o Marku Koźmińskim. Wypompował dużo kasy, zostawił klub w ruinie i porzucił zabawkę. Nie dla Koźmińskiego w Wiśle. |
Cytat:
Żeby być w temacie to we wczorajszej PN jest info, że Wisła wysyłała wstępne zapytanie do Czesuafa Murinio tak więc jeszcze sporo może się wydarzyć...:) Co do info o Resino to niestety wydaje się to duzo bardziej prawdopodobne niż Jimenez (kasa). Niestety bo co ten Resino osiągnął.. |
Cytat:
|
Z tych wszystkich informacji o holendrskim Stanie najbardzej zainteresowała mnie ta o współpracy z Serbem Lemicem (chyba dobrze napisałem jego nazwisko?) i związanych z tym nieprawidłowościach (nic nie udowodniono). Jakieś analogie? Zdzichu i Mendziara? Obyśmy nie skręcili na swoją d... bicza większego niż w przeszłości.
|
Tak samo dziwnym jest to że koleś zdobywa tyle tytułów z PSV a później niby że przekręt..no ale własnie żaden europejski klub go nie wziął tylko jakiś Chiński..może na zachodzie więcej o nim wiedzą.
|
Cytat:
|
jesli chodzi o Stan Valckx'a to oto cytat z holenderskiej wiki:
Cytat:
Cytat:
|
Jak widać zawsze musi być jakiś haczyk
Trener co ekspresowo zmienia kluby i dyr. sportowy podejrzany o machlojki :lol: Optymistycznie zakładając że nie będą robić wałów to wydaje się to całkiem niezłe rozwiązanie. W końcu trener i sportowy będą grać w jednej drużynie i obaj mieli gdzie i od kogo się uczyć. Do tego, miejmy nadzieje że otworzy się dla nas holenderski rynek - Kto by nie przyszedł trenować to większość obecnego składu grać w piłkę nie nauczy - więc jest to ważne. Sam trener mnie średnio przekonuje choć nie narzekam , natomiast przyjście tu całej holenderskiej ekipy, mam nadziej że uzdrowi chorą sytuacje panującą w Wiśle |
ten w środku: http://galeria.wislakrakow.com/20100821/norek/04.jpg
to ktoś od nas? (Pomiędzy Ochalikiem i Czerwcem) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
e: jak gość pyta to odpowiedzcie albo olejcie (skoro uznaliście to za głupie pytanie) i nic nie odpisujcie. |
Nie żartuje.
A Mączyński grał u nas tyle, że hohoho, np w tym sezonie to go w ogóle nie widziałem, mimo, że był z zespołem parę dni na zgrupowaniu... |
Nie kompromituj sie juz :|
|
Cytat:
|
Cytat:
Koledzy, sezon rozpoczyna się od pierwszego zgrupowania, a nie meczu... |
Ciekawe, Stan Valckx to naprawde Stanislaus Valckx.
Ciekawe skąd nasz nowy dyrektor sportowy ma polskie imie? |
Cytat:
Ale faktycznie ciekawe byłoby dojść skąd akurat taki a nie inny pomysł na imię. |
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Maczek |
|
relacja filmowa z przedstawienia Valckxa:
http://kiks.tv/2010/08/dyrektor-made-in-holland/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl