Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 Kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 6 listopada, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6504)

Peroslaw88 06.11.2009 18:33

Legię trzeba przycisnąć, bo się wtedy gubią. Oni grają w sumie bez napastników: nie ma Mięciela i Grzelaka, a Chinyama jest po kontuzji.

Wojtas 06.11.2009 18:56

Oby to nie skonczylo sie tak jak zawsze czyli z duzej chmury maly deszczyk

wynik moze byc kazdy ,od zwyciestwa Legii ,remis ,po nasz triumf

oby to nie byla kopanina na 0:0 ,bo zauwazcie ze takie mecze czasto sietak toczą...nikt nie chce przegrac i kazdy woil zabezpieczac tyly niz atakowac...

Denethor 06.11.2009 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 813037)
Oby to nie skonczylo sie tak jak zawsze czyli z duzej chmury maly deszczyk

wynik moze byc kazdy ,od zwyciestwa Legii ,remis ,po nasz triumf

oby to nie byla kopanina na 0:0 ,bo zauwazcie ze takie mecze czasto sietak toczą...nikt nie chce przegrac i kazdy woil zabezpieczac tyly niz atakowac...

Oby się nie skończyło jak w meczu z "Kuchenkowymi" :/
Tfu, tfu !

1986 06.11.2009 19:11

Powinno być spokojne 3-0 dla Nas, brak Sobola będzie pewnie widoczny alemimo tego raczej o wynik jestem spokojny.

Kandzior 06.11.2009 19:13

Żeby tylko ten Chinyama po kontuzji nie zrobił nam jakiejś niespodzianki. Legia to jest Legia. I choćby grali kaszanę to nie bez powodu mają najmniej puszczonych bramek a to oczywiście duża zasługa Janka Muchy. Osobiście uważam, że jeśli nasi zawodnicy zachowają rozwagę i spokój jeśli będą grali swoją piłkę to powinniśmy wygrać. Wiślacy powinni przycisnąć Legię i zafundować im taką presję że legioniści się powinni się pogubić w swojej grze. No i nie rozluźniać się po pierwszej strzelonej bramce bo u nas w takiej sytuacji to tragicznie skutkuje...

Peroslaw88 06.11.2009 19:18

Skorża postawił w środku na duet Cantoro - Diaz. Znowu nasz trener nie ma jaj i boi się zagrać ofensywnie z Tomkiem Jirsakiem. Jeśli boimy się Legii to z czym do Europy??

prober 06.11.2009 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 813021)
Bo bronia sie w 7 zawsze, przedstaw tez statystyke strzelonych bramek...

A Wisła czy Lech to co? Czterema zawodnikami się bronią?

Luk_Biala_Gwiazda 06.11.2009 19:20

Ja .......e, znowu zenada z defensywnym srodkiem. Jak mozna w takim meczu postawic na Cantoro z Diazem w srodku, tym bardziej, ze Jirsak rozgrywal sie z meczu na mecz..

Markus 06.11.2009 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 813049)
Skorża postawił w środku na duet Cantoro - Diaz. Znowu nasz trener nie ma jaj i boi się zagrać ofensywnie z Tomkiem Jirsakiem. Jeśli boimy się Legii to z czym do Europy??

JEśli wygramy tym składem, nei będę miał do niego o to żadnej pretensji.

Wierzę, że wie, co robi. Z Lechem grał Jirsak, nie Cantoro i wiemy, jak się skończyło.

Niemniej, tym razem nastawiamy się na pressing i odbiór piłki kosztem rozgrywania. To może być faktycznie za mało na strzelenie bramek.

HEDu 06.11.2009 19:33

Jednym słowem liczymy na farta, lub skrzydła.

Marszałek 06.11.2009 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 813057)
Jednym słowem liczymy na farta, lub skrzydła.

Czyli wychodzi na jedno. Liczymy na farta,Skorża potwierdza to co wszyscy o nim wiemy. Zeby tylko Tejksiur nie miał przyzwoitej skuteczności,bo lanie będzie nie tęgie. Z Jopem w obronie będzie wesoło:)

Wojtas 06.11.2009 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 813055)
JEśli wygramy tym składem, nei będę miał do niego o to żadnej pretensji.

Wierzę, że wie, co robi. Z Lechem grał Jirsak, nie Cantoro i wiemy, jak się skończyło.

Niemniej, tym razem nastawiamy się na pressing i odbiór piłki kosztem rozgrywania. To może być faktycznie za mało na strzelenie bramek.

Skorza wymyslil ze skoro taktyka z Jirsakiem na te czolowe zespoly zawodzi trzeba zagescic srodek.Stad Cantoro

Tylko kto bedzie podawal do napastnikow.....zeby to nie byl strzal we wlasne kolano.

I jeszce Jop na srodku.....oby Chni nam pomogl jak ostatnio bo moze byc nieciekawie....

lotnik 06.11.2009 19:39

Przegraliśmy ze słowikami i nie zasłuzylismy na porażke ,teraz wygramy z iti niezasłużenie albo.....

aNouc 06.11.2009 19:40

Dobra, dobra, nie jęczcie już bo każdemu z Was zapewne brakło by jaj
kalkukować i chojraczyć możecie grając w football managera..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lotnik (Post 813062)
Przegraliśmy ze słowikami i nie zasłuzylismy na porażke ,teraz wygramy z iti niezasłużenie albo.....

następny kwiatuszek.. wygraliśmy z Barceloną a przegraliśmy z Levadią, dziwne co?

ochłoncie i zróbcie sobie herbaty..

daniello1987 06.11.2009 19:43

i znowu Diaz w srodku pola. z całym szacunkiem dla Pana Macka ale nie moge sie pogodzic z tym ze Skorza wystawia Diaza i to jeszcze w srodku pola. why? nie lepiej było dzisiaj przesunąc Juniora na srodek obrony kosztem Jopa a wstawienie Jirsaka który gra z meczu na mecz lepiej????!!!! od dobrych kliku spotkan Diaz nie radzi sobie na tej pozycji. Boshe,jak ja nie moge sie doczekac kiedy Gula wróci na 100% gotowy.juz naprawde nie moge sie doczekac:D

prober 06.11.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 813061)
Skorza wymyslil ze skoro taktyka z Jirsakiem na te czolowe zespoly zawodzi trzeba zagescic srodek.Stad Cantoro

Tylko kto bedzie podawal do napastnikow.....zeby to nie byl strzal we wlasne kolano.

W prasie wieszczą, że jest niemała szansa na podpisanie w zimie przez Skorżę kontraktu do 2013 roku... Prawda, 10 punktów zaliczki na koniec roku to mocny argument w negocjacjach.

To dopiero byłoby (na dłuższą metę) strzelenie sobie w kolano.

masterlag 06.11.2009 19:49

Dokładnie. Nie wiem czy Skorża nie chce widzieć błędów Jopa (i również słabszej gry Diaza) czy na prawdę ma jakąś wadę wzroku. . . Aktualnie to myślę, że środek powinien wyglądać Jirsak-Cantoro, bo Tomas jak ostatnio gra i gdy ma więcej zadań ofensywnych to gra na prawdę dobrze. A środek obrony? No cóż, na tą chwilę: Marcelo-Diaz wg mnie. Bo o ile w środku pomocy Juniorowi nie idzie o tyle może na środku obrony byłoby lepiej? Z drugiej strony, pamiętam, że jak grał na ŚO to za bardzo do przodu go ciągnęło... Ale od Jopa byłby niemal na 100% lepszy ;).
No ale, skład podany, trzeba wierzyć w tych co wychodzą od pierwszej minuty i tych wchodzących z ławki. Nie ma co narzekać bo i tak nic nie zmienimy. Skorża odpowiada głównie za wyniki, więc dajmy mu spokój. ;) ZWYCIĘSTWA!

E: *prober*- a ja myśle, że warto z panem Mackiem przedłużyć kontrakt. Najlepiej jest zrobić jakąś ciągłość. Może za rok, dwa lata Skorża dostanie w końcu jakieś dobre wzmocnienia (apropo- mam nadzieję, że Kirm będzie szedł już tylko do przodu) i będzie lepiej, również w pucharach eu. W dodatku jak się wyleczą nasi aktualni kontuzjowani, to już będzie wzmocnienie.
A btw. to nie wiem kto mógłby ewentualnie go zastąpić... No bo chyba nie Czesiu Michniewicz? x)

E2: dokładnie tofik. też tak pomyślałam x) <apropo Cupiała>

tofik 06.11.2009 20:02

Czyli Skorża nam sprezentował to, czego nikt nie chciał. Kopaninę na 0:0
Nic nowego, jak zwykle asekuranckie podejście do tematu. Dla nas jest lepiej, żeby zachowac status quo z Legią, niż zagrać ofensywnie i przegrać. No, ale wstawienie Jopa temu przeczy :)

PS. Podobno Cupiał się pojawił. No to pozamiatane :lol:

JrQ- 06.11.2009 20:17

Brak Jirsaka to parodia...

AdiWiślak. 06.11.2009 20:20

Już się rozgrzewa..

masterlag 06.11.2009 20:24

własnie "Szymek" wyjaśniał, że co ok. 5min. sie zmieniaja i pojedynczo sie rozgrzewaja ;)
Btw. Jak Kirm reprezentant Słowenii (itd) moze dac sie ograc Komorowskiemu? :|

E: jakby mi przyszło grac z Jopem, to bym chyba kontuzje symulowała x) Ale skoro on nasz, to życzę mu jak najlepiej. szczerze.

AdiWiślak. 06.11.2009 20:32

Ufff. Jak dobrze ,że Legia ma Chinyame ;)

skeba 06.11.2009 20:33

Zmienić Diaza - już druga strata, zmiana na Jirsaka
Edit: Już 3 strata

Tylko_Wisła! 06.11.2009 20:38

To co robi Diaz to jest nieporozumienie :O

Edit:

I to ma być ligowy klasyk ? to jest jedna wielka kopanina...

masterlag 06.11.2009 20:38

kompletnie bez sensu gramy :/ Jirsaka za Diaza kurde! :/ Panie Maćku no... Zlituj się Pan!

brylant17 06.11.2009 20:45

0-1........

Nehiar 06.11.2009 20:46

Zapowiadało się na to. Dajemy dupy i myślę, że będziemy dawać przez resztę meczu. "Tutaj potrzebne są zmiany" cytując klasyków i bynajmniej nie mówię o tym meczu, tylko ogółem.

skeba 06.11.2009 20:46

Brawo, parodia...

Tylko_Wisła! 06.11.2009 20:46

Brak słów...

klubus 06.11.2009 20:46

kur.. noi dostajemy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl