Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

maciek777 10.12.2008 21:08

Wislak nie zrobisz jednoczesnie masy chcac spalic tluszcz :) nie mozna sie cofac do przodu :)
Jak masz diete i faktycznie braki w weglowodanach i bialku to kup gainera+ jakies białeczko np. na noc.
No,ale jak widze,ze chcesz spalac tluszcz czyli oponke masz to gainer odpada. Pomysl o białku w takim razie w zaleznosci od funduszy.

qbbba 10.12.2008 21:29

Fakt, nie da siechyba zrobic masy i spalaic tluszcz. Ale da sie zrobic sile, a przy okazji duzo spalic nadmiernego przyslowiowego "brzuszka" . Polecam CE2 HI-DEF (polaczenie kreatyny ze spalaczem). Cena 179zl, - owszem drogo, ale warto. Oczywiscie: cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc.

kaelowiec 11.12.2008 12:11

lepiej , taniej a przede wszystkim skuteczniej wyjdzie połączenie które zestawisz sam , z odpowiednich produktow , jakby co to GG!

ted 11.12.2008 16:41

w sumie nigdy nie brałem gainera, ale ostatnio zauwazylem że za mało mam węglowodanów w diecie.
Moglibyscie polecic jakiegos ze wg na cene, jakosc, skład, przeznaczenie? najlepiej olimpa lub universala
myslalem nad olimpa super whey

pietras1234 11.12.2008 16:52

Odpuść sobie gainery Olimpu, ich skład pozostawia wiele do życzenia. Trochę rozrzut cenowy między olimpem a universalem. Gain Fast bdb! Ja osobiście polecam Mutant Mass od Pvl. Skład spoko, stosunek jakość cena dobry.

ted 11.12.2008 16:53

a smak :]? bo mam delikatne podniebienie :p

kaelowiec 11.12.2008 19:48

wanilia dobra w ****

http://www.mocnysklep.pl/204,mutant-mass-6800g.html

Bojar 11.12.2008 21:33

Mi akurat wanilia w ogóle nie smakowała. Ogólnie Mutant Mass to dobry produkt, chociaż lekko przereklamowany. Można go kupić po dość atrakcyjnej cenie jak się poszuka. ;)

Najbardziej smakowo z gainerów podchodzi mi GainBolic (czekolada albo truskawka), jednak są w nim same węgle proste, więc to tylko potreningowo, a nie jako uzupełnienie diety bym polecał.

WiślakNH 13.12.2008 14:56

Ja nie chce spalać tłuszcz ...Ja chcę robić masę i chce sie dowiedzieć co byłoby najlepsze :P

ted 13.12.2008 16:17

metka jelfy :)

MISTA92 15.12.2008 20:42

Mam takie pytanie do kumatych:Co muszę zrobic żeby wytrenowac sobie kaloryferek :)Jakas Dieta?....Czy wystaraczę tylko robienie brzuszków...?Ile cos takiego trwa? Proszę o jakąs dobra odpowiedz z Góry THX

arigatou 15.12.2008 21:01

Jeśli chcesz mieć szybko widoczny kaloryfer to dieta + np a6w lub abs (poszukaj na necie np " trening brzucha abs" ). Ważne żeby zawsze samemu napinać mięśnie wtedy nie porobisz 200 brzuszków tylko 50 i już Cie będzie "palić".

MISTA92 15.12.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arigatou (Post 643057)
Jeśli chcesz mieć szybko widoczny kaloryfer to dieta + np a6w lub abs (poszukaj na necie np " trening brzucha abs" ). Ważne żeby zawsze samemu napinać mięśnie wtedy nie porobisz 200 brzuszków tylko 50 i już Cie będzie "palić".

Szóstka Weidera jest ciekawa:)Tylko powiedzcie ile mam tak to cwiczyc 40min tylko raz dziennie czy jak??:) I jaka ta dieta....?Prosze THX

zuraw9 15.12.2008 21:53

Robisz według tej rozpiski na której jest wszystko opisane(znajdziesz bez problemu w necie). Jak pierwszego dnia masz tylko jedna serie i mało powtórzeń to wiadomo że zrobisz to szybko, a jak dotrwasz do końcówki to wtedy mogą ćwiczenia zajmować już ok 40 min. I bardzo ważne: nie wolno robić sobie ani jednego dnia przerwy.

gumi1906 15.12.2008 22:02

odpuscie sobie to a6w:P takie moje osobiste zdanie, pierw spal macka na biezni a potem cisnij miesnia

ŁDB 16.12.2008 00:47

Dokładnie, żeby mieć kaloryfer to po pierwsze, fakt, trzeba mieć porządne mięśnie brzucha, ale przede wszystkim trzeba zrzucić tłuszczyk, który je zasłania :-D Ekstremalnym przypadkiem są tutaj zawodnicy sumo, mają bardzo mocne mięśnie brzucha, ale o kratce mogą zapomnieć ;)

BTW: czy jest jakieś ćwiczenie na dwugłowe ud, które mogę robić w domu dysponując minimum sprzętowym (drążek + hantle)? Bo na czworogłowy nie ma problemu (przysiady z hantlami), ale na dwugłowe nic nie mogę znaleźć, wszystko na maszynach.

Ogólnie co forumowe spece myślą o takim planie, dwa razy w tygodniu, jako uzupełnienie SW:

1. Nogi - przysiady z obciążeniem 4 serie ( tu bym dorzucił coś na dwugłowe)
2. Plecy - podciąganie na drążku 2s, wiosłowanie hantlami 2s
3. Klatka - wyciskanie płasko 3s
4. Barki - wyciskanie siedząc 2s
5. Biceps - uginanie ramion z hantlami 2s
6. Triceps - wyciskanie francuskie lub wąskie pompki 2s
7. Brzuch - zwis na drążku i unoszenie nóg do brody 2s
8. Łydki - wspięcia na palcach.

?

Mam mieszane odczucia jeśli chodzi o brzuch. Na SW (muay thai) katujemy go na każdym treningu (sporo brzuszków do tego zazwyczaj jakieś drugie ćwiczenie na brzuch), więc jest już wzmocniony na tyle, że po zrobieniu 2 serii unoszenia nóg w zwisie na drążku bardziej czuję mięśnie rąk od trzymania się w zwisie niż mięśnie brzucha (a powinno być raczej odwrotnie).

Co myślicie o tym brzuchu i planie w ogóle?

WRzŚ 16.12.2008 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 643082)
Robisz według tej rozpiski na której jest wszystko opisane(znajdziesz bez problemu w necie). Jak pierwszego dnia masz tylko jedna serie i mało powtórzeń to wiadomo że zrobisz to szybko, a jak dotrwasz do końcówki to wtedy mogą ćwiczenia zajmować już ok 40 min. I bardzo ważne: nie wolno robić sobie ani jednego dnia przerwy.

nie moga, bo musisz całosc zamykac w 25 min.

zuraw9 16.12.2008 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 643195)

Teoretycznie tak ale ja sie nie potrafiłem w takim czasie wyrobić bo to było prawie niemożliwe.

bozar 16.12.2008 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WRzŚ (Post 643195)

Nie jest możliwe, zwłaszcza w dalszej części cyklu zamknięcie ćwiczeń w 25minutach, podane 40 minut jest moim zdaniem właściwe.
Robiłem szóstkę Weidera, mogę śmiało polecić. Jeśli pracuje się konsekwentnie to efekty są zdumiewające, zwłaszcza jeśli jednocześnie z cyklem pracuje się nad mięśniami pleców.
Jedna banalna rzecz o której jednak nie wszyscy pamiętają a która jest naprawde ważna w kontekście zdrowia: ćwiczenia trzeba koniecznie wykonywać na solidnej, miękkiej macie bo inaczej można sobie pięknie kręgi odcinka lędźwiowego poharatać.
I taka praktyczna uwaga: w czasie cyklu mocniejsze biby..po prostu odpadają :D

kaelowiec 16.12.2008 12:34

czy jest chętny do dostania za darmo odżywki i publicznie opisania relacji ???

szczegóły :

http://www.mocnyblog.pl/2008/12/16/nabor-do-testu

rafiABG 16.12.2008 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arigatou (Post 643057)

mógłbyś coś powiedzieć o tej diecie ?
co jeść a czego nie,żeby była widoczna tzw.kratka :) ?

RWD 16.12.2008 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ŁDB (Post 643185)
BTW: czy jest jakieś ćwiczenie na dwugłowe ud, które mogę robić w domu dysponując minimum sprzętowym (drążek + hantle)? Bo na czworogłowy nie ma problemu (przysiady z hantlami), ale na dwugłowe nic nie mogę znaleźć, wszystko na maszynach.
?

toś dał mi zagwozdkę

czy czasem jakiś rodzja przysiadów nie jest na dwugłowe (jakiś szerszy rozkrok itp)?

w sumie to chyba jedyne wyjście w takim zestawie to czymś sobie przymocować hantlę do łydki i stojąc przyciągać łydkę do uda tyłem
ale to chyba sztuka dla sztuki bo musiałbyś mieć dobre obciążenie

Bojar 16.12.2008 16:01

Na dwugłowe dobry jest martwy ciąg na prostych nogach (chyba ;-) ).

ted 16.12.2008 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RWD (Post 643305)
toś dał mi zagwozdkę

czy czasem jakiś rodzja przysiadów nie jest na dwugłowe (jakiś szerszy rozkrok itp)?

w sumie to chyba jedyne wyjście w takim zestawie to czymś sobie przymocować hantlę do łydki i stojąc przyciągać łydkę do uda tyłem
ale to chyba sztuka dla sztuki bo musiałbyś mieć dobre obciążenie

http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp

albo trening domatora.

wredny.bardzo 16.12.2008 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bojar (Post 643320)

Nawet nie chyba :)

ŁDB 16.12.2008 18:13

A hantle 2x10 kg to nie za małe obciążenie do martwego? (sztanga dopiero w planach)

macko19 16.12.2008 18:57

A ja mam takie pytanie dotyczące 6 weidera. Bo ostatnio rozmawiałem z kumplem i wywiązała się dyskusja jak się ją powinno prawidłowo robić. Otóż on robi tak(np dzień 3x6):

unosi jedną nogę - 6 razy,
unosi drugą nogę - 6 razy,
unosi dwie nogi - 6 razy
itd..

i tak 3 razy

a ja robiłem tak:

unoszenie jednej nogi - 1 raz
unoszenie drugiej nogi -1 raz
unoszenie dwóch nóg - 1 raz
itd..

i to 6 razy daje jedną serie, których robiłem np 3

no i pytanie jak jest prawidłowo?:D

pietras1234 16.12.2008 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bojar (Post 643320)

Pod warunkiem, że się nie ma problemu z kręgosłupem i prostownikami (ach te zakwasy na grzbiecie) :D

Bi@ły89 16.12.2008 21:44

macko19 twój kumpel robi dobrze.

macko19 17.12.2008 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaelowiec (Post 643258)
czy jest chętny do dostania za darmo odżywki i publicznie opisania relacji ???

szczegóły :

http://www.mocnyblog.pl/2008/12/16/nabor-do-testu

polecam ten sklep.. pochwale się, że do jednego kupionego gainera wygrałem kolejne dwa:D

Bi@ły no to niestety sprawiłeś, że przegrałem zakład:P ale przynajmniej jak będę robił następny raz to będę robił dobrze:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl