Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Olimpiada letnia - PEKIN 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4589)

mcovalski 14.08.2008 08:34

gdzie można oglądać na żywo mecz Polaków w sieci?? oprócz itvp ?? proszę o pomoc

kaelowiec 14.08.2008 08:44

siatkarza o dziwo na razie dają rade

reczni wygrali , bo nie widzialem ?

otylia - zero zaskoczenia

Amfre 14.08.2008 10:10

Polacy pokonali Serbow 3-1

w0lno. 14.08.2008 10:40

Cytat:

Oglądając mecz Brazylia - Rosja trudno o jakikolwiek optymizm, jeśli idzie o naszych siatkarzy. Różnica w zagrywce i przyjęciu jest ogromna. Co prawda na tych rywali można trafić dopiero w półfinale (oczywiście nie licząc meczów grupowych) ale jednak o medalu dla siatkarzy nie ma co myśleć.
Teraz też tak mówisz?

Przed meczem byłem optymistą i jak widać miałem rację :) Na tych igrzyskach jeszcze się tak nie cieszyłem, tak jak teraz.
Bardzo dobra gra naszych siatkarzy. Niezmiernie cieszy mnie atmosfera w naszej drużynie. Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio nasi siatkarze tak 'żyli' spotkaniem, kiedy się tak nawzajem wspierali. Widzieliście te radość? Mamy drużynę! [Tak jak dziś walczyli nasi siatkarze, to... Najlepiej naszą dzisiejszą grę opisuje akcja, w której Kadziu znalazł się na stole :D]

Po dzisiejszym meczu wielkie brawa należą się Igle! To co on dziś wyprawiał to naprawdę klasa. Ogólnie cała drużyna zagrała dzisiaj fantastyczne spotkanie. Cieszy również to, że mamy zmienników. Wika, który całe spotkanie przesiaduje na ławce, wchodzi na zagrywkę i Polacy zdobywają punkty serią!

Jeszcze raz BRAWO POLACY! Oby tak dalej. Jeśli nie przegramy meczu w szatni [a sądzę, że tak na pewno nie będzie] to Brazylia jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Nie mogę się już doczekać sobotniego spotkania. Nawet słynna... Brazylia naszej Polski nie pokona :D

Matyjaszczyk będzie walczył o brąz! Kto wie? Może będziemy mieć pierwszy medal!

Ps. Szkoda mi się tych naszych szablistek zrobiło. Socha aż się popłakała.

K_2 14.08.2008 11:22

W tej zakichanej TVP to juz naprawde nie maja co puszczac ,zamisst dac np mecz koszykowki czy cos takiego to pokazuja walke o brazowy medal luczniczek miedzy reprezentantka Korei Poludniowej a reprezentatnka Korei Polnocnej...zal

sandomingo 14.08.2008 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 585166)
Teraz też tak mówisz?

Nie miałem możliwości oglądać meczu, choć liczę na jakieś powtórki.

Brazylia i Rosja również spokojnie wygrały z Serbią, także z hurraoptymizmem jeszcze poczekajmy.

autocontrol 14.08.2008 12:08

bedzie powtorka z meczu siatkarzy z Serbia (3-1) ??

wisl@k_TS 14.08.2008 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 585166)
Teraz też tak mówisz?

Przed meczem byłem optymistą i jak widać miałem rację :) Na tych igrzyskach jeszcze się tak nie cieszyłem, tak jak teraz.
Bardzo dobra gra naszych siatkarzy. Niezmiernie cieszy mnie atmosfera w naszej drużynie. Nie przypominam sobie, kiedy ostatnio nasi siatkarze tak 'żyli' spotkaniem, kiedy się tak nawzajem wspierali. Widzieliście te radość? Mamy drużynę! [Tak jak dziś walczyli nasi siatkarze, to... Najlepiej naszą dzisiejszą grę opisuje akcja, w której Kadziu znalazł się na stole :D]

Po dzisiejszym meczu wielkie brawa należą się Igle! To co on dziś wyprawiał to naprawdę klasa. Ogólnie cała drużyna zagrała dzisiaj fantastyczne spotkanie. Cieszy również to, że mamy zmienników. Wika, który całe spotkanie przesiaduje na ławce, wchodzi na zagrywkę i Polacy zdobywają punkty serią!

Jeszcze raz BRAWO POLACY! Oby tak dalej. Jeśli nie przegramy meczu w szatni [a sądzę, że tak na pewno nie będzie] to Brazylia jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Nie mogę się już doczekać sobotniego spotkania. Nawet słynna... Brazylia naszej Polski nie pokona :D

Nie mam nic do ciebie, ale śmieszą mnie niepoprawni optymiści. Ciekawe co napiszesz jak przegramy 3-0 z Brazylią? W każdym razie siatkarze, jak na razie najmocniejszy punkt ekipy Polski.

_ukoL 14.08.2008 12:41

Szkoda, że Matyjaszek nie dał rady temu Azerowi. Fakt faktem sędziowie ukradli Polakowi z 7 sekund.
Szkoda, bo ładnie walczył i była nadzieja na medal, a tak...nadal pozostajemy bez jakiego kolwiek krążka. :-/

w0lno. 14.08.2008 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 585214)
Nie mam nic do ciebie, ale śmieszą mnie niepoprawni optymiści. Ciekawe co napiszesz jak przegramy 3-0 z Brazylią? W każdym razie siatkarze, jak na razie najmocniejszy punkt ekipy Polski.

Co do optymisty to się zgodzę, ale czy niepoprawny? Może ten mój nadmierny optymizm wywodzi się olbrzymiej chęci zdobycia przez Polaków medalu?
Jak będzie 3-0? Można przegrać, ale po ciężkiej i zaciętej walce. Jakby nie było, to Brazylijczycy nadal są Mistrzami Olimpijskimi i Świata. Według mnie na tę chwilę szanse Polaków w najbliższym spotkaniu oceniam na 50% z minimalnym wskazaniem na nas :D [a co tam].
Po obejrzeniu wszystkich trzech naszych spotkań przypomniały mi się MŚ... Realistycznie sądzę, że mamy szansę zająć miejsce 1-4.

Szkoda kolejnej szansy na zdobycie medalu. 'Ale za to niedziela, ale za to niedziela...' :D

wisl@k_TS 14.08.2008 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 585232)
Co do optymisty to się zgodzę, ale czy niepoprawny? Może ten mój nadmierny optymizm wywodzi się olbrzymiej chęci zdobycia przez Polaków medalu?
Jak będzie 3-0? Można przegrać, ale po ciężkiej i zaciętej walce. Jakby nie było, to Brazylijczycy nadal są Mistrzami Olimpijskimi i Świata. Według mnie na tę chwilę szanse Polaków w najbliższym spotkaniu oceniam na 50% z minimalnym wskazaniem na nas :D [a co tam].
Po obejrzeniu wszystkich trzech naszych spotkań przypomniały mi się MŚ... Realistycznie sądzę, że mamy szansę zająć miejsce 1-4.

Szkoda kolejnej szansy na zdobycie medalu. 'Ale za to niedziela, ale za to niedziela...' :D

Co do Brazylii, to fakt, do przejścia. Bardziej bym sie obawiał meczu z Rosjanami, z którymi mamy kompleks jak w piłkę z Angolami. Chociaż cała ta Olimpiada napawa mnie takim pesymizmem, że medal upatruję jedynie w Monice Pyrek, ewentualnie w Kołeckim lub jakimś reprezentancie lekkoatletyki.

St@chu 14.08.2008 14:35

Czemu do ch*** podczas gdy nasi walczą o półfinał w tenisowym deblu TVP funduje nam przezajebistą walke Chinek z Ukrainkami, która odbyła się rano...

I niech ktoś ****a powie że oni nie są pojebani...

Za co tu płacić abonament :|

Wojtas 14.08.2008 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 585186)
Nie miałem możliwości oglądać meczu, choć liczę na jakieś powtórki.

Brazylia i Rosja również spokojnie wygrały z Serbią, także z hurraoptymizmem jeszcze poczekajmy.

Krotki skrot bedzie na TVP2 ,takie godzinne podsumowanie dzis od 22:50.

Ja tez sadze ze mimo wszystko droga do medalu siatkarzy jeszcze bardzo dluuuga i wyboista aczkolwiek po tym laniu w LS ,dzis to my bylismy od Serbow duzo lepsi,i musze przyznac ze zaskoczony bylem taka metamorfozą naszych.
3 zwyciestwo siatkarzy daje choc iskierke radosci w czlowieku jak sie naooglada porazek i 20 miejsc w kazdej konkurencji,szkoda mi tylko tego z Judo,naprawde niewiiele mu brakowalo....
--------------------------------------------------------------

P.S Na TVP 1 i TVP 2 za duzo p***nia o Szopenie zamiast pokazywac transmisje.

Sporty druzynowe oczywiscie upchneli do TVP Sport ,co malo kto ma ta telewizje.
Mowili ze na necie maja btc transmisie na 5 kanałach ,ale jakos bylem na tym caly itv.pl i nic tam nie ma...albo ja zle szukam...oglada ktos igrzyska wlasnie za posrednictwem neta???
Chodzi mi gl o koszykowke,zeby zoabczyc jakis mecz Amerykanow w Kosza,czy Brazylii w Pilke..gdzie to ogladac??????????

kaelowiec 14.08.2008 17:59

http://www.mocnyblog.pl/2008/08/14/io-dzien-9/

Gucio25 14.08.2008 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 585275)
Czemu do ch*** podczas gdy nasi walczą o półfinał w tenisowym deblu TVP funduje nam przezajebistą walke Chinek z Ukrainkami, która odbyła się rano...

co do ćwierćfinału tenisistów, to bym sie zgodził, powinni pokazać.
ale za to walka Chinek z Ukrainkami była na żywo, a nie z rana.
i naprawdę była zajebista. stwierdzam, że Szermierka jest zajebiście efektownym sportem do oglądania w tv. tylko, żeby nasi coś ugrali drużynowo..

brawo siatkarze za dzisiaj, kolejne potwierdzenie dobrej formy. Otylia... nic nie powiem. dostosowała sie do poziomu polskiego pływania na IO. szkoda za to naszego judoki, dobrze walczył i walka o brąz niestety przegrana, jeszcze ten uciekający czas, kolejna szansa poszła.

jutro (nie) będzie lepiej! :)

felipe 14.08.2008 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 585361)
Mowili ze na necie maja btc transmisie na 5 kanałach ,ale jakos bylem na tym caly itv.pl i nic tam nie ma...albo ja zle szukam...oglada ktos igrzyska wlasnie za posrednictwem neta???
Chodzi mi gl o koszykowke,zeby zoabczyc jakis mecz Amerykanow w Kosza,czy Brazylii w Pilke..gdzie to ogladac??????????

Źle szukałeś, transmisje są :)

http://www.itvp.pl/event/pekin/

jakość bardzo dobra, sam oglądałem sobie dziś piłkę ręczna (Rosja - Dania) i fragmenty kosza (Grecja - USA), zamiast patrzec na eliminacje pływackie czy inne łucznictwo.

A tak w ogóle od jutra prawdziwa Olimpiada , tzn rusza lekkoatletyka!

luke1906 15.08.2008 08:02

Mamy medal! Brawa dla szpadzistów! Horror w półfinale z Chińczykami, ale ostatecznie zwycięstwo :)

sandomingo 15.08.2008 08:18

Uff, ale były emocje!

Brawa dla naszych szpadzistów, piękne zwycięstwo w dniu szczególnym dla naszego oręża :)
Teraz jeszcze w finale trzeba się sprężyć na żabojadów!

Wreszcie dobry początek dnia na olimpiadzie (bardzo dobre kwalifikacje Majewskiego i Ziółkowskiego). Oby tak dalej

Micek14 15.08.2008 08:27

Brawo chłopaki-walczaki, należy zaznaczyć że sędziowie bardzo sprawiedliwie prowadzili walkę mimo tego wieśniackiego ryku z trybun.
Ku pokrzepieniu serc i lepszym nadziejom na przyszłość- równie krótką i w miarę łatwą drogę do medalu mają nasze florecistki, tylko 8 drużyn w drużynowych konkursach szermierczych.

@up
Do tych dobrych kwalifikacji Majewskiego i Ziółkowskiego należy dodać że nasz kulomiot wygrał eliminacje z rekordem życiowym, Ziółkowski był drugi, rzucił najlepszy wynik w sezonie;]

luke1906 15.08.2008 09:40

czy ktoś ma jeszcze ochotę rozjebać to całe tvp?
nasi właśnie w pięknym stylu w wioślarstwie awansowali do finałów, a w tvp lecą jakieś pierdoły

dlaczego do cholery nie ma transmisji?
gdyby nie internet to nie byłoby szansy się dowiedzieć o naszych startach

Tom'ash 15.08.2008 09:43

Ja wiem, że dziś jest święto, ale od tego mają 3 kanały, żeby wszystko jakoś rozdzielić....

Micek14 15.08.2008 09:48

na eurosporcie była transmisja wioślarzy:P
Eurosport naszym przyjacielem jest (mimo puszczania non stop skoków do wody-.-)

spartan 15.08.2008 12:05

Brawa dla szpadzistów zwłaszcza Radka Zawrotniaka z krakowskiego SALVATORA :D

Gucio25 15.08.2008 12:10

taa, ja wiem że dziś jest święto.
ale co leciało na TVP2? jakiś ****a western, no jaja.

wielkie brawa dla szpadzistów. nareszcie!
teraz trzeba powalczyć o złoto, bo z Francuzami na MŚ już wygralismy.
najwazniejsze, że w koncu dobry dzien na IO. odrazu się jakoś to lepiej ogląda. :)
pierwszy medal, do tego rewelacyjna postawa wioślarzy (czwórka podwójna - wiadomo, ale czwórka wagi lekkiej - wygrali półfinał!), bardzo dobry początek naszych lekkoatletów, świetny wynik Majewskiego + dobry Ziółkowskiego, nieźle nasza wieloboistka Karolina Tymińska, po swoich słabszych konkurencjach jest 18, awans Rostkowskiej i chyba Darka Kucia. szkoda tylko dziś naszego judoki, taki kawał chłopa. :)

oby tak dalej, nareszcie może zaczniemy te Igrzyska.

felipe 15.08.2008 12:30

No to walczymy o złoto, trzymać kciuki!

born2b3k 15.08.2008 13:20

no to mamy srebro, szacunek za walke :)

michu-k 15.08.2008 13:20

Mamy pierwszy medal! Super, brawo Polacy. Piękny sport.

kaelowiec 15.08.2008 13:36

ja nie bardzo rozumiem jedną rzecz , komentatorzy w studio sie zachwycają postawa fair play ze nie bił tego francuza w przedostatniej walce , ale umknęło im że był tak 'kontuzjowany' ze zaraz do nastepnej (ostatniej) walki wyszedl i wygral BYL TO TEN SAM FRANCUZ !

spartan 15.08.2008 13:40

To NIE BYŁ ten sam Francuz. Radek walczył z Jerome Jeannetem a w ostatniej walce bił się jego brat Fabrice Jeannet

Gucio25 15.08.2008 13:45

nie ma to jak uważnie oglądać kaelowiec. ;)
brawa, srebro piękny wynik. tak samo piękny jak pani Danuta w studiu. :D

Sawyrymowicz odpadł, zajął 9 miejsce w eliminacjach do finału na 1500m.
popis Polskich pływaków trwa nadal.

czekamy na Tomka Majewskiego teraz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl