Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4435)

mr_kwolf 19.06.2008 22:31

Po dzisiejszym dniu widać że w tym momencie jest dwóch kandydatów do mistrzostwa. Niemcy i Włosi. Reszta powalczy, powalczy a pewnie i tak nie dadzą rady tym dwóm drużynom.
Liczyłem że Portugalia wygra te mistrzostwa ale brak bramkarza, napastnika i trenera to za duże braki aby móc coś wygrać

Aro1234 19.06.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 554309)
jedyna juz słowiańska druzyna na euro Chorwacja...

A Rosja nie? :P

Ktoś tam wyżej napisał, że gdyby nie Ricardo to Jacek Krzynówek by nie strzelił bramki... hmm... gol był na tyle przypadkowy, iż winy Ricardo nie ma co upatrywać.

Nie mniej brawa dla Niemców za to jak dziś zagrali - byli skuteczniejsi. Z kolei Portugalia ładnie walczyła, ale gra nie kleiła jej się od samego początku.

spirit 19.06.2008 23:21

Krystyna jedzie do domu :(

FajQ 20.06.2008 00:49

Cytat:

Sama linia obrony w Portugalii warta 120 mln EUR!!!!
:lol:W tym Pepe za którego Real dal 40 mln Euro a on dla mnie wart jest worek zboża lub paczke fajek.:rotfl:
Wiem jedno potwierdziło się to że Portugalia jest poprostu średnim zespołem.Wydaje mi się że Scolari nie potarfi ułożyć zespołu(Dawać tu Hiddinka :D).Chcą grać ładnie ale mają momenty gdzie robią fatalne błedy.Brakuje im moim zdaniem bramkarza trzeba szukać nowego następcy Ricarcdo (który był kiedyś bardzo dobrym bramkarzem) nie widać.Może Moretti(?) .No i brakuje im napadziora bo tam kto bramki strzela ? Nuno Gomes jako takiej formy nie ma Pauletta wogule "żyje "? Z jednej strony ciesze się że Krystyna"płaczek"Ronaldo odpadła ale z drugiej strony żal dupe ściska że szwa....Niemcy grają dalej.:-/
Zobaczymy co będzie dalej

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 07:12

Rosja tez zapomnialem no fakt;) zwracam honor:) ale i tak mam nadzieje ze albo Chorwacja albo Holandia:)
smieszy mnie tez jedna sprawa z Podolskim dla mnie to jest pilkarz swiatowej klasy...a tu interesuje sie Totenham lub Juventus a w Bayernie siedzi na lawce i jest jako czarny dżoker
a i jeszcze jedno co do obrony Niemiec te 2 belki w srodku oni są dobrzy na druzyne wlasnie która gra skrzydłami i to było bardzo widac jak defensywni pomocnicy i wyłaczali krystyne albo simao którzy musieli dosrodkowac z trudnych pozycji a gdzie juz chlopaki po 2m wybijali...jeden bład popelnili co bramka padła....zobaczymy jak zagraja mam nadzieje z Chorwacja

Marszałek 20.06.2008 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 554323)
Po dzisiejszym dniu widać że w tym momencie jest dwóch kandydatów do mistrzostwa. Niemcy i Włosi. Reszta powalczy, powalczy a pewnie i tak nie dadzą rady tym dwóm drużynom.
Liczyłem że Portugalia wygra te mistrzostwa ale brak bramkarza, napastnika i trenera to za duże braki aby móc coś wygrać

Bez przesady z tymi Niemcami. Pokonanie Portugalii jak dla mnie żadnym sukcesem nie jest. Swoją drogą bardzo to dziwny zespół, niby ma potencjał a nic nie gra. Dlatego niegdy tego zespołu nie ujmuje w roli faworytów jakichkolwiek imprez. Moim zdaniem Niemcy nie dadzą rady Chorwatom. Zresztą na tych mistrzostwach już ran nie dali, tyle,że z drugiej strony czym innym rozgrywki grupowe a faza finałowa. Niemniej będe nadal utrzymywał ,że Chorwaci puknął Nazistów. Ale już inaczej widzę kolejny mecz Włochy Holandia. Tutaj wygrają makaroniarze. Tylko może najpierw rozegrajmy te ćwiercfinały:)

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 07:49

Marszałek z całym szacukiem ale Włosi nic nie zdziałaja;) bo pokonali Francje która nie była wogule zespolem....tam co drugi miał z kims spine...ja dalej utrzymuje ze Chorwacja albo Holandia beda w finale...daj Boże zeby obydwie...takie jest moje owe zdanie:)

_ukoL 20.06.2008 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_El_ToRo (Post 554367)
Marszałek z całym szacukiem ale Włosi nic nie zdziałaja;) bo pokonali Francje która nie była wogule zespolem....tam co drugi miał z kims spine...ja dalej utrzymuje ze Chorwacja albo Holandia beda w finale...daj Boże zeby obydwie...takie jest moje owe zdanie:)

Niemcy też wczoraj mieli przegrać z widowiskowo grającą Portugalią.
Podobno Niemcy słaby i bez formy, a tu proszę grają dalej.
Nigdy nie mów nigdy. :-p

MisIIek 20.06.2008 09:32

Jeżeli w finale bedą niemcy i włochy to nie ogladam finału ;/
przez ostatnie pare meczy euro moi faworyci przegrywali wiec pewnie dalej przejdzie turcja,rosja i włochy :P

LoRd 20.06.2008 11:42

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=125

Marszałek 20.06.2008 11:52

Ja Wam mówie,Rosja będzie w finale. Co do Włochów. Oni mają taką specyfikę niemalże,zawsze jakimś psim swendem wychodzą z grupy,a później jest to już inny zespół. Tym razem jakie moge mieć zastrzeżnie to co do ich trenera. Nie przekonuje mnie.

tommiyacht 20.06.2008 17:38

za przeproszeniem, Niemcy zagrali wczoraj na takiej k****e ze dawno ich takich nie widzialem. Finał widze Niemcy - Włochy

kch19eg 20.06.2008 18:14

Ja myślę że zwycięzca półfinału Holandia - Włochy będzie mistrzem. A w finale ktoś z tej dwójki zagra z Niemcami. Nie wierze żeby ten zespół dał się puknąć 'jakiś tam' Chorwatom, nawet jeśli ci drudzy zagrają na 200% i będą zdecydowanie lepsi to i tak na koniec wygrają niemiaszki... takie życie...
I moim zdaniem te 'widełki' powinny być ułożone w taki sposób żeby zespoły z jednej grupy mogły się spotkać dopiero w finale.

Awe 20.06.2008 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kch19eg (Post 554597)
Ja myślę że zwycięzca półfinału Holandia - Włochy będzie mistrzem.

Zgadzam się. Jeśli Holandia pokona mistrzów wyrachowania i chamstwa to będzie jedyym kandydatem do wygrania. Dla mnie teraz największym faworytem są (niestety) Włosi. Jak poprzednicy typuję finał Niemcy-Włochy, ale liczę na Holandię :) Gdyby doszło znów do meczu Niemcy - Chorwacja to myślę, że szwaby już sobie nie pozwolą na porażkę (bo nie mają w zapasie 3ptk od przyjaciół z Austrii).

Ogryzek 20.06.2008 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 554600)
Zgadzam się. Jeśli Holandia pokona mistrzów wyrachowania i chamstwa to będzie jedyym kandydatem do wygrania. Dla mnie teraz największym faworytem są (niestety) Włosi. Jak poprzednicy typuję finał Niemcy-Włochy, ale liczę na Holandię :) Gdyby doszło znów do meczu Niemcy - Chorwacja to myślę, że szwaby już sobie nie pozwolą na porażkę (bo nie mają w zapasie 3ptk od przyjaciół z Austrii).

Wyluzuj z takim tekstem - 3 punkty w zapasie od Austrii.... :D

Od kiedy Niemcy rozjechali gwiazdorów z Portugalii nie wierze że ktoś im coś musi darować!
Na boisku wywalczyli awans czego my nie potrafilismy.....

A mecz Niemcy-Chorwacja łatwy dla Niemców nie bedzie bo Chorwaci to nie mięczaki jak Portugalczycy!

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 18:40

jesli chodzi o gre niemcow to oni zawsze pyte grali na początku...a portugalia dla mnie nigdy sie nie liczyla w rozgrywkach MAX polfinal:)

TSWojtas 20.06.2008 18:40

Walczące do końca Kebaby dziś pokonają niemrawych Chorwatów :-)

ToTylkoJa 20.06.2008 19:09

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]na stronie www.fifa.com po prawej stronie jest sonda. Jakby ktoś miał ochotę, to może zagłosować na Artura Boruca
[/FONT]

kaelowiec 20.06.2008 19:12

prawda taka : nie da sie zagrać 6 meczy na full (zmecznie,kartki,kontuzje)

ci co w grupie wyszli psim swedem sie w fazie pucharowej rozkrecaja , ci co w grupie wygrali 9pkt z reguly nie wygrywaja mistrzostwa

wystarczy przejrzec statystyki

oczywiscie nie zawsze , czasem sie trafia druzyna-fenomen i wygrywa wszystkie mecze ale to wyjatrek ktory potwierdza regule , czy holandia nim bedzie ?

20 lat po '88 i znowu pod wodza van bastena ?

mam nadzieje ze tak , ale rozkmina podpowiada final niemce-wlochy

mariano710 20.06.2008 19:14

Co Wy piszecie? Holandia i tylko Holandia mistrzem. Zawsze lubilem gre Holandii, ale ostatnio nie mieli szczescia na turniejach. Teraz maja moim zdaniem bardzo mocny, wyrownany i szeroki sklad. Final- obstawiam: Holandia :Chorwacja( tj mecz o 3 miejsce w 2000roku)

Aro1234 20.06.2008 19:18

mariano710 - o 3 miejsce w 1998 :P

Chorwaci dziś muszą stłuc kebabów :D

Kuba_El_ToRo 20.06.2008 19:21

Kaelowiec zwroc uwage ze jak i Holandia jak i Hiszpania wystawili rezerwowe składy i wygrali wiec Ci zawodnicy nie grali jednak wszystkich 3 meczy...prawda jest taka tez ze portugalia zlekcewarzyla niemcow bo u nich nie ma tak wyrównanego skladu jak np w Hiszpani przeciez tam jest 2 jedenastka która podejrzewam tez by wyszla z grupy...Holandia mlodzi ambitni nie wiem zobaczymy ...
ja widze final Niemcy Holandia lub Chorwacja Holandia ale zobaczymy po tyym meczu co pokaza

RiCo_TSW 20.06.2008 20:51

Na przekór wszystkim obstawiam finał Holandia(o ile przejdzie Rosję):D-Hiszpania obie drużyny miały dobrą fazę grupową.A szwabom życzę jak najszybszego odpadnięcia.

kreseq 20.06.2008 21:12

Chorwacja - Turcja Oczy mnie bola... tyle o tym meczu

drevno 20.06.2008 21:26

noo trzeba przyznac syf ...:/

Ogryzek 20.06.2008 21:41

A niby takie techniczne drużyny grają a żal patrzeć:D

FajQ 20.06.2008 21:43

Czy tylko ja odnosze wrażenie że komentator jest niedorobiony i gada jak potłuczony ?Królestwo za Gmocha bo mi już słuch wysiada jak słucham jego farmazonów.I to jego Rustu Rezber no ja pier.... przecież to brzmi jak np Boruc Artur...A co do meczu... nudny jak flaki z olejem pomału zasypiam przy tej kopaninie i ten mecz Polska Austria wcale taki zły nie był :P.Chorwacja mnie bardzo rozczarowała po 90 minutach liczyłem że będzie to ładny mecz w wykonaniu Chorwacji a tu dupa.

Ps co to jest normalny czas ?

Aro1234 20.06.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RiCo_TSW (Post 554666)
Na przekór wszystkim obstawiam finał Holandia(o ile przejdzie Rosję):D-Hiszpania obie drużyny miały dobrą fazę grupową.A szwabom życzę jak najszybszego odpadnięcia.

Fajnie, tylko, że jakoś tak mi się wydaje, iż Holandia z Hiszpanią z przyczyn niezależnych od siebie (drabinka) nie mogą zagrać w finale...

Komentator jest żałosny to fakt.

Co do meczu - podobny jak komentator.

Niby Chorwaci przeważają ale czegoś brakuje...

Jurand 20.06.2008 22:18

to sa jaja... caly mecz ch*** jak barszcz, a ostatnie 3 minuty niesamowite... Czuje, ze Chorwacja moze sie nie podniesc...

FajQ 20.06.2008 22:20

Rustu chyba za dużo naogladal się nikopolidisa który zrobił to samo.
Już 1:1:shock:
Te 2 minuty lepszy niż cały mecz:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl