![]() |
Ten cytat odnosił się do kogoś konkretnego?
|
Mocne słowa i w sumie słuszne.
Ostatnio temat nagłośniono gdy okazało sie że ciężkie pieniądze zażyczył sobie Feel, bracia Cugowscy i ....Arka Noego...słów brak. ..Hołdys to się nigdy z nikim nie opier...... |
oj, bedzie sie dzialo !!
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__relacja.html a Wy jak pomagacie Orkiestrze? z domu, z kompa, z komory, do puszki, na scenie, pod scena, na aukcji, itp? |
Jacy wszyscy tu są dobrzy... Chcą pomagac...
A o Mariuszu to pamięta ktoś jeszcze...? |
Cytat:
|
a nie wiecie czy bedzie sie cos dzialo na rynku ? pamietam ze ostatnio przyjechali na motorach i nawet fajnie bylo : )
|
graja graja
od okolo 14-16 Acid Drinkers Oddział Zamknięty (18.00) Akcja Krwiodawcza z WOŚP 4 Szmery Licytacje Skangur Renata Przemyk Sztywny Pal Azji http://krakow.dlastudenta.pl/wosp/wydarzenia/ |
MY też będziemy :D
http://juvenia.info/pl/seniorzy/salw...tecznej-pomocy |
Jak na moją małą miejscowość i możliwość zbierania kaski do godziny 15 wydaję mi się, że zebranie 365 zł to niezły wynik ;)
Na pudelku było napisane m.in. o zespole IRA, że biorą pieniądze za występ itd... spotkałem ich na mieście podszedłem wrzucili około 20zł, ogólnie byli wkurzeni z faktu, że ich opisano. Jak to powiedzieli 'żeby ku**a plotuchy nie gadały' sfotografowali się, jak wrzucają pieniądze, choć Gadowski nie chciał się z tym afiszować... Ps. Ogólnie w ciągu dnia nie spotkałem się z jakimiś przykrymi incydentami, no może poza zwyzywaniem przez jednego kolesia Owsiaka... |
i jak tam leci? juz 8,5 banki pln zebrano
foteczki z krakowa http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...46625.html?i=1 |
na aukcji
Kalendarz 2009 siatkarek TS Wisła z autografami! http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242113 http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242112 Cytat:
|
Cytat:
Przypomne ze w zeszlym roku zebrano 13 mln dolarow USD X 2.9561 = okolo 38,5 mln zl |
12mln a moglo byc 2x tyle..
Carrefour na czyzynach .. Trzy ~14letnie gowniary bez obciachu rozbrajaly na slupku przy glownym wejsciem do marketu puszeczke i licytowaly sie ktora ma wiecej.. hitem byl tekst "to moje sa te trzy 20"... Akcja WOŚP ok ale taka reklama nie przynosi nic dobrego. Do puszki juz nie wrzuce. |
Cytat:
|
Cytat:
to jeszcze nie wszystko. Do tego dojada wszysstkei licytacje, kasa ze sztabow, aukcje on line (koncza sie w polowie lutego) itp.. :) bedzie ponad te 38 baniek... :-) |
ej to co sie dzisiaj stalo na rynku to jest ****a popsrtosu zenada !
mroz jak **** ale sie wybralem na swiatelko do nieba rzeby ogladnac fajerwerki. jest za piec dwudziesta i jakies w****iajace darcia ze sceny ze costam licytuja, no fajno... godzina 20 a tu nic. 20:01 zaplonely dwie stacjonarne race i troche jakis tam jakby bengali i .... SZATAN wszedl na scene i zaczal drzec paszczu ! jakies acid drinkeres czy cos. ani pol fakerwerka, prowadzacy nic nie wspomnieli ze 20 wybila. a ten kto ustalil repertuar to tez przyklasnac tylko to co sie dzieje ostatnio z krakowskim rynkiem jesli chodzi o repertuar wykonawcow zakrawa o kpine i pozalowanie. megaskandal , ot co |
Cytat:
To samo bylo w Sylwestra,zadnej reklamy slabi artysci, niech ktos sie wreszcie za to wezmie Bo tracimy renomę Krakowskiego Rynku! |
a ja napiszę, że koncert superowy! w końcu jakaś gwiazda na rynku z konkretną muzyką :D a nie jakieś tam popy i disco... zabawa przednia!
|
W- a kogo byś chciał oglądać? Dodę? Marylę Rodowicz? Nie słucham Acidów, ale ich szanuję, bo (poza kwestiami muzycznymi) zawsze wspierają WOŚP i Owsiaka. Gdyby nie to, że byłem przez cały dzień poza Krakowem, to z chęcią bym się przeszedł na Rynek, bo na pewno Titus z ekipą zapewnili odpowiednią ilość czadu i pozytywnej energii i rozgrzali publikę w ten nocny wieczór. A światełko do nieba chyba w kilku miastach zostało wyłączone z ramówki imprez...?
|
Koncert na Rynku przeciętny , ale grali za friko i wiadomo było wcześniej kto zagra.
Wszystko jest kwestią gustu i dobrej woli . Przemyk, Drinkersi czy Skangur to nie moje klimaty ale Oddział Zamknięty jak najbardziej. Nie o nich jednak dzisiaj chodziło. Liczą się tylko dzieciaczki. A te śmiecie co kradną z puszek lub obrabiają kwestujących to ....ŚMIECIE i tyle. |
na temat orkiestry powiem tyle, że kto naprawdę chce pomóc, nie potrzebuje do tego Owsiaka, TVP i całej tej gó******j otoczki :)
wesołego. |
Kto nie przyłączy się do Czynu Społecznego, ten jest "zdemoralizowanym h***m".
http://wiadomosci.onet.pl/1895083,11,item.html Słuchanie Acidów na żywo podczas drogi na wieczorną mszę ma swój urok :-) |
no napewno Maryla by stoprocent bardziej rozruszala publike niz to co tam bylo
wybacz ale orkiestra powinna stawiac na grajkow co tworza muzyke do potupania, aby przyciagli ludzi wlasnie, a gdybys widzial te tlumy wychodzace z rynu po zobaczeniu tego co sie tam dzialo to bys zrozumial |
Hah... Wszystkim się nie przypodobasz. Maryla była juz w Krakowie razy kilka (info potwierdzone telefonicznie :) ), a teraz czas na coś innego... Jedni wolą się bujać w rytm "Kolorowych jarmarków", a inni wolą pogo (dzisiaj akurat bardziej rozgrzewające) przy "Blues Beatdown" (dajcie spokój z tym darciem mordy, bo to trochę żenujące). Tak, jak powiedział daro- najwazniejsze, że cel szczytny.
v-f-m - no oczywiście, że nie, ale dzięki temu Owsiakowi przysłowiowy Kowalski, który z różnych powodów nie działa na codzień charytatywnie, może raz do roku wspomóc potrzebujących. |
Gdyby cały czas antenowy w TV poświęcony Owsiakowi przeznaczyć na płatne reklamy, gdyby wszystkie te studia, kasa na przygotowania zsumować to wyszło by jakieś 100 mln. Dlatego nie wiem czym się tak podniecacie ? Bo ja zazwyczaj nie wydaje kasy na coś na co nie mam pokwitowania.
|
Ponad -74 TYSIĄCE!- różnych sprzętów i urządzeń medycznych.
Mam nadzieję że taka liczba dociera do każdego. Wiem ,Caritas zbiera 10 razy tyle,ale przez cały rok i na setki różnych (także bardzo ważnych) celów. Szkoda że tylko raz w roku ludzie się budzą , ale chwała i za to, mogli by NIC nie dać, jak przeglądam allegro i licytację "bzdetów" za na prawdę grubą kasę to serce rośnie. |
Cytat:
zamilcz chłopcze bo poziom Twojej krytyki jest żenujący.. jesteś taki mądry, to zrób coś, aby Twoja idea weszła w życie, a nie tylko krytykuj innych co coś przynajmniej robią. żal |
Cytat:
|
Nie krytykuje tylko mówie jak jest. Pokaż mi jakieś potwierdzenie na co została wydana kasa ze zbiórki w tamtym roku z dokładnością do 1000zł ? Nawet Niemcy są mądrzejsi od Nas pod tym względem. Wystarczy, że w Nowy Rok, Boże Narodzenie, 1 maja, 11 listopada czy w jakiekolwiek inne święto zamiast kupowania petard czy prezentów można włożyć do koperty te kilkadziesiąt złotych i wysłać. Gdyby tak zrobiła co tysieczna osoba to w ciągu roku jedna rodzina zasiliła by konto danej organizacji o 100zł przykładowo. Taka pomoc jest bardziej systematyczna i satysfakcjonująca że rezygnujesz ze swoich przyjemności ratując komuś życie. To teraz Ci napisze jeszcze że w ten sposób kraje niemieckojęzyczne finansują w 40% misje świeckie i chrzescijanskie w Afryce.
Idea WOSP jest dobra ale wykonanie tragiczne. Cytat:
|
qazwsx123-
Wróć sobie do początku tematu, są tam linki które wyjaśnią twoje wątpliwości, szczegółowe informacje o rozliczeniu WOŚP są dokładne , jawne i ogólnodostępne . Sory, ale wystarczy sprawdzic a nie bezmyślnie krytykować , kasę wydawaną na sprzęt liczą i kontrolują kompetentne osoby. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl