Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   WOŚP w Krakowie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3911)

ŁDB 10.01.2009 18:08

Ten cytat odnosił się do kogoś konkretnego?

darotsok73 10.01.2009 18:30

Mocne słowa i w sumie słuszne.

Ostatnio temat nagłośniono gdy okazało sie że ciężkie pieniądze zażyczył sobie Feel, bracia Cugowscy i ....Arka Noego...słów brak.

..Hołdys to się nigdy z nikim nie opier......

noonelikeus 11.01.2009 09:58

oj, bedzie sie dzialo !!

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__relacja.html

a Wy jak pomagacie Orkiestrze? z domu, z kompa, z komory, do puszki, na scenie, pod scena, na aukcji, itp?

Firo 11.01.2009 10:12

Jacy wszyscy tu są dobrzy... Chcą pomagac...
A o Mariuszu to pamięta ktoś jeszcze...?

emsi 11.01.2009 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Firo (Post 655512)
Jacy wszyscy tu są dobrzy... Chcą pomagac...
A o Mariuszu to pamięta ktoś jeszcze...?

Tak pamięta, a Ty sobie z Mariusza nie rób karty przetargowej dla swoich tez bo jest to niesmaczne.

DominoForza 11.01.2009 10:37

a nie wiecie czy bedzie sie cos dzialo na rynku ? pamietam ze ostatnio przyjechali na motorach i nawet fajnie bylo : )

noonelikeus 11.01.2009 10:56

graja graja
od okolo 14-16

Acid Drinkers Oddział Zamknięty (18.00) Akcja Krwiodawcza z WOŚP 4 Szmery Licytacje Skangur Renata Przemyk Sztywny Pal Azji

http://krakow.dlastudenta.pl/wosp/wydarzenia/

krzysiek92 11.01.2009 11:29

MY też będziemy :D
http://juvenia.info/pl/seniorzy/salw...tecznej-pomocy

w0lno. 11.01.2009 17:51

Jak na moją małą miejscowość i możliwość zbierania kaski do godziny 15 wydaję mi się, że zebranie 365 zł to niezły wynik ;)
Na pudelku było napisane m.in. o zespole IRA, że biorą pieniądze za występ itd... spotkałem ich na mieście podszedłem wrzucili około 20zł, ogólnie byli wkurzeni z faktu, że ich opisano. Jak to powiedzieli 'żeby ku**a plotuchy nie gadały' sfotografowali się, jak wrzucają pieniądze, choć Gadowski nie chciał się z tym afiszować...

Ps. Ogólnie w ciągu dnia nie spotkałem się z jakimiś przykrymi incydentami, no może poza zwyzywaniem przez jednego kolesia Owsiaka...

noonelikeus 11.01.2009 19:41

i jak tam leci? juz 8,5 banki pln zebrano

foteczki z krakowa http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...46625.html?i=1

kiju.ts 11.01.2009 19:51

na aukcji
Kalendarz 2009 siatkarek TS Wisła z autografami!

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242113
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=242112

Cytat:

Świeża uroda, niewymuszony wdzięk oraz naturalny urok osobisty są widoczne w każdych warunkach i niezależnie od okoliczności - donosi sztab WOŚP Hufca ZHP Kraków-Podgórze, dla którego siatkarki Wisły Enion Energii licytują swój kalendarz z autografami. O godz. 15.30 na Rynku Głównym wystartują pierwsze koncerty.

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy na Rynku Głównym w Krakowie

Trwa XVII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dziesiątki tysięcy wolontariuszy pod wodzą Jurka Owsiaka od rana czyha na hojność przechodniów, zbierając pieniądze na chore dzieci. Do akcji włączyli się krakowscy aktorzy, sportowcy i muzycy. W całym mieście kwestuje blisko 2,3 tys. wolontariuszy.

- Ludzie wrzucają pieniądze dość chętnie. Młodzi są hojniejsi, osoby starsze wrzucają raczej monety - mówią wolontariuszki WOŚP.

Po raz drugi siatkarki Wisły Enion Energii Kraków wspierają harcerzy ze sztabu Hufca ZHP Kraków-Podgórze. W tym roku przekazały ekskluzywny kalendarz ścienny w strojach wieczorowych oraz kalendarz w strojach sportowych. Na obu złożyły swoje podpisy. Kalendarze licytowane są już od 11 stycznia, odnośniki na stronę z aukcjami pojawią się na stronie sztabu: www.krakowpodgorze.zhp.pl/wosp.

Do akcji WOŚP-u włączyły się także krakowskie kluby honorowych dawców krwi. Akcję wspierają piłkarze (Tomasz Frankowski, Bogdan Zając), bokser Tomasz Adamek, tenisistka Agnieszka Radwańska, a także aktorzy i piosenkarze - swój recital na aukcję wystawił piosenkarz Janusz Radek, Łaźnia Nowa przeznaczy całkowity dochód z niedzielnego spektaklu, przedstawienie "Bajka o Szewczyku" można wylicytować w teatrze Groteska.

W Krakowie rozpoczął się też organizowany już po raz trzeci w ramach WOŚP rajd samochodów terenowych i quadów. Jego organizatorzy przekazali na orkiestrową aukcję szkolenia umiejętności jazdy off-road dla kierowców i pilotów prowadzone przez Mariusza Gwiazdowskiego oraz przejażdżkę samochodem terenowym z kierowcą Arturem Kołodziejem.

Tradycyjnie o godz. 15.30 na Rynku Głównym wystąpią zespoły: Sztywny Pal Azji, Skangur, 4 Szmery, Oddział Zamknięty i Renata Przemyk. Na końcu, o godz. 20, równo ze światełkiem do nieba, zagra grupa Acid Drinkers. Obok sceny głównej przy okazji pokazywane będą efekty pirotechniczne.

Podczas XVII finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zbierane są pieniądze na rzecz wczesnego wykrywania nowotworów u dzieci. W zeszłym roku na terenie całej Polski wolontariuszom udało się zebrać 14 milionów dolarów.

cosa nostra 11.01.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 655841)
juz 8,5 banki pln zebrano

Zebraliśmy już: 12 423 933 PLN

Przypomne ze w zeszlym roku zebrano 13 mln dolarow USD X 2.9561 = okolo 38,5 mln zl

kms 11.01.2009 22:23

12mln a moglo byc 2x tyle..
Carrefour na czyzynach .. Trzy ~14letnie gowniary bez obciachu rozbrajaly na slupku przy glownym wejsciem do marketu puszeczke i licytowaly sie ktora ma wiecej.. hitem byl tekst "to moje sa te trzy 20"...

Akcja WOŚP ok ale taka reklama nie przynosi nic dobrego. Do puszki juz nie wrzuce.

Devonisch 11.01.2009 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 655952)
Carrefour na czyzynach .. Trzy ~14letnie gowniary bez obciachu rozbrajaly na slupku przy glownym wejsciem do marketu puszeczke i licytowaly sie ktora ma wiecej.. hitem byl tekst "to moje sa te trzy 20"...

Akcja WOŚP ok ale taka reklama nie przynosi nic dobrego. Do puszki juz nie wrzuce.

Takie bladzie spod Carrefoura trza wychlastać łańcuchami a potem rodziców bo mieli niewątpliwy wpływ na wychowanie takiego gówna pod dachem.

cosa nostra 11.01.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 655952)

Zebraliśmy już: 20 161 235 PLN
to jeszcze nie wszystko. Do tego dojada wszysstkei licytacje, kasa ze sztabow, aukcje on line (koncza sie w polowie lutego) itp.. :) bedzie ponad te 38 baniek... :-)

West 11.01.2009 22:41

ej to co sie dzisiaj stalo na rynku to jest ****a popsrtosu zenada !
mroz jak **** ale sie wybralem na swiatelko do nieba rzeby ogladnac fajerwerki.
jest za piec dwudziesta i jakies w****iajace darcia ze sceny ze costam licytuja, no fajno...
godzina 20 a tu nic. 20:01 zaplonely dwie stacjonarne race i troche jakis tam jakby bengali i ....
SZATAN wszedl na scene i zaczal drzec paszczu !
jakies acid drinkeres czy cos. ani pol fakerwerka, prowadzacy nic nie wspomnieli ze 20 wybila.
a ten kto ustalil repertuar to tez przyklasnac tylko
to co sie dzieje ostatnio z krakowskim rynkiem jesli chodzi o repertuar wykonawcow zakrawa o kpine i pozalowanie.
megaskandal , ot co

Tobi1906 11.01.2009 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W (Post 655962)
ej to co sie dzisiaj stalo na rynku to jest ****a popsrtosu zenada !
mroz jak **** ale sie wybralem na swiatelko do nieba rzeby ogladnac fajerwerki.
jest za piec dwudziesta i jakies w****iajace darcia ze sceny ze costam licytuja, no fajno...
godzina 20 a tu nic. 20:01 zaplonely dwie stacjonarne race i troche jakis tam jakby bengali i ....
SZATAN wszedl na scene i zaczal drzec paszczu !
jakies acid drinkeres czy cos. ani pol fakerwerka, prowadzacy nic nie wspomnieli ze 20 wybila.
a ten kto ustalil repertuar to tez przyklasnac tylko
to co sie dzieje ostatnio z krakowskim rynkiem jesli chodzi o repertuar wykonawcow zakrawa o kpine i pozalowanie.
megaskandal , ot co

Widziałem to samo w tv i zgadzam sie z przedmowca.

To samo bylo w Sylwestra,zadnej reklamy slabi artysci, niech ktos sie wreszcie za to wezmie Bo tracimy renomę Krakowskiego Rynku!

pysio 11.01.2009 22:56

a ja napiszę, że koncert superowy! w końcu jakaś gwiazda na rynku z konkretną muzyką :D a nie jakieś tam popy i disco... zabawa przednia!

Slayer666 11.01.2009 23:08

W- a kogo byś chciał oglądać? Dodę? Marylę Rodowicz? Nie słucham Acidów, ale ich szanuję, bo (poza kwestiami muzycznymi) zawsze wspierają WOŚP i Owsiaka. Gdyby nie to, że byłem przez cały dzień poza Krakowem, to z chęcią bym się przeszedł na Rynek, bo na pewno Titus z ekipą zapewnili odpowiednią ilość czadu i pozytywnej energii i rozgrzali publikę w ten nocny wieczór. A światełko do nieba chyba w kilku miastach zostało wyłączone z ramówki imprez...?

darotsok73 11.01.2009 23:10

Koncert na Rynku przeciętny , ale grali za friko i wiadomo było wcześniej kto zagra.

Wszystko jest kwestią gustu i dobrej woli .
Przemyk, Drinkersi czy Skangur to nie moje klimaty ale Oddział Zamknięty jak najbardziej. Nie o nich jednak dzisiaj chodziło. Liczą się tylko dzieciaczki.

A te śmiecie co kradną z puszek lub obrabiają kwestujących to ....ŚMIECIE i tyle.

vote-for-mikey 11.01.2009 23:18

na temat orkiestry powiem tyle, że kto naprawdę chce pomóc, nie potrzebuje do tego Owsiaka, TVP i całej tej gó******j otoczki :)
wesołego.

kalashnikov2 11.01.2009 23:24

Kto nie przyłączy się do Czynu Społecznego, ten jest "zdemoralizowanym h***m".

http://wiadomosci.onet.pl/1895083,11,item.html

Słuchanie Acidów na żywo podczas drogi na wieczorną mszę ma swój urok :-)

West 11.01.2009 23:26

no napewno Maryla by stoprocent bardziej rozruszala publike niz to co tam bylo
wybacz ale orkiestra powinna stawiac na grajkow co tworza muzyke do potupania, aby przyciagli ludzi wlasnie, a gdybys widzial te tlumy wychodzace z rynu po zobaczeniu tego co sie tam dzialo to bys zrozumial

Slayer666 11.01.2009 23:48

Hah... Wszystkim się nie przypodobasz. Maryla była juz w Krakowie razy kilka (info potwierdzone telefonicznie :) ), a teraz czas na coś innego... Jedni wolą się bujać w rytm "Kolorowych jarmarków", a inni wolą pogo (dzisiaj akurat bardziej rozgrzewające) przy "Blues Beatdown" (dajcie spokój z tym darciem mordy, bo to trochę żenujące). Tak, jak powiedział daro- najwazniejsze, że cel szczytny.
v-f-m - no oczywiście, że nie, ale dzięki temu Owsiakowi przysłowiowy Kowalski, który z różnych powodów nie działa na codzień charytatywnie, może raz do roku wspomóc potrzebujących.

qazwsx123 12.01.2009 00:17

Gdyby cały czas antenowy w TV poświęcony Owsiakowi przeznaczyć na płatne reklamy, gdyby wszystkie te studia, kasa na przygotowania zsumować to wyszło by jakieś 100 mln. Dlatego nie wiem czym się tak podniecacie ? Bo ja zazwyczaj nie wydaje kasy na coś na co nie mam pokwitowania.

darotsok73 12.01.2009 00:22

Ponad -74 TYSIĄCE!- różnych sprzętów i urządzeń medycznych.
Mam nadzieję że taka liczba dociera do każdego.

Wiem ,Caritas zbiera 10 razy tyle,ale przez cały rok i na setki różnych (także bardzo ważnych) celów.

Szkoda że tylko raz w roku ludzie się budzą , ale chwała i za to, mogli by NIC nie dać, jak przeglądam allegro i licytację "bzdetów" za na prawdę grubą kasę to serce rośnie.

pysio 12.01.2009 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qazwsx123 (Post 655995)
Gdyby cały czas antenowy w TV poświęcony Owsiakowi przeznaczyć na płatne reklamy, gdyby wszystkie te studia, kasa na przygotowania zsumować to wyszło by jakieś 100 mln. Dlatego nie wiem czym się tak podniecacie ? Bo ja zazwyczaj nie wydaje kasy na coś na co nie mam pokwitowania.

gdyby to.. gdyby tamto..

zamilcz chłopcze bo poziom Twojej krytyki jest żenujący..

jesteś taki mądry, to zrób coś, aby Twoja idea weszła w życie, a nie tylko krytykuj innych co coś przynajmniej robią.

żal

Devonisch 12.01.2009 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qazwsx123 (Post 655995)

jak Ty wyliczyłeś te miliony złotych za reklamy?? bo póki co jesteś żałosny w swoich przemyśleniach..... piszesz, że ludzie się tym podniecają - a opowiedz nam czym Ty się podniecasz.... co jest teraz jezzy i trendi..dla Ciebie......

qazwsx123 12.01.2009 00:56

Nie krytykuje tylko mówie jak jest. Pokaż mi jakieś potwierdzenie na co została wydana kasa ze zbiórki w tamtym roku z dokładnością do 1000zł ? Nawet Niemcy są mądrzejsi od Nas pod tym względem. Wystarczy, że w Nowy Rok, Boże Narodzenie, 1 maja, 11 listopada czy w jakiekolwiek inne święto zamiast kupowania petard czy prezentów można włożyć do koperty te kilkadziesiąt złotych i wysłać. Gdyby tak zrobiła co tysieczna osoba to w ciągu roku jedna rodzina zasiliła by konto danej organizacji o 100zł przykładowo. Taka pomoc jest bardziej systematyczna i satysfakcjonująca że rezygnujesz ze swoich przyjemności ratując komuś życie. To teraz Ci napisze jeszcze że w ten sposób kraje niemieckojęzyczne finansują w 40% misje świeckie i chrzescijanskie w Afryce.

Idea WOSP jest dobra ale wykonanie tragiczne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 656000)
jak Ty wyliczyłeś te miliony złotych za reklamy?? bo póki co jesteś żałosny w swoich przemyśleniach..... piszesz, że ludzie się tym podniecają - a opowiedz nam czym Ty się podniecasz.... co jest teraz jezzy i trendi..dla Ciebie......

Z twojej odpowiedzi jasno wynika czym jest dla Ciebie WOSP. Dla mnie jest to szum medialny który po kilku dniach przeminie aby za rok powrócić. Myslisz że jak coś poiera kilka milinow ludzi to to musi byc dobre pod kazdym wzgledem ?

darotsok73 12.01.2009 01:07

qazwsx123-
Wróć sobie do początku tematu, są tam linki które wyjaśnią twoje wątpliwości, szczegółowe informacje o rozliczeniu WOŚP są dokładne , jawne i ogólnodostępne .

Sory, ale wystarczy sprawdzic a nie bezmyślnie krytykować , kasę wydawaną na sprzęt liczą i kontrolują kompetentne osoby.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl