![]() |
Otrzymał ktoś już wezwanie na komisję?
Czy już sobie odpuszczają takie głupoty i kolejne roczniki? :) Jedynie wirtualne wojsko jest w porządku :-) |
Wojsko zadne glupoty;]
|
Podbijam pytanie "pirata z karaibów " czy otrzymał już ktoś wezwanie na komisję ?
|
Czyzby strach przed nieznanym?;)
|
Na komisje wezwanie dostaniecie, dalej będą przydzielać kategorie.
Zawieszony (podkreślam, bo niektórzy błednie twierdzą, że jest zlikwidowany) jest póki co tylko pobór. |
dzisiaj bylem po wpis do książeczki, i jestem w rezerwie (formalnie od 11 lutego), szeregowy :D
http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf |
Czy dobrze wnioskuje???Jak cos prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie.::
1.Po wpis do WKU ida tylko ci co mają A. 2.Ci z B12 maja komisje lekarskie ponownie?I potem po roku od decyzjii o b12 maja wpis? 3.Ci z D ..maja D i tyle,bez przenosin?? Edit-- ci z B12 tez sa przeniesieni do rezerwy !!!!!!!! |
dostał ktoś wezwanie na komisje lekarska teraz jakoś??
|
Cytat:
|
Czyli wystarczy jezeli sie zjawie na WKU i dostane normalnie wpis do rezerwy jak dobrze rozumiem??
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzis bylem po Wpis(Na Rydla......ludzi malutko jeden przedemna jeden za mna,az sie zdziwilem co tak malo :D :D :D).. Tez mam b12,i pytam babki czy bedzie komisja,a ona najpierw na to ze nie moge zostac z b12 tylko musi mi zostac przydzelona kategoria,,ale potem poszla sie zapytac kogos dokladnie do drugiego pokoju,i i w sumie stwierdzila ze chyba zadnej komisjii nie bedzie. P.S "Witamy pana w rezerwie " :roftl: hahahhahaha |
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie wpisu do książeczki że zostaje się przeniesionym do rezerwy. Trzeba być osobiscie czy można kogoś wysłać z ową książeczką do WKU aby podbili "rezerwa" ? |
Osobiście
10 znaków |
No i co oni wyprawiaja rozsylaja wezwania na komisje do kumpla juz przyszlo
|
O czym Ty mówisz?
Przecież muszą przyznać kategorie, ale nic poza tym. |
Cytat:
Ponadto ustawa zagwarantuje obywatelom uregulowanie stosunku do służby wojskowej przez przeniesienie ich do rezerwy bez odbywania czynnej służby wojskowej. Zgodnie z art. 18 cytowanej ustawy, wszystkie osoby stawiające się do kwalifikacji wojskowej zostaną skierowane do właściwej komisji lekarskiej w celu określenia ich zdolności do czynnej służby wojskowej i przeniesione z mocy prawa do rezerwy - po uprawomocnieniu się decyzji administracyjnej (orzeczenia komisji lekarskiej)." http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf |
Witam Panowie , mam pytanie jak to jest z tymi badaniami : Wchodzi się samemu do pokoju i lekarz bada ( np.jak w przychodni ) czy wchodzi się parami albo nawet po 3 osoby i tam każdy się rozbiera (ściąga się wszyściuteńko jak dawniej czy pozmieniali coś ? i badania robią na raz ? Jak to jest dokładniej , bardzo bym prosił o jakieś info :)
Jest jeden lekarz czy paru lekarzy ? , Jakieś lekarki ?:D |
Często wchodzi się do pokoju lekarskiego po 3 osoby, tam siedzi komisja lekarska i pokolei was bedą badac(waga, wzrost, wzrok, refleks itp) rozbiera się tylko do bielizny także spokojnie ;)
|
Mam Pytanie
Jeśli chciałbym isc do szkoły podoficerskiej to musze isc do liceum czy moge do technikum gdyby ktoś miał linka z zasadami przyjmowania to byłbym wdzięczny |
Cytat:
www.mon.gov.pl www.wojsko-polskie.pl A i gdzieś na ul Koletek istnieje ponoc jakis pokój w którym można porozmawiac o swojej karierze w wojsku z kimś obeznanym w temacie. |
Z racji, że dostałem na jutro wezwanie do kwalifikacji wojskowej to mam zapytanie z czym tam idę? Tzn. czy wystarczy samo to wezwanie i potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych (którą to dostawało się jakoś w październiku)?
|
Weź ze sobą to wezwanie, legitymacje szkolną lub jakiś dokument, że się uczysz no i zdjęcie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wystarczy legitymacja sprawna (podbita). Pytali mnie o jakieś świadectwo, nie miałem, nic nie mówili.
No zwykłe zdjęcie. Ja miałem takie zwykłe to przycięli. |
Najgorsze jest to że w razie jakiegokolwiek konfliktu wszyscy pójdziemy jak te osły ze stopniem szeregowego na pierwszy ogień.... mnie się ta wizja za bardzo nie podoba, ale do wojska też nie pójdę:)
|
A ja mam takie pytanie... gdzie mogę podbić tą książeczkę wojskową?
|
Chodził ktoś do Wyższej Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu? Mam kilka pytań będę wdzięczny za priva ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl