Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   33 kolejka, Wisła Kraków - Zagłębie Sosnowiec, 28 maj 2023, 12:40 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10883)

sandomingo 29.05.2023 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1602175)
Gdziekolwiek pojedziemy będziemy faworytem, mamy lepszy skład niż którykolwiek z rywali.

Nie wiem gdzie byłeś podczas rundy wiosennej ale najwyraźniej nie śledziłeś meczów Wisły z drużynami, z którymi zagramy w barażach - na 90% będą to Nieciecza i Puszcza.

Czy będziemy faworytem w Niepołomicach z Puszczą? Oczywiście, że NIE.
Gospodarze zrobią wszystko, łącznie z bronowaniem boiska żeby ten mecz wygrać.
A nasz "trener" nakaże piłkarzom grać swoje. Co oczywiście skończy się.porażką.

Czy będziemy faworytem w Niecieczy z Bruk Betem? Moim zdaniem w tym meczu szanse 50/50 - może zadecydować silniejsze morale. Po wczorajszym meczu nie wydaje mi się, żeby to był nasz atut.

Karherop 29.05.2023 09:10

Jak to po takich meczach (choć uczucie jest co najmniej jak po meczu z Radomiakiem 2-4), ostatnie na co mam ochotę to czytanie i pisanie o tej "drużynie".

W zasadzie trzeba się było tego spodziewać, tutaj musi być dramatycznie. Inaczej piłkarze i sztab nie byliby sobą. Po co sprawić kibicom i sobie choć trochę radości z bezpośredniego awansu. To niedorzeczne.

Może jednak chcą grać baraże 2 razy na wyjeździe by mieć mniejsze presję bez swoich kibiców? Przynajmniej znalazłbym logiczne uzasadnienie wczorajszego wystąpienia.

wolfy 29.05.2023 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1602194)
Jak to po takich meczach (choć uczucie jest co najmniej jak po meczu z Radomiakiem 2-4), ostatnie na co mam ochotę to czytanie i pisanie o tej "drużynie".

W zasadzie trzeba się było tego spodziewać, tutaj musi być dramatycznie. Inaczej piłkarze i sztab nie byliby sobą. Po co sprawić kibicom i sobie choć trochę radości z bezpośredniego awansu. To niedorzeczne.

Może jednak chcą grać baraże 2 razy na wyjeździe by mieć mniejsze presję bez swoich kibiców? Przynajmniej znalazłbym logiczne uzasadnienie wczorajszego wystąpienia.

To by pasowało do oszczędzania Igbekeme. No przecież nasz genialny strateg nie oszczędzał go tylko na ostatni mecz.

Może Sobolewski dostanie ekstra kasę za baraże?

Książę Palownik 29.05.2023 09:21

W Niepołomicach nie będziemy żadnym faworytem.

Można się spodziewać porządnie nawodnionego, grząskiego boiska (oni się o to zatroszczą choćby była susza pustynna w Polsce w tym czasie), o szerokości minimalnej jaką dopuszczają przepisy. Puszcza będzie zdobywać teren grając długą piłkę wzdłuż linii bocznej licząc na to, że wyjdzie ona na aut/róg po interwencji obrońcy. A przy takim boisku to każdy aut będzie jak rzut rożny dla tych dryblasów.

Trzymajcie kciuki, żeby Skra urwała im dzisiaj chociaż te 2 punkty.

mazo 29.05.2023 09:49

Na chłodno - Zagłębie miało jedną sytuację i strzeliło dwie bramki. My za to z kilkanaście strzałow ale a to poprzeczka, a to bramkarz...cóż 1 na 10 takich meczów się przegrywa szkoda że teraz.

Karherop 29.05.2023 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1602197)
W Niepołomicach nie będziemy żadnym faworytem.

Można się spodziewać porządnie nawodnionego, grząskiego boiska (oni się o to zatroszczą choćby była susza pustynna w Polsce w tym czasie), o szerokości minimalnej jaką dopuszczają przepisy. Puszcza będzie zdobywać teren grając długą piłkę wzdłuż linii bocznej licząc na to, że wyjdzie ona na aut/róg po interwencji obrońcy. A przy takim boisku to każdy aut będzie jak rzut rożny dla tych dryblasów.

Trzymajcie kciuki, żeby Skra urwała im dzisiaj chociaż te 2 punkty.

Nie wiem jakie koneksje mamy z Niepolomicami, ale na miejscu JK, skoro i tak jest w kontakcie z ich Prezesem to pogadał sobie szczerze o stanie tej murawy. Ostatnio nam dziękował publicznie za zgodę wpisanie w licencję naszego stadionu to i po ludzku można oczekiwać uczciwości.

@mazo

Z taką postawą jak we wczorajszym to nie przegrywa się 10% meczów, ale 70-90%.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1602196)
To by pasowało do oszczędzania Igbekeme. No przecież nasz genialny strateg nie oszczędzał go tylko na ostatni mecz.

Może Sobolewski dostanie ekstra kasę za baraże?

Piłkarze mogą mieć płacone "meczówki". Absurd goni absurd, ale tak, finansowo mogą zarobić na dodatkowych meczach.

MaLk 29.05.2023 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1602205)
Na chłodno - Zagłębie miało jedną sytuację i strzeliło dwie bramki. My za to z kilkanaście strzałow ale a to poprzeczka, a to bramkarz...cóż 1 na 10 takich meczów się przegrywa szkoda że teraz.

Zagłębie miało więcej kontr, z których powinni strzelić bramki niż my prawdziwych setek, bo te nasze strzały...

Nie zakłamujmy sytuacji - to, że prowadziliśmy grę nie oznacza, że nie mogliśmy tego przegrać jeszcze wyżej. Mogliśmy. To nie był też mecz, w którym bramkarz przeciwnika dokonywałby cudów.

Vashut 29.05.2023 10:26

Na chlodno, mysle ze nasze gwiazdy po prostu zlekcewazyly Sosnowiec. Jeszcze 1-0 na poczatku i mozna pospacerowac przeciez Zaglebie na wyjazdach nie wygrywa my jestesmy.zajebisci. szkoda ze.Zaglebie nie strzelilo przed przerwa mecz mogl sie skonczyc i 3-1 dla nas

wolfy 29.05.2023 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vashut (Post 1602216)
Na chlodno, mysle ze nasze gwiazdy po prostu zlekcewazyly Sosnowiec. Jeszcze 1-0 na poczatku i mozna pospacerowac przeciez Zaglebie na wyjazdach nie wygrywa my jestesmy.zajebisci. szkoda ze.Zaglebie nie strzelilo przed przerwa mecz mogl sie skonczyc i 3-1 dla nas

Mnie to nie wyglądało na lekceważenie - wręcz przeciwnie. Nasi byli obsrani.

Vashut 29.05.2023 10:55

Ale.przed czym? Wpadla.troche.przypadkowa dla.Sosnowca.i wtedy moze.tak ale w I polowie to raczej nonszalancja i lekcewazenie- np i Sobol kazal sie cofnac na kontry
Dla mnie tez.Zyro kompletnie.bez.formy ale Sobol chcial centymetrow..

Książę Palownik 29.05.2023 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1602211)

Piłkarze mogą mieć płacone "meczówki". Absurd goni absurd, ale tak, finansowo mogą zarobić na dodatkowych meczach.

Myślę że do takiego kuriozum to jednak nie doszło. Zakładam, że za awans bezpośredni dostaliby znacznie więcej kasy niż nawet za udział w barażach i wygranie ich.

krysztal 29.05.2023 11:24

W sumie to chyba nie wiadomo dalej co z odbiorami po remoncie i ilu kibiców by takie dwa mecze obejrzało a ponieważ według słów JK do meczu dopłacają 40-60 tyś to może tu też poszli w oszczędności .

Markus 29.05.2023 13:15

Najbardziej frustruje sposób tej porażki. Fakt, że zespół był ociężały, zagubiony, pasywny, niedokładny, nie walczył na 100%, nie starał się wyszarpać tego awansu z gardeł przeciwników. Drużyna nie grała i nie zachowywała się tak, jakby to był mecz o życie, jeden z najważniejszych w sezonie, a tylko jakieś tam kolejne starcie bez większego znaczenia.

Zapewne do takiego podejścia znów przyczynił się Sobolewski, odsyłając na trybuny Igbekeme, który zdaniem niektórych mógłby pojawić się przynajmniej na ławce rezerwowych. Jeśli w takim kluczowym momencie trener odstawia najlepszego w destrukcji pomocnika i kluczową osobę dla tej formacji, by sobie odpoczęła, zamiast rzucić na rywali wszystko, co mamy najlepsze, no to wysyła druzynie jednoznaczny sygnał.

Równie mocnym negatywnym sygnałem jest trzymanie na boisku zawodnika, któremu ten mecz kompletnie nie wychodzi i gra beznadziejnie: Cisse. Nakazywanie cofnięcia się do obrony po szybko strzelonej bramce, jeśli miało miejsce, stanowi kolejny ciężki błąd, burzący cały wcześniej przyjęty plan gry (o ile ów oczywiście istniał, a nie zamykał się w słowach: grajcie jak najlepiej i jakoś to będzie).

Od ilości idiotyzmów i głupot po naszej stronie w tym meczu naprawdę może rozboleć głowa. Większość z nich niestety jest wprost zasługą trenera, przez co, podobnie jak we wcześniejszych kluczowych spotkaniach, możemy stracić awans. Do tragicznej jesieni już nie wracam, choć i za nią Sobolewski ponosi współodpowiedzialność.

Arkadiusz.Czerepach 29.05.2023 20:51

Sobol zabił ten mecz.

Czemu? nie wiem

mAnS 29.05.2023 21:05

A tymczasem Puszcza… 3 do przodu 😂

wolfy 29.05.2023 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1602303)
Sobol zabił ten mecz.

Czemu? nie wiem

Bo jest nędznym trenerem. Po prostu.

Greg25 29.05.2023 23:21

Ewidentnie Zagłębie złapało dobrą formę na końcówkę sezonu, co przyznał nawet ich trener. Niestety u nas ewidentny brak rozpracowania przeciwnika, ten dość specyficzny pressing Zagłębia, doskok trzech zawodników, każda przebitka trafiała pod nogi drużyny przeciwnej.

Wg mojej oceny Duda najlepszy na boisku, szkoda że nie było Szocika, Momo to sabotażysta, Młynek mimo słów krytyki, po wejściu bardzo się starał i trochę szarpał. Louis machał rękami, bo przez pressing nie dostawał piłek, jednym z najsłabszych był wg mnie chyba Villar...

Sobol jaki jest, każdy widzi, jego trenerskie IQ dupy nie urywa, dodatkowo, w przeciwieństwie do Brzęczka, który do każdego przeciwnika podchodził z przesadnym respektem, chyba nabrał za dużo pewności siebie, znowu na przedmeczowej konfie, po pytaniu od Karcza, tym razem nt przegranej Chorzowa można było odczuć zwiastuny porażki. Sobol zaprzeczał, ale na jego twarzy widać było ten charakterystyczny uśmieszek...

Armin 30.05.2023 11:51

Powiem wam tak: jak zobaczyłem że sponsorem obu drużyn jest ta sama firma pomyślałem że będzie dobrze. A tu taka niespodzianka.
W drugiej połowie zabrakło szczęścia, bo byłą poprzeczka i sytuacja sam na sam.
Jedna rzecz mnie niepokoi bo piszecie tu o złych zmianach dokonanych przez trenera: obawiam się ze on wie coś o czym my nie wiemy, np. iż przygotowanie treningowe zaczyna zawodzić i zawodnicy nie są w stanie kondycyjnie wytrzymać całego meczu. Zobaczymy jak to wyjdzie w Łęcznej, czy np. około 60 minuty zawodnicy nie będą oddychać już rękawami.
No i na koniec, paradoksalnie bramka zdobyta już na samym początku spotkania nie zawsze daje dobre rezultaty, bo jak ktoś wychodzi z założeniem ze mecz jest wygrany już przed jego rozpoczęciem to taka bramka dodatkowo go w tym utwierdza.

krysztal 30.05.2023 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1602362)
Powiem wam tak: jak zobaczyłem że sponsorem obu drużyn jest ta sama firma pomyślałem że będzie dobrze. A tu taka niespodzianka.
W drugiej połowie zabrakło szczęścia, bo byłą poprzeczka i sytuacja sam na sam.
Jedna rzecz mnie niepokoi bo piszecie tu o złych zmianach dokonanych przez trenera: obawiam się ze on wie coś o czym my nie wiemy, np. iż przygotowanie treningowe zaczyna zawodzić i zawodnicy nie są w stanie kondycyjnie wytrzymać całego meczu. Zobaczymy jak to wyjdzie w Łęcznej, czy np. około 60 minuty zawodnicy nie będą oddychać już rękawami.
No i na koniec, paradoksalnie bramka zdobyta już na samym początku spotkania nie zawsze daje dobre rezultaty, bo jak ktoś wychodzi z założeniem ze mecz jest wygrany już przed jego rozpoczęciem to taka bramka dodatkowo go w tym utwierdza.

Ale piszesz takie oczywistości,że nie ma nawet jak z tym dyskutować.Tylko to właśnie rolą trenera jest aby dobrze przygotować drużynę do meczu.Przygotować tak żeby nie zlekceważyli przeciwnika nawet mimo szybko strzelonej bramki.Ja np w pierwszym momencie myślałem,że dobrze że się cofnęliśmy i damy się Zagłębiu trochę wyszumieć.Tylko byłem pewny,że potrwa to 10-15 minut a potem wrzucimy wyższy bieg,zapakujemy im jeszcze ze dwie sztuki do przerwy i wybijemy z głowy walkę o cokolwiek.Natomiast jak koło 20 minuty zaczęły się mnożyć rzuty wolne i rożne pod naszą bramką byłem już pewny,że żle się to skończy.
Co do samego sponsora to to wiedząc jakim buraczyną jest Władeczek wcale nie wykluczam,że premia motywacyjna poszła ale do szatni Zagłębia

aNouc 30.05.2023 14:38

https://www.youtube.com/watch?v=AEHk_N2r8SE

Wideo kulisy meczu Wisła 1-2 Zagłębie

AgresywnyChomik 30.05.2023 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1602370)
https://www.youtube.com/watch?v=AEHk_N2r8SE

Wideo kulisy meczu Wisła 1-2 Zagłębie

Weź sp****alaj, po co ma to ktokolwiek oglądać jeszcze raz?

sandomingo 30.05.2023 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1602377)

Nic dodsć nic ująć

wolfy 30.05.2023 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1602377)

W punkt. Brawo!
Jeszcze mi ....a kulis z tymi ....ami brakuje, co tam może być? Jak sobie przed meczem pożyczają tampony?

Książę Palownik 30.05.2023 22:45

@aNouc, wjechałeś z drażliwym contentem :-D

Po tej kiszce z Sosnowcem to kulisy są ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę patrzeć.

Karherop 31.05.2023 07:11

Gdyby to był czarny ekran zapętlonym motywem "przepraszamy" to kulisy mogłyby mieć prawdo bytu

DeadOrAlive 31.05.2023 07:45

Pisałem, patrzeć tylko na siebie do końca i awansujemy. Nie zdziwię się, jeżeli mecz z Łęczną też przegramy, a reszta tabeli ułoży się pod nas.

W zeszłym sezonie los wyciągał do nas rękę do ostatniej kolejki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl