![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat Alan to chyba przy swojej historii zdrowotnej to wielkiego pola do negocjacji nie ma...
Klub ma prawo albo rozwiązać z nim kontrakt albo obniżyć go max o 50% - biorąc pod uwagę, że ma jeden z najwyższych w drużynie to i tak będzie sporo. A kto zdecyduje się.go podpisać za lepszą kasę po przeszło roku bez gry? |
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
|
Jakby Błaszczykowski się wyleczył, to na pierwszą ligę byłby atutem. Samymi strzałami i dośrodkowaniami ze stojącej piłki robiłby gigantyczną różnicę.
|
|
No nie, uderzyć ze stojącej piłki to potrafił i Pietrzak. Drugiego Pietrzaka można znaleźć. A bieganie i zdrowie to podstawa.
Jeśli Błaszczykowski ma takie ciśnienie, że prędzej spali klub niż zakończy karierę, to niech sobie powchodzi na końcówki i wejdzie pomachać trybunom po awansie. A jeśli nie awansujemy, to chyba czas pomyśleć o emeryturze, bo jego obecność w szatni źle wypływa na relacje z trener-zawodnicy. Tzn. wpływałaby, gdyby trenerem był ktoś inny niż jego wujek i wspólnik w interesach. Z innej beczki, wg tt Kliment już spakowany, Sadlok idzie do Wieczystej. Mówiłem Wam, spekulującym o Poletanovicach i Frydrychach w 1. lidze, wietrzenie szatni będzie potężne. |
Cytat:
|
Cytat:
Klub za to płaci |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
oczywiście że ZUS płaci, jak ktoś siedzi na zwolnieniu ponad miesiąc. Tylko że po jakimś czasie (nie pamiętam jakim, chyba 3 miesiące? albo 6?) musi się ta osoba stawiać na komisji lekarskiej, która potwierdza, że faktycznie nadal jej stan uniemożliwia pracę.
Sadlok... spoko, tylko jakieś 3-4 lata za późno. Na e-klase od dawna był za słaby. Akurat może na 1 ligę by się nadał... |
Nie znam się na prawie sportowym, ale tak na szybko, z przepisów PZPN wynika, że jeżeli świadczenie z ZUS będzie niższe od wysokości kontraktu albo zawodnik utraci prawo do świadczenia, klub wypłaca świadczenie uzupełniające do wysokości 100% kontraktu. Jeżeli kontuzja jest dłuższa niż 6 miesięcy klub ma prawo wnioskować o obniżenie wysokości wynagrodzenia do 50% albo o rozwiązanie kontraktu.
|
Cytat:
Zdanie na temat rzekomego odejścia Poletanovica mam jakie mam, odmienne niż reszta. Mogę dodatkowo przypomnieć, był on już w zimowym okienku na wylocie z Rakowa, bo nie grał w sparingach i nikt się na niego nie skusił, tylko przeszedł do będącej na miejscu spadkowym Wisły, pod koniec okna. Dodatkowo Brzęczek ostatnio wspomniał o jego chronicznym problemie zdrowotnym, co też nie zwiększa szansy na transfer. A jak z nim będzie to się przekonamy niedługo, nie wykluczam że jak zazwyczaj będę miał rację. Tylko kto wtedy będzie o tym pamiętał? A wracając do piizdeczek to tomytom jest po prostu piizdeczką. Przylatuje zza rogu by mnie kąsać, pierdzieli o jakimś blokowaniu, a i tak czyta moje posty. No to zróbmy weryfikację tego co pisał. Na przykład przyleciał w listopadzie, kiedy punktowałem Adriana Gulę i wysmarował takiego posta: Cytat:
Teraz "mędrcy" piszą, że Gulę trzeba było zwolnić w listopadzie, ale wtedy forum było opanowane przez "tomytomów" zakochanych w Guli. Nie było nawet tematu zwolnienia Guli, a ja już wtedy swoje widziałem i o złym kierunku w którym zmierzał Gula pisałem. Zadałem wtedy między innymi takie retoryczne pytanie: "Lepiej wjechać w strefę spadkową grając na siłę młodzieżowcami w rundzie jesiennej, a potem Eureka nie trafić z transferami w okienku (co się zdarza i to często) i potem z tej strefy już nie wyjść na wiosnę?" No i masz mniej więcej wszystko mi się sprawdziło, mieliśmy szybki wjazd w strefę spadkową w lutym, z której już nie wyszliśmy i Wisła w drugiej lidze! A "kolegę" tomytom skoro już wypełznął, prosimy o wypisanie tych pozytywów pracy Adriana Guli, o których pisał. "Przemyślenia niektórych userów" okazały się szkodliwe, ale niestety dla Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Może ktoś zrobił kompilację mitycznych dobrych strzałów Maćka i zdobytych nimi bramek i się dali nabrać? :-)
|
Ciekawe kto będzie pierwszy w Ekstraklasie? Wisła czy Wieczysta?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
No przecież pisałem.
Cytat:
|
Cytat:
A tutaj perełka(!): Cytat:
|
Cytat:
Podsumowaniem twojej żałosnej osoby i zdolności czytania ze zrozumieniem jest to, jak skompromitowałeś się na tym forum 4 lat temu, gdy przez kilka miesiący płakałeś, że Wisła nie może przedłużyć kontraktu z Carlitosem. Płakałeś codziennie, że odejdzie za darmo. Ludzie ci wklejali przepisy PZPN, mówiące że Wisła może go przedłużyć do 31 marca, a ty idioto ich nie rozumiałeś i dalej płakałeś, aż do czasu gdy został sprzedany do Legii. Więc jesteś przygłupie - For_FuN_ - marnym człowieczkiem skompromitowanym w całości na tym forum. Tak więc zrób mi tę przysługę i nie kieruj już do mnie swoich gównowpisów. W taki sposób to rozmawiaj sobie z żulami z rynsztoku z którego pochodzisz. |
Jeszcze raz podpowiem: na forum jest taki magiczny przycisk i po sprawie. Szkoda zdrowia ...
|
No chyba pierwszy raz skorzystam specjalnie dla Zibiego, bo nie znoszę obłudy. Inwektywy jakoś dziwnie toleruję.
|
Dobra wiadomość po dzisiejszym komunikacie jest taka, że już znamy personalia pierwszych osób, które zostają. Zarząd, Rada Nadzorcza i trener.
|
Cytat:
|
Cytat:
Gdzie ty widzisz u mnie obłudę to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć. Ignoruj sobie kogo chcesz, nie musisz się z tym obnosić i zgrywać do mnie moralizatora. Inwektywy ci nie przeszkadzają i dlatego to forum to jest jedna wielka patologia. Obrzucacie się jeden z drugim co chwila tymi inwektywami i uznajecie to za coś normalnego. A to nie jest normalne by ubliżać innym ludziom za takie błahostki jak odmienne zdanie nt. jakiegoś piłkarza. Jest to żałosne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl