Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dlaczego? Czyli anatomia klęski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10487)

wolfy 10.05.2022 22:51

Ale... Jak? Przecież między Hybalą a Gulą wymieniono większość składu. To jest tak bez sensu że nie wiem czy koleś sobie po prostu jaj nie robi...

sandomingo 11.05.2022 06:54

Szkoda klawiatury na komentowanie takich wypocin.
Chłopaczek dostał wierszówkę do napisania, chciał być oryginalny i macie.
Dziennikarstwo XXI wieku.

krysztal 11.05.2022 09:44

Nie no nawet ja mimo wiadomego stosunku do Hyballi nie byłbym w stanie powiązać obecnej katastrofy sportowej z tym co się działo w tamtym sezonie.Tylko co wspólnego z tymi wypocinami ma trio?

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2022 09:56

czekamy na artykuły na onetach , gw itp :

- koalik punktuje
- wolfy punktuje

itp

czaro 11.05.2022 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1583232)
Nie no nawet ja mimo wiadomego stosunku do Hyballi nie byłbym w stanie powiązać obecnej katastrofy sportowej z tym co się działo w tamtym sezonie.Tylko co wspólnego z tymi wypocinami ma trio?

To może być inicjatywa własna cytowanego eksperta (hehe), ale na interii już za chwilę przeczytamy, jak na to patrzy władza.

serek.c2 11.05.2022 12:16

A z Interią co ma władza wspólnego? :)

Drozd 11.05.2022 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583229)
Ale... Jak? Przecież między Hybalą a Gulą wymieniono większość składu. To jest tak bez sensu że nie wiem czy koleś sobie po prostu jaj nie robi...

Wbrew pozorom związek jest i pisałem o konsekwencjach już rok temu. Tyle że to nie Hyballa był przyczyną, a potraktowanie aktualnego pracującego trenera przez klub, piłkarzy, dziennikarzy i co najbardziej szokujące właściciela. To ta sytuacja zawrzodziła szatnie i wszystkich którzy do niej trafili już po całej akcji. To jest jedną z przyczyn porażki Guli.

czaro 11.05.2022 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583249)
A z Interią co ma władza wspólnego? :)

Dobre kontakty!

Karherop 11.05.2022 13:24

Hyballa rozwalił nam sezon 21/22. Dobre.

Choc gdyby Silva, Janicki i Abramowicz dalej grali w naszych barwach? :>

serek.c2 11.05.2022 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583254)
Dobre kontakty!

Dajmy spokój :) Jakiś dziennikarzyna wypuścił bzdurny artykuł i tyle.

Drozd 11.05.2022 17:02

Dokładnie tak samo bzdurny jak wszystkie wcześniejsze dotyczące Hyballi. Różnica taka, że wtedy wszyscy myśleli że nie ma złej woli ze strony klubu i właściciela więc dawali wiarę. Teraz po roku już nie będzie takich wielu...

serek.c2 11.05.2022 17:36

Zła wola klubu, dobre sobie :) Opinię na temat Hyballi mam wyrobioną, jest jednoznacznie negatywna. Nie znaczy to jednak, że będę zrzucał winę za obecny sezon na niego, albo bronił kogoś, kto próbowałby taką narrację prowadzić, bo to bzdura do kwadratu.

FraMat 11.05.2022 18:21

Przecież chodzi tylko o to, żeby wybielić zarząd.

Jakimkolwiek kosztem
Jakąkolwiek wymówką
Jakimkolwiek kozłem ofiarnym

Niestety, ten zarząd, a zwłaszcza JB nigdy nie powie, że sam jest do d.., że popełnił nie błędy, ale wielbłądy, że nie ma pojęcia o prowadzeniu sportowym klubu, ale chce. Więc robi.
Jak dziecko z zapałkami.

silver03 11.05.2022 18:31

Słup został już rzucony na pożarcie (Pasieczny), ale publikę średnio to zadowoliło. Teraz czeka nas intensyfikacja różnych publikacji i klakierów zwalających winę na wszystko dookoła. Bo przecież Prezes nie weźmie tego na klatę?

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2022 18:34

przecież "wziął na klate" mało ci ?? :P

Drozd 11.05.2022 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583267)
Zła wola klubu, dobre sobie :) Opinię na temat Hyballi mam wyrobioną, jest jednoznacznie negatywna. Nie znaczy to jednak, że będę zrzucał winę za obecny sezon na niego, albo bronił kogoś, kto próbowałby taką narrację prowadzić, bo to bzdura do kwadratu.

Zrozum wreszcie że nie chodzi o Hyballe i opinie o nim. A o to że poświęcono wizerunek klubu, wyniki, atmosferę w zespole żeby pokazać mu kto rządzi i mieć argumenty do zwolnienia. To co wtedy poświęcono na ołtarzu ego Błaszczykowskiego do dzisiaj nie zostało odbudowane. Dlatego wyniki są jakie są, podobne jak po słynnym jajeczku. Takie są realia.

serek.c2 11.05.2022 20:06

Tak Drozdzie, a to wszystko wiesz z mediów + Twoje wyobrażenia. Pisałem już - nie będę Cię przekonywał, wierz w co tam sobie chcesz, ja zostanę przy swoim, bo mam ku temu powody.

azor 11.05.2022 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583273)
Tak Drozdzie, a to wszystko wiesz z mediów + Twoje wyobrażenia. Pisałem już - nie będę Cię przekonywał, wierz w co tam sobie chcesz, ja zostanę przy swoim, bo mam ku temu powody.

Robercie, ale wiesz że w Twój obiektywizm raczej nie jest brany przez kogokolwiek na poważnie?

serek.c2 11.05.2022 20:25

Przez kogokolwiek, czyli przez sfrustrowanych wynikami sportowymi forumowiczów? Trudno, jakoś przeżyję.

Bóg Trybun (objawion) 11.05.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1583275)
Robercie, ale wiesz że w Twój obiektywizm raczej nie jest brany przez kogokolwiek na poważnie?

raczej małobystry post

pozdrawiam

Drozd 11.05.2022 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583273)

Jasne, że z mediów bo w mediach pokazują mecze i nie jest trudno ocenić kiedy drużyna udaje, że gra, a kiedy nie ma siły biegać. TO WIDAĆ. Dlatego bajki o przemęczeniu katorżniczymi treningami można opowiadać, jednak wierzyć w nie może tylko ktoś kto nie widział popisów od Podbeskidzia do zwolnienia Hyballi albo ktoś kto powiela przyjętą linię z najróżniejszych powodów. Cieszynka była faksymile Kuby, był tak zacietrzewiony, że nie potrafił sobie tego odmówić. Nic nie miało znaczenia tylko jego urażona duma. Najśmieszniejsze jest to, że cala ta błazenada mogła trwać tylko dlatego że Hyballa po zastąpieniu Skowronka oddalił nas na bezpieczną odległość od zagrożenia spadkiem, a że nasze sportowe ambicje od jakiegoś czasu to "nie spaść" więc można sobie było przegrywać na złość oszołomowi. Więc drogi Serku to nie jest kwestia wiary tylko zrozumienia. Gdybym się mylił nie bylibyśmy teraz w takiej dupie, a jesteśmy.

KOALIK 11.05.2022 23:09

Tu należałoby w pierwszej kolejności przestać pouczać, posypać głowę popiołem, zadośćuczynić naprawiając krzywdy, a że tego nie będzie, to wiadome.

Po rządach Sarapaty tego nie było.

Powoli tzw. trio traci panowanie nad sytuacją, poprzez usłużnych gryzipiórków będą wmawiać, że wszyscy są winni, tylko nie oni.

Prawdą jest, że tu na tym forum też są użytkownicy, którzy są winnymi obecnej sytuacji. Za wspieranie braci, za brak reakcji na wiele spraw, za kilkadziesiąt nieudanych transferów i za propagowanie niesamowitej polityki klakierstwa.

serek.c2 11.05.2022 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1583278)
Jasne, że z mediów bo w mediach pokazują mecze i nie jest trudno ocenić kiedy drużyna udaje, że gra, a kiedy nie ma siły biegać. TO WIDAĆ. Dlatego bajki o przemęczeniu katorżniczymi treningami można opowiadać, jednak wierzyć w nie może tylko ktoś kto nie widział popisów od Podbeskidzia do zwolnienia Hyballi albo ktoś kto powiela przyjętą linię z najróżniejszych powodów. Cieszynka była faksymile Kuby, był tak zacietrzewiony, że nie potrafił sobie tego odmówić. Nic nie miało znaczenia tylko jego urażona duma. Najśmieszniejsze jest to, że cala ta błazenada mogła trwać tylko dlatego że Hyballa po zastąpieniu Skowronka oddalił nas na bezpieczną odległość od zagrożenia spadkiem, a że nasze sportowe ambicje od jakiegoś czasu to "nie spaść" więc można sobie było przegrywać na złość oszołomowi. Więc drogi Serku to nie jest kwestia wiary tylko zrozumienia. Gdybym się mylił nie bylibyśmy teraz w takiej dupie, a jesteśmy.

W dupie jesteśmy przez tragiczną politykę sportowo-transferową, błędne decyzje personalne (Hyballa, Guła, Pasieczny) czy chybione transfery. Reszta to jak już pisałem jedynie Twoje wyobrażania, bardzo dalekie od rzeczywistości.

crux.a 12.05.2022 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583280)
błędne decyzje personalne (Hyballa, Guła, Pasieczny) .

w nawiasie brakuje nazwiska Dawid Błaszczykowski.

czaro 12.05.2022 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1583279)
Prawdą jest, że tu na tym forum też są użytkownicy, którzy są winnymi obecnej sytuacji. Za wspieranie braci, za brak reakcji na wiele spraw, za kilkadziesiąt nieudanych transferów i za propagowanie niesamowitej polityki klakierstwa.

Tzn. piszą tu ludzie z klubu, czy o co chodzi?

Jaroo1 12.05.2022 06:48

Cytat:

w nawiasie brakuje nazwiska Dawid Błaszczykowski.
Przestań, Dawid się stara. Gula i Pasieczny oszukali Dawida, to był spisek...

W ogóle to jest niezła tragikomedia. Założenie trio było takie, że bierzemy d zarządzania swoich bo przecież wszyscy inni to dyletanci, nic nie potrafią dobrze zrobić a nawet specjalnie robią źle.

Otoczyli się rodziną i znajomymi i od tej pory to już w ogóle klub zaczął być rozpierdalany i jeszcze bardziej zaczęliśmy się staczać.
W sytuacji, której jesteśmy obecnie, po zwolnieniu Pasiecznego i Guli, to naturalnym następstwem powinno być zwolnienia Dawida, po dwóch latach jego rządów gdzie "nic" nie zrobił. I do tego publiczne oświadczenie zarządu z przeprosinami za to co odjebali dając poważne funkcje ludziom, którzy się do tego nie nadawali, Dawid i Pasieczny.

Ale wszystko będzie zamiecione pod dywan. Nawet jak wylądujemy w pierwszej lidze to rodzina będzie nietykalna. Historia zatacza koło, był układ WSH mamy układ Błaszczykowskich, co by się nie działo to chłopaki nieomylni i nie do ruszenia.

Drozd 12.05.2022 07:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1583280)
W dupie jesteśmy przez tragiczną politykę sportowo-transferową, błędne decyzje personalne (Hyballa, Guła, Pasieczny) czy chybione transfery. Reszta to jak już pisałem jedynie Twoje wyobrażania, bardzo dalekie od rzeczywistości.

G prawda, personalnie skład mamy dużo mocniejszy niż miał Hyballa. Tylko grają tak jak po jajeczku. Gdzie jest Starzyński? Powrót do juniorów? Każdy transfer będzie tragiczny prędzej czy później jak trafi do bagna mentalnego które mamy od focha Jakuba.

skarabeus 12.05.2022 07:20

Kontuzje leczy, ale nawet nie wiem jaka. Przywodziciel?

sandomingo 12.05.2022 07:25

Złamanie stopy czy coś takiego.
Ale Starzyński był w tak wybitnej formie, że jego przesunięcie na jeden mecz do CLJ (w którym doznał kontuzji) nie było żadnym zaskoczeniem...

silver03 12.05.2022 07:31

Przesunięcie go do CLJ było sporym wzmocnieniem składu. Zresztą tak ordynarne ciągniecie go za uszy w górę, było zwyczajnym robieniem mu krzywdy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl