Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Łęczna, 21-02-2022, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10480)

Karherop 22.02.2022 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578768)
Jesteś głupi, to nie zrozumiesz.

W meczach ze Stalą i Łęczną zdobyliśmy jeden punkt, mamy punkt przewagi nad strefą spadkową, bardzo trudny terminarz i skład węgla i sklejki (to nawet nie jest drewno). Nawet biegać nie mamy sił po super nowoczesnych treningach Guli o których pisałeś.

Nie mamy nic.

Dalej zaskoczony?

Nie terminarz jest najgorszy, nie forma poszczególnych zawodników, nawet nie zawodnicy których posiadamy.

Najgorsza jest psychika piłkarzy, którzy nie potrafią udźwignąć walki o spadek w meczu z Górnikiem Łęczna. Ten mecz miał być jak finał. Jak najważniejszy mecz w sezonie. Jak mają dać radę z Legią czy z Pogonią na ich terenie?

Ja to widziałem przez 15 minut.

Poza tym druga rzecz - czas, forma rywali, ilość kolejek do końca.

Wczoraj statystyka nam dawała 50% szans na spadek. Ja pokusze sie nawet o więcej.

Nawet jak przyjdą/wypożyczymy konkretnych 2-3 gości, nawet jeśli Brzęczek to poukłada. To ja nie wiem czy za 4 kolejki, gdy będziemy mieć np do odrobienia 7 punktów do Legii, 5 punktów do Łęcznej. 7 punktów do Warty, 6 pkt do Lubina czy 7 pkt do Śląska to czy my będziemy w stanie wyprzedzić 2 z tych 5 zespołów?

Niestety z każdym meczem w to wątpię.

Spadku do 1 ligi jeszcze nie przeżyłem, ale pora się na to myśl nastawić.

Tu potrzeba cudów. Jak w piątek go nie będzie to nie wiem kiedy ma się wydarzyć.

sandomingo 22.02.2022 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1578812)

Spadku do 1 ligi jeszcze nie przeżyłem, ale pora się na to myśl nastawić.

To będziesz miał nowe doświadczenie. Życie. Rzadko kiedy jesteśmy gotowi na to, co nas czeka:) Trzeba będzie się przystosować.

Gubernator 22.02.2022 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1578747)
Ej...co wy tak kraczecie..straszne czarnowidztwo..zobaczmy po kolei terminarz

Legia (wyj) - możliwy każdy wynik
Lechia (wyj) - 1 pkt możliwy
Lech (dom) - cięzko, ale 1 pkt możliwy
Pogoń (wyj) - cięzko
Piast (dom) - możliwe nawet 3pkt
Zabrze (dom) - możliwe nawet 3pkt
Śląsk (wyj) - trudno powiedziec jak beda druzyny wówczas graly
Płock (dom) - mozliwe 3 pkt
derby (wyj) - kazdy wynik mozliwy bez wzgledu na forme
Jaga (dom) - mozliwe 3 pkt
Radom (wyj) - zalezy o co bedzie gral Radomiak, ale moze i 3pkt mozliwe..1 napewno
Warta (dom) - ostatni mecz..mozliwe ze walka o życie..moze to być jak finał

Czy to naprawdę tak źle wygląda, jeżeli zagramy tak jak dzisiaj? A może Ondrasek coś strzeli, a może Hiszpan wyzdrowieje..

Spokojnie :) bedzie dobrze

Też nie rozumiem po co ludzie panikują ! https://www.youtube.com/watch?v=zqEx6YEvw9Y Dobry przekaz jest najważniejszy !

Kac 22.02.2022 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1578814)
To będziesz miał nowe doświadczenie. Życie. Rzadko kiedy jesteśmy gotowi na to, co nas czeka:) Trzeba będzie się przystosować.

wielu odpusci, zobaczysz, a my tez nie wrocimy po roku do Ekstraklasy, nie ma opcji

spadek to nasz koniec kibicowski na dlugie lata

sandomingo 22.02.2022 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1578834)
wielu odpusci, zobaczysz, a my tez nie wrocimy po roku do Ekstraklasy, nie ma opcji

spadek to nasz koniec kibicowski na dlugie lata

A mnie się wydaje, że wcale nie.
Ani sportowo ani kibicowsko.
Ale wiadomo, rzeczywistość pokaże jak będzie. Bo obaj opieramy się na przypuszczeniach..

kristos 22.02.2022 14:09

Wczoraj było już dużo lepiej , ale jeszcze brakuje przyspieszenia w rozgrywaniu piłki.
Skuteczność też pozostawia wiele do życzenia. Brakuje dobrego napastnika.

pepe72 22.02.2022 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578800)
Zdajesz sobie sprawę, że jedno nie wyklucza drugiego? Spadają trzy drużyny.
To co bierzesz za płacze jest realną oceną naszej sytuacji w tej chwili.

Zdaję sobie sprawę. Ale po to udzielam się w statystycznym by mieć świadomość, że nie tylko my.

Kod:

#      Wisła          Górnik Ł        Legia          Bruk-Bet        Zagłębie          Warta        Śląsk   
23    Legia    w    Stal      d    Wisła    d    Craxa    w    Śląsk    w    Jaga      w    Zagłębie  d
24    Lechia    w    WPłock    w    Śląsk    d    Warta    d    Piast    d    BBT      w    Legia    w
25    Lech      w    Legia    d    Górnik Ł  w    Zagłębie  d    BBT      w    Górnik Z  d    Radomiak  d
                                      BBT      d    Legia    w 
26    Pogoń    w    Lechia    w    Raków    w    Górnik Z  w    Warta    d    Zagłębie  w    Wpłock    w
27    Piast    d    Pogoń    d    Lechia    d    Radomiak  d    Jaga      w    Raków    d    Lech      d
28    Górnik Z  d    Piast    w    Lech      w    Lechia    w    Stal      d    Craxa    d    Raków    w
29    Śląsk    w    Radomiak  d    Piast    d    Raków    d    Craxa    w    Stal      w    Wisła    d
30    Wpłock    d    Raków    w    Pogoń    w    Śląsk    w    Górnik Z  d    Lechia    w    BBT      d
31    Craxa    w    Lech      w    Stal      w    Wpłock    d    Lechia    d    Piast    d    Jaga      w
32    Jaga      d    BBT      d    Górnik Z  d    Górnik Ł  w    Radomiak  w    Wpłock    w    Pogoń    d
33    Radomiak  w    Górnik Z  w    Jaga      w    Piast    d    Raków    d    Lech      d    Stal      w
34    Warta    d    Jaga      d    Craxa    d    Pogoń    w    Lech      w    Wisła    w    Górnik Z  d

wolfy 22.02.2022 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1578839)
Zdaję sobie sprawę. Ale po to udzielam się w statystycznym by mieć świadomość, że nie tylko my.

Kod:

#      Wisła          Górnik Ł        Legia          Bruk-Bet        Zagłębie          Warta        Śląsk   
23    Legia    w    Stal      d    Wisła    d    Craxa    w    Śląsk    w    Jaga      w    Zagłębie  d
24    Lechia    w    WPłock    w    Śląsk    d    Warta    d    Piast    d    BBT      w    Legia    w
25    Lech      w    Legia    d    Górnik Ł  w    Zagłębie  d    BBT      w    Górnik Z  d    Radomiak  d
                                      BBT      d    Legia    w 
26    Pogoń    w    Lechia    w    Raków    w    Górnik Z  w    Warta    d    Zagłębie  w    Wpłock    w
27    Piast    d    Pogoń    d    Lechia    d    Radomiak  d    Jaga      w    Raków    d    Lech      d
28    Górnik Z  d    Piast    w    Lech      w    Lechia    w    Stal      d    Craxa    d    Raków    w
29    Śląsk    w    Radomiak  d    Piast    d    Raków    d    Craxa    w    Stal      w    Wisła    d
30    Wpłock    d    Raków    w    Pogoń    w    Śląsk    w    Górnik Z  d    Lechia    w    BBT      d
31    Craxa    w    Lech      w    Stal      w    Wpłock    d    Lechia    d    Piast    d    Jaga      w
32    Jaga      d    BBT      d    Górnik Z  d    Górnik Ł  w    Radomiak  w    Wpłock    w    Pogoń    d
33    Radomiak  w    Górnik Z  w    Jaga      w    Piast    d    Raków    d    Lech      d    Stal      w
34    Warta    d    Jaga      d    Craxa    d    Pogoń    w    Lech      w    Wisła    w    Górnik Z  d

Doprawdy? Bo niedawno udzielałeś się w statystycznym po to żeby wyśmiewać oszołomów wskazujących że chyba jednak wygląda to wszystko bardzo niepokojąco...

skarabeus 22.02.2022 18:18

wolfy :-)
Jak zaczynasz obrazac, to zwykle dlatego, ze brakuje ci argumentow :-) Spusc z zylki, bo ci zaraz peknie :-)

Brzeczek mowil o bardzo dobrej pracy, ktora wykonal Gula :-) Rozumiem, ze tez jest glupi :D Niech bedzie, ze i on, i ja, jestesmy dwa glupki, ty za to jestes "mondry" :D

ciastek88 22.02.2022 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578857)

Brzeczek mowil o bardzo dobrej pracy, ktora wykonal Gula :-) Rozumiem, ze tez jest glupi :D Niech bedzie, ze i on, i ja, jestesmy dwa glupki, ty za to jestes "mondry" :D

Mówił też , że Skvarka to bardzo dobry piłkarz ;)

skarabeus 22.02.2022 18:51

Problem polega na tym, ze to jest dobry pilkarz. Tylko u nas kompletnie tego nie potrafi pokazac. Nie wiem czy glowa zawodzi, czy po prostu system gry nie dla niego, czy tez liga zbyt silowa.

Podobnie Mlynski. On jak urosl to stracil bardzo wiele walorow, ktore mial jak debiutowal w lidze. Ale to nie zmienia faktu, ze umiejetnosci ma. Tylko co z tego, jak nie widac tego na placu.

wolfy 22.02.2022 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578861)
Problem polega na tym, ze to jest dobry pilkarz. Tylko u nas kompletnie tego nie potrafi pokazac. Nie wiem czy glowa zawodzi, czy po prostu system gry nie dla niego, czy tez liga zbyt silowa.

Podobnie Mlynski. On jak urosl to stracil bardzo wiele walorow, ktore mial jak debiutowal w lidze. Ale to nie zmienia faktu, ze umiejetnosci ma. Tylko co z tego, jak nie widac tego na placu.

Znowu argument: "to super piłkarz, tylko mecze gra beznadziejne".
Być może jednak nie jest taki dobry? Być może dlatego odbił się od ligi węgierskiej? Być może dlatego menago upchnął go do Wisły, bo nikt rozsądny nie da mu takich pieniędzy a nam każdą ofiarę można wcisnąć?

Cóż, szczerze mówiąc mam to gdzieś. Tak samo jak miałem gdzieś czy Mawutor celowo odbija piłkę piszczelami czy przypadkiem u nas mu tak cały czas wychodzi.

Tak samo jak mam gdzieś czym nowoczesne treningi Guli różniły się od "wuefisty" Skowronka. Wystarczy mi efekt końcowy.

skarabeus 22.02.2022 19:51

Tu sie zgadzamy, ze efekt koncowy Guli i Skowronka byl dokladnie taki sam.

LucjuszWielki 22.02.2022 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578676)
Moim zdaniem zagraliśmy wspaniale. Mamy mocny skład który poradził sobie z dzisiejszym sprawdzianem. 1 pkt brał bym przed meczem w ciemno. Brzęczek to jednak fachowiec.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578680)
O czym ty pierd... człowieku. Jesteśmy mocni. Wspaniali piłkarze, prze .... trener :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578685)
Savic chujowy ale zajebisty :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578721)
Super więc brońmy się w następnym meczach a na pewno będziemy punktować :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gubernator (Post 1578817)
Też nie rozumiem po co ludzie panikują ! https://www.youtube.com/watch?v=zqEx6YEvw9Y Dobry przekaz jest najważniejszy !

Tak sobie przeglądam co ten uzytkownik pisze... ani to mądre, ani zabawne... może poleziesz na facebooka męczyć tam innych?

Dive Pirate 23.02.2022 00:40

Też to zauważyłem szkoda emocji, takich to się ukrywa.

Karherop 23.02.2022 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578857)
wolfy :-)
Jak zaczynasz obrazac, to zwykle dlatego, ze brakuje ci argumentow :-) Spusc z zylki, bo ci zaraz peknie :-)

Mówił też pod jakim wrażeniem jest klasy Skvarki.

Przecież każde jedno słowo na konferencjach to kurtuazja.

Brzęczek za długo jest trenerem by nie wiedzieć że dziennikarzom mozna co najwyżej przekazywać 10% prawdy. Reszta zostaje w szatni i klubie

skarabeus 23.02.2022 11:10

Karherop,
byles na jakims treningu? Problem Skvarki jest taki, ze on na treningach podaje najdokladniej, klepie z pierwszej, dobrze drybluje. Przychodzi mecz i podaje w aut, spoznia zagrania, przeciaga etc.

Jagul 23.02.2022 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1578918)
Karherop,
byles na jakims treningu? Problem Skvarki jest taki, ze on na treningach podaje najdokladniej, klepie z pierwszej, dobrze drybluje. Przychodzi mecz i podaje w aut, spoznia zagrania, przeciaga etc.

Ale co w tym dziwnego?
Jak w treningu grasz na Sadloka, Gruszkowskiego, Szota, Szotę czy Ringa to wyglądasz dobrze. W meczu ligowym rywale są lepsi.

wolfy 23.02.2022 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1578919)
Ale co w tym dziwnego?
Jak w treningu grasz na Sadloka, Gruszkowskiego, Szota, Szotę czy Ringa to wyglądasz dobrze. W meczu ligowym rywale są lepsi.

No i na treningu nie ma tak ostrej gry jak w meczach, każdy szanuje nogi kolegów.

sandomingo 23.02.2022 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1578920)
No i na treningu nie ma tak ostrej gry jak w meczach, każdy szanuje nogi kolegów.

Zależy. Sadlok swego czasu połamał Turgemana.

wolfy 23.02.2022 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1578924)
Zależy. Sadlok swego czasu połamał Turgemana.

Tugerman sam się też kilka razy posypał, m. in. biegnąc podczas meczu, więc tutaj akurat niekoniecznie musiała to być jego wina. Podobnie kiedyś na treningu złamali nogę Małeckiemu.
Wypadki się zdażają, to jednak sport kontaktowy, ale na treningach nie ma takich wejść jak w meczu.

Zresztą Skvarka >> Kuvejlić, Fazlagić. To po prostu nie jest rozgrywający, jest to słaby piłkarz, ale mamy gorszych. Dużo gorszych. Przesadzono z PR-em w jego przypadku i odbił się od oczekiwań których nie mógł przeskoczyć. Do tego Gula ewidentnie go faworyzował co powodowało coraz większy kwas. Czasem powinien był usiąść na ławce kiedy grał ewidentny piach.

Żadne z powyższych to nie jego wina. Taki sobie piłkarz w gównianej, budowanej bezmyślnie drużynie od którego oczekiwano że sam weźmie resztę drewniaków na plecy. Nie zdziwiłbym się gdyby po naszym spadku poszedł np. do Pogoni i grał tam sporo. Nie jako gwiazda od której oczekuje się że sam zastąpi linię pomocy, ale po prostu element dobrze funkcjonującego zespołu.

skarabeus 23.02.2022 11:56

Ale Coley i Frydrych juz takimi tyczkami nie sa.

aNouc 23.02.2022 21:17

[wideo] - Wisła vs Górnik Łęczna od kulis:

https://www.youtube.com/watch?v=GGRKF9Ao8qs

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl