Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto zostanie nowym trenerem Wisły Kraków ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10398)

alexx6 21.05.2021 19:07

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...y-trener-rundy

Wojtas 21.05.2021 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567606)
Tak jak napisałem wcześniej - po tym w jakim stylu pożegnano się z Hybalą, po tym jak zwolnili go piłkarze z grającym właścicielem na czele, po tym jak znajomi dziennikarze obsmarowali go równomiernie...
Kto normalny z sukcesami tutaj przyjdzie?!
Urban, Sobolewski albo zagraniczny trener na dorobku. Jakiś desperat albo ktoś kto ma wywalone że popracuje tu pół roku i zostanie przy tym zmieszany z błotem.

Tu nie ma przebacz,wystarczy ze ten desperat zacznie czegoś WYMAGAĆ od razu zrobi z niego niezrównoważonego Niemca(tfuu Polaka....)
a w grudniu Kubuś poprzytka sie z nim o jajeczko (sory nie te swieta,..O karpika) i trzeba bedzie zwolnić.
Ten klub apogeum absurdu osiagnał historią z Hulkiem Hoganem i facecie pod parasolką ale widze ze jeszcze moze miec cos w zanadrzu.

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 19:41

jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener

KOALIK 21.05.2021 19:44

Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.

Drozd 21.05.2021 19:48

Ostatnie popisy klubu dowodzą, że ambicją jest trwać w przyjemnej atmosferze i własnym smrodku. Kto by nie przyszedł musi się dostosować, bo inaczej okaże się chory psychicznie...

PAWEŁ 21.05.2021 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1567614)
Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.

Figurant z papierami jest to po co nam drugi ??

PAWEŁ 21.05.2021 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567613)
jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener

Pozostaje mi pogratulować rozsądku :D

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 20:01

kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke

PAWEŁ 21.05.2021 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567618)
kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke

Ta 2 to tez katastrofa, mniejsza większa ale katastrofa. Dokąd w klubie będzie przyzwolenie na bumelanctwo ( bez znaczenia czy Kuba gra czy nie) a bardziej czy mentalnie dorósł do roli w jakiej się znajduje. Inną kwestia jest, patrząc po ostatnich wydarzeniach jaki trener z papierami na trenowanie do nas przyjdzie? Żaden. W klubach które robią progres a budżety są mniejsze lub porównywalne jest jeden wspólny mianownik: nikt się z cipkami nie patyczkuje i albo pracują albo wypad. Patrząc na nas to jest ciągły regres. Szkoda bo jak tak dalej pójdzie to się w końcu s.......imy z tej ligi.

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 20:45

no ale jest jak jest , i raczej bedzie

wolfy 22.05.2021 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1567620)
no ale jest jak jest , i raczej bedzie

Ale trzeba patologię w klubie nazywać po imieniu. Może ktoś z trójki wreszcie zmądrzeje i zauważy co robią.
U nas taki Papszun wyleciałby zaraz na zbity ryj bo nie wystawia Kuby i każe ciężko pracować. Nie trzeba wcale w Niemczech szukać.

A skoro jest odgórne pozwolenie żeby Kuba odpuszczał treningi, to jak inni zawodnicy mają pracować? Jaką to tworzy atmosferę?

czaro 22.05.2021 10:33

A czy nie jest tak, że starsi zawodnicy zawsze trochę odpuszczają treningi? Nie wiem, pytam.

serek.c2 22.05.2021 11:03

Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.

crux.a 22.05.2021 11:18

Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.

Drozd 22.05.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1567646)
Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.

Co innego dobieranie obciążeń przez sztab, na podstawie wyników badań, a co innego "dzisiaj sobie odpuszczę bo jestem zmęczony". Z kontrolowanych przez klub przecieków wiadomo, że wystąpiła ta druga opcja. Poparta w dodatku kuriozalnym argumentem "jestem zmęczony bo miałem ważne dla klubu spotkanie ze sponsorem". Przecież to jest kabaret. A potem pretensje, że gra ogony. I taka historia jest początkiem ciągu wydarzeń kompromitujących klub w każdym aspekcie.

wolfy 22.05.2021 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1567645)
Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.

Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.
Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.

tumik 22.05.2021 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567648)

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.

Marcelo by się chyba nadal nadawał. ;)

serek.c2 22.05.2021 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1567648)
Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.

I jaki widzisz problem w tym, by drużyna trenowała normalnie, na wysokich obciążeniach, a piłkarze wiekowi, podatni na urazy, ale nadal dający sporo jakości, trenowali z innymi obciążeniami, albo po prostu czasami odpoczęli dłużej? W profesjonalnych klubach myślisz nie stosuje się takich metod? To właśnie profesjonalizm, zarządzanie zasobami ludzkimi w taki sposób, by dawały jak najwięcej klubowi.

Ondrasek to plotka, nie bierz wszystkiego co się pojawia w mediach za pewnik - już były wielkie dyskusje, bo Borek stwierdził, że bierzemy Brzęczka na dyrektora, a jak widzisz to guzik prawda.

ital 22.05.2021 12:27

Serek ale co innego jest dozowanie treningu że względu na wiek i formę a co innego "nie przyszedłem na trening bo miałem kaca po spotkaniu biznesowym" Podejrzewam że gdyby Kuba przed spotkaniem poinformował trenera to mimo szaleństwa Hyballi nie skończyło by się na treningu z mlodymi

serek.c2 22.05.2021 12:28

Oczywiście, tylko tu mówimy o jednostkowym przypadku - naprawdę nie róbmy z tego reguły. Teraz, czytając dyskusję, można stwierdzić, że Kuba to leń, któremu się nie chce trenować. Poważnie, nie idźmy w tę stronę bo to bzdura totalna.

INZAGHI 22.05.2021 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1567651)
Serek ale co innego jest dozowanie treningu że względu na wiek i formę a co innego "nie przyszedłem na trening bo miałem kaca po spotkaniu biznesowym" Podejrzewam że gdyby Kuba przed spotkaniem poinformował trenera to mimo szaleństwa Hyballi nie skończyło by się na treningu z mlodymi

Ja się poważnie zastanawiam, patrząc co wygaduje serek, czy on aby nie ma intencji by to wszystko w przyszłym sezonie jebło ligę niżej. Ten sam typ co Kuba, który miał w rozmowie z Canal+ pretensje do PZPN o przyznanie licencji Wiśle przed tym jak trio przejęło klub. Patologia.

serek.c2 22.05.2021 12:33

Tak, nie robię nic innego, tylko marzę o tym by klub upadł - weź ty się chłopie zastanów, co wypisujesz...

Qadou 22.05.2021 12:37

U Carillo Głowacki ponoć normalnie trenował jak inni bo ten mu nie dał inaczej i zagrał w rundzie wiosennej 2 min i koniec kariery :D

Qadou 22.05.2021 12:40

W jakimś wywiadzie wtedy mówił ze ciało mu nie wytrzymało obciążeń i nie grał bo był co chwile kontuzjowany po treningach

Levis88 22.05.2021 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1567651)

Kuba nie przyszedł na trening przez kaca? Dobrze rozumiem?

serek.c2 22.05.2021 12:46

A widzisz ominął mnie ten kac, nie zwróciłem uwagi na użyte słowo... Nie twórzmy alternatywnych historii, jaki to ma cel?

ital 22.05.2021 12:48

Info było że na porannym treningu go nie było bo był zmęczony po spotkaniu ze sponsorem które się przedłużyło do godzin nocnych

serek.c2 22.05.2021 12:53

Dokładnie, jednak kac to już Twoja twórczość.

ital 22.05.2021 12:54

Tak przyznaję się ale to czy z kacem czy bez to ten sam wydźwięk

ciacho 22.05.2021 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1567662)
Tak przyznaję się ale to czy z kacem czy bez to ten sam wydźwięk

Efekt tak, wydźwięk nie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl