![]() |
Swoja droga, musialo mi uciec... a jakos przechodzac po meczu z Korona (rzadko jestem na A) zauwazylem jak mocno zmienily sie tereny starego basenu.. co tam teraz jes robione? wrecz wyglada jakby placy pod boisko byl przygotowywany..
|
Tak, będzie tam boisko Szkółki Piłkarskiej TS.
|
Tutaj potwierdzenie tej informacji http://ekstraklasa.net/wisla-buduje-...000000#zamknij
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
BIERZMY Z NICH PRZYKŁAD!!!! teraz widać że profesjonalizm Wisły to nic nie warte słowa..... |
Cytat:
I tak bogatsi będą im wykupywali młodych, zdolnych. Tak przecież mówi Cupiał. I to on będzie teraz szykował kasę na podkupywanie młodych z Lubina i okolic. |
Taki stary kawal byl:
Doradca prezydenta USA: Prezydencie ruscy maluja ksiezyc na czerwono... Prezydent: Luz nic sie nie dzieje Doradca prezydenta USA: Panie prezydencie caly ksiezyc juz niemal czerwony Prezydent: Spokojnie. Doradca prezydenta USA: Caly ksiezyc czerwony!!! Prezydent: Ok, leccie i domalujcie Coca-Cola:) Parafrazujac jak juz zbuduja Cupiał, wyśle tam naganiacza:) Tak z przymruzeniem oka. |
|
Dzisiejsza 'Gazeta Myslenicka' dosyc powaznie informuje o planach budowy bazy treningowej w Myślenicach.
Jesli macie problem z dotarciem do tego pisma, a chcielibyscie zobaczyc, to postaram się później wrzucic jakies fotki (o ile nie posla mnie za to do wiezienia). @Eternit Dzieki, nawet nie pomyślałem o stronie internetowej, a o te zdjęcia mi chodziło. |
Cytat:
Pod tym linkiem po 10 czerwca artykuły z gazety będą dostępne za darmo. Na stronie dostępne są już zdjęcia przedstawiające projekt rozbudowy, Pozycje 1,2 i 3 są już zbudowane. |
ja tu widze 3 boiska TYLKO 3 boiska a tak naprawdę same grupy młodzieżowe powinny mieć z 2- 3 boiska tylko dla SIEBIE!!! nie mówiąc o pierwszej druzynie, także dla mnie to nie jest żadna baza treningowa tylko Wiślacka prowizorka....
|
Zawsze to trzy boiska więcej i krok w dobrą stronę.
|
Teoretycznie tak ale od planów do realizacji u nas jest bardzo daleko i potrzeby są naprawdę duże.
|
W tekście w artykule, znajduje się takie zdanie:
Cytat:
Na marginesie: skoro klub rezygnuje z wynajmowania na stałe pomieszczeń to o klubowym muzeum - dawno nikt o nim nie wspominał - możemy zapomnieć na długo. |
Ty człowieku jeszcze marzysz o klubowym muzeum??!!takie sprawy to można już dać na półkę miedzy bajki i nasz awans do LM,hehehe,
|
Cytat:
|
BAYERN MONACHIUM posiada 4 boiska trawiaste, w tym jedno z podgrzewaną murawą i jedno ze sztuczną murawą.. ( i wszystkie one są dla seniorskiej druzyny i WSZYSTKICH grup młodziezowych
a ten chce dla jednej grupy mlodziezowej 3 boiska.. taki Bayern ma kilka, a Wisla ma miec 20 w rozumowaniu marcina to co widzimy wyzej na wizualizacjach to kompleks treningowy jaki nie posiada zadna druzyna w Ekstraklasie wiec zamiast jaczec znow lepiej sie zamlczec.. rzecz jasna daj Bog ze nie skonczy sie na wizualizacjach, ale z tego co widac sprawa jest dosc powazna wiec jest nadzieja |
poza tym jeśli ta inwestyacja doszłaby do skutku, to młodzież przejęłeby obecne boisko treningowe, a do tego TS robił zbiórkę na jeszcze jedno.
Więc byłby 3 boiska na I drużynę i drużynę rezerw, która ma (?) powstać |
Ty mi mówisz BAYERN MONACHIUM a ja Ci powiem że Polonia Świdnica ma 3 boiska treningowe w tym jedno ze sztuczną nawierzchnią i całe oświetlane a gra w 3 albo 4 lidze a my MAMY 1 - GRATULACJE...
|
Cytat:
Cupiałowi 15 lat śmignęło jak z bata strzelił. W szesnastym roku udało się przygotować koncepcję ośrodka treningowego dla 1szej drużyny z ambicjami sięgającymi Ligi Mistrzów. Pewnie budowa będzie trwała tyle samo co budowa stadionu. Jak już to się uda (powielając po drodze podobne problemy jak ze stadionem), to się weźmiemy za przygotowanie czegoś dla juniorów i młodzieży. Ani chybi za 30-40 lat ten klub będzie już wyglądał w miarę normalnie |
Jak się zapatrujecie na pomysł z budową bazy Wisły w Myślenicach? Mi osobiście podobają się te wszystkie projekty itd. ale wiadomo, że u nas nic nie jest pewne dopóki efekt nie będzie widoczny w realu...
Z jednej strony fajnie, że ktoś wreszcie coś pomyślał w tym kierunku, ale ja mam pewne wątpliwości, którymi chciałbym się z wami podzielić i ewentualnie usłyszeć dobre słowo, które te wątpliwości wyeliminuje :) 1. Odległość Krakowa od Myślenic - 30 km. Wydaje mi się, że to dużo (szczególnie dla tych, którzy nie posiadają prawka jak Małecki i musieliby dojeżdżać autobusem...). Dla "gwiazdeczek", które na co dzień jeżdżą Mercedesami, Audi, Volvo itp. też może to sprawiać kłopot. Przykładów nie trzeba daleko szukać, np. taki Rafał Wolski z Fiorentiny (skromny chłopak z innego kraju), który za wszelką cenę chciał zamiekszać jak najbliżej stadionu i boisk treningowych. Nie wyobrażam sobie, żeby któryś z piłkarzy chciał na stałe zamieszkać w Myślenicach. Wabikiem dla nich ma być właśnie piękny Kraków, a jak usłyszą o perspektywie codziennego dojeżdżania na treningi trasą 30 km, to mogą czuć się zażenowani. Biorąc pod uwagę korki na mieście (Kraków) itp. taka podróż może trwać nawet godzinę... Dla mnie nie byłby to żaden problem, ale ja nie zarabiam milionów, nie uważam się za PANA piłkarza i nie spędzam wolnego czasu w Bonarce :) 2. Bazę buduje (albo ma plany na wybudowanie) Cupiał. Co będzie w momencie, kiedy klub wróci pod skrzydła TS Wisła? Może być tak, że zostaniemy i bez bazy, i bez pomieszczeń wynajmowanych na stadionie... Albo co gorsze, Cupiał sprzeda Wisłę jakiemuś pseudobiznesmenowi, który będzie miał kaprys i pozbędzie się ośrodka treningowego w celach zarobkowych. Sorki, ale moje zaufanie co do pozytywnych myśli Cupiała związanych z Wisłą z każdym rokiem maleje... Aczkolwiek nadal jest na plusie (może dlatego, że dzięku niemu nadal jesteśmy w Ekstraklasie) :) 3. Taka baza mogłaby być ogromnym atutem klubu, gdyby na miejscu powstał hotel i pomieszczenia mogące spełniać rolę sal do odpraw przedmeczowych itp. Mam tu na myśli 2-3 dniowe zgrupowania całej drużyny przed każdym meczem w Ekstraklasie czy pucharach. Podobne praktyki o ile się nie mylę, stosuje się chyba w Tereku Grozny (czytałem kiedyś jakiś wywiad z Rybusem na ten temat). Terek na pewno nie jest wyjątkiem, ale tylko on przychodzi mi w tej chwili do głowy. Takie zgrupowania to byłaby oczywiście nowość dla polskich kopaczy, co wiąże się z innym podejściem mentalnym do zawodu. Moim zdaniem takie praktyki na pewno nie byłby krokiem w tył jeśli chodzi o futbol w Polsce, ale obawiam się, że najwięcej do powiedzenia mieliby zaraz piłkarze, którzy narzekaliby na brak kontaktu z rodziną itd. Wszyscy pamiętamy kto miał najwięcej do powiedzenia w naszym klubie co do przyszłości Dana Petrescu na stanowisku trenera zespołu... Sporo osób wspomina o tym, że te boiska w Myśleniach mają służyć także młodzieży grającej w Wiśle. Zapominacie jednak, że ta baza to ma być ośrodek treningowy a nie AKADEMIA PIŁKARSKA... Rodzice na pewno nie będą jeździli ze swoimi dziećmi 30 km za miasto, aby to dziecko przez godzinę pobiegało sobie za piłką. Są jednak sposoby, aby i te problemy rozwiązywać, ale nie wiem czy nasz klub jest w stanie tak dobrze się zorganizować. Wszystkie dzieciaki z danej kategorii wiekowej meldują się na R22, gdzie wspólnie wsiadają do klubowego autobusu i jadą na trening. Hmmm... Chyba za bardzo się rozmarzyłem na temat tego profesjonalizmu w naszym klubie, zapachniało Europą hehe :) Trochę się rozpisałem i nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał to czytać, ale jak znajdą się takie osoby, które przeczytają to chętnie wysłucham ich opinii na temat związany z budową wiślackiego ośrodka treningowego w Myślenicach :) |
Cytat:
|
@wolfy Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ale jak przeglądam np. bazy treningowe klubów angielskich, to wszystkie mają je prawie, że na miejscu. Przykłady: Fulham, Chelsea czy Man Utd.
A co do tych ziemi... Będę spokojny, jeśli ziemia i ośrodek się na niej znajdujący będą na najbliższe 100 lat w posiadaniu Wisły a nie Cupiała. |
Cytat:
Jak klub ma tereny obok swojej siedziby, to oczywiste że to tam będzie budował. U nas to zwyczajnie nierealne. |
Cytat:
|
Ja osobiście ten pomysł z bazą w Myślenicach odbieram jak najbardziej na plus.
Niewiem jak to wygląda za granicą np w Angli,czy też te ośrodki są tak dosyć daleko położone Przejazd codziennie 30km to trochę sporo ale jednak tam będzie spokuj,lepsze powietrze,daleko od Galerii ;) Nie ma co narzekać,fajnie że właściciel coś chce zmienić,bo to był wstyd dla takiego klubu jak Wisła że nie posiadał bazy treningowej na choćby ,,ekstraklasowym'' poziomie 3 boiska są wystarczającce o ile przynajmniej jedno z nich jest z podgrzewaną murawą,Wisła to nie Arsenal czy Bayern żeby potrzebowała 10(Arsenal) boisk treningowych Aktualizacja: Centrum treningowe Arsenalu, które należy z całą pewnością do najnowocześniejszych pod względem budownictwa i technologii, położone jest w hrabstwie Hertfordshire, niedaleko miasteczka Shenley, 45 minut jazdy samochodem od Emirates Stadium. Chelsea ma bazę oddaloną o 32km od Stamford Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda u bogaczy z Anglii :) Centrum Arsenalu: http://www.kanonierzy.com/section_id...eningowe.shtml Centrum Chelsea: http://www.chelsealive.pl/dzial/cobham |
Cytat:
|
Jak Malecki nie ma prawa jazdy to niech sie nie stresuje.
30km to w niecale 2 godzinki na rowerze machnie. Bedzie zdrowszy, silniejszy, i mniej zestresowany - bo uniknie korkow. Zreszta po takim sezonie, oni wszyscy powinni na rowerach jezdzic na treningi. Do Zakopanego! |
w mediolanie ciezko o takie tereny
http://www.calciomio.fr/wp-content/u...llo.jpg?3a336c Realu valdebeblas czy jak to sie zwie tez jest oddalone.Ale to dlatego ze takich gruntow o takim obszarze by w Madrycie nie znalezli |
Cytat:
|
nie wiem czy próbowałeś biegać zaraz po zejściu z roweru ( po przejechaniu kilkunastu km)? Nogi jakoś nie pracują.
Znajomy ćwiczył do triathlonu każdą dyscyplinę osobno i bardzo, ale to bardzo się zdziwił :) Potem się przyzwyczaił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl