Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Pablo84 04.08.2014 12:42

No ale dlaczego cytujesz wyborczą oraz newsweeka, który jak sam piszesz popierają rządząca od 7 lat sitwę?
Dając tego typu materiały źródłowe sam się pogrążasz.

funkykoval 04.08.2014 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1370904)
Problemy SKOK-ów nie wzięły się z księżyca. Czy politycy odpowiedzą za Kasy?

Ciekawi mnie dlaczego SKOKI finansują PIS
SKOKi też sponsorują pisowskie propagandowe szmatławce jak wPolityce bracir Karnowskich, czy Sakiewicza.
Podobnie jak to, że Bierecki coraz chętniej wychodzi poza SKOK i nie boi się inwestycji w prawicowe przedsięwzięcia. SKOK Holding, czyli czapa całego systemu, ma udziały w dwóch interesach związanych z imperium o. Rydzyka: w Geotermii Toruń i sieci komórkowej W naszej rodzinie oferującej telefony osobom spychanym do tej pory na margines: starszym, niepełnosprawnym, samotnym. Spółki należące do holdingu współfinansują powstającą monografię Lecha Kaczyńskiego, są głównym reklamodawcą Gazety Polskiej, Gazety Polskiej Codziennie, Naszego Dziennika i serwisu Niezalezna.pl. Stefczyk.info ściśle współpracuje z serwisem braci Karnowskich Wpolityce.pl, a SKOK Stefczyka, największa kasa w Polsce, funduje stypendia dla studentów i pracowników naukowych uczelni działającej przy Radiu Maryja.
spółka Media SKOK prowadziła kampanię samego Biereckiego w Białej Podlaskiej. Współpraca musiała układać się dobrze, bo komitet PiS przelał na jej konto łącznie prawie półtora miliona złotych! Innymi słowy, spółka zrobiła kampanię wyborczą członkowi swoich władz i przyjęła lukratywne zlecenia od reprezentowanego przez niego komitetu.
http://biznes.newsweek.pl/skok--praw...96095,1,1.html
Czyż to nie sitwa?... (jak mówi Prezes)
Jedną sitwę mamy

czy warto zastąpić inną?

Sitwa żyje z państwowych pieniędzy, dysponuje państwowymi uprawnieniami itd. Jeśli tego nie dostrzegasz, to masz problem z rozumieniem czegokolwiek.....
Twoje 2 odnosniki do WybGazety i Lisweeka są żenujące, może poczytałbyś cokolwiek innego ???

york09 04.08.2014 13:58

Jeżeli PIS to nie sitwa, to co powiesz na to:
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/a...mafii-dzis-pis
http://slizewski.wordpress.com/2011/...omocy-pis-owi/
http://natemat.pl/111769,powiat-wolo...nej-w-szkolach
Widzisz jakąś różnicę między PO a PIS?

@funkykoval
Cytat:

Sitwa żyje z państwowych pieniędzy, dysponuje państwowymi uprawnieniami itd. Jeśli tego nie dostrzegasz, to masz problem z rozumieniem czegokolwiek
Rozumiem, oprócz kasy ze SKOKów mają naszą z podatków.
Chyba mi nie powiesz że nie wierzysz w to że SKOKi finansują PIS.

kerim1906 04.08.2014 14:05

dyskutujecie z propagandzistą ? po co ? on jest w pracy a Wy się denerwujecie , zlekceważyć i już

Smuga 04.08.2014 14:30

@kamikaze Toś sobie autorytet pełną gębą znalazł. :lol: Były trener pasiastych, który na dodatek jak sam przyznaje nigdy nie czuł się Ukraińcem.

Spiskowa dezinformacja Kremla. Makabryczna propaganda służb specjalnych.

Zastanawiam się do jakiego jeszcze poziomu absurdu dojdą propagandziści kremlowscy. Jak widać są w Polsce środowiska, która dały sobie zaczadzić umysł takimi bredniami. Cóż się dziwić, skoro do dziś w niektórych kręgach panuje przekonanie, że to Niemcy mordowali w Katyniu.

emj10 04.08.2014 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1370921)
No ale dlaczego cytujesz wyborczą oraz newsweeka, który jak sam piszesz popierają rządząca od 7 lat sitwę?
Dając tego typu materiały źródłowe sam się pogrążasz.

Jakie źródło musiałoby być właściwe, aby uznać oczywistą oczywistość za prawdę? Chyba nie wyobrażasz sobie, żeby Karnowscy, czy pisozależna napisały takie artykuły, gdzie odważyliby się jawnie przyznać do tego, że biorą pieniądze od SKOK-ów. Jeszcze Karnowscy jako tako nie starają się brnąć w kłamstwo i w półsłówkach mówili o tym kto sponsoruje ich tygodnik, ale ogólnie przyjęte jest tak, że swoi swoich nie opluwają.

Także przypominając ostatnią dyskusję o SKOK-ach trudno przypuszczać, aby ktoś związany z PiS-em jawnie i otwarcie napisałem złe słowa względem kas.

emj10 04.08.2014 14:53

Prawdę o banderowcach ze strony zadeklarowanego sowiety zapomniałeś dodać.

emj10 04.08.2014 15:09

Widzisz, ale w takim układzie sam przyznałeś, że dobrałeś cytat, który pasował do Twojej opinii, a nie inaczej. Raczej eksperta z PO, czy PiS nie zacytowałbyś, nieprawdaż?

Czyli w gruncie rzeczy jesteś tak samo manipulowany jak te osoby, które święcie wierzą, że to Putin najechał na Ukrainę, a niczemu nie winni żołnierze ukraińscy walczą w obronie kraju.

AYALA 04.08.2014 15:10

Atak na SKOKI, to próba odwrócenia uwagi przez sitwe od tego, że od 2018 roku nie bedzie z czego emerytur wypłacać.

emj10 04.08.2014 15:12

Emerytur to nie będzie już dla obecnych 20-40 latków, więc jak w skarpetę nie odłożysz to zostanie szczaw i mirabelki. Tylko naiwniacy liczą na emerytury.

AYALA 04.08.2014 15:39

No tak, to sie kończy jak sie wspiera i głosuje na okupanta

emj10 04.08.2014 15:47

Wystarczy nie głosować na tych co chcą zachować obecny system emerytalny, który i tak padnie.

uposledzony_ale_kumaty 04.08.2014 15:59

A co zrobisz z obecnymi emerytami (kilka mln) ?

silver03 04.08.2014 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1370948)

Nie chce mi się tłumaczyć po raz n-ty, może kolega wyżej to zrobi. Ale zadam odwrotne pytanie, co zrobisz z obecnymi emerytami i przyszłymi skoro chcesz zachować obecny system? Oczywiście nic nie zrobisz, bo chcesz zachować obecny system, logiczne. W takim wypadku nie będzie żadnych emerytur dla nikogo, chyba że uznasz emerytury wysokości 500zł za wystarczające.

emj10 04.08.2014 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1370948)

Oni swoje prawa oczywiście zachowują, ale w świadczeniach tymczasowych typu renty, chorobowe, czy jeszcze ostatnie emerytury pomostowe, górnicze bądź nauczycielskie z miejsca powinny zostać zrewidowane. Czas powiedzieć stop 40-letniem i 50-letnim "emerytom" utrzymywanym większość życia przez państwo.

Przykładowo świadczenia kompensacyjne dla nauczycieli to granda. Nie dość, że owi nauczyciele mogą przejść na emeryturę przed 60-tką to jeszcze otrzymują świadczenia... tymczasowe.

uposledzony_ale_kumaty 04.08.2014 16:24

Przecież to nie realne :) Górnicy,mundurowi jakby im ktoś to zabrał zrobili by dobrą rozpierduchę.

emj10 04.08.2014 16:27

Może ktoś wreszcie spróbuje, a nie będzie bał się starych pierników żyjących z naszych podatków?

4karol4 04.08.2014 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370953)
Może ktoś wreszcie spróbuje, a nie będzie bał się starych pierników żyjących z naszych podatków?

Nikt nie spróbuje, bo każdy rząd boi się o słupki poparcia. Mundurowi, czy górnicy stanowią liczny, zwarty i co najważniejsze zdyscyplinowany elektorat. Zawsze idą na wybory i głosują na tych, którzy gwarantują utrzymanie ich przywilejów, bądź dołożenie nowych. Dlatego rządzący się ich boją i wolą ich obdarowywać na koszt reszty społeczeństwa. Nic się z tym nie da zrobić. Takie uroki demokracji :)

A co do emerytur dla młodego pokolenia - wisiałoby mi to, gdyby nie przymusowe ubezpieczenie. Państwo kradnie kasę z wypłaty pod postacią składek, a odkładać trzeba samemu. Analogicznie jest z państwową służbą zdrowia.

emj10 04.08.2014 16:49

Spokojnie. OFE padnie zupełnie w przeciągu 2-3 lat i wtedy zaczną się głowić co dalej. Oczywiście co mocniejsze lobby (mundurowi i górnicy) utrzymają część świadczeń, ale słabsze grupy pozostaną z niczym.

palikot 04.08.2014 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1370934)
@kamikaze Toś sobie autorytet pełną gębą znalazł. :lol: Były trener pasiastych, który na dodatek jak sam przyznaje nigdy nie czuł się Ukraińcem.

Spiskowa dezinformacja Kremla. Makabryczna propaganda służb specjalnych.

Zastanawiam się do jakiego jeszcze poziomu absurdu dojdą propagandziści kremlowscy. Jak widać są w Polsce środowiska, która dały sobie zaczadzić umysł takimi bredniami. Cóż się dziwić, skoro do dziś w niektórych kręgach panuje przekonanie, że to Niemcy mordowali w Katyniu.

http://forum.legionisci.com/showthre...12#post1293412

Może trochę z innej beczki, ale zobaczcie... oni są yyyyyyy... PROWIŚLACCY :D Agenci Wisły na forum Legii :haha:

Nikt nie mówi, że w Rosjii nie ma propagandy. Propaganda jest z dwóch stron. Można powiedzieć że to wojna propagandowa póki co. Problem jest taki, że jedni uchodzą za "demokratycznie sprawiedliwych" a kłamią i manipulują jak leci. Drudzy przynajmniej nie chowają się z tym co robią. Prawda jest taka, że oby dwie frakcje chcą Ukrainę wciągnąć pod swoje wpływy i śmieszne jest to, że ci nieskazitelni zarzucają tym złym, że oni to chcą zrobić jak sami to robią. To jest przerażające. Najśmieszniejsze jest jednak to, że są pewni ludzie którzy widzą to jak na dłoni i pokazują hipokryzję tej jednej strony i są nazywani przez pewne ślepe kręgi jako prorosyjscy, sługusi Putina, Kremlowscy wysłannicy et.c etc. :D Wystarczy trochę poluzować i spojrzeć na to z boku, ale nie PIS wszędzie kremlowskie spiski wącha, jak ktoś tu już pisał, to stan umysłu :D

emj10 04.08.2014 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1370957)
http://forum.legionisci.com/showthre...12#post1293412

Może trochę z innej beczki, ale zobaczcie... oni są yyyyyyy... PROWIŚLACCY :D Agenci Wisły na forum Legii :haha:

Nie wiedziałeś o tym? Przecież wszędzie macie swoich szpiegów, a kryptofani Wisły schowani są pod przykrywką na każdym forum w Polsce ;)

4karol4 04.08.2014 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370956)
Spokojnie. OFE padnie zupełnie w przeciągu 2-3 lat i wtedy zaczną się głowić co dalej. Oczywiście co mocniejsze lobby (mundurowi i górnicy) utrzymają część świadczeń, ale słabsze grupy pozostaną z niczym.

Twierdzisz, że w ciągu 2-3 lat posypie się system emerytalny? Myślę, że jeżeli będzie rządziło PO to ucieknie się do wszelkich środków żeby stwarzać pozory stabilnego systemu.

AYALA 04.08.2014 20:39

Sitwa wyżyga forse za pendolino,przepłacone autostrady,stadiony,koncerty,za ośmiorniczki w sosie brorwikowym,wina po 600 zł i będzie z czego wypłacać emerytury

emj10 04.08.2014 20:41

W przeciagu 2 lat zlikwkidowali przeciez 90% OFE i te ostatnie 10% pojdzie w ostatnim kroku. Czy ktos chce czy nie za moment nie bedzie już systemu emerytalnego.

palikot 04.08.2014 23:01

To fajne! Gejzeta wyborcza :)
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...47203732_n.jpg

Gwiaździsty 05.08.2014 07:29

Korwinista sie nagle obudził i wielce zdziwiony manipulacjami GW, bo dotyczą jego guru. Wcześniej mu pewnie nie przeszkadzały. Po za tym, naiwnie wierzy, ze się wzbogaci, kiedy Mikke dojdzie do władzy :). Może faktycznie on jeden tak (pewnie z jego sztabu). Pisze, ze chce żyć w Polsce, a przy swoim guru będzie raczej żył w Priwislanskim Kraju. A już zakończenie komiczne. Głęboko to sam sie zdziwi :).

silver03 05.08.2014 08:21

To jak przeinaczasz fakty i kłamiesz Gwiaździsty może być tylko porównywalne z betonami zasiadającymi w Sejmie.

york09 05.08.2014 08:22

Priwislanski Kraj, Wolska, co za różnica. Ja chce żyć w Polsce takiej gdzie w Sejmie debatują nad przyszłością kraju, a nie o tym kto do koryta się podłączy, nie o tym czy samolot przeleciał nad, obok lub pod brzozą.
Nie interesuje mnie co komu po któreś tam lampce wina do ucha coś powiedział.
Raczej interesuje mnie to co np. zrobić aby bezrobocie było mniejsze, łatwiejszy był dostęp do lekarzy, lub jak zadziałać aby emeryci mieli lepsze emeryturki. Obniżenie wieku do 60 lub 65 lat jedynie zwiększy ilość emerytów.
A stary tetryk JKM to takie pierdoły może młodym pociskać którzy o życiu nie mają pojęcia.

emj10 05.08.2014 08:26

Za to przyszli samorządowcy, posłowie i pracownicy spółek Skarbu Państwa z PiS-u nie muszą być naiwni, bo doskonale wiedzą, że po wygranej Kaczora w końcu dojdą szeroką ławą do wszelkich fruktów i intratnych stanowisk :)

wiesniak84 05.08.2014 08:26

Idźcie wy wszyscy w ....u. Dzięki takim matołom to w tym kraju nigdy dobrze nie będzie a ludzie muszą wyjeżdżać żeby mieć święty spokój.

emj10 05.08.2014 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1370990)
A stary tetryk JKM to takie pierdoły może młodym pociskać którzy o życiu nie mają pojęcia.

Co by nie mówić to JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych i nie dorobił się tego jak 99% posłów na polityce, ale na własnej działalności. Więc powiedziałbym, że ma większe pojęcie o życiu niż jakieś tam.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1370992)
Idźcie wy wszyscy w ....u. Dzięki takim matołom to w tym kraju nigdy dobrze nie będzie a ludzie muszą wyjeżdżać żeby mieć święty spokój.

Ja tam wracam na stałe, bo najbliższy rok w polityce będzie bardzo ciekawy :D

Pablo84 05.08.2014 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370937)
Jakie źródło musiałoby być właściwe, aby uznać oczywistą oczywistość za prawdę? Chyba nie wyobrażasz sobie, żeby Karnowscy, czy pisozależna napisały takie artykuły, gdzie odważyliby się jawnie przyznać do tego, że biorą pieniądze od SKOK-ów. Jeszcze Karnowscy jako tako nie starają się brnąć w kłamstwo i w półsłówkach mówili o tym kto sponsoruje ich tygodnik, ale ogólnie przyjęte jest tak, że swoi swoich nie opluwają.

Także przypominając ostatnią dyskusję o SKOK-ach trudno przypuszczać, aby ktoś związany z PiS-em jawnie i otwarcie napisałem złe słowa względem kas.

Koleżko, a czy ja kwestionuję to, że SKOK wspierają prawicowe media? To samo robi od 7 lat rząd dając reklamy programów- unijnych, rządowych, ogłoszenia itp w TVN, Wyborczej czy Newsweeku. TYLKO NIE NA TAKĄ SKALE
http://wpolityce.pl/polityka/172660-...mowego-zespolu
Mi się po prostu śmiać chce, jak ktoś zarzuca jedno innym a sam wrzuca źródło informacji z portali drugiej strony :lol:

emj10 05.08.2014 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1370995)
Koleżko, a czy ja kwestionuję to, że SKOK wspierają prawicowe media? To samo robi od 7 lat rząd dając reklamy programów- unijnych, rządowych, ogłoszenia itp w TVN, Wyborczej czy Newsweeku. TYLKO NIE NA TAKĄ SKALE
http://wpolityce.pl/polityka/172660-...mowego-zespolu
Mi się po prostu śmiać chce, jak ktoś zarzuca jedno innym a sam wrzuca źródło informacji z portali drugiej strony :lol:

Wrzucił akurat teksty atakujące SKOK-i, który próżno szukać na portalach Karnowskiego, czy pisozależnej. Nie wiesz, że w mediach i polityce funkcjonuje swoista moralność Kalego. Nie widzi się swoich przewin, a za to doszukuje się choćby źdźbła w oku politycznych wrogów.

Jak pisałem ja ze SKOK-ów korzystam już więcej niż 7 lat (czyli nie tylko od czasów PO), ale krytykuję SKOK-i równo, bo stały się kasą powierniczą PiS-u w skali kraju, jak i w Wołominie, gdzie SKOK Wołomin dotuje jedną jedyną opcję. Nie ma obecnie innej takiej partii, która miałaby bezpośrednie zasilenie z instytucji finansowych.

AYALA 05.08.2014 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370991)
że po wygranej Kaczora w końcu dojdą szeroką ławą do wszelkich fruktów i intratnych stanowisk :)

Nic sie Emj nie martw, razwiedka nie pozwoli żebyście władze oddali

emj10 05.08.2014 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1370998)
Nic sie Emj nie martw, razwiedka nie pozwoli żebyście władze oddali

Ja tam władzy nie muszę oddawać, bo nigdy jej nie miałem.

Jak pogoni się PiS i PO na 4 wiatry to może w końcu będzie porządek :D

Pablo84 05.08.2014 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370996)
Wrzucił akurat teksty atakujące SKOK-i, który próżno szukać na portalach Karnowskiego, czy pisozależnej. Nie wiesz, że w mediach i polityce funkcjonuje swoista moralność Kalego. Nie widzi się swoich przewin, a za to doszukuje się choćby źdźbła w oku politycznych wrogów.
.

Ale oczywiście że tak . Dla mnie po prostu osoba, która atakuję opozycję powołując się na źródła "rządowe" jest co najmniej śmieszne.
Ja do tej pory nie mogę rozszyfrować kogo wspiera ten york. Atakuje Kaczora, pisze coś o sitwie w PO, niezbyt przychylnie wypowiada się o JKM - zostają więc albo małe partie prawicowe albo już największe ścierwo w polskim sejmie -SLD i ruch palikota.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1370997)
Prawy Sektor wsparł Izrael w "walce z terroryzmem" w Palestynie
źródlo: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...m-w-palestynie

Mówiłem od samego początku że Żydzi zrobili ten cały Majdan na Ukrainie, ale wyborcy Jaroslawa Kalksteina wiedzą przecież lepiej ;)

Jak już coś to pij do wyborców Słońca Peru- bo to on prowadzi politykę zagraniczną od 7 lat a nie Kaczor- to tak w gwoli przypomnienia. :lol:

P.S
Mógłby mi ktoś wkońcu odpisać czy Gierych ma coś wspólnego z portalem kresy.pl? ;)

emj10 05.08.2014 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1371001)
P.S
Mógłby mi ktoś wkońcu odpisać czy Gierych ma coś wspólnego z portalem kresy.pl? ;)

Dużo. Jego polityczni i biznesowi przyjaciele zakładali ten portal.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1371000)
Ja do tej pory nie mogę rozszyfrować kogo wspiera ten york. Atakuje Kaczora, pisze coś o sitwie w PO, niezbyt przychylnie wypowiada się o JKM - zostają więc albo małe partie prawicowe albo już największe ścierwo w polskim sejmie -SLD i ruch palikota.

Albo pisze zwyczajnie to co mu przyniosą w linkach. Nie tylko tutaj w dyskursie w internecie dominuje linkowa dyskusja. Pewnie z jakieś 90% userów w dyskusji posługuje się wyłącznie treściami, które znajdzie w linkach, bądź tymi informacjami podrzuconymi trollom z PO i PiS, które zgadzają się z linią partii. Myślących ludzie jest naprawdę niewiele co potwierdza chociażby w realu tak duża ilość pracujących za 1500 zł.

york09 05.08.2014 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370993)
Co by nie mówić to JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych i nie dorobił się tego jak 99% posłów na polityce, ale na własnej działalności. Więc powiedziałbym, że ma większe pojęcie o życiu niż jakieś tam.

Zgoda, ale on nie dorobił się tego w tym jego wyimaginowanym ustroju, ale w tym w którym żyje.

@emj10 .( JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych) ??:idea:

york09 05.08.2014 09:30

Panowie ja mam ładną górniczą emeryturkę (nie jeden by pozazdrościł) nie muszę żadnej partii wspierać. Ale nie trawię PISu. Kaczorowi tylko w głowie władza i zemsta. A gospodarkę ma gdzieś.
Jak mi się coś nie podoba to o tym piszę, w przeciwieństwie do tych którzy mają klapki na oczach i oprócz PISu świata nie widzą. Nie wiem jak wy ale nie chciałbym żyć w kraju w którym namiastką Polski jest powiat i miasto Wołomin.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1371006)
Ciekawe po co jechał na Majdan do banderowców i pozdrawiał ich banderowskim hasłem "sława ukrainie", wiadomo pochodzenie zobowiązuje.

Raczej był i jest nieświadomy tego co robi

Pablo84 05.08.2014 09:32

Ale to co Kaczyński mówił, mało mnie interesuje, to nie on robi politykę zagraniczną a Tusk i jego świta :)

P.S
Uważasz, że Kaczyński jest probanderowcem? Albo piszemy tu poważnie albo robimy przedszkole.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl