Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

anthony09 04.07.2010 19:51

Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?

63.5 Kg 04.07.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 927665)
Głowę należało zatrzymać i dokupić klasowego obrońce do niego! To jest mądra polityka! A to co zrobił Basałaj, to skandal i krótkowzroczność.

A to Basalaj jest wlascicielem klubu??
On jest tylko poineczkiem w calej tej strukturze...

jova 04.07.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 927649)
Tak akurat ograny. Lokcie Marcelo szly jak sztylety japonskiej zabojczyni Tsukuri... Na ogranie Marcelo wtedy potrzebowal przynajmniej pol roku roku.

Zespol przez dwa lata nie mogl sie pozbierac z powodu braku skutecznosci z przodu i czestych zmian trenerow.

Skoro Twoim zdaniem Marcelo wtedy nie był ograny to co można powiedzieć o obecnej sytuacji? Przed odejściem Clebera Marcelo miał pół roku by zgrać się z zespołem, a Twoim zdaniem to jeszcze było zbyt mało. Teraz mamy uznać, że wszystko jest w porządku, gdy nowi zawodnicy nie dostaną nawet tych sześciu miesięcy na zgranie się z zespołem? Jesteś niekonsekwentny.

Kiepscy trenerzy nie pomagali, to oczywiste, ale ten brak skuteczności wynikał też z tego, że do podstawowego składu wskoczył młody piłkarz, który bez wsparcia drugiego klasowego, doświadczonego napastnika nie był w stanie samemu ciągnąć gry Wisły.

serek.c2 04.07.2010 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 927669)
Nie chcę po raz kolejny krytykować transfer Cikosa ale mam pytanie czy on jest teraz na testach czy już zostało podpisane wypożyczenie ?

Nie wiadomo, być może już został przez nas sprzedany - nie ma sentymentów :D

63.5 Kg 04.07.2010 19:55

Kazdy nowy zawodnik ktory pojawia sie w Niemczech ma kontrakt juz w reku...

wolfy 04.07.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 927678)
Kazdy nowy zawodnik ktory pojawia sie w Niemczech ma kontrakt juz w reku...

Bzdura. Jest Etamane, dojechał Holender i jakiś Brazylijczyk. Cała trójka na testach.

Znając życie pewnie jeszcze paru się przewinie.

radek2323 04.07.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 927654)
A czy ja napisałem, że należało go zatrzymać? Skoro klub wiedział, że odejście Głowackiego nie oznacza, że Marcelo zostaje, to należało znacznie wcześniej zacząć szukać zawodników mogących zastąpić Brazylijczyka.

ok ale skad wiesz ze nie maja nikogo na jego miejsce? jestem pewien ze ktos przyjdzie bo wlodarze klubu wiedzieli nie od dzis ze go stracimy moze wlasnie trwaja negocjacje w tych sprawach tylko jedno troche mnie denerwuje ze tak malo czasu pozostaje ale mimo wszystko nalezy byc dobrej mysli

sportnh 04.07.2010 20:00

Czy sa ku..a mac jakies wiesci na temat MILINKOVICIA?

mercury 04.07.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 927690)

podbijam pytanie bo właśnie wczoraj coś wyczytałem, że jakaś gazeta napisała, że z transferu nici.

koyoot 04.07.2010 20:01

jova, ograny w naszym zespole. Bunoza jest w prawie tej samej sytuacji poza tym ze on przyszedl i juz musi wskoczyc do pierwszego skladu.

63.5 Kg 04.07.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 927684)
Bzdura. Jest Etamane, dojechał Holender i jakiś Brazylijczyk. Cała trójka na testach.

Znając życie pewnie jeszcze paru się przewinie.

CZytaj dokladnie wolfy bo widze ze poziom Twojej irytacji dzisiaj osiaga stan zenitu.

Gosc sie pytal o Cikosa.
Ja napisalem ze kazdy w tym sensie ze i Cikos i Bunoza byli wczesniej w Krakowie i przechodzili badania.
I to wlasnie dla mnie oni sa ci "kazdy"

WiślakMyślenice 04.07.2010 20:02

Cytat:

Tak, wrócił do Koszyc bo zapomniał ulubionego misia przytulaska i dodatkowej pary majtek. Podobno zatrzymuje go mama bo się go boi do nas wysłać...

bridgeburner 04.07.2010 20:03

Ludzie kochani
Przecież w momencie przyjscia Marcelo wiadomo było, że nie zabawi u nas długo
Ja sie ciesze, że jednak w tym klubie ktos sie uczy na błędach
Jak odrzucili pierwsza oferte za Uche to nie mielismy ani piłkarza ani kasy
A w koncu sprzedaliśmy go i tak poniżej wartosci
Jezeli faktycznie dostalismy za niego 3.8 mln E
to zrobilismy dobry deal
dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii
Widać że u nas można sie świetnie wypromować

radek2323 04.07.2010 20:06

Wiesz, ich tzn. malkontentów argumentacja opiera się na tym, że skoro wiadomo było, że Marcelo odejdzie, to nie należało sprzedawać Głowackiego. Aby dużo nie mówić, to jedyny rozsądny argument. Jednakże, moim zdaniem, utrata dwóch stoperów w jednym oknie nie jest dramatem, skoro wyciągamy za nich naprawdę duże pieniądze.

dokladnie ja bym nie robil tragedi narodowej tak jak wolfy i nie sial propagandy ze sie wszystko posypalo i juz pozamiatane spokojnie podchodze do tematu i czekam na dalszy ciag wydarzen

wolfy 04.07.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 927695)
CZytaj dokladnie wolfy bo widze ze poziom Twojej irytacji dzisiaj osiaga stan zenitu.

Gosc sie pytal o Cikosa.
Ja napisalem ze kazdy w tym sensie ze i Cikos i Bunoza byli wczesniej w Krakowie i przechodzili badania.
I to wlasnie dla mnie oni sa ci "kazdy"

Acha, czyli ta trójka testowanych to są dla Ciebie "nie każdy". Bo dla mnie "każdy" to "każdy".

Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy:>

radek2323 04.07.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 927697)
Ludzie kochani
Przecież w momencie przyjscia Marcelo wiadomo było, że nie zabawi u nas długo
Ja sie ciesze, że jednak w tym klubie ktos sie uczy na błędach
Jak odrzucili pierwsza oferte za Uche to nie mielismy ani piłkarza ani kasy
A w koncu sprzedaliśmy go i tak poniżej wartosci
Jezeli faktycznie dostalismy za niego 3.8 mln E
to zrobilismy dobry deal
dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii

zgadzam sie w 100% to sie nazywa trzezwe myslenie

63.5 Kg 04.07.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 927711)
Acha, czyli ta trójka testowanych to są dla Ciebie "nie każdy". Bo dla mnie "każdy" to "każdy".

Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy:>

Ojj...ciezko:foch:
Ja Cie rozumiem ale Ty mnie nie.
Koniec polemiki.

Edo 04.07.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 927697)
...dodatkowo mamy wspaniała karte przetargowa przy przyszłych transfrach z Brazylii

no i oto również chodzi, szkoda Chłopa ale za to możemy dzięki pomocy Clebera mieć fajne transfery i dobrą kartę w reku w postaci Marcelo i daj Boże aby się chłopina rozegrał w Holandii

jova 04.07.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 927686)
ok ale skad wiesz ze nie maja nikogo na jego miejsce? jestem pewien ze ktos przyjdzie bo wlodarze klubu wiedzieli nie od dzis ze go stracimy moze wlasnie trwaja negocjacje w tych sprawach tylko jedno troche mnie denerwuje ze tak malo czasu pozostaje ale mimo wszystko nalezy byc dobrej mysli

Transfer Głowackiego był przesądzony około 13 czerwca. Bunoza dołączył do zespołu 2 lipca. Co jest bardziej prawdopodobne - Bunoza był dogadany gdy Głowacki odchodził z klubu, czy może raczej zaczęliśmy negocjować z potencjalnymi następcami dopiero gdy odejście Głowackiego się przesądziło?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 927694)
jova, ograny w naszym zespole. Bunoza jest w prawie tej samej sytuacji poza tym ze on przyszedl i juz musi wskoczyc do pierwszego skladu.

Bzdura. Marcelo był jedynym nieogranym w tamtym bloku obronnym. Jego koledzy znali taktykę, rozumieli się i byli zgrani. Jak można to porównać z sytuacją, gdzie w czteroosobowym bloku obronnym nieogranych jest dwóch lub nawet trzech zawodników?!

Marszałek 04.07.2010 20:14

Widzę,że powstał nowy dogmat. Bunoza jest średni jak Wasilewski.

Nikt go w akcji nie widział ale już wiadomo,że facet jest średni. Bravo.

Reiro 04.07.2010 20:14

A wam nadal nic nie trafia do łbów...?
Głowa został sprzedany bo tego chciał juz od dłuższego czasu, a skoro trafiła się okazja i można było przy tym sporo zarobić to został sprzedany. Wtedy również postanowiono, że Marcelo przynajmniej przez najbliższe pół roku pogra w Wiśle. Jak się jednak okazało Marcelo "dogadał się" z PSV i wręcz wymusił pozwolenie na transfer...nie dziwię mu się, bo każdy wiedział, że dla takiego obrońcy Polska liga jest, a nawet musi być tylko przystankiem i to jak najkrótszym.
Podsumowując zarząd znalazł się w sytuacji podbramkowej...z jednej strony zatrzymanie Marcelo i "fochów", a z drugiej sprzedaż za grubą gotówkę i kompletne rozbicie formacji defensywnej. Jaką decyzję podjeli już wiemy, wiemy również że ta decyzja należała do nich, a nie do nas. Do nas natomiast należeć będzie rozliczenie zarządu z podjętych decyzji ale rozliczenie owe nastąpić będzie mogło nie wcześniej niż po odpadnięciu/przejściu pucharów bądź po wygraniu/przegraniu ligi.
Teraz pozostaje nam obserwować wszystko z oddali i czekać na ewentualne sukcesy/porażki, z których rozliczymy zarząd...

Pozdrawiam i życzę więcej wiary w działania ludzi
odpowiedzialnych za zarządzanie Wisełką.

anthony09 04.07.2010 20:14

maJew 04.07.2010 20:17

Co do transferu Marcelo, to myślę, że był to mimo wszystko dobry ruch. Jest on młodym piłkarzem z dużym potencjałem. Wisła zapewniła mu zdobycie pewnego doświadczenia, umiejętności i puściła go do bądź co bądź klasowej drużyny, może to zareklamować Wisłę i jeżeli świat usłyszy o Marcelo to jest szansa,ze ściągnie to nowych,dobrze zapowiadających się piłkarzy do Wisły.

A Głowackiego faktycznie mogli zostawić, był jednym z najlepszych środkowych obrońców w lidze, a nie jest wcale młody więc kariery ogromnej raczej nie zrobi, szkoda, że nie dotrwał do końca kariery w Wiśle, ale był to wybór jego i naszego zarządu.

Pozostaje czekać na uzupełnienie tej dziury bo Marcelo, i pozostaje wierzyć, że nowy stoper będzie równie dobry co nowy nabytek PSV.

kot 04.07.2010 20:18

Dla uporządkowania myśli warto pamiętać, że Marcelo był podstawowym stoperem Santosu i najlepszym zbierającym górne piłki w lidze brazylijskiej i to w wieku młodszym od jego obecnego zastępcy w Wiśle z ligi i zespołu deczko niższej rangi.

Ja nie mam pretensji do Cupiała czy obecnych mioteł klubowych za sprzedaż Marcelo a nawet i Głowy, tylko bez względu na okoliczności tej jednoczesnej wyprzedaży defensywy, mam pretensje za powtarzanie tych samych błędów. Tak jak kiedyś można było rozumieć politykę sprzedaży każdego, o każdej porze dnia i nocy, tak teraz już nie bardzo. I nie dlatego, że mamy grać na nowym stadionie i liczymy na masy kibicowskie, lecz dlatego, że dawne tłumaczenie braku szans gry i zarabiania w LM z uwagi na nieosiągalnych rywali w drodze do tej LM, nie jest już od roku aktualne. Teraz wchodząc do LM zarabiamy nie mniej niż 12 mil €, co jest równoznaczne z koniecznością sprowadzenia za darmo i sprzedania do rasowych klubów zachodnich ok. 5 ( pięciu ) takich Marcelo lub całej drużyny poza nim. Pytam więc klub mistrzowski, jakim jest i podobno ma nadal być Wisła Kraków Cupiała, kiedy, jeśli nie teraz, warto starać się o tą LM i w niej zarabiać wraz z prawdziwą promocją pilkarzy pod sprzedaż ? To jest chyba wizja prawdziwego interesu sportowego Wisły oraz finansowego Cupiała i TFK i to wizja realniejsza od wszelkich dotychczasowych, co Debrecyn udowodnił z Levadią ? Dlaczego więc odpuszczamy w tym roku punkty do rozstawień pod przyszłe rozgrywki pucharowe ? Dlaczego w zasadzie, taką hurtową rozsprzedażą defensywy, oddajemy prawdopodobnie kolejne mistrzostwo Polski, o które z roku na rok, będzie już coraz trudniej ? Przykro mi, ale nie ma racjonalnych argumentów do obrony takiej polityki klubu. No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. Natomiast z samej sprzedaży piłkarzy, wyjście z długu może potrwać i 20 lat i nie wiadomo czy z powodzeniem ?. Przyznam uczciwie, że bez względu na kłopoty czy wieczne zbiegi okoliczności, świadczy to wszystko o braku nie tyle kontroli nad polityką Wisły, co złym punkcie widzenia tego interesu Wisły, bowiem przy takiej polityce przypadku, Wisła nie ma szans na stabilizację i tym bardziej na europejski rozwój.

MaciOsa zaś poprosiłbym, aby nie przesadzał z tym swoistym marketingiem klubowym, bo czasami, może on dać odwrotne skutki do zamierzonych.

63.5 Kg 04.07.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 927729)

Podpisany jest...

kha1 04.07.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 927657)
moim zdaniem, utrata dwóch stoperów w jednym oknie nie jest dramatem, skoro wyciągamy za nich naprawdę duże pieniądze.

Utrata tych dwóch zawodników nie będzie dramatem pod warunkiem, że albo te pieniądze będę reinwestowane należycie albo zastępcy, których już ściągnęła Wisła okażą się prawdziwymi perełkami. Obie z tych spraw są na forum kwestionowane i użytkownicy mają do tego pełne i UZASADNIONE prawo. W ogóle nie rozumiem jak można się na takich ludziach wyżywać i wciskać na siłę informacje o korzyściach.

TAK, klub zyskał od 4 do nawet 6 mln euro (transfery Głowy i Marcelo)
TAK, gracze mogą zobaczyć, że w tym klubie "idzie się" wybić
TAK, sprowadzono już kilku grajków i mówi się o kolejnych co może "zatuszować" sprawę sprzedaży innych

Czy to sprawia, że mamy być hura-optymistami? Ja wierze, że nikomu z nas nie zmienił się stosunek do Wisły, wszyscy ją kochamy i życzymy klubowi jak najwięcej szczęścia, ale straty zawsze bolą, szczególnie wtedy kiedy tworzą tak dramatyczne wyrwy w składzie.

EDIT: kot - wspaniały wpis, gratuluję. Lepiej bym tego nie ujął na pewno.

Reiro 04.07.2010 20:30

Płakać mi się chce na nasz "paskudny","obrzydliwy" zarząd.
Jak oni mogli sprzedać Marcelo i Głowę w jednym oknie...
Nie pozostaje nic innego jak podróż do Myślenic i pikieta pod posiadłością p.Cupiała.
Tych darmowych no name'ów niech sobie jako służbę zatrudni, a nie do WIsły :<

Ironia, jakby któś nie zaczaił...

Wyluzujcie już, bo nie starczy wam łeż jak sprzedany zostanie Piotrek Brożek albo ktoś inny z podstawowej jedenastki ;)

sportnh 04.07.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 927696)
Tak, wrócił do Koszyc bo zapomniał ulubionego misia przytulaska i dodatkowej pary majtek. Podobno zatrzymuje go mama bo się go boi do nas wysłać...

no fajny jestes, ale jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej badz cichutko ;)

master17 04.07.2010 20:34

Nawet jeśli te transfery okażą się wypałami to początek będzie bardzo ciężki zanim Ci zawodnicy zaczną się wzajemnie rozumieć. Szkoda tylko że decydując się na taki ruch klub nie zrobił tego w lekkim odstępie czasowym

For_FuN_ 04.07.2010 20:34

Jesli sprowadza godnych nastepcow(a w profesjonalnym klubie juz powinni byc zaklepani) i nie beda to pilkarze pokroju Glika, czy Sadloka(bo to pilkarze o przynajmniej klase slabsi od Marcelo i Glowackiego), to jeszcze mozna to jakos przebolec. Ale mozemy byc pewni, ze beda jaja w grze obronnej, bo wymieniamy 4/5 obrony(z bramkarzem). Kiedy ci pilkarze naucza sie ze soba grac? Tego nie wiem, bo zaraz gramy mecz, a kadra nie jest kompletna.

P.S - Nasze poprzednie okienka z ostatnich kilku lat raczej nie napawaja optymizmem, a zdarzalo sie ze mielismy wieksze pieniazki z transferow. Ja jestem sceptyczny i wydaje mi sie, ze mozemy jedynie liczyc na kopacza pokroju Bunozy, a to zapewni nam ciekawa lige. Jesli oczywiscie wogole sprowadza jakiegos stopera, a potrzebujemy przeciez 2.

Jagul 04.07.2010 20:34

Trzeba powiedzieć otwarcie, że odejście Marcelo było nieuniknione. Jednak żałuję (jak i zapewne całe forum) że nie pozostanie do zimy i nie pomoże nam w eliminacjach LE. Należy mu się szacunek za podjętą decyzje.
Wkurzają mnie jednak wasze lamenty. Oczywiście zgadzam się, że sprzedaż dwóch najlepszych środkowych obrońców w lidze odbije się na grze ale takie jest życie. Głowa został sprzedany, ponieważ zapewne zarząd stwierdził, że już młodszy nie będzie, a kasa oferowana za niego była naprawdę niezła.
Teraz wszystko zależy jak pieniądze za tych piłkarzy zostaną zagospodarowane. Pierwszy raz od dawna jestem gotów obdarzyć zarząd zaufaniem. Widać, że transfery przeprowadzone są z głową i sprowadzeni zawodnicy mają potencjał. Stawiamy na młodzież i uważam, że to słuszna koncepcja.

radek2323 04.07.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 927735)
Dla uporządkowania myśli warto pamiętać, że Marcelo był podstawowym stoperem Santosu i najlepszym zbierającym górne piłki w lidze brazylijskiej i to w wieku młodszym od jego obecnego zastępcy w Wiśle z ligi i zespołu deczko niższej rangi.

Ja nie mam pretensji do Cupiała czy obecnych mioteł klubowych za sprzedaż Marcelo a nawet i Głowy, tylko bez względu na okoliczności tej jednoczesnej wyprzedaży defensywy, mam pretensje za powtarzanie tych samych błędów. Tak jak kiedyś można było rozumieć politykę sprzedaży każdego, o każdej porze dnia i nocy, tak teraz już nie bardzo. I nie dlatego, że mamy grać na nowym stadionie i liczymy na masy kibicowskie, lecz dlatego, że dawne tłumaczenie braku szans gry i zarabiania w LM z uwagi na nieosiągalnych rywali w drodze do tej LM, nie jest już od roku aktualne. Teraz wchodząc do LM zarabiamy nie mniej niż 12 mil €, co jest równoznaczne z koniecznością sprowadzenia za darmo i sprzedania do rasowych klubów zachodnich ok. 5 ( pięciu ) takich Marcelo lub całej drużyny poza nim. Pytam więc klub mistrzowski, jakim jest i podobno ma nadal być Wisła Kraków Cupiała, kiedy, jeśli nie teraz, warto starać się o tą LM i w niej zarabiać wraz z prawdziwą promocją pilkarzy pod sprzedaż ? To jest chyba wizja prawdziwego interesu sportowego Wisły oraz finansowego Cupiała i TFK i to wizja realniejsza od wszelkich dotychczasowych, co Debrecyn udowodnił z Levadią ? Dlaczego więc odpuszczamy w tym roku punkty do rozstawień pod przyszłe rozgrywki pucharowe ? Dlaczego w zasadzie, taką hurtową rozsprzedażą defensywy, oddajemy prawdopodobnie kolejne mistrzostwo Polski, o które z roku na rok, będzie już coraz trudniej ? Przykro mi, ale nie ma racjonalnych argumentów do obrony takiej polityki klubu. No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. Natomiast z samej sprzedaży piłkarzy, wyjście z długu może potrwać i 20 lat i nie wiadomo czy z powodzeniem ?. Przyznam uczciwie, że bez względu na kłopoty czy wieczne zbiegi okoliczności, świadczy to wszystko o braku nie tyle kontroli nad polityką Wisły, co złym punkcie widzenia tego interesu Wisły, bowiem przy takiej polityce przypadku, Wisła nie ma szans na stabilizację i tym bardziej na europejski rozwój.

MaciOsa zaś poprosiłbym, aby nie przesadzał z tym swoistym marketingiem klubowym, bo czasami, może on dać odwrotne skutki do zamierzonych.

najbardziej z tego postu usmialem sie z tych słów : No bo jak każdy logicznie pomyśli, to wystarczy dwa lata pod rząd zdobyć mistrza i wejść do LM i Wisła nie ma długu a nawet jest na dużym plusie rozwojowym. A pomyslales moze logicznie co bedzie jak nie wejdzie tak jak przez ost 10 lat ??? wtedy dlug pomnozysz sobie razy 2 3 ??? Cupial wystarczajaco duzo wpompowal w ten klub zreszta zobacz na chelsea abramowicz kupuje wyklada grube miliony a zwyciestwa w lm jak nie bylo tak nie ma

Nehiar 04.07.2010 20:43

Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?

Reiro 04.07.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 927767)
Mnie ciekawi jedno ... Skąd się wzięło przekonanie, że Cikos został przez nas wypożyczony ? Z tego co można zrozumieć z głównej i z jego wywiadów(chyba że czegoś nie doczytałem) został on przez nas zakupiony, a nie wypożyczony. Wypożyczenie go byłoby szczerze powiedziawszy bardzo dziwne. Wypożyczać od SPADKOWICZA z ligi słowackiej ? Ma ktoś źródło(główna, jakiś konkretny serwis itd) gdzie jest potwierdzenie jego statusu w Wiśle ?

Jedynym źródłem rzekomego wypożyczenia jest PS, a jak wiesz ich informacje "niezawsze" są dokładne ;)
Też uważam, że został pozyskany definitywnie.

zbymak 04.07.2010 20:48

To został jeszcze Diaz do sprzedania

lucekj 04.07.2010 20:55

dlaczego pare dni temu Marcelo dementował doniesienia o zainteresowaniu jego osobą przez inny klub??

ta sama ściema, w sprawie Głowy tez sciemniali, ze nie ma tematu a od jakiegos czasu negocjowali.

tkwm 04.07.2010 20:57

z wislaportal.pl

Do red
Mam pytanie czy Erik Cikos został kupiony czy wypożyczony podawaliście ze wypożyczony ale to troche dziwne jaki sens byłby wypożyczenie z spadkowicza?? A ja przeglądu sportowemu nie wierzę ;p

[od red.: oficjalnie nie jest jeszcze ani wypożyczony, ani kupiony]

kot 04.07.2010 21:03

radek2323

Wyraźnie nie kumasz tego co napisałem o sprzedaży piłkarzy. Przeczytaj uważniej moje słowa aż do skutku a wtedy zrozumiesz, że innej drogi do likwidacji długu nie ma, jak gra w LM lub w pucharach. O jakich Ty długach x 3 prawisz ? Wybacz, ale wymagasz zbyt dużo atencji, aby prawdziwa dyskusja w temacie mogła zaistnieć.

Cfaniak 04.07.2010 21:12

Wrocilem do domu wchodze na kompa a tu news o Marcelo K.... M..! Juz sie cieszylem ze sprzedali glowe sciagli fajnych zawodnikow ze to jakos zacznie funkcjonowac a tu taki klops , juz nie wiem co mam myslec o zarzadzie to jest poprostu chore , chociaz zeby go do zimy zatrzymali i wtedy sprzedali a nie teraz przed LE :/ rece opadaja ....

radek2323 04.07.2010 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 927795)
radek2323

Wyraźnie nie kumasz tego co napisałem o sprzedaży piłkarzy. Przeczytaj uważniej moje słowa aż do skutku a wtedy zrozumiesz, że innej drogi do likwidacji długu nie ma, jak gra w LM lub w pucharach. O jakich Ty długach x 3 prawisz ? Wybacz, ale wymagasz zbyt dużo atencji, aby prawdziwa dyskusja w temacie mogła zaistnieć.

poprostu nie zgadzam sie z tym co napisales i tyle jest to moim zdaniem bledne myslenie a dyskusja wcale zaistniec nie musi ............

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl