Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

yoda79 14.02.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qwertyuiop3 (Post 854609)
Te grosze to 300tys zł, które w obecnej sytuacji i tak stanowiłyby wysoką sumę. Wątpię czy zaryzykowaliby tyle wyłożyć za gracza z niższej ligi. Tym bardziej, że najpierw potrzebowałby ogrania, a nam potrzebny jest ograny zawodnik na wczoraj

Czyli 70 tys. euro za obecnego reprezentanta kraju.
Fuks czy polityka Wisły była bardziej przemyślana/lepsi skauci?

Kluvi 14.02.2010 12:45

qwertyuiop3

dziecino jak nieodpowiadała on sobie wypracował ten kontrakt u nas dobra grą później była karuzela z trenerami i doszedł też wiek, choć na koniec pokazał się z db strony jako kapitan

a taki Łobo za co od razu taką kasę ma?? powiesz że pewnie ma kontrakt motywacyjny ale spójrz w ilu meczach grał więc sporą kaskę się dostało..

czytałeś wywiad z Mauro? napisał że oferowali mu posadę scouta więc jeśli chcieli przedłużyć z nim umowę to już nie jako piłkarz...

qwertyuiop3 14.02.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 854634)
Czyli 70 tys. euro za obecnego reprezentanta kraju.
Fuks czy polityka Wisły była bardziej przemyślana/lepsi skauci?

Powiązania rodzinne :) Gdyby w Łomży nie było Engela Jr to Boguski nigdy do Wisły by nie trafił.
Podobna sytuacja była z Błaszczykowskim, któremu miejsce załatwił wujek Brzęczek.

70 tys eur to oczywiście bardzo mało za reprezentanta, ale Rafał nim jeszcze nie był. W obecnej sytuacji myślę, że nie ryzykowaliby nasi działacze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 854637)

dziecino jak nieodpowiadała on sobie wypracował ten kontrakt u nas dobra grą później była karuzela z trenerami i doszedł też wiek, choć na koniec pokazał się z db strony jako kapitan

a taki Łobo za co od razu taką kasę ma?? powiesz że pewnie ma kontrakt motywacyjny ale spójrz w ilu meczach grał więc sporą kaskę się dostało..

czytałeś wywiad z Mauro? napisał że oferowali mu posadę scouta więc jeśli chcieli przedłużyć z nim umowę to już nie jako piłkarz...

Nie dziecino, bo jestem pewnie sporo starszy od Ciebie.
Przy podpisywaniu wyższego kontraktu z Mauro byłem za, uważałem, że te pieniądze mu się należały. Chodzi mi o to, że obecnie na tak wysokie na pewno by nie zasługiwał. I klub postąpił bardzo słusznie nie przedłużając jego kontraktu.

Kluvi 14.02.2010 12:58

jak jesteś koło 30 to tak ;p
umiesz czytać uważnie ??
napisałem że w wywiadzie Mauro zaznaczyl ze przedłużenie polegałoby na tym że zostalby scoutem a on chciał grać dlatego nie przedłużył...
myślisz że by nie wziął takiej kasy u nas jak ma w Odrze??

zbymak 15.02.2010 08:55

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...958,1,727.html

Daniel Alves 15.02.2010 09:22

Liczę jeszcze na jakiś cud, że Cupiał zdecyduje się kupić jakiegoś młodego wypasa. Ciekawe czy za 2mil Ruch sprzedałby Sobiecha.

AYALA 15.02.2010 09:22

Rogerio bardzo chciałby występowac w Wiśle, co ciekawe Brazylijczyka chwali Komornicki który go trenował w Arau.
http://www.futbol.pl/artykul/76957.html

PODpalacz 15.02.2010 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 854925)
Liczę jeszcze na jakiś cud, że Cupiał zdecyduje się kupić jakiegoś młodego wypasa. Ciekawe czy za 2mil Ruch sprzedałby Sobiecha.

co ty chcesz za 2mil...prosze prosze prosze

funkykoval 15.02.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 854240)
ten Grasshopper w którym grał Rogerio Da Silva przegrał z Lecham Poznań 6-0.No ale na 3 miesiące można z nim na upartego podpisac kontrakt,a noż sie sprawdzi i przypomni sobie jak strzelał gole 3 lata temu dla Arau

Ten Grasschoper, w którym grał Rogerio wyeliminował Wisłę Płock, a kiedy Wisła została rozgromiona przez Guimares, Rogerio strzelił bramkę zapewniającą awans do fazy grupowej, wktórej Szwajcarzy furory nie zrobili - 4 porażki w 4 meczach.

Statystyki w Aarau - klubie, w którym grają samymi młodymi nie powalają na kolana, ale też nie można o kolesiu powiedzieć, że jest noname. Jeśli ktoś pisze, że testujemy nonema to może przypomnijmy ostatnie testy mocarnych napastników z poprzednich okienek: Beto Vinicius - chłopaki grali po brazylisjkich ligach stanowych mając po kilka klubów zaliczonych i to były typowe nonemy.

I jeszcze jedno Panowie - czego sie spodziewacie - zawodników z podstawowych składów swoich drużyn ??? Za takich trzeba zapłacić od kilkuset tysięcy euro w zwyż.....

Natomiast Szackich - jeżeli facet znajduje zatrudnienie nie w przeciętnym klubie Ukraińskim, ale w kazachskim (przeciętnym nie czołowym) to nie żartujmy sobie, że należy mu zapłacić 300 tys euro za rok gry.

Daniel Alves 15.02.2010 10:07

Ja mam nadzieję, że powtórzy się sytuacja z Kirmem. Też mieliśmy już praktycznie zaklepanego Bozoka i niemal w ostatniej chwili dowiedzieliśmy sie ze był on po prostu zabezpieczeniem w przypadku innej decyzji Kirma.

Mam nadzieje, że tak samo jest z Rogerio. I że nie jest on ostatnią alternatywą. Za parę dni zobaczę news, że jakiś obiecujący napastnik podpisał kontrakt z Wisłą:)

KOMINEK 15.02.2010 10:31

Zaczyna się na nowo radosna twórczość więc przypominam:
1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów:

a) Polityka transferowa Wisły
b) Rynek transferowy wg. Mediów
c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f

Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra.

W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu
Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły

i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło.
Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.de

2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego.

I jescze jedna prośba jak wstawiacie jakieś link z nową informacją to przejrzyjcie forum bo bardzo często ktoś ten sam link wkleił juz jakeiś dwie godziny temu i wstawiajcie samych linków to jest bez sensu

Griszka30KR 15.02.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 854926)
Rogerio bardzo chciałby występowac w Wiśle, co ciekawe Brazylijczyka chwali Komornicki który go trenował w Arau.
http://www.futbol.pl/artykul/76957.html

DFChwali za poprzednia gre ,a o obecnej mówi ,ze zapomniał jak sie gra w piłkę....

korzychxp 15.02.2010 11:01

Rogerio napewno BYŁ dobry, bo takie Aarau najcześciej cieniuje w tej lidze, ma słabą drużyne, a i tak Da Silva strzelał te gole i się wybijał w ofensywie. Może nie przekreślajmy go tak od razu, bo tak samo Issa Ba mógł zapomnieć jak sie gra w piłke, ile on nie grał... 2 lata ? A Rogerio sezon temu jeszcze 5 bram strzelił i zanotował 3 asysty w 12 spotkaniach (nie zawsze 1 skład!) w tak słabej druzynie jak nasza strefa spadkowa. Przeanalizujcie sobie że w najsłabszych druzynach naszej ekstraklasy ciężko było napastnikom strzelić więcej niz 2 gole, no niektorym udało się AŻ 5 strzelić ;) więc po co go przekreślać ? choćby zmiennikiem może być, ławke mamy krótką.

kosaTS 15.02.2010 11:06

Proponuje tego Rogerio kupić na pół roku. :) Co mamy do stracenia?

Griszka30KR 15.02.2010 11:08

To co bedziwemy musieli wydac na Niego i z Nim związane :)

Maciuś 15.02.2010 12:01

Dudu, Beto, Rogerio, ile jeszcze tego bedzie?

bearex 15.02.2010 12:06

Już bardziej wolę Punosevaca. Szkoda że w młodej Wiśle nie teraz jakiegoś wybijającego się napastnika, bo przydałby się na GKS, Leszczak pewnie sobie pluje w brodę, bo zapewne miałby teraz szanse na zagranie nawet calego meczu wobec braku napastników gotowych na ten mecz.

Mixu 15.02.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez korzychxp
Rogerio napewno BYŁ dobry, bo takie Aarau najcześciej cieniuje w tej lidze, ma słabą drużyne, a i tak Da Silva strzelał te gole i się wybijał w ofensywie. Może nie przekreślajmy go tak od razu, bo tak samo Issa Ba mógł zapomnieć jak sie gra w piłke, ile on nie grał... 2 lata ? A Rogerio sezon temu jeszcze 5 bram strzelił i zanotował 3 asysty w 12 spotkaniach (nie zawsze 1 skład!) w tak słabej druzynie jak nasza strefa spadkowa. Przeanalizujcie sobie że w najsłabszych druzynach naszej ekstraklasy ciężko było napastnikom strzelić więcej niz 2 gole, no niektorym udało się AŻ 5 strzelić ;) więc po co go przekreślać ? choćby zmiennikiem może być, ławke mamy krótką.

Dokładnie. Na nasze nędzne możliwości finansowe jest w sam raz. Skoro jakoś sobie dawał radę w szwajcarskiej lidze to i w naszej powinien sobie poradzić, w zespole mistrza kraju, gdzie na pewno będzie miał więcej sytuacji do strzałów na bramkę aniżeli w Arau. Chyba że faktycznie zapomniał jak się gra w piłkę..

martin_6 15.02.2010 12:09

Swoją drogą, co się dzieje z Leszczakiem? Bo nic o nim nie słychać. Czyżby się przejechał na pewności, że znajdzie bez problemów klub, w którym będzie grał? :)

rafal777 15.02.2010 12:09

Dobre info jest odnośnie ostatniego sparingu z tym IV ligowcem. Janas mówi że naprawdę ciężko było załatwic ten mecz bo w pobliżu same mocne drużyny trenują... :D Dobre no nie? Myślę, że podobnie ma się to do transferów. Baaaardzo ciężko znaleźć słabego gracza, na tyle słabego żeby nie umiał kopać w piłkę i przyjechał na testy. Jak wiadomo wynalazki typu Beto piechotą nie chodzą <lol2>

korzychxp 15.02.2010 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 854961)
Dobre info jest odnośnie ostatniego sparingu z tym IV ligowcem. Janas mówi że naprawdę ciężko było załatwic ten mecz bo w pobliżu same mocne drużyny trenują... :D Dobre no nie? Myślę, że podobnie ma się to do transferów. Baaaardzo ciężko znaleźć słabego gracza, na tyle słabego żeby nie umiał kopać w piłkę i przyjechał na testy. Jak wiadomo wynalazki typu Beto piechotą nie chodzą <lol2>

haha, ten post mnnie rozsmieszył, dzięki :rotfl: ale dokładnie...

Mixu 15.02.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777
Dobre info jest odnośnie ostatniego sparingu z tym IV ligowcem. Janas mówi że naprawdę ciężko było załatwic ten mecz bo w pobliżu same mocne drużyny trenują..

Mozna jakis cytat albo link do wypowiedzi? Bo mi sie wierzyc nie chce

Adamek21 15.02.2010 12:27

Czytając dziś Przegląd Sportowy w podanych składach meczu z Dynamo pisało ze grał w Wiśle Campbell i inny zawodnik nie jestem pewien ale chyba bramkarz nie wiem czy to był błąd redakcji czy rzeczywiście tak było.

bearex 15.02.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 854969)

Wisła celowo wybrała sobie na koniec słabszy zespół, aby w meczu z Ayamonte oraz Zagłębiem Sosnowiec w pełni już zgrać zespół. - Do Hiszpanii przyjeżdżają raczej drużyny z czołówki lig europejskich i nie było łatwo znaleźć łatwiejszego rywala. Pamiętajmy, że jest to Hiszpania i zawodnicy prezentują tu wysoki poziom. Mecz może być fajny, bo zagramy wieczorem przy jupiterach - reklamuje trener Rafał Janas.

Kolega wczesniej chyba nie zrozumiał sensu wypowiedzi Janasa. Przed cytatem jest wytłumaczone ocb.

Lemoniadowy Joe 15.02.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 854970)
Czytając dziś Przegląd Sportowy w podanych składach meczu z Dynamo pisało ze grał w Wiśle Campbell i inny zawodnik nie jestem pewien ale chyba bramkarz nie wiem czy to był błąd redakcji czy rzeczywiście tak było.

rzeczywiście tak było Campbell zastąpił w Wiśle Diaza

rafal777 15.02.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 854969)

Do Hiszpanii przyjeżdżają raczej drużyny z czołówki lig europejskich i nie było łatwo znaleźć łatwiejszego rywala. Pamiętajmy, że jest to Hiszpania i zawodnicy prezentują tu wysoki poziom. Mecz może być fajny, bo zagramy wieczorem przy jupiterach - reklamuje trener Rafał Janas.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22711

:D

Adamek21 15.02.2010 12:33

Ale czemu o nim nic nie wiadomo i o tym bramkarzu co Pawełka zastąpił.

SpoXsteR 15.02.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 854970)

Júnior Enrique Díaz Campbell (dla niedoinformowanych to pełne imie i nazwisko Juniora Diaza)

Pawełka nikt nie zastąpił...:|

Adamek21 15.02.2010 12:36

Przepraszam rzeczywiście mogli tak napisać a nie po prostu DIAZ

Pablo84 15.02.2010 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 854971)
Wisła celowo wybrała sobie na koniec słabszy zespół, aby w meczu z Ayamonte oraz Zagłębiem Sosnowiec w pełni już zgrać zespół. - Do Hiszpanii przyjeżdżają raczej drużyny z czołówki lig europejskich i nie było łatwo znaleźć łatwiejszego rywala. Pamiętajmy, że jest to Hiszpania i zawodnicy prezentują tu wysoki poziom. Mecz może być fajny, bo zagramy wieczorem przy jupiterach - reklamuje trener Rafał Janas.

Kolega wczesniej chyba nie zrozumiał sensu wypowiedzi Janasa. Przed cytatem jest wytłumaczone ocb.

To co Janas powiedział, jest jedno z nagłupszych tłumaczeń jakie kiedykolwiek słyszałem.
****a, słabsza drużyna, by zgrać zawodników :rotfl:
Po to własnie jadą tyle km, by zagrać 2 mecze + 1 z półamatorami.Równie dobrze mogli by zagrać z kelnerami i kucharzami z ich ośrodka.
Kiedy mamy grać i uczyć się od lepszych jak nie na tych zgrupowaniach....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl