Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

teo 08.01.2018 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491379)
Gyurcso nie będzie, chłopak chce wyjechać za granicę

Chciec a miec gdzie to sa dwie rozne sprawy ;-)
Ale fakt, jestesmy obecnie 3-4 opcja dla niego i musialyby mu sie wszystkie alternatywy wysypac zeby tutaj wyladowal. Ciezko zejsc z pewnego poziomu zycia dwa szczeble nizej ;-)

krzaq12 08.01.2018 17:51

Lepiej będzie jak definitywnie sobie odpuścimy tego Adama....

Karherop 08.01.2018 18:02

Wątpię abyśmy czekali aż się łaskawie namysli.
Junco potwierdzil ze chcemy jeszcze zatrudnic PP i PO. Nowynapastnik tylko w razie odejscia Carlitosa.

TonyWiślak 08.01.2018 19:00

Co dla Was jest takiego w tym Gyurcso?

Jak dla mnie strasznie chimeryczny zawodnik,który od dłuższego gra kompletną kaszanę.Nasze skrzydła furory nie robią,ale po co nam kolejny Ze Manuel?

krzaq12 08.01.2018 19:04

Cytat:

Wątpię abyśmy czekali aż się łaskawie namysli.
Junco potwierdzil ze chcemy jeszcze zatrudnic PP i PO. Nowynapastnik tylko w razie odejscia Carlitosa.
Idealnie pod opis PO jakiego szuka Junco pasuje mi Olkowski. Ofensywny, dający sporo wejść w ofensywie. Kto wie?!

Ponoć za Carlitosa miałby przyjść Crystian Lopez z Lens. Jesienią 18 meczów we wszystkich rozgrywkach (liga+puchar) i 10 goli. Wygląda konkret, ale pewnie też musielibyśmy się trochę wykosztować.

sl@y 08.01.2018 19:14

Jak sprzedadzą carlitosa to trochę mogą wyłożyć

CrazyBoy96 08.01.2018 19:17

Może Guilherme do Nas przyjdzie, haha ? :D Gdzieś czytałem, że jego agent to trochę pajac i może wrócić do Ekstraklasy :D

sl@y 08.01.2018 19:20

Taaa....za 10k euro miesiecznie :D

JrQ- 08.01.2018 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TonyWiślak (Post 1491417)
Co dla Was jest takiego w tym Gyurcso?

Jak dla mnie strasznie chimeryczny zawodnik,który od dłuższego gra kompletną kaszanę.Nasze skrzydła furory nie robią,ale po co nam kolejny Ze Manuel?

zobacz na jego staty, przydałby się nam po prostu szybki skrzydłowy

ashkeczup 08.01.2018 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1491418)
Idealnie pod opis PO jakiego szuka Junco pasuje mi Olkowski. Ofensywny, dający sporo wejść w ofensywie. Kto wie?!

Ponoć za Carlitosa miałby przyjść Crystian Lopez z Lens. Jesienią 18 meczów we wszystkich rozgrywkach (liga+puchar) i 10 goli. Wygląda konkret, ale pewnie też musielibyśmy się trochę wykosztować.

Widmą grał mniej, ale przyszedł z lepszego klubu. Ponoć szału w 2 lidze francuskiej jeśli chodzi o płace nie ma.

szprotson 08.01.2018 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1491418)

kto wie ?!
Kto wie co?
Skoro czytasz twittera to powinienes tez doczytac ile Wisła zrobila w sprawie Olkowskiego.

krzaq12 08.01.2018 19:37

Cytat:

kto wie ?!
Kto wie co?
Skoro czytasz twittera to powinienes tez doczytac ile Wisła zrobila w sprawie Olkowskiego.
Czytam, czytam, Cb czasem tez można tam przeczytać :D

Po prostu gdybam, czasami już wiele rzeczy było przez wiarygodne osoby mówione, a koniec końców okazywało się że jest zupełnie inaczej. Zwyczajnie opis zawodnika na prawą obronę jaką przedstawił Junco (dynamiczny, ofensywnie grający) skojarzyłem z Olkowskim.

Arek95 09.01.2018 09:06

Paweł już jest ponoć ugadany z Amica w kontekście wypożyczenie + opcja pierwokupu. My póki co mamy potwierdzonego jedynie Mitrovicia jako kolejnego środkowego pomocnika :d
Odpadli Ze Manuel, który jakoś wybitny nie był, Pietrzak wypożyczenie, mówi się odejściu Pereza którego sztab już rzekomo skreślił i wolną rękę dostał Ondrasek. Jeżeli przez okres przygotowawczy Bałaniuk się nie ogarnie, a Kolar który ma do połowy lutego pauzować i później gnić na ławce... to zostajemy (daj Boże) z samym Carlitosem bo Brożek niestety ale nie ten sam poziom a Boguskiego jakoś na szpicy nie mogę sobie wyobrazić lub kogoś innego.

ashkeczup 09.01.2018 09:57

Co takiego Balanyuk robi, że musi sie ogarniać? Pewne info, czy wywiady z the special one Kiko Ramirezem?

wiesniak842 09.01.2018 10:17

Moze skrzydlowi nie beda nam potrzebni i bedziemy grac 3-5-2:D

teo 09.01.2018 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1491438)
Moze skrzydlowi nie beda nam potrzebni i bedziemy grac 3-5-2:D

Raczej 4-3-3
Z trzema SP przy czym jeden defensywny jako czyszczacy srodek pola i 3 napastnikami przy czym lewy i prawy w zaleznosci od sytuacji takze jako skrzydlowi.

teo 09.01.2018 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1491433)
Paweł już jest ponoć ugadany z Amica w kontekście wypożyczenie + opcja pierwokupu. My póki co mamy potwierdzonego jedynie Mitrovicia jako kolejnego środkowego pomocnika :d
Odpadli Ze Manuel, który jakoś wybitny nie był, Pietrzak wypożyczenie, mówi się odejściu Pereza którego sztab już rzekomo skreślił i wolną rękę dostał Ondrasek. Jeżeli przez okres przygotowawczy Bałaniuk się nie ogarnie, a Kolar który ma do połowy lutego pauzować i później gnić na ławce... to zostajemy (daj Boże) z samym Carlitosem bo Brożek niestety ale nie ten sam poziom a Boguskiego jakoś na szpicy nie mogę sobie wyobrazić lub kogoś innego.

Spokojnie. Nie mozna miec w kadrze 5 napastnikow kiedy gra sie de facto jednym ;-) Gora dwoma ;-)
Czy Ci sie to podoba czy nie Brozek dogra sezon jako jeden z podstawowych zawodnikow. Klubu nie stac przy jego kontrakcie, Balaniuku, Kolarze i Carlitosie, a przede wszystkim Ondrasku na kolejnego napastnika, ktory byc moze bedzie siedzial na lawce. Wiekszych ruchow tutaj mozna sie spodziewac latem, chociaz oczywiscie jest mozliwosc ze Carlitos zostanie sprzedany, Kolar lub Balaniuk wypozyczony, albo wystarczy opchnac samego Ondraska i wtedy pojawi sie 1-2 nowych napadziorow.

wiertar 09.01.2018 10:54

Myślę że jak Carlitos zostanie, a to pożegnać Ondraska i 4 napastników powinno wystarczyć spokojnie. Kolar i Balaniuk mają grać A nię grzać lawke

sandomingo 09.01.2018 10:58

Tylko jak chcielibyście pozbyć się Ondraszka? Facet jest kontuzjowany i nikt go nie weźmie.

teo 09.01.2018 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1491441)
Myślę że jak Carlitos zostanie, a to pożegnać Ondraska i 4 napastników powinno wystarczyć spokojnie. Kolar i Balaniuk mają grać A nię grzać lawke

Beda grac jesli beda spelniac oczekiwania trenera i przede wszystkim odnajdywac sie w grze zespolu. Jesli nie to zostana pozegnani.

teo 09.01.2018 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1491442)
Tylko jak chcielibyście pozbyć się Ondraszka? Facet jest kontuzjowany i nikt go nie weźmie.

Zobaczymy co sie stanie jak wyzdrowieje.

FraMat 09.01.2018 11:25

Cytat:

Jak to? To Daria też już go nie chce?

Charlie 09.01.2018 13:13

Cytat:

Jeśli mu się powie, że nie ma najmniejszych szans na grę nawet po wyzdrowieniu to może sam będzie chciał rozwiązać kontrakt. Choć wątpie. Ondrasek to niestety symbol dawnych transferów, czyli dajemy kontrakt na 3 lata, bo życiorys na niezły. Teraz juz takich błędów na szczęście nie robimy.

7 kotów 09.01.2018 13:52

Podobno to Ondraszek ma najwyzszy kontrakt obecnie w Wisle i od roku wszyscy kombinuja jak sie sympatycznego Zdenka pozbyc.

brylant17 09.01.2018 13:56

Racja,ale teraz mu kasę wypłaca ZUS ?

jova 09.01.2018 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie
Ondrasek to niestety symbol dawnych transferów, czyli dajemy kontrakt na 3 lata, bo życiorys na niezły. Teraz juz takich błędów na szczęście nie robimy.

Czy ja wiem, czy te trzyletnie umowy to był jakiś szczególny błąd dawnej polityki. Akurat 3 lata kontraktu dla piłkarzy z dobrym CV, to chyba kompromis pomiędzy wiarą w umiejętności zawodnika, a obawą, że może się nie sprawdzić. Wiadomo, że jeśli transfer nie wypali, to długość kontraktu jest problemem, ale jeśli trafi się kogoś ciekawego, to oczywiście lepiej mieć z nim dłuższą umowę.

Najczęściej zawodnik potrzebuje przynajmniej z 1-2 rundy w nowym klubie by dojść do optymalnej formy. Może znacznie więcej, jeśli jest to młody piłkarz. W takich sytuacjach, przy polityce krótkich kontraktów, trzeba pogodzić się z myślą, że praktycznie nigdy nie będziemy sprzedawać dobrych zawodników za 100% ich faktycznej wartości, a możemy nawet tracić ich za darmo. W przypadku przedłużania umów piłkarzy, dłuższe pierwsze umowy też są lepsze, bo przedłużenie najczęściej wiąże się z kilkudziesięcioprocentową podwyżką.

Karherop 09.01.2018 14:02

Wcale bym się nie zdziwił...w końcu przychodził do nas jako były krol strzelców norweskiej ekstraklasy..

Wg mnie (niestety) dogra kontrakt do końca. Czyli jeszcze rok. Nie można go oceniać przez pryzmat sympatii czy "walczenia" na boisku, bo ani zdrowia ani umiejętności nie ma by na poważnie zaistnieć jeszcze w Wiśle.

Tak jak kolega Teo napisał: próżno spodziewać sie 6 napastnika w drużynie. Kadra już teraz pęka od kontraktów i są na pewno pilniejsze pozycje do obstawienia.

teo 09.01.2018 14:23

Takie rozmowy juz byly i niestety, ale Ondrasek chce wypelnic kontrakt do konca.

ed
( ze nie bedzie gral - nie wiem czemu nie zacytowalo).

FraMat 09.01.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1491454)
Racja,ale teraz mu kasę wypłaca ZUS ?

A skąd wiesz jak jest jego umowa skonstruowana?

Charlie 09.01.2018 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1491456)
Czy ja wiem, czy te trzyletnie umowy to był jakiś szczególny błąd dawnej polityki. Akurat 3 lata kontraktu dla piłkarzy z dobrym CV, to chyba kompromis pomiędzy wiarą w umiejętności zawodnika, a obawą, że może się nie sprawdzić. Wiadomo, że jeśli transfer nie wypali, to długość kontraktu jest problemem, ale jeśli trafi się kogoś ciekawego, to oczywiście lepiej mieć z nim dłuższą umowę.

CV miał ok, ale też bez przesady - tyko raz w ciagu kariery strzelił powyżej 10 goli w sezonie. Wiadomo było, że to nie jest jakiś totalny ogór typu Bałaszow, ale też nie było gwarancji, że stanie się gwiazdą. Przychodził zimą, kontrakt na 1,5 roku byłby ok, ewentualnie na dwa. A tak to będzie siedział tu jeszcze rok i pobierał niezłą pensyjkę nic nie dając zespołowi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl