Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

kerim1906 01.08.2014 13:51

biedny pawlak nie usunął suwaka , człowieku obrażasz inteligencję rozumnych ludzi, idż sie wypłacz na PIS to ci ulży, paradne , wszystko zawalił Jasinski czyli PIS a darmozjady peło nie usunęły suwaka, propagandowa papka dla lemingów , tyle kłamco i człowieku bez honoru

AYALA 01.08.2014 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370550)
Od 7 lat ani nie rządzę, ani nie rujnuję kraju. Widzę natomiast kto działał w przeszłości z niekorzyścią dla kraju i był to m.in. wspomniany profesor.

Fakty są takie, że sposób w jaki zorganizowano przyznawanie koncesji w 2006 roku na poszukiwania (powtarzam jeszcze raz, poszukiwania, a nie eksploatację i wydobycie) naraził nas na problemy związane z handlem owymi koncesjami. Nasze firmy też nie są święte, gdyż również PGNiG nimi handlował, więc można powiedzieć, że zamiast zmierzania w kierunku wydobycia zrobił się wyścig o to kto przejmie co ciekawsze złoża, aby je dalej upłynnić.

Podobnie ma się rzecz z umowami Jasińskiego i Pawlaka z Gazpromem. Obie były sporządzane w słusznej sprawie, ale w obu doszło do rażących przewinień. Pierwszy nie doczytał umowy i dał sobie wcisnąć suwak cenowy, który wymusili siłą Rosjanie i przez to mieliśmy przez lata wyższe ceny gazu. Natomiast drugi nie dogadał się wcześniej z KE, a poza tym nie wynegocjował usunięcia suwaka. Dopiero zrobiła to KE jakieś 2 lata temu i od tego czasu płaciliśmy już tylko trochę powyżej średniej UE.

Temat zresztą był opisywany w politycznym dziesiątki razy i można popatrzeć na komentarze, czy to z 2010, czy 2011 roku. Byli tacy co już od 2 lat chcieli eksportować gaz z USA i zrywać umowę z Rosją :D

To się nazywa wybielanie rzeczywistości.

emj10 01.08.2014 14:00

Nie rozmywanie, ani wybielanie rzeczywistości, ale de facto bazowanie na faktach.

Raport NIK dotyczący koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego, który kiedyś już wrzucałem.
http://www.nik.gov.pl/plik/id,5757,vp,7453.pdf

Słowo w słowo padają w nim cytaty, które sam kiedyś podawałem prowadząc dyskusję z co inteligentniejszymi użytkownikami tego forum, którzy już niestety nie piszą. Szczególnie wnioski koncesyjne, a dokładnie niedbalstwo w ich wydawaniu (oczywiście PO ma tu również sporo na sumieniu, ale bazowali na tym co sporządził pisowski profesor) spowodowało stan jaki mamy, a który przepowiadałem kilka lat wcześniej. Przed 2020 nie powąchamy łupków, jeśli oczywiście takowe są, a tego też jeszcze nie wiemy i nie szybciej niż za kilka lat się dowiemy.

Cytat z raportu dla optymistów ;)
Cytat:

• Podjęte działania w kierunku ustalenia zasobności krajowych złóż gazu łupkowego nie doprowadziły dotąd do wiarygodnego oszacowania ich wielkości. Dotychczasowe szacunki nie mogą być uznane za ostateczne i rzetelne, gdyż oparte zostały na zbyt małej bazie informacji i danych geologicznych. Niewielka zrealizowana dotychczas liczba odwiertów poszukiwawczych oraz braki w wynikach badań pobranych próbek geologicznych nie pozwalają na zlokalizowanie i wiarygodne oszacowanie wielkości zasobu złóż gazu łupkowego w Polsce. By tego dokonać pożądane byłoby wykonanie ok. 200 odwiertów. Osiągnięcie tej liczby odwiertów przy zachowaniu dotychczasowego tempa wierceń zajmie ok. 12 lat.

kerim1906 01.08.2014 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370558)
Nie rozmywanie, ani wybielanie rzeczywistości, ale de facto bazowanie na faktach.

Raport NIK dotyczący koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego, który kiedyś już wrzucałem.
http://www.nik.gov.pl/plik/id,5757,vp,7453.pdf

Słowo w słowo padają w nim cytaty, które sam kiedyś podawałem prowadząc dyskusję z co inteligentniejszymi użytkownikami tego forum, którzy już niestety nie piszą. Szczególnie wnioski koncesyjne, a dokładnie niedbalstwo w ich wydawaniu (oczywiście PO ma tu również sporo na sumieniu, ale bazowali na tym co sporządził pisowski profesor) spowodowało stan jaki mamy, a który przepowiadałem kilka lat wcześniej. Przed 2020 nie powąchamy łupków, jeśli oczywiście takowe są, a tego też jeszcze nie wiemy i nie szybciej niż za kilka lat się dowiemy.

Cytat z raportu dla optymistów ;)

uf jak gorąco, uf jak gorąco , a zadaniowiec emj10 uwija się w tym ukropie, mało tego że się uwija to jeszcze nazwał sie najinteligentniejszym forumowiczem , gratulacje !

york09 01.08.2014 14:17

Koszt pojedynczego otworu przy poszukiwaniu gaz łupkowego w Polsce szacowany jest na 15 - 20 mln dolarów.
Przyjmuje się mniej więcej z doświadczeń amerykańskich, że dla udostępnienia ok. 100 mld metrów sześciennych gazu potrzeba wykonania ok. 800 otworów - zaznaczył.
Dodał, że dla jednego pionowego otworu w procesie szczelinowania hydraulicznego potrzeba do 4 tys. metrów sześciennych wody, a dla otworu poziomego - od 12 do 24 tys. metrów sześciennych.
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...ln-usd,15214,1
Pieniądze są powodem ślimaczenia się prac.

Żona Macierewicza tajnym współpracownikiem?
żona Antoniego Macierewicza została zarejestrowana w aktach SB pod sygnaturą I/12367. Rzymska jedynka oznaczała źródło ważnych dla SB informacji.
Już miałem w to uwierzyć, ale gdy wyczytałem " poseł Artur Dębski powoła się na publikację tygodnika "Nie", "
Skoro to Dębski wyczytał w NIE to NIEma o czym gadać (a szkoda bo bym pojeździł po Antku)

uposledzony_ale_kumaty 01.08.2014 15:27

NIE propagandzisty PRL-u Jerzego Urbana bardzo wiarygodne źródło :)

palikot 01.08.2014 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1370512)
widziałeś udział procentowy gazu rosyjskiego w poszczególnych Państwach Europy? no to spójrz i odpowiedz na pytanie / dlaczego akurat w tej dziedzinie przodujemy? pamiętasz gaz norweski i komucha millera? wiesz co dzieje się z terminalem w Świnoujściu , pamietasz rozmówki parafianowicza z nowakiem , posłuchaj to sie dowiesz jak to wygląda, a to że błazen Korwin wchodzi w tyłek putinowi to Twój problem i tych co na niego głosowali

Tak pamiętam jak Jarek lansował się na Majdanie a ś.p. Lechu dostał parę kulek podczas lądowania w Tbilisi. Oczywiście zaszczepili w naiwnych wyższe poczucie narodowej wartości, ale za gaz powtarzam płacisz ty. :)
Więc płać i kupuj Jabłka :D i uważaj dalej, że mały kundel może szczekać do rottweilera i rottweiler go w najlepszym wypadku nie pogoni ;). Jeśli podnieca cię z Gwiaździstym napinka Jarka na Rosję, to ok podniecajcie się i teraz kupujcie jabłka i poczekajcie do kolejnych negocjacji z Gazpromem :)

Mnie to zdumiewa, bo PO to jeszcze półbidy z Elbląga, Ruskim tylko skaczą a Niemcom i Amerykanom robią laskę. Pis natomiast jeszcze gorszy, bo skacze do Ruskich i Szkopów na raz robiąc Amerykanom laskę :D To dokładnie to samo porównanie, jakby 50 żydów poszło na ustawkę ze 150 z WSH i 100 ze Śląska :D Efekt gwarantowany - w........ Tak samo zrobią z nami - będziesz miał w....... od żony jak zobaczy rachunek za gaz i za to ile jabłek do domu przyniosłeś ;). Mądry polityk NAJPIERW będzie próbował wzmocnić swoją pozycje polityczną, ekonomiczną i wojskową, żeby mieć pozycję w GEOPOLITYCE a potem będzie szczekał. My pozycji nie mamy żadnej i najrozsądniejsze co możemy w tej chwili robić to z nimi grać(tym bardziej, że lubią popić) a nie na wojnę iść :D Dajcie już spokój, bo to na prawdę jest śmieszne już :D Skończy się to tak, że interesanci się dogadają a my poniesiemy koszty, czyli tak jak było to zawsze!!!! W historii wiele razy to przerabialiśmy i dziwi mnie to, że są jeszcze w Polsce ludzie którzy mają ducha Sarmaty :D W Polsce nie może rządzić Rusofobia i paniczny lęk przed Ruskimi, bo jesteśmy za ciency w uszach żeby im podskakiwać. Nie mogą rządzić ludzie, którzy służalczo działają w interesie innych nie mając z tego korzyści! To jest sabotaż!

Trzeba głosować na ludzi którzy jasno stawiają sprawę, w dziedzinie obniżenia podatków, wprowadzaniu wolności gospodarczej, bo historia dziejów jasno pokazuje! - Tylko ona jest budulcem silnej gospodarki, silnego państwa i silnego społeczeństwa a nie socjalizm który proponuje Jarek i który wszędzie upada. Historia pokazuje jak potęgę zbudowały Stany, Anglia, Francja, Japonia i jak budują ją teraz Chiny. Socjalizm i rusofobia Jarka przyniesie naszemu narodowi tylko i wyłącznie straty a o tym, że oni będą kogoś rozliczać jak dojdą do władzy, to nawet się nie łudzę, po tym jak poparli układ, gdy ten Korwina do studia nie chciał wpuścić, za uderzenie Komucha Boniego w pysk. Zresztą dwa lata rządzili, a komuchy dalej siedzą w przestrzeni publicznej. Dlatego tych błaznów z POPISU należy usunąć jak najszybciej, będzie to z korzyścią nie tylko ekonomiczną ale i podniesie wartość i poczucie wartości całemu Narodowi. Dlatego wolę "błazna" Korwina Mikke bo on to rozumie i nie .......i się w tańcu.
To Tyle panowie z Rusofobią zaszczepioną w mleku matki ;)

Smuga 01.08.2014 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1370570)
Trzeba głosować na ludzi którzy jasno stawiają sprawę, w dziedzinie obniżenia podatków, wprowadzaniu wolności gospodarczej, bo historia dziejów jasno pokazuje! - Tylko ona jest budulcem silnej gospodarki, silnego państwa i silnego społeczeństwa a nie socjalizm który proponuje Jarek i który wszędzie upada. Historia pokazuje jak potęgę zbudowały Stany, Anglia, Francja, Japonia i jak budują ją teraz Chiny. Socjalizm i rusofobia Jarka przyniesie naszemu narodowi tylko i wyłącznie straty a o tym, że oni będą kogoś rozliczać jak dojdą do władzy, to nawet się nie łudzę, po tym jak poparli układ, gdy ten Korwina do studia nie chciał wpuścić, za uderzenie Komucha Boniego w pysk. Zresztą dwa lata rządzili, a komuchy dalej siedzą w przestrzeni publicznej. Dlatego tych błaznów z POPISU należy usunąć jak najszybciej, będzie to z korzyścią nie tylko ekonomiczną ale i podniesie wartość i poczucie wartości całemu Narodowi. Dlatego wolę "błazna" Korwina Mikke bo on to rozumie i nie .......i się w tańcu.

Socjalizm, socjalizm, socjalizm. Kuce z KNP już uczyniły z tego coś na wzór modlitwy. :D A co ten Wasz idol Korwin zrobił, żeby ten socjalizm zlikwidować? Konstytucja RP mimo ewidentnych wad i błędów gwarantuje coś takiego jak "Obywatelska inicjatywa ustawodawcza". Broni ktoś Korwinowi zebrać te 100 tysięcy podpisów i wnieść projekt ustawy likwidujący ten rzekomy socjalizm? Jest oczywiście ryzyko, że takie projekty, co pokazuje historia tej kadencji Sejmu byłyby pewnie wyrzucone do kosza, ale nie uwiarygodniłoby to Korwina w oczach wyborców? Januszek jest mocny tylko w gębie, a jak przychodzi do realnych działań, to odpala bomby typu Hitler, czy ostatnia akcja z Bonim. I tylko pozostaje żałować energii młodych ludzi, którzy dają się wpakować w takie szambo.

palikot 01.08.2014 16:23

Modlitwy? a czemu ja mam pod przymusem oddawać 64% swoich dochodów na państwo i opłacać 680 tys nierobów-urzędników państwowych na ciepłych posadkach i nierobów na zasiłkach w urzędach pracy i dotować przedsiębiorstwa państwowe ZUS KRUS Słożbę zdrowia i kryzys w Grecji, przez co ceny w gospodarce są irracjonalne w stosunku do dochodów?
Jak chcesz likwidować prawie 100 000 aktów prawnych(no ok połowę z tego, nie zapędzajmy się) zbierając podpisy? :D
Pomyśl trochę człowieku, zanim coś napiszesz
p.s już nawet pomijam to, że przytaczasz argument i zaraz go sam obalasz :D

EDIT: Myślę, że dlatego:

Choć póki co nie widzę sensu marnować czasu na zbieranie podpisów pod np. zniesieniem podatku PIT/CIT, które oni się domagają bo po pierwsze gdyby byłoby to takie łatwe, to szereg partii populistycznych które chcą dorwać się do władzy ten sposób by wykorzystywała non stop. Po drugie wiele punktów programu KNP jest łańcuchem naczyń połączonych.Na przykład nie zniesiesz większości podatków, czy choćby PIT nie ograniczając wydatków państwa, bo zaszkodzi sytuacji gospodarczej państwa. JKM i całe KNP a także wiele organizacji ekonomiczno-politycznych mówią o reformie państwa u korzeni. Tego nie da się zrobić jedną ustawą. Po trzecie i tak przeciwnicy skomentują to w wiadomy sposób po obejrzeniu powyższego filmu jako po poprostu nic nie warta agitacja polityczna która skończy się zmieleniem. :) Szkoda czasu

Smuga 01.08.2014 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1370576)
Modlitwy? a czemu ja mam pod przymusem oddawać 64% swoich dochodów na państwo i opłacać urzędników państwowych na ciepłych posadkach i nierobów na zasiłkach w urzędach pracy i dotować przedsiębiorstwa państwowe i kryzys w Grecji?
Jak chcesz likwidować prawie 100 000 aktów prawnych(no ok połowę z tego, nie zapędzajmy się) zbierając podpisy? :D
Pomyśl trochę człowieku.

Nie mówię o wszystkich ustawach, bo wiadomo, że to jest misja niemożliwa do spełnienia bez posiadania reprezentacji parlamentarnej. Ale, skoro tak ochoczo kłapie ozorem, to dlaczego nie zaproponuje, chociażby jednego projektu w jakiejś kluczowej dla KNP kwestii?

PS Nie obaliłem argumentu tylko stwierdziłem fakt, że Korwin przez takie działanie stałby się wiarygodny. Bo teraz zostaje mu tylko paplanina, na którą się niestety tacy jak Ty załapali i wierzą w nią jak w jakiś dogmat. Serio wierzysz, że 30-kilkoma szabelkami, które będzie miało KNP (jeżeli się oczywiście dostanie do Sejmu, bo nie jest to wbrew pozorom takie pewne) zrobi gruntowną rewolucję? Korwin wie, że to, co mówi jest zwykłym populizmem, bo, gdyby było, inaczej nie mówiłby o stanowisku ministra bez teki dla siebie, czyli de facto braku odpowiedzialności za te swoje ustawowe buble.

palikot 01.08.2014 16:54

Póki co jest wiarygodny z tego tytułu, że zawsze miał poglądy liberalne, czyli takie które proponował Polsce Milton Friedman (a nie te co wybrał układ pookrąłostołowy) nigdy ich nie zmienił, zawsze mówił niepopularne rzeczy, dalej je głosi i w wielu wydarzeniach z politycznych potrafił przewidzieć skutki vide -> Krym wróci do Rosji prędzej czy później.
Nie masz nigdy 100% pewności, czy twój kredyt zaufania się zwróci, NIGDY! Ale ryzyko należy podjąć, bo kto nie ryzykuje płaci wyższe podatki ;)
A co do twojego pomysłu z podpisami. Po tym filmie ciężko ocenić, czy to wiarygodny sposób przekonywania wyborców...
P.s Partia się rozwija nie ma rzeczy niemożliwych. Zresztą wolę wierzyć w to niż w PIS SLD i PO, bo tak na prawdę nic nie tracę. Z tymi partiami przyszłości nie ma. Więc nic nie ryzykuje, jak się uda to fajnie, jak nie to trudno, zaliczymy ich do grona bandy 6 :D

Smuga 01.08.2014 16:59

I z niewiarygodną wręcz perfekcją od zawsze ma zdolności do destrukcji środowiska, które tworzy. :D Ile już partii zakładał? Ile rozłamów miało tam miejsce? Ile zapału młodych ludzi o zapatrywaniach konserwatywno-liberalnych zmarnował?

palikot 01.08.2014 17:10

Obecnie jest w drugiej partii w ciągu ostatnich 25 lat ;) To mniej niż np. pan Zalewski z PO, czy Gowin z PIS-u ;)
Nie wiem nie interesują mnie jego prywatne relacje z ludźmi wewnątrz jego partii nie będę komentował czegoś o czym nie mam pojęcia i nikt oprócz jego i jego współpracowników obecnych i byłych nie ma, bo nie mam możliwości tego zweryfikować. Dla mnie liczy się czysty interes. Tym się kieruje w życiu także przy urnie wyborczej. Program tej partii zrealizowany w Polsce o to mi chodzi a w jaki sposób to się zrealizuje i kto przez to umrze, lub czyja energia zostanie zmarnowana to mało mnie to interesuje.
Tak gwoli przypomnienia wydarzeń z ostatnich dni Jarek też pokazał swoje intencje, jak wyrzucił Tomaszewskiego z PIS-u za to, że ten przystał na stanowisku by nie mieszać polityki z piłką nożną. Dla mnie to jest skandal jako kibica piłkarskiego traktującego futbol jako religię.

emj10 01.08.2014 17:29

Tomaszewski gwoli ścisłości wyleciał raczej za sprawy łódzkie. Poza tym dziwię się, że ktoś mógł go wziąć do partii.

Smuga 01.08.2014 17:33

Kilka sprostowań, bo świadomie wprowadzasz ludzi w błąd.

Po pierwsze: KNP jest czwartą partią Korwina. Zaczynał karierę polityczną w proPZPR-owskim SD, potem działał w UPR, następnie stworzył twór pod nazwą WiP, a w 2011 roku utworzył KNP. Odejmując, więc PRL w ostatnich 25 latach mamy trzy partie. Niezły dorobek.
Po drugie: Gowin jest byłym działaczem PO i obecnym prezesem partii Polska Razem. Nigdy nie był i nie jest członkiem PiS. To, że jego partia ma z PiS podpisane porozumienie wyborcze nie oznacza, że Gowin stał się członkiem partii Prawo i Sprawiedliwość.
Po trzecie: Tomaszewski od początku kadencji jest bezpartyjny. To, że zasiadał w klubie PiS wynika z tego, że on sam taką decyzję podjął. Równie dobrze mógł przystąpić do klubu PO, czy PSL i nie byłoby sprawy.

Don Donson 01.08.2014 17:36

A ja dla odmiany wszelkiej maści tolerastom wklejam:
http://www.youtube.com/watch?v=rP6U6Hhy_2M

jak się nic nie zmieni to czeka nas to samo.

emj10 01.08.2014 17:41

Z jakiej listy startował Tomaszewski. Przypomnij nam? ;)

Smuga 01.08.2014 17:44

A rozróżniasz coś takiego jak przynależność do struktur partii i otrzymanie poparcia lub rekomendację w wyborach przez daną partię? Bo z tego, co widzę, to chyba nie do końca.

http://wybory2011.pkw.gov.pl/cpr/sjm...fc13a5620.html

emj10 01.08.2014 17:49

Nie ma żadnej różnicy. De facto jak dobrze pamiętasz Tomaszewski oprócz paprykarza był jedną z głównych twarzy kampanii PiS-u. Oprócz paprykarza to właśnie Tomaszewski mówiąc o tym, że Jareczek to taki Górski polityki zrobił im wtedy kampanię.

Równie dobrze mogłeś napisać, że Rostowski przez lata nie miał nic wspólnego z PO, bo nie należał do partii i startował w wyborach jako bezpartyjny :D

Smuga 01.08.2014 17:56

Jako osoba bezpartyjna Tomaszewski nie miał obowiązku przynależeć do klubu PiS. Członek partii, jeżeli jest to zapisane w jej statucie taki obowiązek zaś ma. Rostowski w 2011 roku należał już do PO, więc ten argument to pudło. ;) Tomaszewski dostał jak na Łódź oraz znane nazwisko słaby wynik i on zrobił PiS kampanię? Gwoli ścisłości Tomaszewskiego formalnie usunęło prezydium klubu PiS, więc pisanie jakoby, to była jednoosobowa decyzja Kaczyńskiego jest mijaniem się z faktami.

http://wybory2011.pkw.gov.pl/cpr/sjm...e79add76f.html

emj10 01.08.2014 17:58

Kto pisał coś takiego o spoconym Janku? Na pewno nie ja. Nic nie pisałem o decyzji Jareczka. Natomiast pisałem o instrumentalnym wykorzystaniu Tomaszewskiego w kampanii wyborczej.

Casus Tomaszewskiego jest podobny do casusu Rostowskiego, czy Macierewicza. Wszyscy trzej byli twarzami kampanii (piłkarskiej, europejskiej i smoleńskiej licząc po kolei), ale nie mieli przynależności partyjnej w czasie wyborów.

Smuga 01.08.2014 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370600)
Casus Tomaszewskiego jest podobny do casusu Rostowskiego, czy Macierewicza. Wszyscy trzej byli twarzami kampanii (piłkarskiej, europejskiej i smoleńskiej licząc po kolei), ale nie mieli przynależności partyjnej w czasie wyborów.

W poprzednim poście wykazałem, że Rostowski w 2011 był już członkiem PO, więc dlaczego dalej brniesz w zaparte? W pierwszym rządzie Tuska będąc ministrem Rostowski w ogóle nie był posłem, więc jak się to ma do sprawy Tomaszewskiego? Jedynie w przypadku Macierewicza masz rację, bo tutaj sprawa mogłaby być podobna do Tomaszewskiego. Ale podkreślam mogłaby, bo Macierewicz niedługo potem wstąpił do PiS, a Tomaszewski nigdy z tego, co mi wiadomo deklaracji członkowskiej nie składał.

PS Macierewicz de facto tak samo, jak Tomaszewski nie miał obowiązku przystąpić do klubu PiS. Mógł założyć w Sejmie koło swojej kanapowej partii. Ale wybrał jak wybrał i dywagacja o tym, co, by było, gdyby nie ma sensu. ;)

york09 01.08.2014 18:51

Krótko mówiąc Janek z PISem żył tak na "kocią łapę" ślubu z Jarkiem nie wziął ale doił z PISu jak rasowy polityk.

emj10 01.08.2014 18:58

Zupełnie o czymś innym piszemy. Ja nie podejmowałem tematu, czy ktoś powinien wstępować do partii, czy nie po wybraniu go z listy danej partii, ale pisałem o tym, że osoby te były twarzami kampanii wyborczych mimo, że startowały jako osoby bezpartyjne i nie zmieni tego brak legitymacji partyjnej. Przypadek Rostowskiego jest o tyle inny, że on był bezpartyjnym ministrem, który stał się twarzą PO w międzyczasie i był kandydatem na komisarza w 2009 roku.

Co do Rostowskiego to oczywiście pisałem o wyborach 2009 do PE, gdzie był twarzą kampanii wyborczej i na zielonym tle ciągnął wózek z zieloną wyspą.

PS. Startując z listy PiS można założyć sobie kanapowe koło? Myślałem, że mogą to tylko Kowal, czy Ziobro ;)

Smuga 01.08.2014 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370607)
PS. Startując z listy PiS można założyć sobie kanapowe koło? Myślałem, że mogą to tylko Kowal, czy Ziobro ;)

A startując z list PSL można należeć do innego koła lub klubu radnych niż PSL, czy nie? Sam kiedyś przyznałeś, że sympatyzujesz z Piechocińskim, więc czekam na odpowiedź. ;)

kerim1906 01.08.2014 19:27

powiem krótko ,mariaż spoconego janka z PIS to nieporozumienie , kto ? , po co? to uczynił nie wiem , wiem tylko że go pogonili i ok

kerim1906 01.08.2014 19:30

http://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/ko...awskiego/pqltd

korwin wymiata, wyborcom "gratulacje"

Smuga 01.08.2014 19:35

@kerim1906 W przypadku tego osobnika nic mnie już nie zdziwi. Może niech jeszcze osądzi Kościuszkę, bo powstanie pod jego batutą również zakończyło się klęską i doprowadziło do III rozbioru Polski. Dla Korwina zresztą Kościuszko jest pewnie rusofobem, który nie chciał pertraktować z pokojowo nastawionym sąsiadem. :D

Gwiaździsty 01.08.2014 20:01

No to dziadek z muszką chce powielać Stalina, który też sądził dowódców polskiego państwa podziemnego, których trzymał na Łubiance a potem zamordował. Kolejna wypowiedź, której nie powstydził by się czekista z Katynia.

emj10 01.08.2014 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1370609)
A startując z list PSL można należeć do innego koła lub klubu radnych niż PSL, czy nie? Sam kiedyś przyznałeś, że sympatyzujesz z Piechocińskim, więc czekam na odpowiedź. ;)

Z tego co wiem w PSL-u zwykle startowali ludzie ideowi, a nie z łapanki, więc nie zdarzały się transfery, bądź odejścia z klubu. Oczywiście trafiły się endemity typu Kozakiewicza, ale były to pojedyncze przypadki. Może 1-2 w skali każdych wyborów.

Nie przypominam sobie posła, który startowałby z listy PSL-u jako bezpartyjny. Tomaszewski, czy Macierewicz takimi właśnie posłami są, bądź byli.

Gwiaździsty 01.08.2014 20:05

szczególnie ideowi byli ci z komunistycznych kółek rolniczych a zwłąszca jeden, ten co nagrywał gościa a potem udawał, że się samo nagrywało :)

kerim1906 01.08.2014 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1370613)
@kerim1906 W przypadku tego osobnika nic mnie już nie zdziwi. Może niech jeszcze osądzi Kościuszkę, bo powstanie pod jego batutą również zakończyło się klęską i doprowadziło do III rozbioru Polski. Dla Korwina zresztą Kościuszko jest pewnie rusofobem, który nie chciał pertraktować z pokojowo nastawionym sąsiadem. :D

jak on to mówi "JEGO EKSCELENCJA PUTIN" a wyznawcy szaleją ze szczęścia i już gotowi do pertraktacji,bloger palikot to wyjaśni, my malutcy jabłka, a oni pertraktacje......i ropka za grosze:lol:

Gwiaździsty 01.08.2014 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1370618)
Bydło na uroczystościach na Powązkach buczało i gwizdało, a kiedy pojawił się Kaczyński i Macierewicz to klaskali. Prawdziwa patologia.
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...k=newsOfTheDay

Z tekstu jasno wynika, że bydło zostało wygwizdane, zdziwiłem się tylko, ze chyba niezorientowani klaskali gen Ściborowi = Rylskiemu znanemu jako TW "Zdzisławski".

kerim1906 01.08.2014 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1370618)
Dzieci nie macie zielonego pojęcia a się wypowiadacie. Dowódcy powinni być już dawno temu osądzeni i skazani za tą rzeź. Na szczęście coraz więcej ludzi zaczyna to rozumieć. Tutaj jest np. ankieta http://nowahistoria.interia.pl/ankie...k=newsOfTheDay

Bydło na uroczystościach na Powązkach buczało i gwizdało, a kiedy pojawił się Kaczyński i Macierewicz to klaskali. Prawdziwa patologia.
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...k=newsOfTheDay

dawaj wyniki z organu michnika albo waltera , co tam interia, słabiaki, jak korwin zobaczy ile popiera powstanie to ich zamknie i osądzi

kerim1906 01.08.2014 20:32

http://wpolityce.pl/polityka/207550-...c-prof-kiezuna

poczytaj jeden z drugim , pomyśl i nie blużnij

wiesniak84 01.08.2014 20:41

No i co to ma udowadniac? Zapytaj rodzin ofiar zabitych, rannych, wypedzonych czy to byl najwspanialszy okres ich zycia. Kwestia oceny Powstania pozostaje indywidualna sprawa. Za to pamiec i szacunek dla walczacych na zawsze!!!

emj10 01.08.2014 20:56

O litości. Już nawet opinie o PW idą z przekazów dnia...

Za moment wyznawcy partyjni będą na pamięć cytować instrukcje, którą ręką mają się podcierać i ile razy niczym sikający Adaś Miauczyński.

kerim1906 01.08.2014 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370628)
O litości. Już nawet opinie o PW idą z przekazów dnia...

Za moment wyznawcy partyjni będą na pamięć cytować instrukcje, którą ręką mają się podcierać i ile razy niczym sikający Adaś Miauczyński.

to według instrukcji, spieprzaj dziadu jak mawiał klasyk, a ja dodam i nie wracaj

Gwiaździsty 01.08.2014 21:15

Jedno jest pewne. Stalinowi i całej sowieciarskiej zgrai Powstanie bardzo się nie podobało,Wogóle niepokorni Polacy mu się nie podobali dlatego kontynuował ich mordowanie np. w czasie Obławy Augustowskiej a potem rękami swoich komunistycznych przydupasów w kazamatach UB.

Gwiaździsty 01.08.2014 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1370626)
No i co to ma udowadniac? Zapytaj rodzin ofiar zabitych, rannych, wypedzonych czy to byl najwspanialszy okres ich zycia. Kwestia oceny Powstania pozostaje indywidualna sprawa. Za to pamiec i szacunek dla walczacych na zawsze!!!

A mamy też pytać rodziny ofiar wszystkich powstań ? Np. Listopadowego, Styczniowego czy to był najwspanialszy okres ich życia. Bo przecież zamiast siedzieć cicho na dupie, to mieli czelnośc sprzeciwić się wspaniałej Rosji i kochanemu carowi. Smieli łamać carskie prawo, bandyci jedni. Niszczyciele ładu i prządku, to przez nich mamy kłopot z ...OFE :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl