Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

gypsy 16.02.2014 10:00

A to koniecznie musi być Prądnik? Bo jak nie, to tu masz fajną i przede wszystkim 100% wiślacką opcję: http://trenujsportywalki.com/

piter116 16.02.2014 14:50

Szukam 2 piosenek:

pierwsza z reklamy 4F
druga, to kilkusekundowa wstawka lecąca między transmisjami igrzysk(w tle widać spawanie, czy cholera wie co to jest)
z góry dzięki za pomoc

PvD 17.02.2014 08:09

Szukam skryptów do typowania spotkań. Poleci ktoś jakieś strony? (mogą być zarówno darmowe jak i płatne skrypty)

1906_wislak_1906 17.02.2014 10:13

Bardzo dawno nie byłem na meczu, w związku z tym pytanie czy teraz po tych wszystkich ustawach stadionowych trzeba zajmować miejsca takie jak są wskazane na bilecie? Czy też wygląda to tak jak dawniej że każdy siada gdzie mu się podoba?

LanceTS 17.02.2014 10:54

zależy na jakim sektorze. Na młynie gdzie chcesz, na narożnikach podobno zależy na kogo trafisz, a na tych wzdłuż boiska ludzie często pilnują swoich miejsc.

Młyniu_Miechów 18.02.2014 08:54

Jak najlepiej dojadę z dworca do MORDu na Nowohuckiej? Może być też Pawia albo autobusy przy dworcu, dzięki.

MatMario 18.02.2014 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 1349080)
Jak najlepiej dojadę z dworca do MORDu na Nowohuckiej? Może być też Pawia albo autobusy przy dworcu, dzięki.

http://krakow.jakdojade.pl/

A może lepiej będzie ci pojechać z dworca w płaszowie jeśli jedziesz pociągiem?

Zola 19.02.2014 20:05

Polecacie jakąś knajpe/ pub na Kazimierzu, gdzie można w małym gronie znajomych (ok. 6 osób) napić się alkoholu, przy fajnej muzyce (może być jakiś koncert na żywo), bez "bydła", w estetycznym otoczeniu? :)
Może być coś a la Spazio na ul. Szpitalnej na rynku np.

moonga 22.02.2014 01:49

Możecie mi polecić inny program/pomóc w ustawieniu Debut Video Capture (bo tego na razie używam) ? Mianowicie chciałam nagrać pare programów z orange sport i odpalam nagrywanie pulpitu. Wszystko pięknie, ładnie ale kiedy zakończe nagrywanie i odtwarzam (nagrywam w avi) video niemiłosiernie ścina.. mimo tego, że transmisja z neta była świetna. Co w takim wypadku zrobić ? :)

Kibicka 22.02.2014 09:44

Czy Ktoś rozgarnięty może mi powiedzieć, którą umowę lepiej podpisać?
1. rozwiązanie umowy za porozumieniem stron
2 . wypowiedzenie umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy

miejsce pracy ulega likwidacji

brzydki.brzydal 22.02.2014 11:18

Wydaje mi sie,z e w 1 opcji nie masz co liczyc na zasilek dla bezrobotnych z UP.

Na kokosy nie ma co liczyc, ale zawsze to jakis grosz.

Acz moze ktos madrzejszy sie wypowie. :)

MatMario 22.02.2014 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1349732)
Czy Ktoś rozgarnięty może mi powiedzieć, którą umowę lepiej podpisać?
1. rozwiązanie umowy za porozumieniem stron
2 . wypowiedzenie umowy z powodu likwidacji stanowiska pracy

miejsce pracy ulega likwidacji

A masz nowa prace, masz prawo do zasilku?

Tylko przy 2 opcji otrzymasz zasilek dla bezrobotnych.

South 22.02.2014 11:58

kupie gdzieś dzisiaj stabilizator na nadgarstek ?

Kibicka 22.02.2014 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1349753)
A masz nowa prace, masz prawo do zasilku?

Tylko przy 2 opcji otrzymasz zasilek dla bezrobotnych.

Dziękuję Panowie za dobre rady. Właśnie podpisałam drugą opcję, a Szef zaproponował mi pracę gdzie indziej.
Jejuuu zamiast myśleć o derbach to ja mam rozkminy życia
Pozdrawiam :)

rav 22.02.2014 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moonga (Post 1349723)
Możecie mi polecić inny program/pomóc w ustawieniu Debut Video Capture (bo tego na razie używam) ? Mianowicie chciałam nagrać pare programów z orange sport i odpalam nagrywanie pulpitu. Wszystko pięknie, ładnie ale kiedy zakończe nagrywanie i odtwarzam (nagrywam w avi) video niemiłosiernie ścina.. mimo tego, że transmisja z neta była świetna. Co w takim wypadku zrobić ? :)

Przede wszystkim sprawdź w trakcie zgrywania w Menedżerze Zadań (czwarta zakładka) jak zachowuje się procesor - ile procent jest w użytku.

Jeżeli procesor dobija do 100% (lub któryś z jego rdzeni) to masz za słaby procesor w komputerze do takiej zabawy. Jeżeli jest to kwestia tylko jednego z rdzeni, ale zużycie całego procesora jest niewielkie (20-30%), to jest szansa, że przy użyciu lepszego programu (równomiernie rozkładającego zadania na pozostałe rdzenie) to zadziała.
Jeśli miałbym tu coś poradzić to raczej jakieś urządzenie zgrywające, a nie program. Np. Avermedia Live Gamer Portable, może być w wersji LITE.

adam_09 22.02.2014 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1349759)
Dziękuję Panowie za dobre rady. Właśnie podpisałam drugą opcję, a Szef zaproponował mi pracę gdzie indziej.
Jejuuu zamiast myśleć o derbach to ja mam rozkminy życia
Pozdrawiam :)

Potwierdzam co napisali Koledzy powyżej. Sam przez to przechodziłem rok temu. Podpisując wypowiedzenie za porozumieniem stron dostajesz "karencję" zasiłku dla bezrobotnych przez pierwsze 3 miesiące. Po trzech miesiącach dostaniesz coś ok. 530 zł / m-c. Nie przejmuj się, ja oprócz zwolnienia z bardzo dobrej pracy, rozchorowałem się dość poważnie i musiałem 2 x prywatnie przejść dość skomplikowane operacje o wartości dość dobrego samochodu ( termin NFZ za 2 lata ), ukradli mi motocykl ( też wartości kolejnego samochodu ), zniszczyli samochód ( 2 wartościowe uszkodzenia parkingowe, sprawca spierd...ł jak zawsze) oraz chcieli ukraść jeszcze dość wartościowe koła :) Ciesz się, że Szef zaproponował jakąś alternatywę :)

Kibicka 22.02.2014 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1349773)
Potwierdzam co napisali Koledzy powyżej. Sam przez to przechodziłem rok temu. Podpisując wypowiedzenie za porozumieniem stron dostajesz "karencję" zasiłku dla bezrobotnych przez pierwsze 3 miesiące. Po trzech miesiącach dostaniesz coś ok. 530 zł / m-c. Nie przejmuj się, ja oprócz zwolnienia z bardzo dobrej pracy, rozchorowałem się dość poważnie i musiałem 2 x prywatnie przejść dość skomplikowane operacje o wartości dość dobrego samochodu ( termin NFZ za 2 lata ), ukradli mi motocykl ( też wartości kolejnego samochodu ), zniszczyli samochód ( 2 wartościowe uszkodzenia parkingowe, sprawca spierd...ł jak zawsze) oraz chcieli ukraść jeszcze dość wartościowe koła :) Ciesz się, że Szef zaproponował jakąś alternatywę :)

no bo zaraz wypiszę resztę moim "plag", śmiało mogę konkurować :)
Dobra koniec, bo nas zbanują :)

moonga 22.02.2014 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1349760)
Przede wszystkim sprawdź w trakcie zgrywania w Menedżerze Zadań (czwarta zakładka) jak zachowuje się procesor - ile procent jest w użytku.

Jeżeli procesor dobija do 100% (lub któryś z jego rdzeni) to masz za słaby procesor w komputerze do takiej zabawy. Jeżeli jest to kwestia tylko jednego z rdzeni, ale zużycie całego procesora jest niewielkie (20-30%), to jest szansa, że przy użyciu lepszego programu (równomiernie rozkładającego zadania na pozostałe rdzenie) to zadziała.
Jeśli miałbym tu coś poradzić to raczej jakieś urządzenie zgrywające, a nie program. Np. Avermedia Live Gamer Portable, może być w wersji LITE.

Hmm myślałam, że mój procesor to pociągnie (intel core i5 3317U) .. I nie wiem czy normalnie sie w menadżerze pokazuje jedno zużycie (i pytanie dla całego procesora, czy tylko dla jednego z jego rdzeni ? )bo nigdzie nie widze zużycia 2 rdzenia.
Z góry dzieki za odpowiedź.

markokrk 22.02.2014 16:45

Wie ktoś może co się stało z forum Polonii??

TSW Fanatyk 24.02.2014 18:28

Poszukuje osoby ktora jest obeznana w dziedzinie rozliczen podatkowych. Priv

WISŁAZWE 24.02.2014 18:31

Witam, ktoś pracuje w Orange?
Mam kilka pytań na PW.

LanceTS 24.02.2014 22:11

a ja to samo co do Play'a. Szukam kogoś kto pracuje w Krakowie w salonie i ma zniżki na abonament.

Kibicka 25.02.2014 15:22

A ja jeszcze raz szukam kogoś, kto jest dobrze obeznany w PRAWIE PRACY. priv

jakkfk 25.02.2014 18:24

Orientuje się ktoś jak po krok po kroku uzyskać dostęp do akt sądowych zakończonego postępowania karnego dot. mnie samego?

WislaFan123 27.02.2014 20:42

Jest wiele roznych fotek z Kopca Kosciuszki noca... pytanie kiedy one sa robione? Teoretycznie, mozna na niego po zmroku wchodzic tylko od maja do wrzesnia... teraz zmrok to juz okolice 17 i trzeba schodzic...

Czy probowal ktoś w tym okresie wejsc na gore wieczorem ? Chcialbym komus pokazac widok Krakowa noca stamtad, no ale chyba ciezko bedzie...

FraMat 27.02.2014 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jakkfk (Post 1350402)
Orientuje się ktoś jak po krok po kroku uzyskać dostęp do akt sądowych zakończonego postępowania karnego dot. mnie samego?

jeśli jesteś stroną to chyba idziesz do sekretariatu sądu i prosisz o udostępnienie akt do zapoznania się. Miałeś taką możliwość przez cały okres postępowania. Potem możesz poprosić sekretariat sadu na pismie o skopiowanie ci (odpłatnie) wskazanych przez ciebie kart.

Zbyychu 27.02.2014 22:57

Dobra, dawno mnie tu nie było, to i pytanie debilne. W którym wątku dyskutujemy o zamknięciu trybuny przez wojewodę i ew. o działaniach koleżanki z drugiej strony Błoń w tej sprawie?|

adam_09 28.02.2014 00:14

w temacie derbowym

Arkas 28.02.2014 09:40

Orientuje się ktoś czy ciężko będzie o icara z Libertowa jutro w nocy? Wiem ze oni niezbyt chetnie jada po kogos poza Kraków. Albo inna firma przewozowa cenowo jak icar żebym nie wyszedł jak Zabłocki na mydle.

kipers 28.02.2014 12:20

Może ktoś polecić dobrego i stosunkowo niedrogiego blacharza w krakowie?
Potrzebuje drzwi polakierować po małym starciu z kolegą:)

JacobCFC 01.03.2014 13:37

Jak wyłączyć prenumeratę poszczególnych tematów z forum? (tzn. jak ustawić, by potwierdzenia o nowych postach nie przychodziły na maila)?

Proud 03.03.2014 19:18

Gdzie obejrzę w necie za darmo i bez żadnych rejestracji serial House of cards?

ABG3212 04.03.2014 20:03

Poleci ktoś jakiś hotel na praktyki ?

alterego 04.03.2014 20:06

Próbuje się dostać do większych - najwięcej się nauczysz (chociaz nie wykluczone że tylko o sprzątaniu i krojeniu). Best Western Old Town, Radisson, Galaxy etc ale i tak zależy na kogo trafisz ;)

ABG3212 04.03.2014 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alterego (Post 1351652)
Próbuje się dostać do większych - najwięcej się nauczysz (chociaz nie wykluczone że tylko o sprzątaniu i krojeniu). Best Western Old Town, Radisson, Galaxy etc ale i tak zależy na kogo trafisz ;)

Ostatnim razem trafiłem na Novotel Bronowice, z tym że 3/4 praktyk to mycie klatek wentylacyjnych a wystarczyła jadna pierdoła żeby mieć przejebbb.e do końca praktyk.
Dlatego szukam hotelu z "Polecenia"

Kibicka 05.03.2014 22:29

Ściągnęłam sobie do nauki takie jedno demo. Okna tego badziewia otwierają się tak,że nie widać ani góry ani dołu strony. Nie da się tego też przewinąć/przesunać, zamknąć bo nie widać krzyżyka na górze oraz przejść na następną stronę bo nie widać na dole opcji "dalej" :/
HELP me

crazykaro 05.03.2014 23:41

Jeśli to jest program to klikasz prawym myszy na pliku startowym programu, wchodzisz we Właściwości,następnie zakładka "Zgodność" i tam ustawiasz start w rozdzielczości 640x480 a później przechodzisz do ustawień programu i zmieniasz według potrzeb:) No chyba że Cie nie zrozumiałem to daj PrintScreena

ABG3212 06.03.2014 13:44

Jest możliwość zablokowania "samo otwierających" się okien z grami i tymi pierdołami ?

W Przeglądarce Mozilla firefox

gypsy 06.03.2014 15:37

Chodzi ci o reklamy? Ad Block i po sprawie.

fifi1906 06.03.2014 16:40

gdzie obejrze serial how i met your mother bez rejestracji i limitów za free na necie? chodzi mi o 9 sezon.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl