![]() |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Jakby zrobić graficzne zestawienie nastrojów i opinii wyrażanych w tym temacie o poszczególnych klubach m.in. Legii i jej piłkarzach to wyglądałoby to niczym sinusoida. Raz mieliśmy wielkich stranierich pokroju Kuciaka, Ljuboję, czy Radovica, potem mówiło się o zagranicznych upadłych gwiazdeczkach typu Novo, czy Blanco, przerabialiśmy objawienia w stylu Żyro i Wolskiego, a później młodych nieudaczników w stylu Kucharczyka, czy drewnianego Żyro z wiosny. Koniec końców doszliśmy do wniosku, że wszyscy to skończeni frajerzy i kompletne beztalencia.
Podobną analizę można przygotować dla kilku innych klubów w Polsce, gdzie aspiracje sprzed sezonu nie pokryły się z rzeczywistością. Jedynie Śląsk będzie gloryfikowany na koniec sezonu za świetną postawę zawodników, wygranie MP i zakwalifikowanie się do LM. Mila, Kaźmierczak i inni zostaną bohaterami tej ligi. Ruch dostanie li i wyłącznie pochwały ze wynik powyżej możliwości, a Amice się upiecze i nie czeka ich może kompletna degrengolada na jesieni, której ja oraz inni im życzyli. Pozostali na czele z Legią, Wisłą i Disco dostaną łatki mniejszych, bądź większych przegranych sezonów, a wielka łatka zostanie przyklejona na czoło Maciusia - dożywotnio. Z Gwiaździstym zawsze się zgadzałem, że nie ma co wychwalać tak młodzieży z krajowych zespołów, czy to Legii, czy innych. Z takiego Wolskiego, Stępińskiego, Jankowskiego i innych mogą wyrosnąć jeszcze ludzie i zawodnicy robiący kariery na zachodzie, a może się skończyć tylko na niespełnionych talentach, których grono z roku na rok się powiększa. |
Cytat:
Znamy już obsadę sędziowską 30 kolejki : 6 maja (niedziela): GKS Bełchatów - Cracovia, godz. 17:00, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń). Jagiellonia Białystok - Łódzki KS, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Wajda (Żywiec). Legia Warszawa - Korona Kielce, godz. 17:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin). Podbeskidzie Bielsko-Biała - Polonia Warszawa, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Garbowski (Kluczbork). Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godz. 17:00, sędzia: Paweł Pskit (Łódź). Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, godz. 17:00, sędzia: Daniel Stefański (Bydgoszcz). Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze, godz. 17:00, sędzia: Krzysztof Jakubik (Siedlce). Widzew Łódź - Lech Poznań, godz. 17:00, sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk). Grubą czcionką zaznaczyłem mecze, które zadecydują o MP. Od pamiętnych derbów na Suchych Stawach w 2010 (nieuznany gol Głowackiego) Piasecki jest u mnie na cenzurowanym. Dla przypomnienia : http://historiawisly.pl/wiki/index.p...gli_Lechowi.3F W tym sezonie Piasecki sędziował Lechowi 3 mecze : ŁKS-Lech 0-5 (2 gole Rudneva zdobyte nieprawidłowo) Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego) Lech-Śląsk 2-0 ( karny dla Lecha w 90 min, którego nie powinno być dzięki czemu Lech ma lepszy bezpośredni bilans spotkań ze Śląskiem) - pisałem o tym wczoraj W Bełchatowie nie wiedzieć czemu nie uznał nam 2 prawidłowych bramek. Może jestem przewrażliwiony, może przesadzam i pewnie mnie zaraz wyśmiejecie. Ale żaden sędzia nie działa mi na nerwy tak jak ta ....a ze Słupska. Miejmy nadzieję, że Śląsk zagra w niedzielę na 200 % i wywiezie z R22 3 pkt. Nie będzie wtedy potrzeby powrotu do tych postów i analizy sędziowania czarodzieja ze Słupska. |
Cytat:
|
Cytat:
Fryzjer wychował sobie następców. |
Synem jestes jego? Bo takie .......y co piszesz o tym swiadczy. I teraz zagadka dla myslacych pokroju Gwiazdzistego:
Jaki mecz w niedzielnej kolejce zostal wycofany z zakladow bukmacherskich ? :rotfl: Lech-Ruch 3-0 (gol Możdżenia zdobyty ze spalonego) - obejrzyj sobie jeszcze raz bo wislacka propaganda trwa widze w najlepsze, jesli tutaj byl "ustawiony gol" to chyba okulista wam potrzebny, spalonego Rudnieva w meczu ze Slaskiem niebylo, karny ewidentny. Z Łksem byl pogrom, nawet sobie odejmnij te dwie bramki to i tak spokojna wygrana. No i musze wam oddac, przynajmniej w czyms jestescie mistrzami w tym sezonie - Mistrz Teorii Spiskow |
Jakby tak odjąć Rudnievsowi te 6 bramek zdobytych ze spalonych na poczatku rozgrywek gdy sędziowie mieli klapki na oczach to pewnie dzisiej też byłoby parę punkcików mniej. A tak podciągnęli ostro w górę.
|
Cytat:
;> |
Co innego kiedy jest ewidentny spalony a co innego kiedy sedzia musialby miec mozliwosc obejrzenia powtorki ale Ty kompletnie tego nie rozumiesz a powtarzasz przy kazdej okazji.
|
Cytat:
http://oi48.tinypic.com/1zfmyhu.jpg To jest celowe zagrania ręką ? (filmik nr 3) http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...sze_akcje.html Bez odbioru. |
Zagłębie 2 lata temu nie dość, że się nie wysiliło grać na poważnie to jeszcze strzeliło sobie samobója w sposób, który nadaje się do kabaretu. Ludzie nie musieli się już denerwować bo mecz ustawiony został już w 23 min.
Media jakoś nie dopatrywały się dlaczego Zagłębie pomaga Amice w zdobyciu MP. Wyobrażacie co by się działo, gdyby sobie jakby jakiś piłkarz Wisły strzelił samobója w 23 min. w niedzielę :) |
Cytat:
I o jakim wystawieniu się WKSowi mówisz? Nie kibice grają tylko piłkarze i to od nich zależy jak skończy się mecz. A to, że wszyscy kibice Wisły chcą, by to Śląsk był Mistrzem zamiast Ruchu, Lecha czy Legii to chyba zrozumiałe. |
hehehe
Myślę Gwiaździsty że nie rozumiesz dlaczego media nie dopatrywały się dlaczego Zagłębie pomaga. Nie dopatrywały się ponieważ.... uważaj: 1) na forum Zagłębia nie było hałasu o to żeby się podłożyli (wręcz przeciwnie), 2) na forum Lech nie było hałasu że "luz, Zagłębie ze względu na starą zgodę się podłoży", 3) na stronie internetowej Zagłębia nie było nic o "świętowaniu ostatniego meczu sezonu" :) teraz media mogą dopatrywać wszystkiego w meczu Wisła-Śląsk ponieważ trąbione jest o tym na forum, jak i na stronie oficjalnej a propos... te flage jeszcze macie? http://historiawisly.pl/wiki/images/...a_H.Reyman.jpg |
Na ten mecz nie zostanie wywieszona :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
grając tym co mamy to nawet jakbym się chciał napiąc i powiedziec że nalezy oddac mecz Śląskowi to wcale nie musze mieć tutaj dylematu moralnego. Bedziemy grać w połowie składem z ME w połowie Kirmem, Małeckim, Nunezem ( zwlaszcza na jego chujową gre tutal licze) i Czekajem. Można wiec stwierdzić że jeśli Śląsk nie pyknie na R22 przy sprzyjającej mu publiczności kopiących się po czołach grajków od siedmiu boleści to na mistrza nie zasługuje. od biedy mistrza zdobedzie Ruch i i tak jest niezle.
|
Uciekli kibice Legii, to przyszli kibice Amiki. I tak wkoło Macieju.
|
Ale gdyby to byl mecz z Cracovia to juz inne by byly opinie :D buahaahhaa
|
Jak dla mnie kto by nie był mistrzem to będzie to bardzo, bardzo słaby mistrz.
jeżeli w zeszłym sezonie narzekano, że Wisła była słabym mistrzem to co powiedzieć o tegorocznym. W LM przygoda skończy się na 3 rundzie, a jak któryś z zespołów awansuje do fazy grupowej LE to będzie mega sukces. I niech mi nikt nie gada że liga jest wyrównana, jest po prostu cienka i tyle. I dlatego podwójnie mnie boli postawa naszych grajków bo gdyby zagrali chociaż mecze u siebie trochę lepiej i wygrali część z nich plus dołożyli kilka pkt z wyjazdów to mistrza mielibyśmy spokojnie. Dramat ten sezon. Oby WKS był mistrzem, zawsze to przyjaciele ;] |
Cytat:
|
Cytat:
Ad 2. I co z tego, że nie było? Kibice mogą sobie pisać, nie mają żadnego wpływu na wynik meczu co piłka wielokrotnie pokazała... Ad 3. A na stronie oficjalnej klubu masz coś takiego? Powtórzę kolejny raz: Wisła przegra bo nie ma składu na ten mecz! |
Boleć to Was będzie w niedzielę chłopaki ;) jakikolwiek by wynik nie padł :D
|
kacpaw91
Ad.1 i 2 - przecież napisałem że chodziło o fora więc czego nie rozumiesz - nie piszę o zachowaniu, wypowiedziach piłkarzy bo aż takimi debilami nie są żeby wypowiadać się publicznie o odpuszczaniu meczu. I powtórzę. Chodzi mi o fora. Bo jeśli idzie o mecz... to też uważam że Wisła przegra z powodu że jest słabsza od obecnego Śląska. Młodzi z ME powalczą, żeby się pokazać, ale umiejętności im nie wystarczy. Ad 3. Oficjalna to chyba http://www.wisla.krakow.pl ? no bo o tej piszę.I nie wmawiaj mi że napis: "ŚWIĘTUJ Z NAMI! WISŁA PANY" odnosi się do udanego sezonu Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat kibice Kuchenkorza w temacie pt" Uczciwosc i historia wlasnego klubu" powinni zamilczeć.
|
Media już piszą o tym, że Wisła miałaby się "podłożyć", ale nikt nie pomyślał, że to motywacja kibiców dla zawodników? Drogie media, jak kibice prosili zawodników, aby dali z siebie wszystko to mieliśmy takie Derby na Kałuży, albo mecze z Górnikiem i Podbeskidziem przegrane na Reymonta. Teraz na przekór z ironią wszyscy wołają "tylko przegrana", aby wywołać w naszych asach sportową złość. Jak widać po wypowiedziach Wilka i Garguły oraz decyzjach Probierza zamierzają ten mecz potraktować bardzo poważnie. A to wszystko dzięki tej nietypowej motywacji! Zawodnicy w tym sezonie robią zawsze na odwrót jak kibice chcą. Szkoda, że dopiero kibice w ostatniej kolejce zdali sobie z tego sprawę. Nie jest za późno. Nie martwcie się Legioniści, Lechici oraz kibice Ruchu, takie słowa to motywacja dla naszych gwiazd, akt desperacji!
Jeżeli tęsknicie za Lameyem, Paljiciem, Jaliensem i Bitonem to mam dla was doskonałą wiadomość! Dwóm pierwszym kończą się kontrakty. Możecie się wzmocnić! Przedostatniego piłkarza Wisła byłaby pewnie skłonna sprzedać za jedyne 800 tysięcy euro. A ostatni ma kwotę odstępnego 1.5 mln euro. Zobaczcie ile Wisła robi dobrego dla innych - pozbywa się takich dobrych piłkarzy! Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl