Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

nero 26.04.2022 17:47

Nasz bohater Mateusz Miga, co byśmy bez niego zrobili. Jak dobrze, że nagrał i od razu udostępnił.

!!IRIVER!! 26.04.2022 18:39

Miga to jest prze ..... Pomyśleć, że ta łajza kiedyś na wyjazdy w kibicami Wisły jeździła. Jebaj się zmięta fajo.

RAF 26.04.2022 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1582120)
Miga to jest prze ..... Pomyśleć, że ta łajza kiedyś na wyjazdy w kibicami Wisły jeździła. Jebaj się zmięta fajo.

W dowod uznania i podziekowania Klub powinien mu podarowac, wraz z rocznym abonamentem, dekoder Polsatu.

DemekMaciek 26.04.2022 19:11

Miga to je.. szkodnik, a ja jego ksiązkę kupiłem.

kibic12 26.04.2022 19:47

Coś czuję, że w następnym sezonie nie ma co liczyć na akredytację

Pulpet 26.04.2022 20:15

Pamiętam go ze starych wyjazdów, był jednym z tych, którzy ocierali się o komplety na lidze + PP.
Rozumiem, że można całkowicie odbić od dawnych kolegów i dawnych pasji, każdy stary wyjazdowicz, ultras, chuligan itd zna paru takich, ale WISŁA to coś więcej.
Jest prze....ąświnią.

Eternit 27.04.2022 07:42

A on czasem jako Zmięty (jeśli dobrze pamiętam) nie był jednym z współtwórców serwisu wislakrakow.com? :>
Koło 2005 roku zdaje się, że jeszcze tutaj pisywał.
Wybił się jako dziennikarz (lol) dzięki Wiśle. No cóż.

R33 27.04.2022 11:03

https://wislakrakow.com/forum/member.php?u=11699

On chyba nawet był współtwórcą pierwszej grupy ultras na Wiśle - Wiśl@cy''01 .

Patryko 27.04.2022 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1582136)
A on czasem jako Zmięty (jeśli dobrze pamiętam) nie był jednym z współtwórców serwisu wislakrakow.com? :>

Jeśli mnie pamięć nie myli, to wislakrakow.com zostało założone właśnie przez zmiętego i Rav'a. Była przynajmniej taka wzmianka jeszcze na pradawnej wersji strony, która była przesunięta w lewo, a po prawej była lista rozwijana LigaNetu.

aNouc 27.04.2022 12:33

Ze stroną wislakrakow.com (na Twitterze) też się jakieś dziwne rzeczy porobiły. Od roku czasu promowane są artykuły tylko do jednej strony - goal.pl, tworzonej przez Milewskiego i Olkiewicza (tych, co w Weszlo pracowali):

https://www.twitter.com/wislakrakowcom

kbr 27.04.2022 14:57

Miga kazał debilowi Fernandezowi walić w łeb zawodnika Płocka? Rozumiem jeszcze, że komuś puszczą nerwy i zrobi coś takiego w trakcie meczu, w ferworze walki. Ale po meczu? Nie ma dla niego żadnego usprawiedliwienia! Jeżeli okaże się, że nie będzie mógł zagrać do końca sezonu Klub powinien nałożyć na niego karę w wysokości miesięcznej pensji.

czaro 27.04.2022 15:09

Miga zdrajca, Fernandez wiadomo, swojak.

FraMat 27.04.2022 15:10

Nie wiemy, co było przyczyną takiego zachowania Fernandeza.
Podejrzewam, że mogły być jakieś grube wyzwiska grajka z płocka, lub co najmniej jakieś grube nieporozumienie językowe.
Gdyby to było coś lżejszego, Fernandez by pewnie podszedł i odpowiedział.
Tak mocna reakcja nie mogła być bez naprawdę poważnego powodu.

aNouc 27.04.2022 15:13

Czyli w trakcie meczu można walić w łeb zawodnika, ale po meczu nie można? Patrząc na to jak się ten mecz potoczył (z pomocą sędziów), to nie dziwię się, że emocje wybuchły właśnie tuż po końcowym gwizdku. Zazwyczaj do tego dochodzi, gdy rywal strzela gola w ostatniej sekundzie meczu i podbiega pod sektor gospodarzy (młyn) wymachując rękami i szyderczo się śmiejąc. To jest główny zapalnik, i tak się dzieje na wszystkich stadionach świata. Poza tym widać, że Fernandez nagle podbiega do konkretnego piłkarza (więc musiał być sprowokowany, rywal coś musiało mu nawrzucać słownie)

A jeżeli Komisja Ligi zawiesi Fernandeza do końca sezonu to po pierwsze będzie oznaczało, że mecz z Płockiem był jego ostatnim meczem w barwach Wisły (Fernandez ma umowę do końca sezonu, a wątpię, żeby klub ją przedłużył), a po drugie, że niepotrzebnie wpłacił 12 tysięcy zł na cel charytatywny i przeprosił piłkarza z Płocka.

Qadou 27.04.2022 15:15

Więc zawieszą go pewnie na 3 mecze i zagra na pożegnanie z Wartą

czaro 27.04.2022 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1582182)
a po drugie, że niepotrzebnie wpłacił 12 tysięcy zł na cel charytatywny i przeprosił piłkarza z Płocka.

Z takimi nic tylko budować wspólną uśmiechniętą ojczyznę.

aNouc 27.04.2022 15:24

Taka jest taktyka klubu, ze wpłaci, przeprosi i dzięki temu Komisja Ligi mu odpuści. Nie bądźmy dziećmi..

JudasPriest 27.04.2022 15:56

Sorry, ale zdanie "niepotrzebne wpłacił na cel charytatywny" jest co najmniej takim samym oksymoronem jak "Cracovia i sukcesy"...
Fernandez po prostu dal się ponieść emocjom i będzie musiał ponieść tego konsekwecje czy tego chce czy nie

Elendil 27.04.2022 17:52

Może się jutro dowiemy, co piłkarz Płocka mu powiedział.
Ja z tego filmiku odnoszę wrażenie, jakby on chciał mu rękę na ramieniu położyć, żeby go odwrócić i coś pewnie odpowiedzieć, a tamten zrobił unik i wyszło jakby się na niego zamachnął.

FraMat 27.04.2022 18:12

Ja to w ogóle odnoszę wrażenie, że Fernandez dostrzegł jakąś wielką osę czy pszczołę na twarzy tego z Płocka (swoją drogą, który to był?) i chciał go ratować. Nie miał tylko ze sobą bejsbola.
A że nie zdążył to go przeprosił.

azor 27.04.2022 19:29

Ogólnie mam wrażenie, że Fernandez charakterologicznie zbliżony jest niestety do legijnego Josue - machanie łapskami, ciągłe pretensje czy to do sędziego czy do kolegów, taki szczekacz, który myśli że jest walczakiem.

silver03 27.04.2022 20:56

Szczerze nie dostrzegłem nic takiego u niego, dyskutuje na pewno sporo, ale za każdym razem widzę że odbywa się to w normalnej atmosferze.

Arkadiusz.Czerepach 28.04.2022 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1582199)
Ogólnie mam wrażenie, że Fernandez charakterologicznie zbliżony jest niestety do legijnego Josue - machanie łapskami, ciągłe pretensje czy to do sędziego czy do kolegów, taki szczekacz, który myśli że jest walczakiem.

ja natomiast nie widzialem pretensji do kolegów , wrecz przeciwnie , wyglada na zżytego z drużyna , zaangazowanego , i ogolnie poczuwa sie do wislackowsci , stad i chec do obrony jej barw

!!IRIVER!! 28.04.2022 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1582136)

Owszem. Dlatego zmięta faja to właściwe typowi określenie.

pawlozm 28.04.2022 07:35

Fernandez podbiegł tam uspokoić sytuację, wykonywał gesty by uciszyć i uspokoić kibiców, a nagle podleciał do konkretnego kolesia z Płocka więc ewidentnie, coś mieli na pieńku. Może już w trakcie meczu jakieś starcie było, może tuż po. Co do "uderzenia" - ja tam takowego nie widzę. Widzę złapanie za karczycho i pchnięcie, do tego energiczny ruch zawodnika z Płocka dodał też na dynamice w całej tej sytuacji. Bynajmniej nie bronię tego zachowania, bo łapać za kark i odpychać drugiego zawodnika Fernandez zwyczajnie nie powinien.
Kara będzie na bank. Kwestia ile meczów. Szkoda, kolejne osłabienie.

Stelio 28.04.2022 15:39

Bez fernandeza do końca sezonu :) Jakby brakowało nam problemów :P

czaro 28.04.2022 16:16

Jak wiadomo, jest to wina red. Migi.

silver03 28.04.2022 16:42

Co czynni go współwinnym (ewentualnego) spadku.

Blixa 28.04.2022 16:57

Co za dureń. Brak słów.

Patryko 28.04.2022 17:16

Do końca sezonu ze Skvarką/Savicem na 10-tce w meczach, które po prostu musimy wygrywać. To się ....a nie może nie udać :(

nero 28.04.2022 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1582256)
Jak wiadomo, jest to wina red. Migi.

Wyślij mu podziękowania, że zachował się świetnie jako obywatel i rzetelny dziennikarz. Przecież nie mógł postąpić inaczej, musiał wypuścić to video.

Winny jest piłkarz, ale gdyby nie nasz wierny kibic możliwe, że rozeszłoby się po kościach, bo sędzia nie ukarał piłkarza, nie zanotował tego też w raporcie.

ciacho 28.04.2022 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1582261)
Wyślij mu podziękowania, że zachował się świetnie jako obywatel i rzetelny dziennikarz. Przecież nie mógł postąpić inaczej, musiał wypuścić to video.

Winny jest piłkarz, ale gdyby nie nasz wierny kibic możliwe, że rozeszłoby się po kościach, bo sędzia nie ukarał piłkarza, nie zanotował tego też w raporcie.

Bo nikt inny oprócz Migi tego nie widział, nie nagrał i gdyby nie on to nikt by sie o tym nie dowiedział... weź się puknij...:haha:
Sam to mam nagrane (chociaż w gorszej jakości), bo z D24 nagrywałem karnego

aNouc 28.04.2022 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1582262)
Bo nikt inny oprócz Migi tego nie widział, nie nagrał i gdyby nie on to nikt by sie o tym nie dowiedział... weź się puknij...:haha:

Jeżeli widziałeś drugie wideo z tego zajścia, to wrzuć link do niego. Bo to jest właśnie zadziwiające, że jedyne wideo (nic innego nie znalazłem, ale może Tobie się udało to zrobić?) krążące w internecie z tego zajścia podchodzi od Mateusza Migi.

nero 28.04.2022 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1582262)
Sam to mam nagrane (chociaż w gorszej jakości), bo z D24 nagrywałem karnego

Mistrzu kolorowy no właśnie w tym sens i moja złość, że nawet jeżeli ktoś to nagrał tak jak np. Ty to tylko nasz wierny kibic Miga wypuścił to do sieci dodatkowo wykorzystując swoje zasięgi jakie ma. Zapewne jak Ty wrzucisz to do sieci to oglądanie to Twoja mama i siostra by Ci przykro nie było, że nie masz wyświetleń.

LucjuszWielki 28.04.2022 19:32

Miga miał tutaj na forum nick Pvd czy jak ? :D

Elendil 28.04.2022 19:48

Cytat:

Miga miał tutaj na forum nick Pvd czy jak ?
Na miejscu PvD bym się obraził...

Tym niemniej - od tego można się odwołać? Dobrze jakby wrócił choćby na ostatnie dwa mecze.

azor 28.04.2022 20:00

wybaczcie, ale ci którzy jadą po Midze to banda hipokrytów

jeszcze raz zadam pytanie:

analogiczna sytuacja na Legii, Stanowski nakręcił zdarzenie komórką:

1) Nie udostępnia -tak, wiadomo, legionista .......ony
2) Udostępnia - wielkie mi halo, przecież jest dziennikarzem

Jest jakaś 3 opcja? Czy tylko u nas w bramce nr. 3 znajduje spisek całego świata przeciwko Wiśle?

Arkadiusz.Czerepach 28.04.2022 21:38

ale nie rozumiesz ze ocena migi wynika z szerszego kontekstu ?

a przede wszystkim w jego wiodącej roli w aferze steherta ?

LucjuszWielki 28.04.2022 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1582268)
Na miejscu PvD bym się obraził...

Tym niemniej - od tego można się odwołać? Dobrze jakby wrócił choćby na ostatnie dwa mecze.

a to przepraszam , więc jak mu było? X-ray ? jakies dziwne flashbacki mam.

nero 28.04.2022 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1582270)
wybaczcie, ale ci którzy jadą po Midze to banda hipokrytów

jeszcze raz zadam pytanie:

analogiczna sytuacja na Legii, Stanowski nakręcił zdarzenie komórką:

1) Nie udostępnia -tak, wiadomo, legionista .......ony
2) Udostępnia - wielkie mi halo, przecież jest dziennikarzem

Jest jakaś 3 opcja? Czy tylko u nas w bramce nr. 3 znajduje spisek całego świata przeciwko Wiśle?

A w dupie mam Stanowskiego i jakieś porównania. Kibic Wisły nie wpuszcza takiego nagrania i już!
Najwidoczniej przestał być kibicem, a został szukaczem afer i poklasku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl